arkadaşlar merhaba..nisan başı bende kıbrıs da halil ibratim tekinde yumurta donasyonu yaptırdım..sonuç negatif oldu..sebebini çok sorguladım..rahim filmi çektirdim sorun yoktu..histeroskopi yapıldı sorun yoktu..rahim kalınlığım 10.4 dü tüm tahliller normal ilaçlar düzgün kullanıldı..ama yinede olmadı..
donör konusu kafama takıldı..açıkçası sorunumuz yumurta olduğu için kaliteli yumurta verecek daha önce doğum yapan donör olsun istedik..merkezde donör konusunda çok açıklama yapmadılar.. 23 yaşında daha önce çocuğu olmuş dediler..
neyse donörden yumurtalar yoplandı.. 11 tane toplandığı bunlardanda 9 tanesinin döllendiğini dediler...önce ona bir şaşırdım.. yumurta sayısı az geldi..ben daha önce 4 kez tüp bebek denemesi yapmıştım ve ileri yaş olmama rağmen 9 tane yumurta oluşmuş 8 i döllenmiş ve blastosise bile gitmiştim ama ileri yaş olduğu için kaliteleri ikinci kalitede oldukları için tutmamıştı..
Yumurta toplandığının ertesi günü 9 tanesi döllendi dediler iyi gelişti yumurtalar dediler....ben istemememe rağmen 5.güne gi,tmeye gerek yok 3.gün transfer edicez dediler...onada evet dedik..transfer günü epey beklettiler sonra transfer masasına yattım doktor geldi tam transfer edileceği zaman 7 hücreli 3 adet embriyo naklediyoruz dediler..orada yatarken 9 yumurtadan A kalitede 8 hücreli embriyo olmadımı dedim yok dediler 7 hücrelide kaliteli sayıyoruz gebelik elde ediyoruz dediler..onada peki dedim..sonra diğerlerini donduramadık kaliteleri iyi değildi takip edicez dediler..transfer sonrası embriyoloğu çağırdım..9 yumurtadan nasıl dondurulacak kalmaz hem nakledilenlerde 8 hücreli değiller diye epey bir sorguladım..bana bir dolu istatistiksel bilgi verdi. 5 hücrelilerde tutuyormuş falan filan...diğer yumurtaları takip edicez belki gelişirler biz sizi haberdar ederiz dedi ama döndükten sonra telefonlarıma bile çıkmadılar..12 gün sonra negatif olduğunu öğrendim..beni hala arayıp sormadılar...
zaten bizler yumurta sorunu nedeniyle donasyon yaptırıyoruz..genç yaştakiler 20 nin üstünde yumurta verir ki donör 23 yaşındaymış..yanlışmı düşünüyorum bilmiyorum arkadaşlar..sizlerden böyle bir deneyim yaşayan oldumu..şaşkınım
Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım,
benimde üçüncü denemem olacak inşallah rahim kalınlaşırsa
2 kez savaş özyiğit e gittim
hemen hemen aynı dediklerini yaşadım
ilk gittiğimde her şey güzel dediler
acemilik hat safhada tabii bende
ne kaç yumurta toplandığını sordum
ne kaçının döllendiğini ne kan grubunu
ne de neden 4 tane transfer edilmediğini
kalanının dondurulmadığını sordum
ki normal şekilde de kalınlaşmıştı rahim
ee sonuç negatiif