Evet arkadaşım İngilizlerden Kıbrısı tercih eden çok... Kıbrıstaki merkezlerde onları çekmek için uğraşıyorlar. Bilhassa HİT. Benim amacım İngiltereye hitabetmek diyor zaten. Her gittiğimde de bir sürü İngiliz ve diğer ülkelerden hasta görüyordum gerçekten. Firdevs inde İngiliz bir asistanı var.Onun da İngiltereden ve başka yerden hastaları var...İngilizlerin de Kıbrısı tercih etme sebebi hem o adayı seviyorlar,ayrıca ucuz.... Bir de İngilterede donasyon yasak değil,ancak yasalara göre çocuk 18 yaşına geldiğinde bunu öğreniyor.Onlar da tıpkı bizim gibi çocuk bunu bilsin istemiyor ve yurtdışına yönleniyorlar....

nasılsın iyimisin benim de geri sayım başladı.
regl oldum ve pozitif olmamam için bir sebep göremiyorum
iyi enerji olmadan iyilerin gelmeyeceğine inananlardanım
inanç çok önemli sanada başarılar nilcimmmmm.........
sen ben ve burda ki ne kadar tedavide olan varsa ben ALLAHIN izniyle inanıyorum pozitif ve çift çizgi heberleri vericez en azından böyle düşünmek istiyorum.

gelinnnn hep beraber şunu yazalım hepimizin kucakları bebeklerle dolucak........

Sizleri okurken güçleniyorum... İyi dilekleriniz bana güç katıyor. Çok ama çok teşekkür ederim. 27 kasımda döllendi. 30 kasımda transfer edildi. 4. gün embiryosu yani hesap edersek.
1 embiryo 10 hücreli diğer 3 embiryo 8 hücreli..

Bundan sonrası zaten allaha kalmış.. Biraz önce gazetede yapay rahimle hamile kalma olasılığı olan kadını okudum. İnşallah o da sağlıklı bir bebek sahibi olurda tabii ki . Fakat kendi halime bakınca cidden gülesim geldi. Yumurta var ama olmuyor) rahim var ama tutmuyor)) Sanırım hiçbiri olmasada bir insanda şans olacak...

İyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Bu dünyada anneliğe layık görülmüyorssam bu benim yaptığım bir hatadan diye düşünüyorum artık. Aralık 12 gibi sonucu alacağım. Kısmetten öteye yol yok.. Hamile kalırsam herhalde aklımı kaçırırm ya da sonucun yanlış olduğunu düşünürm o kadar yani))

"Science" dergisinde yayımlanan çalışmada yumurtaların kök hücre kullanılarak üretilmesi ve bebek fare elde etme amacıyla döllenmesi için geliştirilen tekniğin insanlara başarılı bir biçimde uygulanması durumunda, çocuk sahibi olamayan çiftlere ve kadınların menopozdan sonra bile çocuk sahibi olmalarına yardımcı olabileceği ileri sürüldü.

Kyoto Üniversitesi'nde geçen yıl kök hücre kullanarak canlı spermler elde eden bilim insanları, bu kez benzer teknikle kök hücrelerden döllenebilir yumurtalar elde etti.

Embriyodan ve deri hücrelerinden aldıkları kök hücrelerle yumurta elde eden bilimciler, bu yumurtaları farelerin yumurtalıklarında bulunan diğer hücrelerle kaplayarak laboratuvar ortamında yepyeni bir yumurtalık üretti. Araştırmacılar, daha sonra bu yumurtalığı dişi farelere nakletti. Olgunlaşan yumurtalar, tekrar toplanarak erkek fareden alınan spermlerle döllendi. Döllenen yumurtalar ise taşıyıcı annelerin rahmine yerleştirildi.

KISIRLIK TEDAVİSİNDE ÖNEMLİ OLABİLİR

Araştırmayı yöneten Dr. Katsuhiko Hayashi, taşıyıcı annelerin sağlıklı ve döllenme yeteneğine sahip bebek fareler dünyaya getirdiğini söyledi. Bu bebeklerin de olgunluk seviyesine ulaşarak kendi bebeklerini doğurduklarına işaret eden Hayashi, kök hücrelerden elde edilen yumurtalarla yeni nesil farelerin elde edildiğini belirtti.

Asıl hedeflerinin kısır çiftlerin çocuk sahibi olmasına yardım etmek olduğuna dikkat çeken Hayashi, bu amaca ulaşmak için yalnızca yeni bilimsel çalışmaların yapılmasının yeterli olmayacağını, birçok etik tartışmanın da yapılması gerektiğini belirtti.

kızlar merhaba yumurtalarım toplandı bugün 4 tane ama kaliteleri iyi değilmiş vakool diye bişey var dediler bu ne anlama geliyor lütfen bilgi verebilirmisinz...

