merhaba arkadaşlar. iyi akşamlar. bende aranıza yeni katıldım. uzun bi süreçten sonra bizde yumurta donasyonu yapmayı düşünüyoruz. sizleri takip ediyorum. 12 yıllık evliyim. yaşım 37. amh:0.28 fsh:38. yumurta rezervi sorunum var. son tüp bebekte. 3 yumurta oldu. 2 si gelişti. döllendi. sonuç negatif. hepimiz hakkında hayırlısı..

aramıza hoşgeldin arkadaşım inşallah sende olumlu sonuç alırsın şimdiden bol şans:D

Sevgili arkadaslarim

aylardir burda hep sizinle üzüntümü, mutlulugumu herseyimi hep paylastim..adim adim donasyona baslamadan taa önce burda arkadaslardan bilgi aldim, motivasyon aldim ve en cok da umut isigi aldim..............bildiginiz gibi firdevs hanimda donasyondan gebe kaldim....

bugün 9+0 hafta gebeyim - yani 10. haftama girdim. en önemli kontrollerden biri bu sabah yapilcak......iki haftadir doktora gitmemistim, cok heyecanliyim, insallah bebeklerim iyidir diyorum. bazen iste aklima kötü seyler maalesef geliyor, ama hemen positif düsünmeye bakiyorum......lütfen bana da bu hayirli günde dua edin, insallah hersey yolundadir.......

benim dualarimda sizler hep varsiniz.........insallah sizlerde en yakin zamanda dilediginiz gibi saglikli bir gebelik yasarsiniz ve hepimiz saglikli hayirli evlatllarimizi kucagimiza aliriz.Evlatlik almak isteyen arkadaslarim da dualarimda...insallah sizede en kizsa zamanda hayirli evlatlar gelirler........

sonra yazismak üzere..sevgiyle kalin...bebek..........

güzel haberlerini almak dileğiyle cnm:Dmutlaka bildir bizede:D

Arkadaşlar daha teste var ama pek umutlu da değilim dün orda tanıştığım bir arkadaş telde ağlıyordu borçla gittiğinden ve yaşının fazla olmasına rağmen dr un 2 embriyo koyduğundan ve tutmadığından orada tanıştığım ve tanıştıklarımın tanıştığı tel işe haberleştiği 13 kişi zaten negatifi alınca başarı oranlarını sorgular olduk tabi. Ben 14. kişi olarak bu yüzden ümitli değilim. Üstelik ben beden diline isteğim dışı çok dikkat ediyorum ve illa ki birşeyler yakalayan bir insanım bu zamana kadar da yanılmadım. Ama yanılmak istediğim çok zamanlar oldu tabi. Şu anda da o zamanlardan birini yaşıyorum. Size anlattım size uygun donör bulduk diye kestirip atılıyor yaşını sorduğumda istanbul da ki onların tavsiye ettiği anlaşmalı dr a hamile kalırsam bilgi verilecekmiş. Bir sırdır ve tek taraflı bilinmeyendir gidiyor hiç hoşlanmam böyle şeylerden ama mecbur kaldım ki bir daha böyle birşeye asla girmem. Transfer sonrası da embriyo kalitesi konusunda bilgilendirilmedim ki pek çok merkez A kalite B kalite sonuçta bahsediyor. Üstelik embriyolog benimle transferden sonra konuşmadı ki bu bir hasta dr güvenidir sadece dr gelip iyi 4 adet koyduk dedik ki inanın şimdi gerçekten koydular mı diye de düşünmeden edemiyorum. Sonucu almadan duygularımı sizinle paylaşmak istedim ki iki yüzlülük olmasın diye. Hani olmayınca dr u suçluyor denilmesin diye. pzt kan tahlilim var Netice de nereye gidersek gidelim bir güven oluşmalı bu da öyle hastaya bize güvenin biz sizin için iyisini biliriz demekle olmuyor dr kibar klinik temiz olabilir ama o kapıdan eve dönüş yolunda kuşku ve kafanızda cevap bulmamış sorularla çıktınız mı birşeyler ters gidiyor demektir. Sevgiyle ve her daim bebeklerinizle kalın!

