Vamık volkana gönderdiğğim email:::

"""""""""""5 tane başarısız tüp bebek denemesinden sonra yumurta donasyonuna karar vermişken sizin kitabınız "Fanustaki İnsanlar"ı okudum. (Aslında tüm kitaplarınızı okudum.)

"İnsanlar kendi tarih ve kültürlerinin etkilerinden bağımsız bir kişilik yapısı geliştiremezler" cümlesi beni çok etkiledi. Epigenetik kuramıda işin içine katınca sorum size şu:

Yumurta donörünün geçmişindeki ensestler, kötü kaderler, ödemesi gereken bedeller, atalarının travmalarının benim kaderime karışma olasılığı varmı diye size sormak istedim.??

Diğer yandan ben eğer senaryomu yeniden yazabilir isem; sağlıklı yeni iç hissedişime göre yeniden konumlanabilirsem böyle bir donöründe bana denk gelme olasılığı olmaz diye hissettim.

Eğer bu konuya ilgi duyarda emailime cevap veririseniz çok memnun olurum.""""

:) yok otelde kalıcam da daha ucuza maledebilirmiyim diye dusunuyordum. belki bir pansiyon ayarlarım ne bileyim cok pahalı bu kıbrıs işi. 12 milyara maloluyor ulaşımsız. butun paramın bitmesi anlamına geliyor. of of

anladım canım. emin ol biçok kişi uzun süre para biriktirip bu yola çıkıyor bizde kredi çektik mesela, ödemeler başladı ama ortada bebiş falan yok :)) Allah isteyen herkesin yardımcısı olsun arkadaşm

Gelen cevap!!!!

"""""Yumurta donorurun kendisinin ve atalarinin gecmis hikayeleri yumurta ile baskansina gecmez.

Yumurtanin hafizasi yoktur. Yumurtanin yalniz genetik olusumu onemlidir.""""

Kızlar herkese selamlar. biz kararımızı verdik sizinle paylaşmak istiyorum H.İ.T e karar verdik inşallh onun merkzinde tedavi görcez merkezle epey konuştk,zaten bi süredir mailleşiyoduk sıra geldi para konusuna herşeyi hallettikmi en kısa zamanda gidiyorz :)

Gelen cevap!!!!

"""""Yumurta donorurun kendisinin ve atalarinin gecmis hikayeleri yumurta ile baskansina gecmez.

Yumurtanin hafizasi yoktur. Yumurtanin yalniz genetik olusumu onemlidir.""""

Arkadaşım kararına çok sevindim inşallah en yakın zamanda denemen kısmet olur.en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir....

zaman zaman bu donasyon bölumunu okuyorum bende . ve ortalarda kalıyorum sebepsız , kararsızlık , umut karısık bı duygu. 30 yasında erken menopoz oldum ,onca uyarıcı ıgneye ragmen 2-3 yumurtam toplanabılıyo sadece,ılk tup negatıf. 2. tup bebek sonucum 2 yumurta transfer ( zaten 2 tane toplanmıstı ) edıldı gebe kaldım ancak 2. ayda kalbı durdu bebegımın . nısan ayında degerler uygun olursa , tekrar denemek ıcın doktorla randevulastık. ama nasıl bır psıkolojı bılemıyorum, sankı sımdı negatıf alırsak asıl yıkımı o zaman yasayacak gıbı hıssedıyorum. esım ve doktorum umutla bakıyolar bu denemeye fakat bana ne oluyo acaba ? sız olsanız denermıydınız tekrar? lutfen bana yardımcı olun

Hayatta iyi yanlış doğru yok aslında. Aklında sorular amalar kalacağına denemelisin....
ama ilk önce amh değerinde baktır oda yumurta kalitesini belirliyor.
Aile ortak karar almalı bir konuda ikiniz antatnt kalıp öyle yola çıkın..

Son düzenleme:
Lailta ve hands haklısınız tüm yazdıklarınıza katılıyorum.

Bu arada hands sen listemizde yoksun galiba bilgilerini atessne göndermeni rica ediyorum.

Bu aslında tüm yeni gelenler içinde iyi olurdu..

