Aykızım tranferin hayırlı olsun... Güzel haberlerini bekliyoruzz...
Allah sana güzel bişey hazırlamış. transfer yapılamayınca üzüldün belki ama bak 3 tanesi 5. güne gelmiş. demekki sağlıklı embriyoların seçilmesi içinmiş sana kötü gelen durum. herşey senin için oya gibi hazırlanmış bence. inşallah olacak aklına hiç kötü bişey getirme sakin ve mutlu günler geçir resmen hamilesin şu an karnında bebekler bırak büyüsünler kaygıyla stresle büyümelerine engel olma...dualarımız senin için. ve 4 ekim için
Bayanlar merhaba, ben 40 yaşındayım ve 17 yıllık evliyim. 7 yıl önce tüp bebek denemem oldu ancak döllenme gerçekleşmedi. İkinci tüp bebek denememde ise gebelik oldu ancak devamı gelmedi düşük yaptım.sonra ise 36 yaşında menopoza girdim.doktorum süreci uzatmak için haplar verdi adetimi uzatmak için ama sadece bikaç ay daha adet görebildim sonra artık kesin menopoz dedi doktor.yani tüp bebekle bile şansım kalmadı artık.Donasyon istiyorz eşimle ama çocuk kime benzer nasıl olur bilemiyorz görüşme yapmak istediğmz bi iki yer var havalar ısınınca gitcez inş.
Arkadaşlar mart sonunda tedavim başlıyor.. Sizlerle donöre yapılan testleri ve donör biigilerini paylaşmak istedim..
Donöre yapılan testler:
HIV 1 and -2
Hepatitis B
Hepatitis C
Chlamydia
Syphilis
Thalassemia
Chromosome analysis
Donör özellikleri:
Fiziksel özellikler: Boy, kilo, kan grubu, saç- ten -göz rengi. Doğum tarihi. Hangi elini kullanıyor.İlaçlara alerji durumu.Fiziksel deformite durumu.Dakikada kalp atım hızı.
Akademik durum: Mesleği veya nerede öğrenci.
Kardeş: Kaç kardeş, kız mı erkek mi, fiziksel özellikleri, yaş ve öğrenim durumu.
Soy geçmişi:
Büyük büyük dede ve anneden başlayarak fiziksel özellikler, meslekleri, etnik köken, yaşları ve kaç yaşında öldükleri, kalp ve genetik hastalık durumu.
mrb arkadaşlar şükür bugün geldik sonunda kıbrıstan kısaca anlatmaya başlayım anlatcaklarım biraz şaşırtacak
evet arkadaşlarlar ilk gün aksilikler başladı bende ama hayırlısı diyelim gideceğim gün sabah 5te acile kaldırdı eşim strestenmi ne tansiyonum düşmüş serum takıldı nese geldik ordan derken erkenden yola çıkalım dedik sabah çıktık ben akıllı kimliğimi sen evde unut acilden çıkınca diğer montumun cebinde kalmış uçağa binmeye yakın aklımıza geldi tabi beni uçağa almadılar doktorumu aradım eşin gelmesi gerekio mutlaka dedi nese eşim gitti ben kaldım bende ertesigün gittim artık saolsun verda hanımda rahatlatmaya çalıştı beni derken geçirdik o günü.
ertesi günü gittim akşam sabahta doktorun yanına gittik görüşmeye verda hanım rahmime baktı her şey güzel dedi 12 yumurta toplanmış donörden onları konuştuk rahmin çok iyi emriyolarda iyi ise 3 gün yapalım dedi bende şimdideye kadar herşeyi doktora bıraktım bunuda bırakmayı istedim derken konuştuk ayrıldık hastaneden ertesi gün 3.gün olcak die aradılar ve transfere gittim.erkenden kalktık hastaneye gittik ve bi şanssızlıkta orda benim rahmin arkaya doğru,ağzı dar ve rahim yolum kıvrımlıymış transfer olmadı olamadı 5.güne kaldı ve anstezi ile oldum transferi.3.gün 4 tane olcaktı ama 5.gün olduğu için 3 tane transfer edildi ve transferim dün oldu bugünde döndük şükür.......test tarihim 23 mart bakalım umaım sonucu iyi olur arkadaşlarım sabırsızlıkla bekliyoruz artık...
bu arada doktorum verda hanımdan çok ama çok memnumdum gerçekten çom tatlı ve ilgili bir bayan saolsun elinden geleni yaptı gerçekten....
