Arkadaşım sana 5.gün trasferi hakkında sormak istiyorum bunu senmi istedin doktorunmu karar veriyor birde donörden çıkan yumurtaların hepsi dölleniyormu bi kısmı donduruluyormu yoksa hepsi döllenip oluşan embrioların 5 gün gelişmesimi bekleniyor eğer 5.güne kaliteli embriyo kalmazsa neyapılıyor böyle bişey oldumu acaba olursa en kötü ihtimal para iade edilirmi benim kafama takıldı canım Allah yolunu açık etsin bukez inşallah bebeklerine kavuşursun...

bu pıhtılaşma testi dediğin trombofili paneli denilen mi??
o testi mi yaptırdın rüzgarselin.
o kandan herhangi bir gün yapılan bir test mi* ünv hastanesinde mi yaptırdın??

canım daha tahlillere başlamadım. halen kanamam sürüyor.
kanama bitsin kendimi toparlayım ondan sonra gereken tahlillere başlıycam.
2. denemeyi mutlaka istiyoruz fakat vucudun kendini 3-4 ay toplaması gerekiyormuş hemde mayısa kadar çok yüksek borcumuz var.
ondan sonrası Allah kerim. artık nasıl para buluruz bilmem.. (piyango çıkarsa eyvallah :))

ayrıca bizim kredi çekebilme olanağımız yok.
çünkü 3 yıl önce fena bir şekilde dolandırılıdık halen o ödüyoruz. bankalarda eşimle ikimize kırmızı kalem çekti .kredi falan çekemiyoruz.
yani pişmiş tavuğun başına gelmeyen benim başıma geldi bol bol :))

off offf efkarım yok satıyor

gereken ilaçları burdan tedarik etmek bana daha mantıklı geliyor.
progesteran 23.50 tl ye satılıyor.
estrofemi ve progesteranı ve başka ilaçlarıda burdaki doktorum reçeteye yazıyordu. sosyal güvence ödeyebiliyor.

bir sonraki denememde kıbrıstayken başlamam gereken ilaçları doktoruma burdan yazdırıp öyle almayı düşünüyorum.
zaten yığınla masraf yapıyoruz. bazı şeyleride devletten bekleyelim değil mi :)
hem hükümet bizden 3 çocuk bekliyor .. durmak yok yola devam

Selam canim, evet onar oteli gördük biz, soför bizi aldiktan sonra o otele ugradi ordanda iki tane cift aldilar dogus merkeze götürmek icin..cok güzel yerde onar village, tam tepede gercekten ve yukaridan kibrisi cok güzel görüyosun. ama tabii aksam yemegi falan icerisindemi onlari ögren derim. cünkü onar village in oldugu yakinlarda hic restoran, büfe falan bisey yok. yani yiycek icin etrafta bisey bulamazsiniz. bizim burda mesela sadece kahvalti icinde, öglen ve aksamlari etrafta kücük restoranlar, pizzaci, veya süpermarket yürüyerek gidebiliyosun, ordan icecek meyve tatli falan alabiliyoruz. biz öglen ve aksam otelde yemiyoruz, kisi basi acik büfe 30 tl. girne icinde bir yerde tavsiye ederim size otel. googlemaps den oscar otele mesela bak, burayi almazsaniz bile yakinlarinda alin otel. burdan girne merkeze bile yürüyerek gidebiliyoruz, 3 km ama yürüyüs de bazen iyi geliyor. ondan haric otelin dolmuslari var günde 3 kez bedava girne merkeze götürüyor.

şimdi siz orada hava güzeeeelllll. deniz manzaralı odaaaaaa......iş yok güç yoooook ...
SEVİŞMİYOR MUSUNUZ??? bişey söylediler mi yasak mı oluyor bu süreçte???

evet aynen, deniz manzarali.......cok güzel hava burda...inan tam keyfini cikariyoz :)

yok canim yasak yok transfere kadar!!! hatta bazilari özellikle transferden mesela 1 gün önce sevisin diyolar (benim diger merkezdeki doktorlar demisti, ve forumlardada okumustum). cünkü sebebi de söyle: mesela bir gün önce sevistin, rahminde daha spermler oluyor tabii, o sivi embyrolar icin vitamin gibiymis :) sperm zytokin diye bir vitamin mi desem üretiyomus, ve buda embyro yerlesmesi icin önemliymis. ama transferden sonra 1 hafta en az yasak iliskiye girmek.

