Bugün doktora gittik eşimle enfeksiyonum Halen varmış.bir ay daha bekliyelim dedi.tabii ilaç başladık.şu da varkii ertelenmesinin iyi tarafıda oldu.hazirandagidersek iki gece kalabilicez...geç olsun güç olmasın demi ama.Ben artık haziran yolcusuyum....hadi bakalım yaz mevsimi bana uğurlu gelsinn
Tally merhaba. Bu soruya cevap vermek 2 saatlik gorusmeden aldigim izlenimle biraz zor tabi, aslinda tedavi sirasindaki deneyimler cok daha onemli. Iki merkezin de begendigimiz ve begenmedigimiz yonleri oldu. Reprogenesis cok daha musteri odakli, mesela sekreterinden doktoruna herkes kisisel olarak sana cok deger veriyor, onemli oldugunu hissettiriyor, iki doktor beraber tam 2 saat konustu bizimle. Daha metodik (Reprofit'e kiyasla) ve bilimsel olarak tum detaylar gozden gecirildi. Dekorasyon ic acaci, yepyeni, on planda bir tek sekreter herseyi duzgun bir sekilde yurutuyor, arka planda hasta danismanlari var, yabanci forumlari okursan herkes cok memnun. Fakat biraz 'one man show' gibi geldi bize; sadece iki doktorlari var, biri zaten cok genc, digeri sef doktor 40 yasinda olabilir belki. Her asamada onun kosusturdugunu goruyorsun, cok detayli ve iyi niyetli.
Reprofit ise farkli, daha eski moda, sekreterya kalabalik, bir-iki kisi calisiyor, digerleri oyle oturuyor mesela. Ilk gittigimizde transferemi geldiniz, ne yapilacakti falan dediler mesela. Ismimi sor da ona gore listene baksana! diye gecirdim aklimdan, neyse toparladilar. Doktor (Reprogenesis'e kiyasla) daha cok tecrubeli sanki, bize cok daha guven verdi, gerci tum testlerimize bakmadi, diger klinik kadar detay yapmadi, fakat cok hizli anladi durumumuzu, yarim saatte durum anlasilmis, rota cizilmisti, ben biraz soylendim, niye eski protokollere testlere bakmadi diye. Ama yaklasimi genelde, bu ilk gorusme, ben biliyorum ne yapilmasi gerektigini, karar verin, baslayalim seklindeydi, yine de tum sorularimiz cevaplanmisti. Belki gorustugumuz ikinci klinik oldugundan daha rafine sorularimiz vardi. Ayrilirken sekreterya recetelerden birini eksik, digerini cift vermis -bence bu Reprogenesis'de olmazdi. Reprofit'in doktor sayilari daha fazla (gerci bir doktor donasyona bakiyor ama), cok eski koklu bir kurulus.
Iki kurulusun da arkasinda (zaten birbirlerine 300-400 m. mesafedeler) universite var, bence donorler genelde o universiteden.
Reprofitin donor bulmak icin bir sitesi var, cok hos hazirlanmis, kizlara kanunen 15.000 czk (550 euro) veriliyor, zaman ve saglik kosullarini telafi icin. Bazi forumlarda donor olmak isteyen universitelileri de okudum, hepsi universite ogrencisi idi. Biz sonucta -eger Pronatal'a baslamasaydik- Reprofit'e gitmeye egilimli idik. Ancak benim tavsiyem, 2 tane Brno'da, belki 2-3 tane Prag'da klinik gorusmesi yapmaniz, bu gorusmelerin sonucunda da ic sesinize guvenmeniz. Cunku hepsi iyi, Cek'ler cok duzenlidirler, bir isi yapiyoruz diyorlarsa mutlaka iyi yaparlar.
Sana ozelden mesaj atiyorum simdi. Gorusuruz. Sevgiler.
Canım ne enfeksiyonu bu? Mantar filan mı? O kadar ilaca rağmen geçmemesi başka bir soruna mı işaret ediyor ki?
