nasılsın online görünce merak ettim.az kaldı dimi bebeğine kavuşmana tam tarih belli mi?ben çok korkuyorum ya eşim ameliyat olacak diye bide yanında birtek ben olcam şimdiden korku stres aldı beni.haziranda gitmeyi düşünüyoruz inşallah.sen neler yapıyorsun hazırlıklar tamam mı
Senin adına bayılıyorum. Zanax olarak okuyorum:)) rahatlatıyorsun!!
Benim ispanya maceram nisan ortası galiba... Donor bulunmuş!!!!!!!
haber geldi ama detayları bekliyorum şimdi...
Nasıl match yapıyorlar allah biliyor?? Hakkımıza hayırlısı..
Merhaba bende tsk ederim.
#Ben 4-5 merkezle görüstüm.Tam 2008 yilindan beri görüsmedeyim.ama bir türlü baslamak kismet olmadi.Kibrisa is görüsmesine gittigimizde birden Dogus Klinigiyle kontak kurup orada balsamis bulundum.talimizide Kibristaki otelde yapinca olayin icinde buldum kendimi ))Orada denedim-bazi aksakliklar disinda memnun kaldim.hamilleik oldu ama devam etmedi malesef.Yüce rabbimin elinde hersey ol demedikten sonra olmuyor.Bende sorun yok.yumurtam azaldigi icin ve kaliteli olmadigi icin egg-donation deniyorum.
Pragda AB birligi olmasi ve cok donanimli olmasi icim rahatlatiyor .isleirni ciddiye alyiorlar ve gerekli aciklamalar yazili-sözlu memnunum.
bende Gennet.eu da denemyi düsünüyorum yada Medical-Travel diye bir hastanede süper klinikler Kibrisla asla kiyaslanamaz.zaten kiyasta yapmyiorum))Klingiin Labortavurai ve Donörun özellikleri önemli ..
Sorularin varsa tabiki cnm burdayim.
Iyi günler.sevgiler
Tally merhaba. Bu soruya cevap vermek 2 saatlik gorusmeden aldigim izlenimle biraz zor tabi, aslinda tedavi sirasindaki deneyimler cok daha onemli. Iki merkezin de begendigimiz ve begenmedigimiz yonleri oldu. Reprogenesis cok daha musteri odakli, mesela sekreterinden doktoruna herkes kisisel olarak sana cok deger veriyor, onemli oldugunu hissettiriyor, iki doktor beraber tam 2 saat konustu bizimle. Daha metodik (Reprofit'e kiyasla) ve bilimsel olarak tum detaylar gozden gecirildi. Dekorasyon ic acaci, yepyeni, on planda bir tek sekreter herseyi duzgun bir sekilde yurutuyor, arka planda hasta danismanlari var, yabanci forumlari okursan herkes cok memnun. Fakat biraz 'one man show' gibi geldi bize; sadece iki doktorlari var, biri zaten cok genc, digeri sef doktor 40 yasinda olabilir belki. Her asamada onun kosusturdugunu goruyorsun, cok detayli ve iyi niyetli.
Reprofit ise farkli, daha eski moda, sekreterya kalabalik, bir-iki kisi calisiyor, digerleri oyle oturuyor mesela. Ilk gittigimizde transferemi geldiniz, ne yapilacakti falan dediler mesela. Ismimi sor da ona gore listene baksana! diye gecirdim aklimdan, neyse toparladilar. Doktor (Reprogenesis'e kiyasla) daha cok tecrubeli sanki, bize cok daha guven verdi, gerci tum testlerimize bakmadi, diger klinik kadar detay yapmadi, fakat cok hizli anladi durumumuzu, yarim saatte durum anlasilmis, rota cizilmisti, ben biraz soylendim, niye eski protokollere testlere bakmadi diye. Ama yaklasimi genelde, bu ilk gorusme, ben biliyorum ne yapilmasi gerektigini, karar verin, baslayalim seklindeydi, yine de tum sorularimiz cevaplanmisti. Belki gorustugumuz ikinci klinik oldugundan daha rafine sorularimiz vardi. Ayrilirken sekreterya recetelerden birini eksik, digerini cift vermis -bence bu Reprogenesis'de olmazdi. Reprofit'in doktor sayilari daha fazla (gerci bir doktor donasyona bakiyor ama), cok eski koklu bir kurulus.
Iki kurulusun da arkasinda (zaten birbirlerine 300-400 m. mesafedeler) universite var, bence donorler genelde o universiteden.
Reprofitin donor bulmak icin bir sitesi var, cok hos hazirlanmis, kizlara kanunen 15.000 czk (550 euro) veriliyor, zaman ve saglik kosullarini telafi icin. Bazi forumlarda donor olmak isteyen universitelileri de okudum, hepsi universite ogrencisi idi. Biz sonucta -eger Pronatal'a baslamasaydik- Reprofit'e gitmeye egilimli idik. Ancak benim tavsiyem, 2 tane Brno'da, belki 2-3 tane Prag'da klinik gorusmesi yapmaniz, bu gorusmelerin sonucunda da ic sesinize guvenmeniz. Cunku hepsi iyi, Cek'ler cok duzenlidirler, bir isi yapiyoruz diyorlarsa mutlaka iyi yaparlar.
