bu nasıl bir azim bu nasıl bir istek bu nasıl bir güç .....
inan hayran oldum

8 micro 8 hayal kırıklığı 8 yeniden toparlanma.
5 donasyon 5 üzüntü 5 hüzün 5 yeniden güçlenme.

inan bana çok ama çok güçlü bir kadınsın.
dilerim bu defa içine sinen bir yer bulursun ve sonucuna kavuşursun.

bir gazete de okumuştum 17. denemede anne olan bir kadının hikayesini. anne olmak dünyanın en güzel duygusu gerçekten.
kolayca anne olan kişiler bunun farkında olmasa da biz çok farkındayız ki anne olmak harika bişey.

ve bizlerin çocukları çok ama çok şanslı çocuklar olacak.

iyi akşamlar kızlar.her gün okuyorum yazılanları.bende yazıyorum ama nedense yazdığım hiçbirşey yayınlanmamış(
yusuf zilan transferin olumsuz sonuçlanmış.çok üzüldümm...bende 2 gece yatamadım sıkıntı etdim,bu donasyonda olumsuz oluşu beni dahada geriyor...ben kesin gözüyle bakıyodum ama hayırlısı bu demekki...
bebek transferin hayırlı olsun pozitif düşün güzel haberlerinide okuruz inşallah..
kızlar ben sadece 1kez tüp denedim.şuan ise menepozdayım.yaş 33.sanırım bu donasyon işide yaşa bünyeye bakmıyor.sans meselesi rahim duvarını tutarsa oluyo demekki...
ben şuan yurt dışı için beklemedeyim... doğru zaman ne bilmiyorum..korkuyorum...karmakarışığım... bide topik kurucusu benide listeye eklerse sevinirim yaş 33 1 kez tüp denedim.yumurta donasyonu düşünüyorum...

kızlar aynı duyguları ara ara yaşadığınızdan eminim.eşimle konuştuk.biizm para hazır ama ben donasyona korkuyorum..ya olmazsa diye...zaten evliliğimde1 kez tüp denedik oda doktoru ben bulmuştum ve bu k.k da sayfası olan türkiyede çok iyi bilinen bi doktor ama bizi çok güzel kandırdı.ve bu doktoru ben bulduğumdan eşim doktor seçimini bana bırakmıyo..hatda bekleyip basamak basamak ilerleyelim..neler gerekli neler yapılmalı tam netleştirip öyle başlayalım diyor..ama ben karmakarışıgım.şuan elimde son olarak bu donasyon kaldı oda olmassa sonrasını düşünmek istemiyorum..BİDE DİKKATİMİ ÇEKTİ TÜRKİYEDEKİ DOKTORLAR HATDA DEVLETDE ÇALIŞANLAR BİLE DONASYONU ÖNERİYO...Bİ SEÇENEK DİYE..YASAK FALAN DEĞİL

16-20 kasım yazışmaları dr ramon ile geçen deneyimi güzel anlatıyor. Lütfen okuyun.
Burada imci yok ama dr ramon çok deneyimli bir embryoloğu olduğunu ve deneyimin büyüteçten daha önemli olduğunu söylemişti.

Sonuçta anisha 2 embryo aldı ve tek hamilelik optimal durum..

Spermde gen defekti olsa bile imci bunu ANLAMIYOR.. Pgt ile teşhis ediliyor..
İpadden yazıyorum bazan anlam kayması oluyor galiba..

Genetik sorunu tek bulan yöntem embryoda PGT!!!!!!

Donörle ilgili verdikleri bilgilerin ile listesini vermiştim lütfen geriye dönük okuyun...

Sevgili katılımcılar türkiyede donasyon yasak...!!!!!

Cezası var!!!!!
onun için burada türkiyede etik olarak düşünsel olarak onaylayan ama yapmayan doktor adı vermek uygun değil...

Sonuçta türkiyede yapılmayan birşey..
Dikkatli olalım hepimiz için...

