biliyorsun yaşadıklarını iki hafta önce yaşadım. değerim ilk öğrendiğimde 583 dü. bu adetimden sonra tam 35. gündü. yani aslında ben düşmeye başladığında farkettim tesadüfen hamile olduğumu. çünkü önce kese gördü doktor sonra kanda bakıldı. oysa 1000 üstü olmadan kese görünmezmiş. yani benim 2000lerden falan düşmeye başlamış.
ben düşük için birkaç sebep buldum. (sana da hemen onu söylemiştimki baktır diye) progestoron hormonu yetersiz olabilirdi........ (iğne takviyesi gerekiyor)
ikincisi zaten hazır cevap yaştan dolayı yumurtam kalitesizdi.......
üçüncüsüde ben pıhtılaşma sorunum varmış taşıyıcıymışım o günlerde öğrendim claxene iğne olmalıydım.......
neyse bi şekilde değerler bir gün yükseldi bir gün düştü ve sonuç düşük dediler. devlet hastanesine gittim hemen kürtaj yapmamız lazım dedi anestezisiz falan yapacakmış istemem dedim. özele gittim kendiliğinden düşer dedi ama biyopsiye göndermek isterseniz alalım anestezi işe dedi. ben de nasılsa yumurta nakli istiyorum gerek yok biyopsiye para harcamaya diye karar verdim ve 15 gün süren bir kanama ile düşük yaptım ve içimden resmen pıhtılaşmış kan arasında bir parça çıktı:

( ama en azından kürtaj olup rahim duvarımı kazımalarına izin vermedim.... bence sende kürtaj olma rahim duvarının iyileşmesi zaman alır.
pgt yöntemine gelince 3500 euro berk bey pek yapmak istemiyor. çünkü yumurtalardan bazıları kaybedilebiliyormuş bu yapılırken. bana şöyle demişti. 3500 pgt için ödemek yerine 3500 euroya bir kez daha denersiniz..... bana da mantıklı geliyor gibiydi bu söylediği....?????
ama ünv hastanelerinde eşine ve sana kromozom testi ücretsiz yapılıyor bunu ve trombofili panelini konuşmuştıuk burada hatırlarsan kromozomlarınızda bir anormallik varsa orada çıkıyor. ama doktorlara sorarsan senin sağlıklı bir çocuğun var ailede hasta biri yoksa yapmaya gerek yok diyorlar ben yinede yaptırdım. kromozomlar normal çıktı ama bende trombofili taşıyıcı çıktı heterozigot yani. bu tehlikeli değilmiş. homozigot ise sorun var demekmiş onun içinde iğne veriyorlar zaten.
doktorların aramalarına gelince inan hiç biri ne oldu diye sormuyor dünyada böyle bu. takma kafana bunu......
çok geçmiş olsun çok iyi anlıyorum seni yine benzedik birbirimize

( aynı şeyi çok yeni yaşadım.... birkaç gün sevindim sonra üzüldümmmm

( ama yılma hamile kalabildin bu bile sevinmeye değer deyip avunacağız yeniden umutların yeşersin inşallah durugencimmm