Uzun bir aradan sonra selam herkese..
Umarım herkes iyidir ve herşey yolundadır. Geçmişe şöyle bir bakayım dedim 2-3 sayfa önce 2011 yılından alıntıyı gördüm sanırım kulaklarım çınlamış :) Ne listeymiş efsane gibi.. kimler geldi kimler geçti dedim içimden..
Beni soran olursa da kaptanlık sınavlarımı sınıf ve İstanbul birincisi olarak vermiş bulunuyorum. Artık ufuklara yelken açma vakti diyeceğim ama bizimkiler yelkenli değil :) Neyse...
Efsunecim sanırım artı senin için herşey tamam, fikren ve ruhen hazırsın.. Umarım herşey istediğin gibi yürür. Sen bunları hakettin.. İnce ince oya gibi işledin :)
Diğer gidecek olan, gitmiş sonuç bekleyen, pozitif almış bebişini bekleyen herkese iyi dileklerimi gönderiyorum.. Negatif olanlara da yine sabır ve tekrar deneme için maddi manevi güç temenni ederim.
Efsune ve Atessn liste hayırlı olsun.. Ben eksiğim orada. 2012 de denedim yaş 38 idi o zaman. Verda Hanımda.. 4 adet blasttan negatif alıp oturdum aşağı.. artık bir daha ne zaman deneyeceğimi bilmiorum.. planlarda var ama zamanı belli değil.. eskisi gibi takmıyorum nedense... Listede başlarda bir yere yerleştirin bari beni:) Nede olsa kurucu üyelerdeniz değilmi ama Efsune
Herkes kendine iyi davransın :) öpüyorum hepinizi...
Merhaba arkadaşım
en son bu siteden ben berk bey den olumsuz haberle döndüm. 5. gün embriyosu yerleştirilmişti 4 adet ama tutmadı daha doğrusu kimyasal gebelikle düşükle sonuçlandı. Yani kanda gebesin fakat değerin yükselmiyor ve gebelik yok oluyor. Benim normal yolla çocuğum oldu ama senelerdir kardeş yapamayınca bu yola başvurmuştum. Dr bana çoğul riskiniz bile var dedi ama olmadı. Orada tanıştıklarımın hiçbirisinin kan tahlillerinde gebelik dahi çıkmadı yani nerdeyse şu kimyasal gebeliğe sevineceğim ne tuhaf. ZAten atessn arkadaşımızın yaptığı tabloya bakarsan berk beye kimler gitmiş ne sonuç almış görürsün. Tabi başarılı olupta forma girmeyenler varsa bilemem :) Ama ben hemen ertesi onları arayıp yeniden istiyorum dememe rağmen bir zahmet dr la konuşup sizi arayacağız demelerine rağmen aramadılar ben de başka bir yer seçimi yaptım hemen. Yani hastaya saygı çerçevesinde geri dönüş önemli bence. Sana da kolay gelsin diyorum. Soruların varsa yanıtlarım sevgiyle kal!
Bende seni bu hafta içten özlediğimi fark etmiştim. Uğramamana bozulsamda elimiz kolumuz bağlı seni bekliyorduk. Hoş geldin....
Öncelik sırasını çocuğa ver madem kurs bitti deniz kaptanlık sınavını veren anne kaptanlık sonavını haydi haydi verir..
Sevgiyle kal
Merhaba,
Arkadaşım seni burda görmek ne güzelll! Dün aklımdan geçtin, acaba neden uğramıyor, babası nasıl oldu diye... Umarım iyidir? Kendine iyi bak veee kaybolma...:)) Sevgiler..
[/QUOTE]Selam Bebek
internette biraz arastirdim 5.gun embriyo tranferini. Anladigim kadariyla 5.gunde yapilan transferde embriyonun tutunma sansi daha yuksekmis. Ama buna kim neye gore karar veriyor.
Yani donasyon icin gittigimizde 3. Gun mu 5. Gun mu istiyorsun diye soruyorlar mi???