:) yok otelde kalıcam da daha ucuza maledebilirmiyim diye dusunuyordum. belki bir pansiyon ayarlarım ne bileyim cok pahalı bu kıbrıs işi. 12 milyara maloluyor ulaşımsız. butun paramın bitmesi anlamına geliyor. of of

Canım öncelikle hoşgeldin... Eğer Kıbrısta 5-6 gün kalmak istemezen önce eşin gider sperm veriri ve aynıgün döner. Sen de transferin olacağı gün sabah gider gece dönersin ama 1 gece kalman daha iyi olur...

Kızlar bir tavsiyem daha var.. 1 aydır Cold Sea Krill Oil Omega-3 kullanıyorum. 1 ay kadar daha kullanacağım transfere kadar.. Omega-3 faydalarını biliyoruz. Yalnız bu bahsettiğim piyasadaki omega-3 lerden farklı, balıktan değil, yine bir deniz canlısı krill den elde ediliyor... Ben daha öncesolgar omega-3 alıyordum ama bu kez bunu kullanıyorum, daha sağlıklı olduğunu öğrendim,vücut tamamını emiyor diğer omega-3 lerde bir kısmı vücuttan atılıyormuş... Internetten araştırın lütfen..
Yalnız kullandığım bütün kürler ve destek ürünlerini transfere kadar alacağım.. Transfer sonrası sadece günde 1 folik asit(solgar) ve multivitamin e devam edeceğim... Başkaca hiçbir şey kullanmak yok! Sadece düzenli ve sağlıklı besleme....
Hepimizin yolu açık olsun, bol şans....

Merhaba bebek ;

Merhaba Gülfemak ;

Insallah sag salim ikizleirni kucagina alacaksin cnm .Darisida bizim basimiza insallah
Yukarda okudugum kadariyle kullandiginiz bir haptan bahsediyorusnuz? Bende yumurta donationu icin arastirmada hatta karar evrme asamsindayim.Rica etsem ilacin icerigini ve naisl kullanildigini- ne durumalrda ilidigini detali yazarmisiniz? Su ana kadar Firdevs hanim bana hic vermedi .Sevket beyde önermedi .
Gebe kalmak icin icin -düsmemesi icin her seyi tek tek not edip tekrar tedavyie ahzirliyorum kendimi.
Tsk ederim
görüsmek üzere

Merhaba Kampa ,seni merak ettim nasilsin? iyimisin ?
Tedavin icin bizi bilgilendir lütfen.
Sevgiler

Öncelikler TSH , serbest t3 ve serbest t4 e baktırman gerekli.
Benim örneğin tsh sınırda 0,5 ama t3ve t4 normal aralıkta onun için ilaç önermek yerine firdevs hn endokrilonoga gidip baktırın onlar gereekni yapacaktır dedi..
Bende endokrilonog bir atkadaşım var ona sordum o da ek olarak
anti tpo ve tsh reseptor antikor
istedi o sonuçlarıda alıp birlikte doktora gideceğim.

Test lsonucu olmadan ve doktor önermeden asla ilaç kullanmayın arkadaşlar..

Ama ideali almanca sitelerdede bu böyle tsh 1 e yakın optimal 2dende düşük istiyorlar..

EVET COK DOGRU DOKTOR KONTROLU OLMADAN ASLA ILAC KULLANMAYINIZ ) HER VÜCUT FARKLIDIR
bende aynen doktoruma birebir uyum saglarim asla kafama göre almam.

Sevgili Efsune ; yazinin dogrultusunda tedavyie hazirligim icinde hemen kan tahlilime baktim ve TSH bilgilerine baktim yazilian aynen yazacagim sonra yorum bekliyorum :
herkes bilgisini -düsüncesini yazabilir ,

tahlilimi agzimda müthis acilik hissettim aile doktoruma gittim .Doktorumum aldigi kan örenginden yaptigi sonuclardir :

19.02.2013 tarihinde yapildi:

TSH-BASAL i.S = 2,97 olmasi gereken deger : 0,30 dan 3,60 kadar
freis Trijodthyronin fT3 i.S =2.92 pg/ml olmasi gereken 1.71 - 3.71
freies Thyroxin fT4 im Serum = 1.01 ng/dl olmasi gerekn 0.70-1.48

