evet canım ben de berk beyde ağustos 2012 de donasyon yaptırdım ekim de maalesef kalbi durdu,herşeyde bir hayır vardır diyorum:(

cnm peki nasıl berk bey şu günlerde biraz dalşgalıyım istrersen özelden msj atabilirsin yazarım bende özelden yazabiliorum msj hakkım doldu istersen burdan yazabilirsin düşüncelerini bildgilerini paylaşırmısın

evet yaşadığımız acılar bizi güçlü kılan...her acı tecrübeyle büyüyoruz gün gün...nasipten öteye gidilmiyor...ben bütün tüp bebeklerimi en iyi merkezlerde yaptırdım...sonuç hep negatif....ama bazı arkadaşlar öylece bulundukları şehirlerdeki yeni kliniklerde yaptırıyorlar sonuç pozitif...yani tam bir kaos benim için biz nerede hata yapıyoruz diye...kendimi buda bu dünyada benim imtihanım diye avutuyorum...bazende dualarıma gözyaşlarım ekleniyor 12 yıllık bu imtihanının bitmesi için...ama biliyorum ki önce allahın izni ile ben bir gün muhakkak anne olucam..50 yaşına gelsemde umutlar tükenene kadar devam edicem:))şimdidden sana ve hepimize bol şanslar...

kesinlikle doğru söylüosun cnm nasipten kısmetten ötesi yok dediğin gibi biizim i,mtihanımız bu arkadaşım bende öle çok kez aklıma geldikçe ağlıyorum üzülüorum.inşallah rabbim dularını kabul eder inşallah cnm benim oda olcak umudunu kırma pozitif düşünelim cnm.burda güzel hberlerini almak dileğiyle

önceliklehepinizden özür diliyorum foruma giremedim evde kalmıyorum. Allah'a binlerce şükürler olsun hamileyim ve Allah tamamına erdirsin inşallah.
Fridevs hanım ve ekibine minnettarım. firdevs hanıma gideceklere şunları söyleyebilirim kesinlikle doktorunuza güvenin. o sizin için mutlaka en doğru ne ise onu yapıyor ben mesela 5.gün transferi istedim o 3. gün daha uygun olacağını söyledi. ayrıva firdevs hanıma aklınıza gelen herşeyi sorabilirsiniz, çok içten, samimi...İrem Hanım da öyle çok tatlı pozitif biri. tüm ekip çalışanlar çok iyiydi.
diğer arkadaşlar ne oldu bilmiyorum hiç okuyamıyorum işe de başladım.
inşallah onların da olumlu olmuştur.

cnm allah tamamını erdirsin inşallah çok sevindim hayırlı olsun tekrar:D:D

Arkadaşlar üzgünüm maalesef gebelik kimyasal hatta dış gebelik riski bile olabilir bunu da birkaç gün içinde söyleyebileceğim. Ama beni üzen bir başka konu ise dr um bana daha geri dönmedi bile. İlaçları kesip kesmeyeceğimi bile öğrenemedim. Yani olmazsa olmaz derseniz ama bu başka bir yakıyor insanın canını e bir de ilgisizlik daha da kötü hissettiriyor. Ama yaşacağım varmış. Zaten orda tanıdıklarımın ve tanıdıklarımın tanıştıkları hamilelik elde edememişler ama heralde benim kadar da üzülmemişlerdir. Çünkü daha içimden atamadım bile umarım hayatımı tehlikeye sokmaz. Bir de daha önce hamile kalmış bir bayan olarak çoğul riski olduğunu söylemişti dr um ve redüksiyondan bahsetmişti kaç kere bu bile sizin sonuçta hamile kalabileceğiniz yönünde kuvvetli bir izlenimdir diye düşündüm. Ama vardır bunda da bir hayır ne yapalım ama aramalarıma dönseydi daha mutlu olurdum doğrusu. Onu olmadı diye suçlayacak bir yanım yok ama ilaç kullanımları dikkat etmem gerekenler konusunda hassas olabilirdi diye düşünüyorum.