QUOTE=Bebek_;29285425]Selam canim,
embriyo donasyonu su demek: yani hem yumurta hemde sperm baskasindan aliniyor, ikisi dölleniliyor, ve sana transfer ediliyor.
yumurta donasyonu: sadece yumurta baska kadindan aliniyor ve esinin spermiyle döllenip transfer ediliyor sana
sperm donasyonu: kendi yumurtan ama sperm baska erkekden alinip dölleniyor ve transfer ediliyor
5. gün embyro = blasto veya bazen blastokist deniliyor
yumurta ve sperm döllendikten sonra ertesi gün bölünmeye basliyor, 2hücreli, 4 hücreli, 8 hücreli, 16 hücreli derken devam büyüyor. 5. gün e kadar belirli asamaya gelmesi gerekiyor. bu 5. gün döllenmis yumurtalara blastokist deniliyor, yani en cok disarda gelismis bir embyro - ve genelde en gec 5. gün embyro rahime transfer edilmesi gerekiyor.
simdi yumurtalar genelde ilk 3 gün hep ayni bölünür, yani sagliksiz sperm veya yumurta dahi olsa, bölünür. genelde 4. günden sonra sperm in genleri devreye giriyor. ve 5. güne kadar gelisebilen yumurtanin tutma sansi tabii daha yüksek. ama bu demek degildirki 3. gün embyro tutunamaz diye.
yani mesela elinde 8 döllenmis yumurta var ise, genelde embyrolarin hepsi blasto asamasina gelemiyor, genelde mesela yüzde 50 veya yüzde 60 diyorlar genc donörlerde. o yüzden bazen 5. güne kadar bekletip hangisi gercekten iyi gelistiyse onu transfer ediyorlar. istersen blasto konuyu googel de bak, benim türkcem tam yetmedi anlatmak icin sanirim :)
bebek iyi ki varsın vallahi..hertür sorunumuzda senin tecrübenden fayadalanabiliyoruz...
kıbrısda toplamda kaç gün kaldın?eşimde bende mayısda izinlerimizi ayarlamamız gerekecekte...
birde merkeze verdiğiniz ödeme dışında ortalama nekadar paranız gitti??araba falan kiraladınız mı??
bu arada kaderdaşlarına dua etmeyi unutmuyosun değil mi?? anneannem gebelerin duası kabul olur derdi de...:::)))
mrb arkadaşlar şükür bugün geldik sonunda kıbrıstan kısaca anlatmaya başlayım anlatcaklarım biraz şaşırtacak
evet arkadaşlarlar ilk gün aksilikler başladı bende ama hayırlısı diyelim gideceğim gün sabah 5te acile kaldırdı eşim strestenmi ne tansiyonum düşmüş serum takıldı nese geldik ordan derken erkenden yola çıkalım dedik sabah çıktık ben akıllı kimliğimi sen evde unut acilden çıkınca diğer montumun cebinde kalmış uçağa binmeye yakın aklımıza geldi tabi beni uçağa almadılar doktorumu aradım eşin gelmesi gerekio mutlaka dedi nese eşim gitti ben kaldım bende ertesigün gittim artık saolsun verda hanımda rahatlatmaya çalıştı beni derken geçirdik o günü.
ertesi günü gittim akşam sabahta doktorun yanına gittik görüşmeye verda hanım rahmime baktı her şey güzel dedi 12 yumurta toplanmış donörden onları konuştuk rahmin çok iyi emriyolarda iyi ise 3 gün yapalım dedi bende şimdideye kadar herşeyi doktora bıraktım bunuda bırakmayı istedim derken konuştuk ayrıldık hastaneden ertesi gün 3.gün olcak die aradılar ve transfere gittim.erkenden kalktık hastaneye gittik ve bi şanssızlıkta orda benim rahmin arkaya doğru,ağzı dar ve rahim yolum kıvrımlıymış transfer olmadı olamadı 5.güne kaldı ve anstezi ile oldum transferi.3.gün 4 tane olcaktı ama 5.gün olduğu için 3 tane transfer edildi ve transferim dün oldu bugünde döndük şükür.......test tarihim 23 mart bakalım umaım sonucu iyi olur arkadaşlarım sabırsızlıkla bekliyoruz artık...
bu arada doktorum verda hanımdan çok ama çok memnumdum gerçekten çom tatlı ve ilgili bir bayan saolsun elinden geleni yaptı gerçekten....