Daha sonucumu almadan olumsuz sonuç alan arkadaşlarımı duyduğumdan onlarla empati kurduğumdam içimi size dökeyim dedim. Transfer öncesi kadar transfer sonrası neler hissettiklerimiz inanın çok önemli gücünüz kırılabilir psikolojik destek almanız gerekebilir. Ben şu an tek bir arkadaşın teldeki sesinden o kadar etkilendim ki orddayken de gördüğüm yanlışları yazmak istedim. Zeytinciğim senin güzel haberlerini bekliyorum canım Bebekcim allak ikizlerini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Kolay doğumlar diliyorum ki sen bunu fazlasıyla hakettin uzun süre verdiğin mücadele ile. Aykızım acele etme ki doğru karar veresin.

Merhaba Bebek,

umarim kontrolde guzel haberler alirsin
olumlu pozitif dusun ki hersey iyi olsun
Bol sans!!!
Sevgili arkadaslarim

aylardir burda hep sizinle üzüntümü, mutlulugumu herseyimi hep paylastim..adim adim donasyona baslamadan taa önce burda arkadaslardan bilgi aldim, motivasyon aldim ve en cok da umut isigi aldim..............bildiginiz gibi firdevs hanimda donasyondan gebe kaldim....

bugün 9+0 hafta gebeyim - yani 10. haftama girdim. en önemli kontrollerden biri bu sabah yapilcak......iki haftadir doktora gitmemistim, cok heyecanliyim, insallah bebeklerim iyidir diyorum. bazen iste aklima kötü seyler maalesef geliyor, ama hemen positif düsünmeye bakiyorum......lütfen bana da bu hayirli günde dua edin, insallah hersey yolundadir.......

benim dualarimda sizler hep varsiniz.........insallah sizlerde en yakin zamanda dilediginiz gibi saglikli bir gebelik yasarsiniz ve hepimiz saglikli hayirli evlatllarimizi kucagimiza aliriz.Evlatlik almak isteyen arkadaslarim da dualarimda...insallah sizede en kizsa zamanda hayirli evlatlar gelirler........

sonra yazismak üzere..sevgiyle kalin...bebek..........

Arkadaşlar daha teste var ama pek umutlu da değilim dün orda tanıştığım bir arkadaş telde ağlıyordu borçla gittiğinden ve yaşının fazla olmasına rağmen dr un 2 embriyo koyduğundan ve tutmadığından orada tanıştığım ve tanıştıklarımın tanıştığı tel işe haberleştiği 13 kişi zaten negatifi alınca başarı oranlarını sorgular olduk tabi. Ben 14. kişi olarak bu yüzden ümitli değilim. Üstelik ben beden diline isteğim dışı çok dikkat ediyorum ve illa ki birşeyler yakalayan bir insanım bu zamana kadar da yanılmadım. Ama yanılmak istediğim çok zamanlar oldu tabi. Şu anda da o zamanlardan birini yaşıyorum. Size anlattım size uygun donör bulduk diye kestirip atılıyor yaşını sorduğumda istanbul da ki onların tavsiye ettiği anlaşmalı dr a hamile kalırsam bilgi verilecekmiş. Bir sırdır ve tek taraflı bilinmeyendir gidiyor hiç hoşlanmam böyle şeylerden ama mecbur kaldım ki bir daha böyle birşeye asla girmem. Transfer sonrası da embriyo kalitesi konusunda bilgilendirilmedim ki pek çok merkez A kalite B kalite sonuçta bahsediyor. Üstelik embriyolog benimle transferden sonra konuşmadı ki bu bir hasta dr güvenidir sadece dr gelip iyi 4 adet koyduk dedik ki inanın şimdi gerçekten koydular mı diye de düşünmeden edemiyorum. Sonucu almadan duygularımı sizinle paylaşmak istedim ki iki yüzlülük olmasın diye. Hani olmayınca dr u suçluyor denilmesin diye. pzt kan tahlilim var Netice de nereye gidersek gidelim bir güven oluşmalı bu da öyle hastaya bize güvenin biz sizin için iyisini biliriz demekle olmuyor dr kibar klinik temiz olabilir ama o kapıdan eve dönüş yolunda kuşku ve kafanızda cevap bulmamış sorularla çıktınız mı birşeyler ters gidiyor demektir. Sevgiyle ve her daim bebeklerinizle kalın!