Zeytin tebrik ederim cok sevindim, ben de Firdevs hanim a gidicem eylul de.
Irem hanimla telefonda gorustum, maillestik.
Ekim sana sormak istedigim bisey var
Dun Irem hanim donasyon once kullanacagim ilaclarin listesini gonderdi, bir igne var sanirim bahsettigin igne o. Kendin mi yapicaksin igneyi yoksa yaptirmamiz mi gerekiyor?
Sevgiler..

yeni bir gebelik haberi daha tebrik ederim zeytin:)Allah tamamına erdirsin canım hadi hayırlısı canım yaa güzel haberler alıyoruz bu aralar umarım böyle devam eder.bizi habersiz bıraktın arkadaşlar merak etti ama neyse ki güzel bir haber verdin ya ne güzel

Arkadaşlar üzgünüm maalesef gebelik kimyasal hatta dış gebelik riski bile olabilir bunu da birkaç gün içinde söyleyebileceğim. Ama beni üzen bir başka konu ise dr um bana daha geri dönmedi bile. İlaçları kesip kesmeyeceğimi bile öğrenemedim. Yani olmazsa olmaz derseniz ama bu başka bir yakıyor insanın canını e bir de ilgisizlik daha da kötü hissettiriyor. Ama yaşacağım varmış. Zaten orda tanıdıklarımın ve tanıdıklarımın tanıştıkları hamilelik elde edememişler ama heralde benim kadar da üzülmemişlerdir. Çünkü daha içimden atamadım bile umarım hayatımı tehlikeye sokmaz. Bir de daha önce hamile kalmış bir bayan olarak çoğul riski olduğunu söylemişti dr um ve redüksiyondan bahsetmişti kaç kere bu bile sizin sonuçta hamile kalabileceğiniz yönünde kuvvetli bir izlenimdir diye düşündüm. Ama vardır bunda da bir hayır ne yapalım ama aramalarıma dönseydi daha mutlu olurdum doğrusu. Onu olmadı diye suçlayacak bir yanım yok ama ilaç kullanımları dikkat etmem gerekenler konusunda hassas olabilirdi diye düşünüyorum.

cnm gerçekten ne diyeceğimi bilemiorum hayırlısı ne ise onu versin cnm rabbim öle demekten başka çaremiz yok aslında umarımda öledir elbet vardır bundada vardır biir hayır.dediğin 13 kişide berk beyin hastasımıydı

cnm peki nasıl berk bey şu günlerde biraz dalşgalıyım istrersen özelden msj atabilirsin yazarım bende özelden yazabiliorum msj hakkım doldu istersen burdan yazabilirsin düşüncelerini bildgilerini paylaşırmısın

Canım Berk beyi benim 2 kez tüp bebek tedavisi yaptırdığım doktotum önerdi,ben istediğim heran telefonla ulaşabildim,çalışma şekilleride iyiydi ama arkadaşlarımızında dedikleri gibi donör bilgisi verilmedi sadece merak etme çok kaliteli embriyolarımız demişlerdi,hamile kaldığımda ona mail attım hemen geri dönüş yapıp teşekkür etti,bebeği aldırdığımdada tüp bebek dr um durumu bildirmiş gene arayıp üzüldüğünü söyledi,ben pıhtılaşma faktörü problemimden olmuşmudur sorusunu sorduğumdada sanmıyorum ama ben size döneyim dedi ve öylece irtibatımız koptu ben de geri dönüp aramadım,benim berk beye kızgınlığım sadece kişiye özel tedavi değil de paket tedavi programı uygulamaları,kampa arkadaşımız dün yazdı çek cumhuriyetinde kırık çıkığınız var mı diye bile soruyorlarmış,benim iki bacağımda da kalça protezi var ve bana göre bunlara bağlı olarak bana extra bir tedavi protakolü uygulanmalıydı ayreten pıhtılaşma faktör eksikliği var buda göz ardı edildi,yani paket programa dahil edilmek canımı sıktı yoksa hamile kalabildim ama önemli olan devam edebilmekti maalesef bunu başaramadık

biliyorsun yaşadıklarını iki hafta önce yaşadım. değerim ilk öğrendiğimde 583 dü. bu adetimden sonra tam 35. gündü. yani aslında ben düşmeye başladığında farkettim tesadüfen hamile olduğumu. çünkü önce kese gördü doktor sonra kanda bakıldı. oysa 1000 üstü olmadan kese görünmezmiş. yani benim 2000lerden falan düşmeye başlamış.
ben düşük için birkaç sebep buldum. (sana da hemen onu söylemiştimki baktır diye) progestoron hormonu yetersiz olabilirdi........ (iğne takviyesi gerekiyor)
ikincisi zaten hazır cevap yaştan dolayı yumurtam kalitesizdi.......
üçüncüsüde ben pıhtılaşma sorunum varmış taşıyıcıymışım o günlerde öğrendim claxene iğne olmalıydım.......