Cevabin icin Tesekkurler arkadasim. Sunu merak ediyorum.donasyonmuydu denemelerin .normal tüp bebek yaptirdiysan neden kibrisi tercih ettin.biraz bahsedermisin Rica etsem:)

kızlar merhaba yumurtalarım toplandı bugün 4 tane ama kaliteleri iyi değilmiş vakool diye bişey var dediler bu ne anlama geliyor lütfen bilgi verebilirmisinz...
Meraba hnesrin tüp bebekmi donasyonmu deniyosun. Kac hucreli olduklarini biliyomusun yada a kalite b kalite diye bilgi vermediler mi vakool diye bir sey duymadim Allah yardimcin olsun

canım tüp bebek denemesi 4 yumurtam toplandı ama vakol diye bişey söylediler kalitesinin çok iyi olmadığını söyledi ve benim kafam çok karıştı bu benim aynı merkezde 3. toplamda 4.denemem olacak Allahtan hayırlısı artık nasipse olacak

Meraba hnesrin tüp bebekmi donasyonmu deniyosun. Kac hucreli olduklarini biliyomusun yada a kalite b kalite diye bilgi vermediler mi vakool diye bir sey duymadim Allah yardimcin olsun

hiç ses yok senden
benim yavaş geri sayım başladı
heyecan da başladı regl oldum 3.günü
artık estrofer başlıcam

Meraba iyiyim canim sende heycan baslamis bende aslinda biraz gitme tarihini öne cekmek istiyorum fakat sevgili esim kisin ucaga binmem diye tutturdu.ucak duserse olmezse bile kısın donarak ölürmüs.bide hala korkuyoruz ikimizde sanirim.senin haberlerini bekliyoruz .

Cevabin icin Tesekkurler arkadasim. Sunu merak ediyorum.donasyonmuydu denemelerin .normal tüp bebek yaptirdiysan neden kibrisi tercih ettin.biraz bahsedermisin Rica etsem:)

tress ben normal tup bebekle hamıle kalmadım sperm donosyonu canım turkıyede tedavımız sonuç vermeyınce kıbrısa başvurduk eşim azosperm ıkı mıkrotesede çıkmadı ben ılkını kıbrısta dunyada denedım sonrakılerıde ıkı defa hıtte ıkıncı denememde HIT tuttu on yuzden denemem toplamı üç ......sevgılerle senın tedavın ne aşamada

senin doktorun firdevs hanım değil mi?
kendisi ile ilgili izlenimlerini anlatır mısın
ona karar vermene sebep olan şeyler nelerdi.

Yavrum34 bende yumurta donasyonu denedim bir kez dunyada malesef negatif oldu simdi tekrar deniycem sen ikimerkezede gitmişsin neden merkez degistirdin canim özel deyilse anlatirmisin bide üc kez deneyen biri olarak donasyonda cok fazlami denemek gerekiyor cok fazla deneme imkanim yok 4. 5. Kez deneyenleri duyunca acikcasi korkuyorum genel olarak merkezlerde deneyenlerin kaçinci seferde hamile kalmislar isle izlenimlerini biraz anlatirmisin lutfen iyi seyler duymaya ihtiyacim var

Son düzenleme:
Merhaba bende döndüm dolaştım donasyona karar verdim. Yaşadığım kentteki doktorum Doğuş'tan Şevket Bey ile çalıştığını söyledi. Ben yaptığım araştırmalarda diğer bir çok doktoru duymama rağmen onu hiç duymamıştım. Bu dr da yaptıran var mı tavsiye edermisiniz? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

ben dunyayı denedıkten sonra olumsuz sonuç sonrası bır daha oraya gıtmeme kararı aldım fırdevs hanımla ,savaş beyle,berk konuştuktan sonra HIT karar verdım orası guvenılır geldı doktor beyı ve klınıgı de çok sevdım ılk dunya ıkıncı denemde hıt ıkıncı denememde çalıştıgım yerde sorunum vardı aşırı streslıyım yanı aslında transfere hazır degıldım hıtdekı dıger denememde doktorunda yardımıyla daha rahattım stres uzuntu yoktu zaten bana guven dedı guvendım ve çok şükür hamıleyim tum bu tedavıde bu yolda olan arkadaslar en kısa zamanda hamıle kalır saglıcakla kucaklarına alır dılegıyım.............bıraz senın içinde bulundugun durum hazırlanman onemlı çogu arkadasım ılk denemesınde posıtıve sonucu gordu bu donosyon yada
normal tup bebekte oyle
vucudun ıyı hazırlanması
pıskolojının hazır olması
en önemlısı dogru klınıge gıtmen ....YOlun açık olsun en kısa zamanda guzel haberlerını beklıyorum tress06

Portakalcim şevket bey doğuş tüp bebekte çalisıyor hamile Kalan arkadaslarimiz var en son özlem arkadasimiz şevket beyde denedi ve sonucunu bir hafta onceydi sanirim aldi ve hamile islemler butun merkezlerde ayni hazirlayan doktoruna guven canim biran önce basla derim hakkinda hayirlisi olsun umarim kararininin sonu mutlu mutlu bebislerle biteerr:)

Canim bilgilerin icin cok tesekkur ederim bende ilk basta hit te dusunmustum ama ön gorusme olayindan dolayi olmadi hitin hemsireleriyle konusmustum fakat Ben halil beyle bire bir gorusmeyince bir turlu icime sinmedi sen on gorusmeye GITTIN sanirim simdide araftayim ne yapacigimi bilemez bir halde bekliyorum maddi olarak hazirim ama korkuyorum bebislerini güle güle buyut canim hakkinda hayirlisi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…