ama otelde mesela yüzme havuzu, sauna falan var. firdevs hanima sordum, girme dedi, sadece ikinci günü girmistik kisa. cünkü her hangi bir infeksiyon olmasin diye. birde transferden sonra cok sicak banyo yapmak da iyi degil

selam canim, 5. gün blasto transferini özellikle ben istedim, sen istemezsen onlar hep 3. gün transfer yapiyorlar. ben sart koydum. cünkü donörüm genc oldugu icin cok yumurta olucagini zaten diyorlar, yani 10 tane garanti veriyorlar. ve en iyi gelismis embyroyu secmek icin 5. gün anlayabiliyorsun. yani 3. güne kadar yumurtalar sadece bölünüyor hücrelere, ancak 3. günden sonra spermin genetik fuktionu devreye giriyor. ve genelde yüzde 30 en fazla yüzde 40 balstoya kadar ulasiyor, yani digerleri devam etmiyor büyümeye. o yüzden en iyisini secmeleri icin istedim. tabii 3. gün transfer yaptirisan da gebelik oluyor, cok kisi de var öyle. misal 3 tane embyro aldin 3. günden belki iste bunlardan 2 tanesi devam etmiycek büyümeye, rahime konduktan sonra anlasilmiyor iste. bazen de ama mesela az yumurta olustu, o zaman 3. gün transferi tabii daha mantikli oluyor, cünkü rahimde bazen embyrolar daha iyi ortamda oluyorlar.
hic transfer olmayacagini zannetmiyorum, cünkü en az 10 yumurta oldugu icin.
sagol insallah ulasirim bebeklerime, hayalim yillardir ikiz bebekler, madem genlerimi veremiyorum diyorum, en azindan allah im bana hayalimi gerceklestirse, Allah biliyorla ikiz cok ama cok istiyorum.

Verdiğin bilgiler için çok sağol canım tatilin keyfini çıkar Allah gönlüne göre versin....

bu pıhtılaşma testi dediğin trombofili paneli denilen mi??
o testi mi yaptırdın rüzgarselin.
o kandan herhangi bir gün yapılan bir test mi* ünv hastanesinde mi yaptırdın??

Evet atessn geçenlerde biri yazınca ben de hatırladım. Testin adı trombofili paneliydi :) ben özelde yaptırmıştım.

Efkarlanma canım benim. Bu ülke şartlarında birçok insanın başında kredi mevzusu. Biliyorsun herşeyin bir vakti var. Vücudun hazır olduğunda ve vakti geldiğinde para da gelir. Piyangodan ya da başka şekilde :) mayısa da fazla birşey kalmadı zaten :) verda hanım indirim yapacak mı? Ne kadar indirirmiş?

Gerçekten keyfini çıkar oraların
tadını çıkar seneye bebek bezleriyle vakit geçircez
fırsatı değerlendir bol şanslar sana caım

Katılıyorum sana ama ben senin vucudunun ve ekonominin gerçekten zamanlı olacağına
inanıyorum sadece bu yöntemi dene tutma bırak sorunları bırak ki güzellikler elinde kalsın
arkadaşım sen kuvvetlisin bunu atlatırsın bence

Adını ne koymayı düşünüyorsun arkadaşım.
Fıstığın mücadelesine hayran kaldım allahım bize bağışlayacağın evlatları rızana layık kıl rabbim onları senin imanınla sağlıkla kucaklarımıza versin inşallah.

Devlet bizden en az 3 çocuk istiyor ama tüp bebek tedavisini 2 kez karşılıyor.bu ne perhiz ne lahana turşusu???

Gerçekten keyfini çıkar oraların
tadını çıkar seneye bebek bezleriyle vakit geçircez
fırsatı değerlendir bol şanslar sana caım

vallahi cok haklisin :) ama olsun, yeterki bezlerle ugrasalim, emzirmekle, ugrasmakla - hersey icin deger sanirim :)

sen nasilsin bu ara??

vallahi cok haklisin :) ama olsun, yeterki bezlerle ugrasalim, emzirmekle, ugrasmakla - hersey icin deger sanirim :)

sen nasilsin bu ara??

ay ay ay heyecanla bekliyorum
5.gün transferi olması beni çok heveslendiriyor ama rahimim karşılıyabidimi bebeği
gibi bir dolu soru aklımda

senin 2 ocak galiba transfer arayıp haber veriyorlarmı embriyolarla ilgili bebek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…