neyse bi şekilde değerler bir gün yükseldi bir gün düştü ve sonuç düşük dediler. devlet hastanesine gittim hemen kürtaj yapmamız lazım dedi anestezisiz falan yapacakmış istemem dedim. özele gittim kendiliğinden düşer dedi ama biyopsiye göndermek isterseniz alalım anestezi işe dedi. ben de nasılsa yumurta nakli istiyorum gerek yok biyopsiye para harcamaya diye karar verdim ve 15 gün süren bir kanama ile düşük yaptım ve içimden resmen pıhtılaşmış kan arasında bir parça çıktı::(( ama en azından kürtaj olup rahim duvarımı kazımalarına izin vermedim.... bence sende kürtaj olma rahim duvarının iyileşmesi zaman alır.

pgt yöntemine gelince 3500 euro berk bey pek yapmak istemiyor. çünkü yumurtalardan bazıları kaybedilebiliyormuş bu yapılırken. bana şöyle demişti. 3500 pgt için ödemek yerine 3500 euroya bir kez daha denersiniz..... bana da mantıklı geliyor gibiydi bu söylediği....?????

ama ünv hastanelerinde eşine ve sana kromozom testi ücretsiz yapılıyor bunu ve trombofili panelini konuşmuştıuk burada hatırlarsan kromozomlarınızda bir anormallik varsa orada çıkıyor. ama doktorlara sorarsan senin sağlıklı bir çocuğun var ailede hasta biri yoksa yapmaya gerek yok diyorlar ben yinede yaptırdım. kromozomlar normal çıktı ama bende trombofili taşıyıcı çıktı heterozigot yani. bu tehlikeli değilmiş. homozigot ise sorun var demekmiş onun içinde iğne veriyorlar zaten.

doktorların aramalarına gelince inan hiç biri ne oldu diye sormuyor dünyada böyle bu. takma kafana bunu......

çok geçmiş olsun çok iyi anlıyorum seni yine benzedik birbirimize:(( aynı şeyi çok yeni yaşadım.... birkaç gün sevindim sonra üzüldümmmm:(( ama yılma hamile kalabildin bu bile sevinmeye değer deyip avunacağız yeniden umutların yeşersin inşallah durugencimmm

Merhaba bayanlar,

Ben 5 yıllık evliyim. gittigim tüm doktorların söyledigi şey aynı.yumurtam az ve verimsiz..normal yolla çocugumun olmicagını söyledi doktorlar ve tüp bebek tedavisine başladık. 1, 2 derken 3. tüp bebek denemesininde sonuçları geldi ve yine hamile degilim :(( çok mutsuzum ve psikolojik destek almaya başladım aynı zamanda.anne olmicamı artık kabullenmek zorundaydm.. tam kabullendim derken donasyon diye bişey öğrendk. eşimle zaten uzun süredir araştırma yapıyoduk başka ne yapabilirz diye.son zamanlarda yumurta donasyonu ilgimizi çekmeye başladı. Belkide benim tek çarem budur...bilgi verirseniz sevinirim...

Canım Berk beyi benim 2 kez tüp bebek tedavisi yaptırdığım doktotum önerdi,ben istediğim heran telefonla ulaşabildim,çalışma şekilleride iyiydi ama arkadaşlarımızında dedikleri gibi donör bilgisi verilmedi sadece merak etme çok kaliteli embriyolarımız demişlerdi,hamile kaldığımda ona mail attım hemen geri dönüş yapıp teşekkür etti,bebeği aldırdığımdada tüp bebek dr um durumu bildirmiş gene arayıp üzüldüğünü söyledi,ben pıhtılaşma faktörü problemimden olmuşmudur sorusunu sorduğumdada sanmıyorum ama ben size döneyim dedi ve öylece irtibatımız koptu ben de geri dönüp aramadım,benim berk beye kızgınlığım sadece kişiye özel tedavi değil de paket tedavi programı uygulamaları,kampa arkadaşımız dün yazdı çek cumhuriyetinde kırık çıkığınız var mı diye bile soruyorlarmış,benim iki bacağımda da kalça protezi var ve bana göre bunlara bağlı olarak bana extra bir tedavi protakolü uygulanmalıydı ayreten pıhtılaşma faktör eksikliği var buda göz ardı edildi,yani paket programa dahil edilmek canımı sıktı yoksa hamile kalabildim ama önemli olan devam edebilmekti maalesef bunu başaramadık