Canım umarım hissettiğin tüm olumsuzluklara rağmen şans senden yana olur.ama sana katılmamak da elde deyil.biliyorsun ilk denememi bende berk beyde yapmıştım.yaşadıklarımız ve düşüncelerimiz birebir aynı sayılır.onlar gizliliğe önem veriyorsa bizler bin Kat daha önem veriyoruz.fakat onların yaptığı şey gizlilik politikasının arkasına sığınıp işi istedikleri gibi götürmek..embriyonun kalitesini öğrenmek istememizle birşeylerin gizli kalmasının arasında nasıl bir ilişki varsa anlayamadım....

Güzel yürekli arkadaşım.duygularımız karşılıklı.sense bizleri burada hiç yalnız bırakmadın..inşallah miniklerimiz gayet sağliklıdır.hayırlı ve güzel haberrlerini bekliyoruz

sezgiler çok önemli haklısın..
ama şu aşamada hamileymiş gibi yapmak öyle hissetmek hissetmeye çalışmakta çok önemli... beyin salgıladığı hormonları kesecek sen böyle düşününce....
pozitif düşünmeye zorla kendini olacak diye düşünmeye çalış ne olur.

allahım ol de olsun diye dua et açık havada dolaş benimde sezgilerim evet hamile diyor senin için inan bana...
:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar::nazar:

:52::52::52::52::52::52:

Bebeklerimle hersey Allah a bin sükürler olsun yerinde..........ikisinin kalp atisini gördümya, dünyalar benim oldu......büyümüsler teyzeleri - 2.5 cm olmuslar :52::52::52::52:

doktor hersey yolunda dedi. pazartesi normal ise gidebiliyorum ama kendime dikkat ederek, yine yormadan normal hayata devam dedi..bundan sonra dedi o aldigim ilaclari (östrogen, progestan falan) onlari yavas yavas birakabilirsin dedi, bu 9+0 dan sonra zaten plazenta ve bebek göreve üstleniyormus, siz disardan ilaclarla hic bir sey yapamazsiniz dedi..yani bebek saglikliysa, plazenta hersey iyiyse devam eder dedi..elimizden birsey gelmez dedi - hakli , hersey Allah a kalmis bisey.....insallah güzelce devam eder

arkadaslarim, inanin o kadar istiyorumki sizde bu duygulari yasayin...yasiycaksiniz da insallah!!! inanin vazgecmeyin, ne kadar da negatif alirsaniz, devam edin, maddi gücünüz oldugu sürece, manevi gücü insan bir nevi buluyor, bende cok hayal kirikliklari yasadim, hep en derinlere düsmüstüm ama tekrar plan yaparak yinede hep ileriye baktim....bir gün ...bir gün dedim Allahim insallah banada yasaticak ve en önemlisi tabii tamamini getirmek Allahin izniyle

bugün esimle birlikte o minik kleri ultrasonda gördükya, gözyaslarimizi tutamadik..inanamadik gördüklerimize.......darisi INSALLAH SIZLERE TÜM ANNE OLMAK ISTEYENLERE.......

sizleri cok öpüyorum - sevgiler - bebek

:54::54::54::54::54:

Son düzenleme:
Hadi gozun aydin arkadasim, insallah bundan sonra da hamileligin saglikli bir sekilde devam eder ve bebeklerini kucagin a alirsin
senin yazdiklarini okuyunca insanin bir an once Kibrisa gidesi geliyor:)
Darisi herkesin basina....

