Canim senin az kalmis.benim transfer 16 sinda olmustu. En az iki ay daha kullanicam.
Estrofem gunde 9 tane kullaniyorum.
evet canım az kaldı,
darısı senin,sizlerin başına,,,,,
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canim senin az kalmis.benim transfer 16 sinda olmustu. En az iki ay daha kullanicam.
Estrofem gunde 9 tane kullaniyorum.
merhaba canım,
biliyorsun ben de de kanama oldu,kese kadar pıhtım vardı,
ilk doktorum önemli değil demiş ve o pıhtıyı görmemişti,
diğer doktorum kesinlikle kalkma uzan dinlen dedi,
ev de iş falan yapma, yemek ve tuvalet ihtiyacı dışında dinlen,
biraz keyif yap,çok geçmiş olsun,
bebişlerine ve kendine iyi bak....
Canım ben crinone jel kullanıyorum çok memnunum tavsiye ederim günde 2kez kullanıyorsun (progestanı 3kez) bunun hem kullanımı hemde emilimi daha kolay bir kutuda 15 aplikatör var.fiyatı 60-70tl civarı progestan kapsüle göre daha pahalı ama biz sağlıkçı olduğumuz için eşim reçete ettiriyor.sen yurtdışında yaşıyorsun sanırım,orada prosüdürler nasıl bilemem.
Kızlar dün azbi kanamam oldu çok korktum Firdevs hanımı aradım proluton iğne yaptır yarın keseleri görmeye git dedi.iğneyi yaptıktan 1-2 saat içinde kanama tamamen kesildi Allaha şükür.bu sabah burdaki drumuza gittik keseler yerindeydi dr. daha çok erken ama kalp atışlarınıda duydum ikisininde atıyor dedi çok mutlu oldum...
Arkadaslar progestani agizdan alan var mi icinizde???
Sağol canim evde yemek yapmak disinda bisey yapmiyorum ama bayram sonu ise baslicam bakalim neolucak evde yatarsinda işte kimse acimaz.ilaclari sen biraktinmi nezaman birakiliyor firdevs hn sanki bana 12.hafta demisti..
rosedali yazdıklarından benim biraz kafam karıştı.
ikili test bir kan testidir. down sendromu olup olmadığını ölçer. bu kan testinin sonuçları değerlendirilirken, ultrasondan bakılarak bebeğin ense kalınlığı, burun kemiği vs de değerlendirilir.
1 saat süren birşey değildir. rutin kontrol esnasında kan vermen yeterlidir.
fiyatına gelince, sadece bir kan testi olduğundan güvenilir bir yerde yaptırman yeterli. ucuz olursa senin için iyi olur tabii. çünkü bebiş gelince masraf artacak, paranı ona alacağın oyuncaklara kullanırsın :))
1 saat süren ultrason , ayrıntılı ultrasondur. bebeğin iç organlarına bakılır. senin gebeliğin kaçıncı haftada bilmiyorum ama yanlış hatırlamıyorsam 23-24. haftalarda yapılıyordu. bu inceleme perinatologlar tarafından yapılır.
genel kontroller için, doğumunu yaptıracağın doktor kimse ona devam etmeni öneririm.
sormak istediğin olursa alıntı ile cevaplarsan sevinirim. çünkü geçmişi okuyamıyorum.
öptüm seni de bebişlerini de :))
Rüzgarselin tabloda ilk denemeni Savaş Bey e yaptırmışsın fakat 2.denemeni Firdevs Hanım a yaptırmışsın. Doktor değişikliği yapma sebebin neydi acaba?
Kizlar bugun jinekologumda randevu vardi.
Bir adet keseyi kalp atisiyla birlikte gorduk.
Henuz cok kucuk oldugundan baska kese varsa bile gorunmuyor olabilir dedi doktor.
Bir bucuk hafta sonra tekrar gidicegiz.
Dun biraz lekelenme oldu. Bugun proluton depot yaptirdim.
Bir hafta gun asiri devam edicem.
Insallah 9 ayi saglikli bir sekilde tamamlayabiliriz..
Darisi bekleyenlerin basina.....
