bilgi öğrenicem yardımınla doktorun mu tavsiye etti pıhtılaşma olmadığı halde kullanıyorum dedin ya
bunu dr tavsiye etti bana böyle bir şey söylemediler
ayrıca tavsiyelerine teşekkürler.
ne zaman test yaptın sen arkadaşım.bazen blast olanlar 7.günü de çıkabiliyor diyorlar ne kadar doğru acaba?

efsunenin dediği bişey vardı ya ; ne düşünürsen o olur diye yani bilinçaltına neyi yerleştirirsen o oluyor diye.... işte ben de süt konusunda endişe yaptım ve sütüm az geliyor hatta bazen hiç gelmiyor.. ne yapayım mamayla büyüyecek bizim delikanlı...

güzel dileklerin için çok teşekkür ederim... anne sütüne en yakın mamayı önerdi doktor.. bakalım onu veriyorum elimden başka bişey gelmiyor...

Papatya arkadaşım bişey sorucam firdevs hanım yumileri bölmüyor demişsin senin donörden çokmu yumurta toplandı 14 embriyon daha varmış dondurma şansımızda olduğuna sevindim peki dondurulmuşlarla kaç kez deneyebiliyorsun dondurulmuşla fiyat nekadar cevaplarsan sevinirim canım...

Arkadaşım kaygılarının çoğu bendede var ama olmazsada olmaz dünyanın sonu değil bugüne kadar çocuksuz yaşadıysak bugünden sonrada yaşarız Allahın izniyle! senin bi çocuğun vardı sanırım....

Arkadaslar, demin biriniz sormustunuz..blasto transferinde test bazen 7. gün bile cikabiliyor..

o zaman döllendikten sonra 12. gün oluyor mesela - hcg normal degerleri o gün mesela 20-59 arasi olabiliyor. yani erken yapilabilen testlerde cikabilir hamilelik.

Arkadaslar,
firdevs hanim embyrolari bölmüyormus diye yazmissiniz...bu ne demek? yani kalan embyrolari dondurdugumuz zaman zaten bizim oluyor. istedigimiz kadar onlari transfer edebiliriz. cünkü o embyrolar zaten bizim oluyor. acaba sadece dondurulmuslari transfer etme fiyati ne kadar bilen varmi?

Canım embriolar değil yumurtalar bölünmüyor. Yani donörden çıkan yumurtalar 2 alıcı için kullanılıyor. Mesela 20 yumurta çıktıysa(yaşı genç olunca daha fazla bile olabiliyor) bunu 2 kişiye pay ediyorlar. Ama Firdevs tek donör tek alıcı şeklinde işlem yapıyor. Yani çıkan bütün yumurtalar sana ait.Elbette kalan embrioların donduruluyor. Dondurulmuş transferi için 1000 euro. işlem ücreti. Sevgiler...

Son düzenleme:

Evet arkadaşım 500 Avro verirsen 2 yıl saklıyor. Hit extra para almadan saklıyor. Sonra işlem parası alıyor mu bilemiyorum.Unuttum. Eğer psikolojisi salam bir koca olsaydı yine denerdim bu yaz Ama malesef çöpe gidecek bu 14 yumi Dondurulmuşlarla istediğin kadar deneyebilirsin bence 2 yıl içinde. Hatta o kadar pozitif bir dr ki eğer kardeş isterseniz bebek 6 ay olunca gelin demişti sağolsun:)

Sevgili bebek ;Ve arkadaslar ;