runyacim ben nisan 18 de kibrista olucam bilet bakmaya basladik.sen ne zaman gidiyorsun canim ? bu arada bir tafsiye transferden sonra bazi ilaclari 3 ay kullanmamiz gerekiyor burda epey pahali orada neredeyse yari fiyatina orada eczaciya gittiginde soylersen sana 3 ay ne kadar lazim oldigini hesaplayip veriyor hatta otele getiriyor benim ilaclar 1500 tl tutmustu
karanfıl eylul'de beraberız desene:) sende mı fırdevse gıdıceksın? ben mayıs'da on gorusmeye gıdıcem ya Berk bey ya da Fırdevs hanım karar verıcem.. sonrasında da donorum ıcın beklemece:)
Fbl bende öströjen eksikliğinden kaynaklanan bazı sorunlar oluşmuştu üstüne birde enfeksiyon vajenden oldum.biraz ağır geçiyor.birde doktorum adetliyken muayene etti.rahimdede biraz genişleme var dedi.böyle bir şeyde daha önce hiç duymamıştım.adetli olduğun içinde böyle görünebilir dedi.Artık Tekrar gittiğimde netleşecek herşey canım.önce sizlerin güzel haberlerini alalım sonra arknızdan ben geliyorum hayırlısı ileeee
tedaviye gidecek arkadaşlara bende bol şans ve güzel haberler vermelerini diliyorum...bence başarıyı arttıran bir faktörde olur mu olmaz gibi kaygılardır bunları bir kenara bırakabilirsek bence şansımız zirve yapar.forumla yatıp forumla kalkıyoruz ya nasıl bir bağdır çok özel bir bağ ya Allah bozmasın herkesin sonucunu kardeşimin sonucu gibi merak ediyorum yaa
İnşallah:))
Senin haberinle birlikte sayfada bahar uyanışı başladı bence... Ve foruma ilgide arttı..
Kaygılar varbbu kadar çabuk bulundu normal mi felan ??? diye ama bu zihnimin beni alıkoymak için ürettiği bahaneler bence..
6 aydan daha uzun süre önce testleri yapılmış yenilenecek aslında bu iyi diğer yandanda acaba folbiol kullanmışmıdır gibibir kemirgen kurt içimde..
canım bırak kemirgen kurtları bir kenara folik asit kullanımı elbette çok önemli normalde önceden 3 ay gebelikten sonrada 3 ay kullanılmalı tabii ama toplumun %95 iuygulaumıyor sonraki 3 ay daha önemli embiriyo gelişme döneminde alınması daha elzem o yüzden sıkma canını eğer tahliller doğru yapılısa genetik bir rahatsızlık yoksa sıkıntı olmaz inşallah...düzeltemiyeceğimiz şeyler için kaygı duymanın bir anlamı yok sonuçta değil mi ? kaygılarını bir kenara bırak doktorun testleri doğru yapsın doğru bilgiler versiin de önemli olan o olmadı firdevse testelden sonra uygunsa eğer folbiol başlasın ...bide kızlar folbiol yetersizmiş folik plus daha iyi die duydum
merhaba o bahsettiğiniz usg oluyor .
rahim filimi ilac veriliyor basınclı ve o esnada ( filim ) hsg çekiliyor canım normal filimler gibi yani buda rahim filmi oluyor.
Canim sana aynen katiliyorum,
Forma bakmadigim bir gun yok, herkesin neler yaptigini sonuclarin nasil oldugunu cok merak ediyorum.Senin de yumurta donasyonu mu olacak? sen ne zaman gidiceksin?
Kızlar ben aranıza yeni katıldım.sayfaları okudum ve bende bir karar verdim önceden çok kararsızdım ama sizlerin mutluluğunu okudukca heveslendim.bende yaptırmaya karar verdim.sizlerin sayesinde yola nasıl devam etceğimi öğrendim.burda birbirinize yardım etmeiz çok güzel bende eylül gibi gitmeyi düşünüyorum.banada tavsiyelerinizi bekliyorum.
Kızlar ben aranıza yeni katıldım.sayfaları okudum ve bende bir karar verdim önceden çok kararsızdım ama sizlerin mutluluğunu okudukca heveslendim.bende yaptırmaya karar verdim.sizlerin sayesinde yola nasıl devam etceğimi öğrendim.burda birbirinize yardım etmeiz çok güzel bende eylül gibi gitmeyi düşünüyorum.banada tavsiyelerinizi bekliyorum.
Arkadaslar, bu yapilan testlerle ilgili takildigim bazi konular var...
Bizim planlarimiza gore haziran basi gibi gidicektik Kibrisa onun icinde ben gerekli testleri yaptirabilmek icin burdaki doktoruma gittim, rahim ultrasyonu cekildi ve nisanda kan testleri icin geri gidicem.
Ama planlarda degisiklik yapmak zorunda kaldik ve donasyon icin eylulde gidicegiz. Sizce kan testlerini cok mu erken yaptiriyorum?
Bir yandan da eger bir sorun varsa bu surecte tedavi olabilirim diye dusunuyorum.
Umarim donasyon oncesi butun testleri yeniden yaptirmak zorunda kalmam..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?