Arkadaslar progestani agizdan alan var mi icinizde???
merhaba kızlar,
kızlar malum bayramdan sonra ikili test yapacağız,
fakat benim doktorum önerdiği prof muş üniv. hastanesinde çalışıyormuş,
yarın birgün erken doğum olursa ihtiyacımız olabilir miş, kafama takıldı madem öyle ben neden özel ile uğraşıp dünya kadar para veriyoruz ki?
direkt prof. yanına o zaman giderim,neyse 2 li test ücreti 500 tl ikiz olduğu için özel muayanesinde yapılacak yaklaşık bir saat sürermiş falan filan,
başka bir hamile arkadaşım ile konuştum, o da bu testi başka bir yerde yaptırmış, başka bir test için 250 tl civarı bir rakam istemişler, eşi de yine önceden devlet hastanesi olan sonradan vakıf üniv.olan bir hastaneden ücret almış testi 50 tl yapmışlar,
kafama takıldı, birkaç arkadaşım da ya 30-50 tl gibi rakamlar verirken, ben çok mu zenginim ne 500 tl uçuk geldi,
tamam kabulum dünya kadar para harcadım, 500 tl mi çok mu geliyor diyeceksiniz de, ama işte cimriliğim tuttu, sizce ne yapayım?
daha önce yaptıran arkadaşlar sizler neler düşünüyorsunuz? lütfen fikirlerinizi bekliyorum.
canım evet gerçekten büyük bir gün olmuş,
Allahım sağlıklı ve hayırlı bir hamilelik nasip etsin,
9 ay boyunca sana taşıma gücü versin,
Karanfilcim, benim 4 hafta boyunca kanamam olduğu için progestaeran kapsülü ağızdan almak zorunda kalmıştım ama oda daha fazla mide bulantısı yapıyor.. aman vajinal almak çok daha iyi hiç şikayet etme :)
ayrıca estrofemi çok alıyorsun buda bildiğim kadarıyla estrojen hormonun yükseltir ve tioid hormonnlarını yükseltebilir tahlill yaptır takipte olsun derim .. keseyi görmüşsün hadi bakalım bir sonraki kontrolde içinde embriyoyu göreceksin inşallah.
ve progesteran ve estrofemi 12. haftada azaltarak bırakacaksın birden kesme derim .. sağlıklı hamilelik sürecin olsun arkadaşım..
Rozadalı, ben ikili, üçlü, dörtlü test hepsini yaptırdım. benim gittiğim özel tıp merkezinden istanbul düzen laboratuvarına gönderildi her biri 90 tl civarındaydı.gerçi rüzgarselin açıklamış sana sekreterin bahsettiği ayrıntılı ultrasondur, orda tüm organlarını detaylı şekilde inceleyecekler ve o ücret profosör olduğu için onun ücreti. istersen ikili taramayı başka biryerde yaptır ilerleyen dönemde profosörde ayrıntılı inceleme yaptırırsın.. doktorun kıymetli gebelik ve ikiz olduğu için hassas davranmıştır riske bırakmamak için.
kızlar ben ikili testi yaptırdığımda sorun görünmedi, üçlü tarama biraz şüpheliydi ve dörtlü tarama testinde "nöral tüp defekti" (sırt açıklığı) bakımından risk görünüyor.
gerçi ultrasonda bu zamana dek herhangi bir anomali görünmedi. doktorum gelişimi duran ikiz kesesinden yanıltabilen hormon salgılanabileceğini düşünüyor. ya da bebeğimin plesentasının bir tarafından bu hormonun bana fazla şekilde geçebileceği ihtimali söylüyor. bu AFP hormonu plensatadan salgılanıp bizim kanımıza geçen hormon.
şimdi ayrıntılı ultrasona girmem şart. doktorum "sorun olduğunu sanmıyorum ama yinede önlemli olalım" dedi. araya bayram giriyor ve bize yakın şehirdeki fakülteye gidebilirim ordan ileri tarihe randevu veriliyor. benim şehrimde perinatolog yok. başka bir şehirdeki perinotolog ücreti 600 tl den başlıyor. bayramdan sonra gideceğim.
aranızda bu"nöral tüp defekti" riski belirtilen oldu mu? neler yapıldı?
evet canım folik asit bunu engellemek amacıyla gebelik öncesinde başlamıştım zaten bilinçli olduğumuzdan.
şuan fakülteden profosöre 31 ekime gün aldım . zaten araya bayram giriyor. bayramdan 10 gün sonra gitcem.
bebeğimin iyi olduğunu düşünüyorum zaten önlem amacıyla da detaylı ultrasona girmeyi düşünüyordum. insan yinede endişeleniyor