4ekim de gerçi anlatmış gerçekten çok çok süpriz oldu tesadüfen aynı kilinik servisinde idik çok şaşırdım.onunla konuştuk dertleştik keşke otelde aynı olsaydı ne güzel olurdu.gerçekten insan çok mutlu oluyor.umarım onunda güzel sonuçlarını alırız
mrb arkadaşlar şükür bugün geldik sonunda kıbrıstan kısaca anlatmaya başlayım anlatcaklarım biraz şaşırtacak
evet arkadaşlarlar ilk gün aksilikler başladı bende ama hayırlısı diyelim gideceğim gün sabah 5te acile kaldırdı eşim strestenmi ne tansiyonum düşmüş serum takıldı nese geldik ordan derken erkenden yola çıkalım dedik sabah çıktık ben akıllı kimliğimi sen evde unut acilden çıkınca diğer montumun cebinde kalmış uçağa binmeye yakın aklımıza geldi tabi beni uçağa almadılar doktorumu aradım eşin gelmesi gerekio mutlaka dedi nese eşim gitti ben kaldım bende ertesigün gittim artık saolsun verda hanımda rahatlatmaya çalıştı beni derken geçirdik o günü.
ertesi günü gittim akşam sabahta doktorun yanına gittik görüşmeye verda hanım rahmime baktı her şey güzel dedi 12 yumurta toplanmış donörden onları konuştuk rahmin çok iyi emriyolarda iyi ise 3 gün yapalım dedi bende şimdideye kadar herşeyi doktora bıraktım bunuda bırakmayı istedim derken konuştuk ayrıldık hastaneden ertesi gün 3.gün olcak die aradılar ve transfere gittim.erkenden kalktık hastaneye gittik ve bi şanssızlıkta orda benim rahmin arkaya doğru,ağzı dar ve rahim yolum kıvrımlıymış transfer olmadı olamadı 5.güne kaldı ve anstezi ile oldum transferi.3.gün 4 tane olcaktı ama 5.gün olduğu için 3 tane transfer edildi ve transferim dün oldu bugünde döndük şükür.......test tarihim 23 mart bakalım umaım sonucu iyi olur arkadaşlarım sabırsızlıkla bekliyoruz artık...
bu arada doktorum verda hanımdan çok ama çok memnumdum gerçekten çom tatlı ve ilgili bir bayan saolsun elinden geleni yaptı gerçekten....
4ekim de gerçi anlatmış gerçekten çok çok süpriz oldu tesadüfen aynı kilinik servisinde idik çok şaşırdım.onunla konuştuk dertleştik keşke otelde aynı olsaydı ne güzel olurdu.gerçekten insan çok mutlu oluyor.umarım onunda güzel sonuçlarını alırız
Kizlar , bir Sorum olacak sıze
Rahîm fılmı ne ?
Doktor muane esnasında o sıyah beyaz cektıgı resımler mı ??????
Hoş geldin canımm..daha önce rahim filmin yoktu galiba benimde rahimin üst kısmı hafif içe doğruymuş.rahim filminde gördü doktorum.ama çok önemli bir durum deyilmiş...güzel haberini sabırsızlıkla bekliyoruzzzmrb arkadaşlar şükür bugün geldik sonunda kıbrıstan kısaca anlatmaya başlayım anlatcaklarım biraz şaşırtacak
Gecmıs olsunneler yasamısın öyle ama şükür atlatdın transferını , artık hepımız senın sonucunu beklıcez , allahım sana olumlu sonucu yaşatsın canım . Darısı basıma
canim cok gecmis olsun hayirli habelerini 4 gözle bekliyoruz...
Hoş geldin canımm..daha önce rahim filmin yoktu galiba benimde rahimin üst kısmı hafif içe doğruymuş.rahim filminde gördü doktorum.ama çok önemli bir durum deyilmiş...güzel haberini sabırsızlıkla bekliyoruzzz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?