4ekim de gerçi anlatmış gerçekten çok çok süpriz oldu tesadüfen aynı kilinik servisinde idik çok şaşırdım.onunla konuştuk dertleştik keşke otelde aynı olsaydı ne güzel olurdu.gerçekten insan çok mutlu oluyor.umarım onunda güzel sonuçlarını alırız
Ben bugun bir merkeze daha gittim, genelde Cek'lerin gittigi bir yer, Prag'in gobeginde ama daha once varligini hic bilmedigim buyuk bir ormanin icinde. arabada derin derin offff cekiyorum farkinda olmadan, dua ediyorum sesli sesli, Allahim hayirlisini ver bize, sagligimizi kaybetmeden, mutlulugumuzu kaybetmeden, hayirli saglikli bir bebek. Ne karar verecegimi bilmiyorum, bana dogru yolu goster, ac ucuncu gozumu, aldigim her karar dogruya gotursun bizi, bu gittigimiz yer hayirliysa hemen olsun, sonu kotuyse bastan olmasin diye diye araba suruyorum. Giderken cok mutlu olduk, yuzyillik agaclar, kuslar, girdik, kadin doktor cok detayli ve profesyonel bir giris, yapti, tetkikleri -pihtilasma, tiroid vs dahil- istedi, hemen kan aldi. Biz doktora henuz karar vermesek de bu testlerin yenilenmesini istemistik zaten. Once embriyo toplayalim dedi, eski protokollerime dozajlara dikkatlica bakti, ilaca oyle karar verdi, once tam protokolle, sonraki aylarda ise cok az dozla embriyo yapalim, donduralim dedi. Ben 47 gundur regl olmadim dedim. Bakti, burada 4 folikul var, gec gelismis, bunlari hemen alip sansimizi deneyelim dedi, Persembe toplama yapacak. Dusunduk esimle (bu arada herseyi didik didik arastirmayi seven benim, esimse bulduklarima bakar, dusunur, hislerine guvenir), bir anda ikimizin de icine sindi bu doktor. Zaten ayni sehirde, embriyo toplamaya baska sehre gitmek de dert, iyi bir merkez, kadin umutlu, donasyon demedi bile, en son deneriz dedi. Tum protokolu her ay uygulamak bana zor geliyordu, ama kendi sehrim ve minimum doz olursa, neden olmasin dedim. Basliyorum yani. Ama bu kadar gec gelisen yumurta saglikli olurmu bilmem, doktora gore sorun olmayacak.
Bu yumurtalarla iligili komik bir sey var aslinda, ben hep zamaninda regl olurum, bu sefer gecikti, Istanbul'da ilac verdiler, almayi ihmal ettim, Brno'da tekrar ilac yazdirdim, receteyi sekreterler yazdi, esim de ben de kontrol ettik, cikarken asagidaki eczaneyi yuruyup gecince bosver dedik, almadan Prag'a geldik, Prag'da eczaneye gittik, recete yanlis, nasil oldu, kizlar hangi arada bize yanlis kagit verdi, ben kuplere verdim, zamaninda is yapmazsan boyle olur... Fakat meger bu yumurtalarin durmasi ve toplanmasi lazimmis. Sonuc ne olur bilinmez ama, biraz birakmak lazim, hayat aksin yolunu bulsun.
Haftalardir suren sikintilarim, kararim dogrumu bilmem, dogru klinikmi hic bilmem -buradaki gibi bilgi yuklu bir forum yok- ama sakinlestim, icim rahat. Bu sefer de olmazsa, kesin donasyon yapicam, artik gozum arkada kalmayacak. Cok kendimle ilgili anlattim gunlerdir, size coook tesekkur ederim.
Hepinize sevgiler.
Arkadaşlar mart sonunda tedavim başlıyor.. Sizlerle donöre yapılan testleri ve donör biigilerini paylaşmak istedim..
Donöre yapılan testler:
HIV 1 and -2
Hepatitis B
Hepatitis C
Chlamydia
Syphilis
Thalassemia
Chromosome analysis
Donör özellikleri:
Fiziksel özellikler: Boy, kilo, kan grubu, saç- ten -göz rengi. Doğum tarihi. Hangi elini kullanıyor.İlaçlara alerji durumu.Fiziksel deformite durumu.Dakikada kalp atım hızı.
Akademik durum: Mesleği veya nerede öğrenci.
Kardeş: Kaç kardeş, kız mı erkek mi, fiziksel özellikleri, yaş ve öğrenim durumu.
Soy geçmişi:
Büyük büyük dede ve anneden başlayarak fiziksel özellikler, meslekleri, etnik köken, yaşları ve kaç yaşında öldükleri, kalp ve genetik hastalık durumu.
Occupation: iş
Education: eğitim
Marital status evli bekar
Religion; din
Children: çocuk varmı
if no children, does she hope to have them in future?: ilerde düşünüyormu
Physical characteristics
o Height: boy
o Build: yapı
o eye colour: göz rengi
o hair colour: saç rengi
o skin colour: deri rengi
Ethnic group and that of both parents: etnik grup??
Minor health problems (presuming major ones would exclude her from donation) ; minor sağlık sorunları varmı?
Hobbies, interests and what she likes to do in her spare time: hobileri ilgi alanları
Special skills : özellikleri
Was she herself adopted: kendisi evlatlıkmıdır
Reasons for donating: .neden donör oluyor
How many times has she donated; kaçkere yumurta verdi
Description of herself imagining what a young person would like to know about her and her family: kendini tanımlaması
Merhaba Kampa ;
Bende Yurtdisidna yasiyorum .Yaklasik 3 yildir Prag Klinikleriyle kontaktayim.Bende temiz bir klinikle yazismadayim insallah yakinda baslayacagim.Rica etsem siz hangi klinige gidiyorsunuz ? biraz bilgi verebilirmisiniz ? Sizede bol sanslar diliyorum ,insallah her sey gönlünce olacaktir.
Tekrar görüsmek üzere
Ben daha once Gennet de IVF denemistim (3 yil once).
Simdi Reprofit ve ReproGenesis'e gittim. Sonunda Pronatal'da basliyorum.
Sen nerelerle gorusuyorsun?
transferin hayırlı olsun arkadaşım . yaşadığın aksilikler ve sıkıntılar inşlaah gülümseten bir anı olarak kalır .
mutlu haberlerini de alırız veeee bir kez daha seninle sevincini paylaşır ,dansözlere göbek attırır ,eller havaya yaparız. ...:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?