:52::52::52::52::52::52:

Bebeklerimle hersey Allah a bin sükürler olsun yerinde..........ikisinin kalp atisini gördümya, dünyalar benim oldu......büyümüsler teyzeleri - 2.5 cm olmuslar :52::52::52::52:

doktor hersey yolunda dedi. pazartesi normal ise gidebiliyorum ama kendime dikkat ederek, yine yormadan normal hayata devam dedi..bundan sonra dedi o aldigim ilaclari (östrogen, progestan falan) onlari yavas yavas birakabilirsin dedi, bu 9+0 dan sonra zaten plazenta ve bebek göreve üstleniyormus, siz disardan ilaclarla hic bir sey yapamazsiniz dedi..yani bebek saglikliysa, plazenta hersey iyiyse devam eder dedi..elimizden birsey gelmez dedi - hakli , hersey Allah a kalmis bisey.....insallah güzelce devam eder

arkadaslarim, inanin o kadar istiyorumki sizde bu duygulari yasayin...yasiycaksiniz da insallah!!! inanin vazgecmeyin, ne kadar da negatif alirsaniz, devam edin, maddi gücünüz oldugu sürece, manevi gücü insan bir nevi buluyor, bende cok hayal kirikliklari yasadim, hep en derinlere düsmüstüm ama tekrar plan yaparak yinede hep ileriye baktim....bir gün ...bir gün dedim Allahim insallah banada yasaticak ve en önemlisi tabii tamamini getirmek Allahin izniyle

bugün esimle birlikte o minik kleri ultrasonda gördükya, gözyaslarimizi tutamadik..inanamadik gördüklerimize.......darisi INSALLAH SIZLERE TÜM ANNE OLMAK ISTEYENLERE.......

sizleri cok öpüyorum - sevgiler - bebek

:54::54::54::54::54:

Bbek

neden o kadar telaş ettin anlayamadım . Bildiğin ruitn kontrol işte ? Olumsuz bakmanın hiçkimseye yararı yok . Yine de gözün aydın derim

Durruuuuuuu

Panik atak dönemine girdiğinn farkındasın değil mi ? 1 hafta önce de çoğul gebelik korkuların vardı oysa ki. Duru kendine gel sakin ol herşey güzel olacak. Boşver donorü kaliteyi şimdi ne işin var onlarla Olan oldu kalan kaldı. Az biraz teslim ol be arkadaşım

sevgili arkadaşım kafanda bir sürü soru işaretleri olmuş anladığım kadarıyla.aynı merkeze 3 kere gitmiş biri olarak söylüyorum.berk beye şimdi düşününce neden aynı merkeze devam ettim bilmiyorum. inşallah senin olur.buraya girme amacım tamamen sizleri uyarmak tecrubelerimi sizinle paylaşmak.sen benim o merkezle alakalı yazdıklarımı okumadın sanırım.uzun zamandan beri yazıyordum.ben çok yanlış yaptım siz yapmayın diye.

sen transferden bu yana işe gitmedin hep yattın dinlendin mi?? öyle mi gerekiyor?? neler yaptın neler yapmadın ??öyle mi olması lazımmış doktorlar öyle mi dedi???

neyse sonuç güzel olmuş büyümüşler maaşallah...
:nazar::nazar::nazar:sağlıkla büyüsünler ve kucağına gelsinler..
:emir_bebek::emir_bebek:

bu arada o kaybettiğiniz abinin eşi çocukları nasıllar?? allah sabır versin hepinize...

aramıza hoşgeldin arkadaşım inşallah sende olumlu sonuç alırsın şimdiden bol şans:D

teşekkürler aykızım....arkadaşlar kafam çok karışık....donasyona gitmeden önce fshın düşmesi gerekli mi?merkezler hakkında fikirlerinize çok ihtiyacım var...nereden ve nasıl başlayacağımı bilemiyorum...mayıs ve ya haziran gibi düşünüyorum gitmeyi..inşallah hepimizin hayallerinin gerçeğe dönüşmesi dileğiyle....iyi ki varsınız...bu sayfayı açıp bizi buluşturan arkadaşımıza sonsuz teşekkürler....