Canım TE=Jade1;28124351]
Canim sanirim merkez degiştireceksin.peki bu durumda donmuşların ne olucak.bence son kez firdevs hanımla Direk kendi cebini arayıp Tekrar konuşup tüm kaygılarını anlatıp o şekilde karar versen diyorum.firdevs Hakim bana çok Samimi gemişti.Ben firdevste denemedim ama yaklaşımını beğendim.bence sen yanlış kişilerle mi bağlantiya geçtin hep acaba.bu benim fikrim tabii yaşadiklarini tam olarak bilemem seni üzmek istemem azmine hayranim görüşmeye başladığın merkez hangi ülke canım Alahım senin çabalarınin sonun u güzel eylesin güzel yürekli arkadaşım

Bana gelince,,,,

Kısaca artık ön görüşme yapmak felan istemiyorumgidip deneyeceğim..bugün heyheylerim üstümde idi. Eşimde çok gerildi.
Düngece korkularımı söyledim ona oda verdi veriştirdi. Gergin bir gün oldu..
Dünya tüp bebek bana daha uygun geldi..
Donörle ilgili birşey söylemiyorlar.. Hemşireler seçiyor gibi.. Yabancı donör istediğimi eğitimli ve genç diye belirttim.. Donöre genetik test yapıyor birde serolojik testleri. Ama yinede normal doğumdaki gibi %4 anomali riski olduğunu hatırlattı.
Vaktim var uygun donörü bekleirm dedim.
Bahtına ne çıkarsa havasında oldukları kesin..
4500 euro paylaşımlı donör !!!!! 5500euro sadece sana donör..
500€ embryo dondurma..
Diğer ilaçtı serolojik testler ekstra gelecek.
Muayene etti.. Bir sorun görmedi. Serolojik testin dışında birşey istemedi.
Genetikle ilgili ekipte bu konudan sorumlu doktora ulaşınca bize dönüş yapacak..
Klinik temiz düzenli ama aleti yenidir eskidir bilemeyiz.
Yoğunlar.Bir düzen var.
Tüm geçmişi tekrar etmek biraz yordu onun için ikinci görüşmeye gitmedim iptal edip açık havada yemek yedik..
Ada beni daralttı. Yavaşlığı ve rahatlığı battı.
Birazdan dönüş yolundayım..

Sevgili jade1 nerdeyse uzun süredir birlikteyiz.

.. Süreçlerin ani ve hızlı oluyor görüyorumki yine farklı bir yöne rota çevirmişsin.
Neden????? Ve neresi olduğunu neden paylaşmıyorsun???

Ayrıca her merkez çok yoğun ve ön görüşmede bazı önemli detaylar kayıp gidiyor. D
Sonuçta doktor biz değiliz.. Bazı kararları onalr vermeli.
Firdevs hnla yaşadığın gerçekten gereksiz olmuş..
Yinede bir merkezde karar kılıp orada birkaç kere denemen iyi olur belki sen HITe gitmelisin.
Sonuçta kıbrıs daha uygun yurt dışına göre..

Hepimizn bahtı bol olsun..

Canım sen bugün Kıbrısa gidecektin gittiysen merkezler hakkında izlenimlerin ne öğrenebilirmiyiz....

Baharim, öncelikle sende hosgeldin grubumuza :) ve benim icin güzel dileklerin icinde sagol canim.insallah hepimiz bu yil hallerimizi gerceklestirebiliriz...birsey sorucam sen bir kez yaptirdim doktor bize cok güzel kandirdi diyorsun..merak ettim hangi konuda kandirdi ve hangi merkezde yaptirdiniz - benim bildigim en iyileri bahceci, memorial - ikise süper bir merkez

Bende seni ve diger anne adayalrini kutlarim cnm.Evet azimliiymdir cook huyumu severim-disiplinli-kanunlarimla yasayan dogrucu biriyimdir.Bu istek ve azmimle kariyerimi tamamladim sükür..son 13 yilimida annelik yolunda azimle ilerliyorum.Fakat bazende olumsuz seylerden cabuk soguyorum ve kafamdam siliyorum aslada geriye dönüp keske demeden yoluma devam ediyorum.
Evet hayal kirikligi yasiyoruz tabiki -diger yasamdaki olaylar gibi ama kendimi cook kaptirmiyorum sükür..olumsuz olabilir diye sartlyiorum ve mutlaka caresi vardir diye düsünerek o durumdan matemden cabul cikiyorum.Nede olsa hayat devem ediyor..her seye ragmen.ANNELIK COOK GÜZELL DEGER DIYORUM.
Insallah kendimi iyi hissettigimde ,kismetse baska bir ülkeye gidip zaten uzun süredir yazisiyorum.. hsilerim cook güclüdür..hep acik kapi birakmisimdir ..bir yerle yazismistim ..ben sorunsuz hasta katagorisinde olduigum icin ,anne oldugum ve tekrar hamile kalabilirim diye klinikler kabul etmisti.sadece düsme sebei icin cook özellikli imsi-icsi gibi laboratuvarin cook donanimli olmasi sart bir yere kismetse gidip tekrar deniyecegim.sizinle paylasirim kesinlesirse..bende bu yürek varken nasil vazgecerimki..
Bende, böylesine güzel bir seyin farkinda olmana ve benim azmime tsk etmene cok sevindim tesekkür ederim.büyük güzel genis bir aileyiz ..iyi ki varsiniz.paylasmak cook güzel sevgiler.
bazen yazialrim devrik oluyor kusura bakmayin ancak toparliyorum acelede yazinca dagilyior konular.
ayrica kedilerim lap topun tuslarina gelip patialrini atiyor..bazi harflari cikariyor .simdiden özür dilerim ..
sevgiler