3 yildir Dogusta deniyorum ,her denememde öyle bir ayar yapilyiorki süper ayarlanmis..Donörden 12-14 adet cikyior 4 adet taze transfer yapiliyor.Digeride 8 adet donacak diye beklyioruz .Gelen cevap malesef xxx hanim sizin donmusunuz 4 adettir denilyior))) ee ne den böyle 8 adet degilmi soruyorum ..yok efendim 4 adet dondurulmustur cevabi alyiorum.Ketum bir sekilde asla ve asla daha NEDEN BÖYLE NYIE BÖYLE YAPILYIOR SORSAMDA CEVAP ALAMADIM)) gidenler yeni yapanalri coook merak ediyorum bakalim bana verdikelri gibi cevap verecekler yoksa 8 adet donacakmi dyiecekler. COOK MERAK ICINDEYIM )) donörun tek kisisye verildiginden eminim en azindan kendi adima,paylasim yok yapmayiz denildi.Ben Sevket beyin hastasiyim Firdevs hanimda transferimi ypaiyor uygun olunca..6.transfere hazirlanyiorum bakalim yilda iki defa Kibristayiz..Artik orali olduk sayilir..Sonuc olumsuz oldugunda yada bekleme süresinde asla asla arayip ne oldunuz demiyorlar..ben aramasamda dönmüyorlar..Cok yogunlarmis..anlayis gösteriyorum..elden bir sey gelmiyor..
sevgiler.

Jade, tesekkür ederim aydinlattigin icin...ama bu cok korkunc bir durum..sok oldum resmen..nasil olurda misal 8 adet kalirsa sadece 4 tane donduruldu deniliyor...gercekten cok sasirdim..ben bu konuyu mutlaka konusacagim firdevs hanimla.

üzüldüm demek 6. transfer sende..hic bir tedavi, aciklama getirdilermi neden simdiye kadar sende tutmadi diye? donörün yasi kacti sende?

Sevgili Bebek;
Ilk baslarda cok istedim ayni yerde baslayan kisiyle telefonuna ulasmak ,yada msn de birebir görüsmek ,paylasmak ..ama malesef , saglikli bir kisi bile dahi kontak kuramadim,görüsme sansim olmadi.Arkadsalarin biri dedi asla olmaz ,biri dedi esim var ..vs.. kontaga gecemedim.Malum calsian anneyim her zaman acmaiyorum bu sayfalari yogun bir is sektöründeyim..Kimseyle birebir görüsemedigimden ve burada cok sey paylasmak istemedigimden yasalar-kanunlar cercevesinde oldugu icin aciklanamyior ..aklima geldikce yaziyorum..
Ben yurtdidndan aradigim icin 3 yil önce direkt telefona bir bey cikti onunla kontak kurdum... özel bir doktorum yok.bana kimsede tavsiye etmedi .Kendim buldum kendim gittim.Aslinda is icin gitmistik otelelr icin bu özel durumlar gelisti.Bneim doktorum Sevket bey dir memnunumda..ama muattab olunca mutlaka telefona bakan bey efendi gerekli aciklamayi yapiyor ve doktorun hep isi olyuor yada amalyiatta oluyor..Görüsme sansim olmuyor..Hamile kaliyorum,sorunum yok .iki defa hamile kaldim 9 haftalikken kanama ile düsürdüm.. digeride 3 haftalik ücüzlerdi..yine ayni kanama ile düsürdüm...
ilk baslarda cok ilgililerdi son yillar umurlarinda degiller.Ilac olsun recete olsun gönderiyorlar,o konuda cok iyiler.Doktorla görüsmeiyorum sorun olarak--yukarda yazdigim gibide 14 yumurtadan sadece 4 transfer ..digeri ise yine 4 saklanyior diger 4 adet yokk nasil yok nasil bilgi alamyiorum oda bir muamma )))
Durumu her seferinde böyle yaptiklari icin artik yoruldum ve sineme cektim ..
Allahim yüzümüze baksin diyorum.Bakalim sizlerin kac adet olacak??
sevgiler.görüsmek üzere

Canim bencede jadenin başina gelen kötü bir durum.Ben doktorla görüştüğümde form sitesinden bahsettim.deneyimlerin paylaşıldığini anlattim.tabi bu ilk donason denememden önceydi.bu tip şeyleriin böyle form sitelerinde yazildığını gizli kalmadiğinı bilmeleri Bence iyi olur.insanlarin bu yazılanlari okuduktan sonra karar veridiklerini bilirlerse onlarda biraz daha dikkat ederler yani jade arkadaşımın başına gelen bizimde başımıza gelebilir.çok emekler verip oralara gidiyoruz.tek isteğimiz güvenmek.......... firdevs hanımla görüştüğünde bence jadenin durumundan bahset.senindeiçin rahat eder

jade arkadaşım üzüldüm ya 5 denemende tutmadığına 2 kez tutunmuş ama onlarda düşmüş.
gerçekten sen çok yıpranmışsın. inşallah 6. denemede kavuşursun arkadaşım.