<<Bende tek sorun: eisen (demir) 29 cikmis cok düsük. olmasi gereken 60 dan 180 kadar.(cok yemek yemiyorum tatli-sekerli seyler yemiyorum ,hep meyve -sebze agirlikli beslenyiorum- buna ragmen kansizlik nasil oldu anlamadim) gerekli tableti günde iki defa 50 mg kansizlik ilaci aliyorum.ilk defa karsilastim uamrim sorun teskil etmez.>>

yakinda iVF Doktorumdan randevu alip konuyu degerlendireceklerdir.
Yurtdisinda Almanyada bu sekil kagitta ne yaziyorsa aynen yazdim. Yorumunuzu beklerim .
Sitemizin cok degerli bilgilerle donanimli oldugunu bilyiorum,iyiki varsiniz,allahim yolumuzu acik etsin.Bu ugurda emek veren herkese kolayliklar diliyorum.
GEL GEL ARTIK BEBISLER GEL DIYORUM COOOK BEKLETME DIYORUM
BOL SANSLAR DIYORUM ))
görüsmek üzere

Son düzenleme:
hayirli olsun Efsune ,kararindna insallah memnun olursun.Firdevs hanim iyi bir doktor,hastasini dinleyen-deger verendir. adina sevindim. bol sans diliyorum.
Insallah allahim utandirmadan bebisle dönersin.
sevgiler

Larax,
Tsh 2 den yüksek düşrümek için doktorlar girişimde bulunacaklardır..

Ama asıl sorun demir düşüklüğü. Türkiyenin hangi yöresindensin bilmiyorum ama demir eksikliği çölyak hastalığı ile ilgili olabilir.
Gluten İntolerans ve zöliakie testlerini yaptır.
Sağlıklı beslenip demir alamıyorsa bu senin bağırsağında emilim olmadığını gösteriyor.. Bağırsaklardaki reseptörleri balta giib kesip yok eden şey gliadin yani gluten.

Araştır vaktin var.. Testler basit kan testi ama kolonoskopi yada endoskopi gerekirmi doktor karar veriyor. Bağırsakmhareketlerinde sorun varsa onuda söyle..

Merhaba Yurtdisindayim ben.Almanyada yasiyorum. dedigin testleri yaptiracagim cnm.Ilk defe demir eksikligi cikti.Cok yemekle ilgim olmayan bir anneyim.Evde saglikli yemek pisiriyorum, özen gösteriyorum.
Bilgilerin cok degerli dikkate aldim cnm .
sagol görüsmek üzere.

Calistigim icin cok takip edemyiorum ,kacirdigim konular ve yazamadigim arkadslar olursa kusura bakmayin ,cok takip edemiyorum.calisrkende okuyup hemen cikyiorum,ne zaman vaktim olursa bir cirpida yazip cikyiorum.

sevgiler

Ben paylasmak icin yaziyorum ama 4-5 yildirda sitelerdeki yorumlari yazismalri takip eddim.