çok net çok aydınlanmış mutlu gelmedi bana yazın. üzüldüm.
ben aydınlanmanı evet burası işte çok içime sindi. inandım burada olacağına falan gibi düşüncelerle dönmeni umuyor ve diliyordum. ama öyle olmamış.

hayırlısı inşallah.... en azından berk bey ile tanıştın. bu aklında kalmadı.

Selam canim, bizimle paylastigin icin sagol..dünya tüp bebek berk bey di girnedeki dimi. ama nede bunlar simdi bu kadar pahaliki? ben sordugumda 4500 euro idi..yoksa arada baskasi mi var, omu payini aliyor? biliyorsun bu islerde ara sira böylede oluyor.
arkdasim bir yere karar verip kaldigin güzel..artik gercekten güvenmekten baska caremiz yok............evet dünya da hemsire kendisi seciyor donörü. Artik Allah yüzümüze bakicak insallah.madem anne olmak istiyoruz, bu yolu böyle gidecegiz.
size iyi yolculuklar...

O kadar bilgi varki aydınlanmak işi zate zor.
Bugün bu konudan sıkıldığıı ve artık sürüncemede bırakmak yerine başlamanın en iyisi olduğunu fark ettim.
Berk bey konuya hakim. Sakin. Gerekeni yapacağına dair güven veren biri..
Bu da yeter şart bence.
Hiç bir yeri büyütmeyelim gözümüzde sonuçta hepsi aynı işi yapıyor..
Donör işi zaten işin yumuşak karnı ve en çaresiz olduğumuz yeri. İşte benim sıkıntılandığım yeri..
Onun için bende güçlü bir ses beklemeyin bu olayın gerçeği... Çok fazla karanlık noktası var..
Kontrol bizde değil.. Ve ben bunu hiç sevmem:)))

Arada kimse yok ben direkt berk bey ile yazıştım..
Herkes bu soruyu sormuyor çünki bence her donör iki kişiye yumurta veriyor. Sorunca ama tek kendinize istiyorsanız 5500 diyorlar..
Bunu hepsi yapıyor.. Sormazsan çok yumurtayı bölüştürüyorlar gibi geldi..

Efsunce canim...seni cok iyi anliyorum.........aynen dedigin gibi - güvendiysen, gerekeni yapacaksa, iste yeter bencede...baska secenegimiz yok cünkü, derinine insende ayni...birak herseyi oluruna varsin............ben kibrisa gittigimde dedigim gibi ilk gece ertesi gün birakiyorduk tedaviyi.........Allahim ben nerdeyim napiyorum diyordum........ama sonunda kendimi akisina verdim...ve pisman degilim...karanlik noktasi var evet..ama ayni zamanda kimse de pisman degil donörle anne olduklari icin...simdiye kadar forumlarda okudugum en azindan

Allah yardimcimiz olur...sen elinden geleni yapiyorsun, digeri zaten Allah a kalmis bisey...............

banada yazdıklarından çok gerildiğin hissi geldi,oysaki bende kendimi sana göre adapte etmiştim,gidip görüp bizede olumlu ve içine sinen yeri pozitif izlenim ve hislerini yazacagını ummuştum...efsune anladımki sonuçta hepsi aynı yolu izliyor kendimize yakın bulduğumuz merkezi sececeğiz demekki..ve hepimizin sıkıntı çektiği nokta dönor seçimi; özelllikleri evet size uygun,size benziyo deselerde bu bizim içimize sinen bişey değil..onların söylediklerine inamaktan başka bi çaremiz yok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…