Somtik canım ben gitmeden önce de yazdıklarını okumuştum ama biliyorsun her merkez hakkında olumlu olumsuz tecrübelerini buradaki tüm değerli arkadaşlarımız yazmışlardı birisini seçmek gerekirdi ama aslında beni tetikleyen benden önceki arkadaşımın üzüntüsü oldu benden büyük üstelik. Ama çok akıllı herkesin telefonlarını toplamış tek tek 13 kendisiyle beraber 13 kişinin olumsuz haberini duyunca bana Allah aşkına bana birimizin neden pozitif almadıığını söyle diye hıçkırıklarla ağladı telefonda ben de ayseviyi düşünerek olumlu olanlar olduğunu söyledim ama bu dönem giden yani 2-3 hafta aralığında benden öncekiler başarısız olunca ki aralarında 2. 3. kez gidenler de vardı zaten dördünü bizzat ben tanımıştım şaşırdım ve üzüldüm valla ne diyeyim. Tabii ki inançlı bir insanım Allah ol derse olur bunu yaşamımdan ve deneyimlerimden biliyorum ama demekki % 60-70 başarı oranı da gerçekçi değil gibi geldi. Belki haklı dr beni orada uyardı 4 blast ve daha önce doğum yaptığınızdan kesin tutar diye ama inanın ben bu riski korkmama rağmen aldım hayır koymayın demedim. Yalnız çok iyi hatırlıyorum tam koyarlarken hayırlıysa olsun Allahın diye haykırdım dualarla. Yani çoktan teslimim ben Allaha Papatyacım ama benden sonra gidecekler de bilerek hareket etsin istedim. Sonuçta Kıbrısta bir seçim yapmak zorundalar diye. Bir klinik donörü ve embriyo hakkında bilgi verirken öteki vermezse bir hastaya gözünüzün önünde embriyolog transferden sonra açıklama yapıyor size yapmamışsa ee pardon yani bazı şeyleri geç bile kalsanız sorgularsınız olur olmaz Allah bilir tabi. İnanın ben arkadaşıma kendim olmamış gibi üzüldüm çünkü zor durumda borçla oraya gelmişlerdi. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Her isteyeni anne yapsın Rabbim çünkü bu isteğin çok büyük olduğunu gördüm orada.
Bu arada acaba aldığımız ilaçlar mı bizi böyle hassas yapıyor acaba çok çabuk duygusallaşıyorum.

Selam Somtik,
Ben yeniyim formda, yumurta donasyonu dusunuyoruz ve ilk denememiz olacak.
Bir merkezden ve Berk beyden bahsetmissin.
Hangi merkez oldugunu sorabilir miyim?
Yeni oldugum icin ozelden mesaj gonderemiyorum:)
sevgili arkadaşım kafanda bir sürü soru işaretleri olmuş anladığım kadarıyla.aynı merkeze 3 kere gitmiş biri olarak söylüyorum.berk beye şimdi düşününce neden aynı merkeze devam ettim bilmiyorum. inşallah senin olur.buraya girme amacım tamamen sizleri uyarmak tecrubelerimi sizinle paylaşmak.sen benim o merkezle alakalı yazdıklarımı okumadın sanırım.uzun zamandan beri yazıyordum.ben çok yanlış yaptım siz yapmayın diye.

Selam arkadaslar.
Bebek tebrikler! Cok sevindim insallah saglikla devam edecek.
Durugen, gercekten yetersiz bilgi vermeleri, donorun yasini dahi aciklamamalari cok tuhaf. Zaten 3-4 kriter soyleyecekler topu topu. Normal IVF'lerde yerlesen embriyonun resmi dahil, kalitesini, kacinci gun oldugunu vs. rapor olarak eline verirler, donasyonda bunu yapmiyorlarmi, yoksa bu merkezmi yapmiyor acaba? Kalbini bozma bakalim. Belki de 14 kisinin arasinda bir sansla seninki pozitif olacak. Iyi sanslar.