Selam Waltkrayburg
Sen de Firdevs Hanima gidiyorsun degil mi?
Biz mayis-haziran gibi dusunuyorduk ama islerimizi ayarlayamadik, eylul de gidicegiz artik; yaz tatiliyle birlestiriyoruz mecburen.Irem Hanim 5-6 gun kalmaniz yeterli demisti ama bilemiyorum.
Okurken gözlerim karardı valla.. Heyecan dorukta.. Heran önemli dikkat ediyorsundur zaten ama gerektiğini hissetiğinde hastaneye gitmeyi sakın ihmal ettme...
Mayısa ne kaldı şurda hadi hayırlısı..
Hangi hastanede doğurmayı planlıyorsun???
Arkadaşlar bu vücudun embriyoyu kabul edip etmediğini önceden gösteren bir test mi vardı acaba? Hani yabancı bir cisim gibi bazı bedenler atıyormuş onun için soruyorum. Teşekkürler
canım iyiyim teşekkür ederim.pazartesi günkü kontrolümde doktorumuz 10 mayısta sezeryana alırız dedi.
ama dün kızımız bizimle oyun oynadı teyzesi :))
dün tüm gün kasılmalarım vardı. akşam iyice sıklaştı. doktorumu aradım. hastaneye gidip nst ye girin dedi. kasılmaların sıklığı ve şiddetini ölçmek için. ben dua ediyorum. daha çok küçük noolur gelmesin diye. apar topar gittik. hemşire beni cihaza bağlayacak. ' önce kalp atışlarını bi duyalım' dedi. cihazı karnıma koydu ses yok. cıhazın öbür kolunu koydu yine yok. alttan, üstten, yandan deniyor yok.hemşirenin surat değişti. eşim bayılmak üzere. en son ne zaman hareket etti diyor. evde diyorum. yarım saati geçmiş.
15 dakika boyunca uğraştı. ama bize 15 yıl oldu. en son cihazı söküp başka cihaz bağladı. vee pıt pıtlar duyuldu. odada 'ohhhhh' sesi yankılandı :)
neyse ki rahmin alıştırma kasılmalarıymış. bebeğimiz çok hareketli olduğundan kasılmalar da daha şiddetli ve sık oluyormuş. eve geldik :)
yani 10 mayıs doğum olacak ama bizimki süpriz yapmazsa :))
lütfen korkma arkadaşım. biz yanındayız. inşallah eşin de iyi olacak poziltif sonucu da göreceksiniz. dualarımdasınız.eşinin anestezi ile ilgili hassasiyetini doktorla paylaşırsanız onlar önlem alırlar.
ne güzel ki tekrar deneme imkanınız var. ne güzel ki o olmazsa donasyon seçeneği var. hep birlikte güzelce atlatacağız bu günleri.
sen korkulu yerine umutlu olmaya çalış olur mu?
bugünler geçecek, ben hamileyken diye anlattığın anıların olacak. az kaldı.
Canım sana da sağlıkla mutlulukla bebeğini kucağına alacağın güzel zamanlar diliyorum. Heyecanlı bir bekleyiş bu. Ama tüm sıkıntıların o küçücük parmakları avucuna aldığında bitecek inan. Gözlerin uykusuzluktan şişsede onun en ufacık sesine doğru koşacaksın. Belki yorgunluktan ona buna çatacaksın ama tek kızamadığın kucağından bıraktığında yaygarayı basan bebişin olcak. Küçük bebek dememek lazım öyle bir anlıyorlar ki seni parmağında oynatıyorlar eh biz de zaten hazırız buna. Bu anne çocuk ilişkisi ilerde öyle bir boyut kazanıyor ki lep demeden leblebi demek istediğini anlıyorsun işte o zaman sana düşüncelerimi nerden biliyorsun anne dediğinde nasıl bilmem göbeğimiz birlikte kesildi dediğinde onun bakışlarındaki şaşkın ifadeyi yakalayıvereceksin. Allah herkese arzu ettiği hayırlı evlatları nasip etsin! :))[/QUOT
amin denir buna başka ne denir ki :)) ne güzel anlatmışsın :))
uykusuzlukmuş, yorgunlukmuş kimin umurunda. sağlıklı olsun bebeklerimiz. dileğim o.
hepimize hamile kalmak, hamile kalanlara sağlıkla doğurmak ve sonra da büyütmek nasip olsun.
ilk sayfadaki tabloya taktım kafayı. hepsinde hamile yazsa. ya da kızı var oğlu var falan yazsa. işte o zaman değmeyin keyfime :))
Efsunecim kortizon hapı bana verilmemişti transfer sonrası. Hangi ilaç bu? Ay bu gidişle hepimiz dr olacağız ama bilmekte fayda var tabi. :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?