seni çok iiyi anlıyorum cnm benim en kötüsüde bu olsa gerek hamile kalıp kaybetmek.umarım en kısa zamanda senden de güzel haberler alırız cnm benim.dediğin gibi herkesin durumu farklı farklı uygulamalar yapılmalı herkese bende akıl sır erdiremiorum doktor kendi değerini düşürürmü bundan para kazanıo sonuçta kötü olmasını istermi duyulur bunlara takıldımmı işin içinden çıkamıyorum cnm valla anlamadım gitti umarım hepimizin hakkında hayırlısı olur cnm benimmm

inan hepsi aynı şeyi yapıyor. türkiyedeki tüpçülerde oradaki donasyoncularda hepsi herkese aynı şeyleri yapıyor. bu iş allaha kalmış ben inanıyorum buna kısmet gerçekten...
yoksa berk bey kötü doktor firdevs hanım çok iyi falan değil. ikisininde başarılı sonuçları var ikisininde başarısız biçok sonuçları var.

donör ve embriyo hakkında bilgi vermek konusuna gelince.. verse ne olacak. zaten yumurtanın kalitesi gözle görünür bişey değilmi,şki. yani a kalite demek güzel bölünmüş bir yumurta demek beni tüp bebek denemelerinde a kalite dediler resmini verdiler hakkaten 8 e bölünmüş anatomi kitabındaki resimler gibiydi ama sonuç negatif????

yani donörle ilgili söylenen şeylerde pek önemli değil bence. mavi gözlüdür kız ama anasına çekmiştir babası esmerse kızın bizim çocuk esmer bile olabilir. yada ünv mezunu olsa ne olacak. yada 22 yaşında olsa ne olacak 28 yaşında olsa ne olacak.

bu işler KISMET kader. allah ol derse her yerde her şekilde oluyor. tevekkülden başkası sadece bizi yoruyor üzüyor. bu benim buralarda okuduklarımdan oluşan fikrim

çok doğru söylüyorsun atessn,embriyo kalitesi şuymuş buymuş dediğin gibi bize söyleseler ne olacak buna bende takmıyorum sadece bilgi genelde vermiyorları söylemek için yazdım,ha söyleseler ne diyecekler sana kalitesiz koyduk bakalım tutacak mı diye mi söyleyecekler :) elbette hepimize kaliteli koyduklarını söyleyecekler,benim tek takıntım paket program,yaşa hastalıklarımıza hatta psikolojilerimize bile önem verilmeli,ha belki de biz böyle düşünüyoruz aslında önemsiz şeyler ki hepsi bunları es geçiyor,ben de pıhtılaşma sorunu var demiştim ama geçende tv de tüp bebek tedavisini anlatırlarken tak diye kafama takıldı ben taşıyıcıyım yani bende hastalık yapmıyor ama genlerimle bebeğime geçecekmiş iyi de bebek benim genimi taşımıyor ki deyip orada kaldım demekki adam haklı bu bir sorun değil?!! :) bu gidişle hepimiz birer uzman olacağız ya hadi hayırlısı:)

Zeytin tebrik ederim cok sevindim, ben de Firdevs hanim a gidicem eylul de.
Irem hanimla telefonda gorustum, maillestik.
Ekim sana sormak istedigim bisey var
Dun Irem hanim donasyon once kullanacagim ilaclarin listesini gonderdi, bir igne var sanirim bahsettigin igne o. Kendin mi yapicaksin igneyi yoksa yaptirmamiz mi gerekiyor?
Sevgiler..

evet canım puregon ya da gonal-f kullanılıyor .daha önce tüp bebek denediysen bilirsin .ben önceleri eşime yaptırıyprdum iğnelerimi 8 denemede de kullanınca baktım öğrenmek şart:)) son 2-3 denemede kendim yaptım ,yine kendim yaparım artık, seni takip eden doktorun ve hemşire kullanımını mutlaka anlatıyor zaten her seferinde.

Merhaba Ekim

Canim bizim daha once bir tup bebek denememiz olmadi, ilk kez yumurta donasyonu deneyecegiz. Eylulde Firdevs Hanim a gitmeye karar verdik, dun Irem Hanim donasyon oncesi hangi ilaclari kullanacagimi yazdi ama yurtdisinda yasadigimiz icin isleyis biraz zorlu olacak. Burada ilaclari yazdirabilecek miyiz henuz bilemiyorum.Pazartesi jinekologa gidip sorucam.

evet canım puregon ya da gonal-f kullanılıyor .daha önce tüp bebek denediysen bilirsin .ben önceleri eşime yaptırıyprdum iğnelerimi 8 denemede de kullanınca baktım öğrenmek şart:)) son 2-3 denemede kendim yaptım ,yine kendim yaparım artık, seni takip eden doktorun ve hemşire kullanımını mutlaka anlatıyor zaten her seferinde.