Ben onumuzdeki haftadan baslayarak gorusmelerime basliyorum. Kendi yumurtalarima sans vermelimiyim, yoksa da donasyon sartlari nedir sorularini Cek Cumhuriyetindeki tum merkezlerle gorusecegim. Avrupa'da, ozellikle Almanya'da yasayanlar icin faydali olabilecegini dusunerek, size de yazacagim. Belki Kibris harici bir yeri denemek isteyenleriniz de olabilir tabi.
Ingilizce forumlarda okuyorum, genellikle Amerika ve Ingiltere'den binlerce cift geliyor Cek'e -tabi Kibris'a da- fiyat en onemli sebep, teknikler genellikle ayni, buradaki donorlerin hepsi Cek vatandasi. Belki calisma kulturu biraz degisik olabilir, bu da fark yaratabilir. Bu konuda biraz on bilgi verebilirim: Kibris'i bilmem ama biz Turk'leri biliyorum. Ve Cek'ler ile kiyaslayinca, Cekler cok daha kurallara bagli, detayci, mukemmelliyetci, daha kotumser bir calisma esasina sahipler. Yaptik dedikleri sey mutlaka yapilmistir, bir sey mukemmel olmadan iyi bile demezler. Mesela biz saat 9'da deriz, ama bu 9:30-10 olabilir. Bir Cek icinse 9 demek tam olarak 9:00 demektir. Neredeyse Almanlara yakin. Buna guvenerek, alacagim bilgilerin ve basari oranlarinin dogruya yakin olacagini umuyorum. Ama servis seviyesi, sizinle ilgilenmeleri falan cok kotudur. Bizden daha negatifler, mesela durumuma Turkiye'de bakan doktorlar, istersen bir kez daha dene sen bilirsin diyorlar, Cek'de zaman kaybetme sansin az, radikal davran diyorlar. Yaklasim farki!
Hepinize sevgiler

sen transferden bu yana işe gitmedin hep yattın dinlendin mi?? öyle mi gerekiyor?? neler yaptın neler yapmadın ??öyle mi olması lazımmış doktorlar öyle mi dedi???

neyse sonuç güzel olmuş büyümüşler maaşallah...
:nazar::nazar::nazar:sağlıkla büyüsünler ve kucağına gelsinler..
:emir_bebek::emir_bebek:

bu arada o kaybettiğiniz abinin eşi çocukları nasıllar?? allah sabır versin hepinize...

cok sagol canim..kaybettigimiz esim in abisinin cocuklari nasil olsun...iyi degiller..bir nevi toparlanmaya bakiyorlar ama kolay degil tabii, daha 40 günü bile dolmadi. esimde, kardesleride ve anneside tabii bizim bu bebek haberine daha cok sevindiler..Allah bir cani alip, yine bizlere baska can vericek diye..Allah kimseye öyle acilar göstermesin..bilhassa bir anneye evlat acisi..kaynanamin durumu tabii hic iyi degil..

benim duruma gelince: hayir transferden sonra sadece ilk 3 gün cok iyi sekilde dinlendim, yattim daha cok, ara sira yürüyüs yaptim temiz havada, hic yorulmadim yani..sakin gecirdim. bol bol su ictim. cok sicak banyo yapmadim (transferden sonra hatta 2 gün banyo yapmayin demislerdi), bu da önemli diyorlar. ondan haric baska bisey yapmadim özel olarak. normal calismaya devam ettim.

ben sadece son 3 hafta evde biraz yattim - cünkü 6. haftalarda kanamam olmustu, kanama oluncu ise gitmedim iste, o zaman mutlaka yatilmasi gerekiyor, hic yorulmadim, alis veris cantasi dahi tasimamaya baktim.

Bbek

neden o kadar telaş ettin anlayamadım . Bildiğin ruitn kontrol işte ? Olumsuz bakmanın hiçkimseye yararı yok . Yine de gözün aydın derim

Durruuuuuuu

Panik atak dönemine girdiğinn farkındasın değil mi ? 1 hafta önce de çoğul gebelik korkuların vardı oysa ki. Duru kendine gel sakin ol herşey güzel olacak. Boşver donorü kaliteyi şimdi ne işin var onlarla Olan oldu kalan kaldı. Az biraz teslim ol be arkadaşım

selam canim..telasimin iki sebebi vardi..birinci bir kez düsük yasamistim 6./7. haftalarda. iki hafta da ultrason a gitmedigim icin insan tabii normal sekilde cok merak ediyor, acaba mi diye....ikincisi ise son iki gün hic hamile belirtim kalmamamisti, ne bas dönmesi, ne migde bulantisi..birden bütün belirtiler gitmisti..ayni gecen defa düsük oldugunda da öyleydi..o zaman da bir aksam birden kendimi hic hamile hissetmemistim..o yüzden iste telasliydim...

Back
X