bizim hiç aklımıza gelmemiş kaç yumurta olduğu ve kalanın dondurulup saklanması.
ilk seerinde tutcağını düşündüğümüz ve maddi imkanımız kısıtlı olduğundan sanırım.
şimdi düşünüyorum donmuşumuz olsaydı 2. denemede daha az harcardık..

zaten bir daha deneme şansım olduğunda başka donor olmasını düşünüyorum.

Son düzenleme:
Arkadaşım nasıl 8 donmuşun varken 4 diyorlar anlamadim.Jadecim merkezi defile doktorun cebinden arayip problemini anlatabilirsin.lütfen hakkını ara biz oralara kolay gitmiyoruz.hadi parasindan geçtim manevi olarak çok yipraniyoruz.doğuşta 3 kez denediysen doktorunlada görüşebilmelisin .sen normalde o kadar. Iyisin ki doktor firdevs şevket farketmez diyosun ama onlar açıklama yapmak için Geri dönmüyorlar.lütfen hakkini ara sonuçta tek merkez onlar deyil

Doğuş klinikte firdevs hanıma giden arkadaşlarrimiz rahatlıkla cebinden ulaşabiliyorlar.hatta Ben ilk donasyonumdan önce araştırma yaparken firdevsi hanımı aramıştim.oda bana hemen cebini vermişti.yani sen neden şevket beye ulaşamadın canım ya inşallah bu sefer mutluluk olurr

Uzun ince bir yolda yürümektir umut
Yüreğini dişlerinin arasında,
Kılcal damarlarını ellerinde taşımaktır.
Duanın her harfi, Âmin’in diğer adıdır umut.
Bilinen tüm kutsal kitapların ortak inancıdır

Her zerre tanesinde,
İhtişamlı sabrın içinde
Gözümün yağında, avuçlarımın kıyısında
Kimi zaman kaf dağının ardında
Kimi zaman anka kuşunun kanadında
İns cinsinin sınavında
Bakmışın ki yanıbaşında

iki cihanın beyaz merdiveni
Umut; benim, senin , biz'in yegane varlığı...

/Umut; kankardeşim..! tez gel yaradan aşkına...

jade başına gelen gerçekten hem şaşırtıcı hemde üzücü nasıl böyle birşey söyleyebilirler hatta yapabilirler insanın aklı almıyor...tres haklı bende doktoruma bahsettim böyle bir form olduğundan ve herkezin tecrübelerini en ince ayrıntısına kadar bahsettiğinden en azından bilgileri olmalı ki vardır belkide bilemeyiz..

bende doğuş da sperm donasyonu denedim. negatif sonuçlandı.dondurulmuş embriyo konusu açılınca dayanamadım bende yazaayım dedim.27 yaşındayım daha önce eşimimin sağlıksız spermleriyle hamile kalabildim ama genetik kromozom bir sürü sorun var ve düşükler yaşadım sonra artık uğraşmayalım dedik .kıbrısa uçtuk. ama donasyonda transferin 8.günü kanamam başladı. aradık şansızlık falan denildi.dondurulmuşları deneyelim dedik dondurulmuşunuz yok denildi .nasıl olur 22 yumurtadan 3 ü transfer oldu diğerleri noldu kaliteszdi denildi biz şok üstüne şok yaşadık aynı gün. kıbrıs düşünmüyoruz şuan batumla irtibata geçtim. dr önerdiler şubatta kısmet olursa batum da ikinci denememizi yapıcağız.burda batumla ilgili brşey yazılmadı ama eşim batum konusunda ısrarcı birde batum tatili yapalım dedim bende Allah ım hepimizin kucağını ikiz ikiz bebişlerle doldursun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…