Merhaba bayanlar,

Ben 5 yıllık evliyim. gittigim tüm doktorların söyledigi şey aynı.yumurtam az ve verimsiz..normal yolla çocugumun olmicagını söyledi doktorlar ve tüp bebek tedavisine başladık. 1, 2 derken 3. tüp bebek denemesininde sonuçları geldi ve yine hamile degilim :(( çok mutsuzum ve psikolojik destek almaya başladım aynı zamanda.anne olmicamı artık kabullenmek zorundaydm.. tam kabullendim derken donasyon diye bişey öğrendk. eşimle zaten uzun süredir araştırma yapıyoduk başka ne yapabilirz diye.son zamanlarda yumurta donasyonu ilgimizi çekmeye başladı. Belkide benim tek çarem budur...bilgi verirseniz sevinirim...

Merhaba guler_85. Aynı sorunu bende yaşıyorum hatta benim durumum seninkinden daha vahim.benim hiç yumurtam yok :(( kesinlikle tedavi olamayacağımı söylüyo doktorlar.yumurta donasyonunu düşünüyorum ama aileler bu konuda hassas pek yanaşmıyolar. benim psikoloijmi anlamaya çalışmıyolar ben anne olmak istiyorum çok yoruldum doktor doktor gezmekten:((( bu işin çaresi sadece bu.ben kabullendim ama benim ve eşimin ailesi kabullenmiyo.biliyosun bu uygulama ülkemizde yok.bu uygulamayı yapan yurtdışında hastanelere bakmak lazım. bize en yakın kıbrısta var.sende araştır ve birbirimizi bilgilendirelim olurmu canım?? Allahım yardımcımız olsun :((

tskr edrim arkadasim,,jaaa o kadar bebek istememe ragmen 2 tup bebek denemesi birde yumurta nakli sonuc negatif cok istiyorum bir bebegim olsun ama birkez daha negatiften cok korkuyorum aslinda mart da deniycektim tekrar ama gerek yasadigim kötü tecrubeler gerekse burada arkadaslarimizin yasadiklari malesef hazin sonuclar beni bir kez daha dusunmeye itiyor acale etmiycem bilemiyorum toparlandikca ALLAHin hakki 3 tur deyip olmadi nasip kismet der cekilirim, yada bir kez daha gözumu karartip dalarim ama bunu yapmam icin sanirim zamana ihdiyacim var

bence de acele etme arkadaşım...sen ne zaman hazır olursan o zaman başla...şimdiden kolay gelsin bol şanslar...

kesinlikle doğru söylüosun cnm nasipten kısmetten ötesi yok dediğin gibi biizim i,mtihanımız bu arkadaşım bende öle çok kez aklıma geldikçe ağlıyorum üzülüorum.inşallah rabbim dularını kabul eder inşallah cnm benim oda olcak umudunu kırma pozitif düşünelim cnm.burda güzel hberlerini almak dileğiyle

sağol canım ...inşalalh hep beraber hepimizin sevinçlerini paylaşırız...donasyon sürecinde deneyimlerini paylaşırsan sevinirim...

öncelikle sağlığına bir zarar gelmeden umarım bu süreci kolaylıkla atlatırsın...bende yaşadığım deneyimlerden sonra şunu öğrendim ki biz sorgulayıp üstelemediğimiz sürece bize sağlıklı bir bilgi veren olmuyor...bazen şöyle düşünüyorum % 50 sağlıksa % 50 rant kapısı olmuş bu işler...bizim uğradığımız psikolojik yıkımların farkında bile değiller...dilerim herşey yolunda gider ve yeniden toparlanırsın...sevgilerimle...

Merhaba bayanlar,

hoşgeldin aramıza...bende yeniyim forumda bende yavaştan araştırma içindeyim..kıbrıstaki merkezler arasında kararsız kaldım..mayıs ve ya haziran gibi düşünüyorum...benimde 4 başarısız tüp bebek denemem var..geçmiş sayfaları ve deneyimli arkadaşlerın yazılarını okursan çok fayda görürsün...

Back
X