Losemi hastaligi gecirdim cocuklugumda basindan beri normal sartlarda bebegimin olmayacagini Drlarim soyledi, 3 yil once evlendim esiminde hastaligimdan bebegimin olmuyacagindan haberi vardi neyse agustos ayinda tedavim basladi rahimimde Polipim cikti o da alindi istanbulda Kadikoy Sifada takibim yapildi DR um Birgul Sarikamisti, rahimim kucuk oldugundan subatin ortasina kadar hormon ilaclari kullamdim tahlillerimin sonuclariyla beraber Kibris Dunya tup bebek merkezine Dr Berk beye yonlendirildik, ozelliklerimiz her detayi verdikten sonra bize donduler su tarihte geleceksiniz diye, akabindeki gun aradim kibrisi Nasli hanimla konustugumda Donorumun ozelliklerini yasini kackere dogum yaptigini meslegini ogrenmek istedigimi daha oncede bunu sordugumu fakat bana hala donulmedigini sordum fakat boyle bir bilgi Berk beye sorulmadan verilmedigini soylediler telefon bekledim onlardan yine ben aradim 2 gun sonra yine boyle bir bilginin mumkun olmadigini soylediler yani bir nevi gozleri bagli gitttik oraya arada Birgul SArikamis gibi muhtesem bir drumuz var sorun cikmaz guvencesiyle gittik 25 subatta ordaydik sorun yoktu Nazli hanim cok ilgiliydi orda otel transferi biletlerle ilgili olan bayan herkez gayet ilgiliydi, Berk beyle tanistik fakat muayene etmemekte israrliydi bende muayene etmesinde israrliydim cunku ben bir oykuyle gittim oraya rahimim kucuk ilaclarla buyutulmus, vajinal yolla rahimim arasinda az mesafe vardi ve beni mauyene etmeden beni tanimasi mumkun degildi ve ben anestezi alarak operasyona girecektim Berk bey karsi cikmasina ragmen muayeneye aldi, muayeneden sonra evet anestezisiz olmaz dedi...!
otelimiz hersey muhtesemdi girneyi gezdik transfer gunune kadar dinlendik kendimizi hic yormadik keyifli mutlu bekledik hergun arandik yumurta kalitesi icin bilgilendirildik... Biz DRumuz Birgul Sarikamis tarafindan 2 yumurta 5. gun transfer istiyeceksiniz diye yonlendirildik oylede soyledik Berk beye, 5. gun transferimiz anesteziyle yapildi 1 saat dinlendikten sonra otelimize gittik ayni gun yattim odamda kalkmadim ertesi gun biraz kalktim ama salece kahvalti mesafesi yuruyus, oturma pozusyonu ve ertesi aksam evimize donus icin ucak yolu, sonra evimize geldik ama bu arada ben sadece kendimi tasidim o kadar montum esimde bavullar esimde, evde sadece yattim kahvalti yaptim uzandim lavaboya gittim uzandim ha bu arada duzenli alarmlarla ilaclarimi bir dakka degil saniye bile aksamadan aliyordum...! 13 MArti BEKLEDIM BUYUK HEYECANLA VE HEP BEBEGIME TEMBIH EDDIM ORDA KAL, CUNKU BIZ SENI BEKLIYORUZ MELEGIM DEDIM. 13 MARTTA SIFAYA GITTIK KAN TAHLIL SONUCUMUZU VERDIK AMA KADIN HISSI YA YUREGIME SANKI ATES DUSTU OLUYORUM SANDIM NEFES ALAMIYORDUM SONUC: 0.100
NEGATIF DI. ISMINI BILE KOYDUGUMUZ ADAMIZ GUZEL KIZIMIZ MELEGIMIZ SIR GIBI VAROLMAMIS HAYALLERIMDE KALDI, 14 GUN ORDAYMIS GIBI SEVDIM 12 GUN EVD EYATTIM HER DAKKA ELIM KARNIMDAYDI ONU SICAK TUTTUM MUZ YEDIM CEVIZ YEDIM ONUN ICIN, ESIM ESIM HELE SABAHIN 8 DE KAHVALTI HAZIRLADI BANA SIRF BEN YORULMAYIM DIYE BEBEGIMIZ ICIN CAMASIR YIKADI MILASIKLARI MAKINAYA ATTI, NUTRIKUKDA YEMEKLER YAPTI AKSAM KOSA KOSA EVE GELIP SIRF BIZDEN KAYNAKLANAN SORUN OLMASIN OZLEMIMIZ SON BULSUN DIYE AMA PUFFFFFF OLMADI PEKI NEDEN. HERKEZ UZERINE DUSENI DOGRU YAPTIGINA INANIYOR O ZAMAN NEDEN OLMADI NEDEN TUTUNMADI, HA EGER TUTUNUPDA DUSSEYDI SUCLU ARAMAZ SORGULAMAZDIM, AMA HIC TUTUNAMADI NEGATIFI DUYUNCA ORDA ICIME BIRAKILDIGINI DUSUNDUGUM SEY NEYDI? VARMIYDI OYLE BIRSEY? BILMIYORUM... sUAN KALBIM COK ACIYOR olamayisina sen bize kavusamadin...! Bizde Melegime...olmadi. Bugun kanamam basladi bu sabah a kadar agladim agladim ama bir umutla belki kanamam olmazdi ve ben tekrar tahlil icin bir umut dr a giderim iyi haberle mucize olur diye.
Bir yarim hayata alismaya calisiyor, bir yarim mechulde. Yine kaldik biz koca dunyada koca evde kari koca bombosuz... sevgiler arkadaslarima insallah sizlerden iyi haberler alirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…