merhaba canım,
biliyorsun ben de de kanama oldu,kese kadar pıhtım vardı,
ilk doktorum önemli değil demiş ve o pıhtıyı görmemişti,
diğer doktorum kesinlikle kalkma uzan dinlen dedi,
ev de iş falan yapma, yemek ve tuvalet ihtiyacı dışında dinlen,
biraz keyif yap,çok geçmiş olsun,
bebişlerine ve kendine iyi bak....

Sağol canim evde yemek yapmak disinda bisey yapmiyorum ama bayram sonu ise baslicam bakalim neolucak evde yatarsinda işte kimse acimaz.ilaclari sen biraktinmi nezaman birakiliyor firdevs hn sanki bana 12.hafta demisti..

Canım ben crinone jel kullanıyorum çok memnunum tavsiye ederim günde 2kez kullanıyorsun (progestanı 3kez) bunun hem kullanımı hemde emilimi daha kolay bir kutuda 15 aplikatör var.fiyatı 60-70tl civarı progestan kapsüle göre daha pahalı ama biz sağlıkçı olduğumuz için eşim reçete ettiriyor.sen yurtdışında yaşıyorsun sanırım,orada prosüdürler nasıl bilemem.

Kızlar dün azbi kanamam oldu çok korktum Firdevs hanımı aradım proluton iğne yaptır yarın keseleri görmeye git dedi.iğneyi yaptıktan 1-2 saat içinde kanama tamamen kesildi Allaha şükür.bu sabah burdaki drumuza gittik keseler yerindeydi dr. daha çok erken ama kalp atışlarınıda duydum ikisininde atıyor dedi çok mutlu oldum...

gecmis olsun cnm aman dikkat et cok Kritik aylardayiz cok sukur simdilik bende lekelenme bile olmadi yemek dahil hic birsey yapmiyorum butun gun komedi izleyip yatiyorum butun isleri yilbasina Kadar esim izin Aldi o yapiyor yazin izin kullanmamisti. sadece yemek yemeye kusmaya ve tuvalete kalkiyorum onun disinda odada arada basim dönmedigi Zaman ufak yürüyüsler yapiyorum o Kadar rabbim hepimizin yardimcisi olsun ..

Arkadaslar progestani agizdan alan var mi icinizde???

merhaba karanfil,
ilk 3 ay crinone jel kullandım.
biliyosun benim hamileliğim biraz problemliydi. 3. ayki yoğun kanamamdan sonra 34. haftaya kadar günde 6 adet ağızdan aldım.
vajinal yoldan emilim daha iyi oluyor ama benim durumum özeldi. doktorun nasıl diyorsa öyle kullanmanı tavsiye ederim.

rosedali yazdıklarından benim biraz kafam karıştı.
ikili test bir kan testidir. down sendromu olup olmadığını ölçer. bu kan testinin sonuçları değerlendirilirken, ultrasondan bakılarak bebeğin ense kalınlığı, burun kemiği vs de değerlendirilir.
1 saat süren birşey değildir. rutin kontrol esnasında kan vermen yeterlidir.
fiyatına gelince, sadece bir kan testi olduğundan güvenilir bir yerde yaptırman yeterli. ucuz olursa senin için iyi olur tabii. çünkü bebiş gelince masraf artacak, paranı ona alacağın oyuncaklara kullanırsın :))
1 saat süren ultrason , ayrıntılı ultrasondur. bebeğin iç organlarına bakılır. senin gebeliğin kaçıncı haftada bilmiyorum ama yanlış hatırlamıyorsam 23-24. haftalarda yapılıyordu. bu inceleme perinatologlar tarafından yapılır.
genel kontroller için, doğumunu yaptıracağın doktor kimse ona devam etmeni öneririm.
sormak istediğin olursa alıntı ile cevaplarsan sevinirim. çünkü geçmişi okuyamıyorum.
öptüm seni de bebişlerini de :))

Rüzgarselin tabloda ilk denemeni Savaş Bey e yaptırmışsın fakat 2.denemeni Firdevs Hanım a yaptırmışsın. Doktor değişikliği yapma sebebin neydi acaba?

Merhaba arkadaslar,verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.benimki belki beyhude bir merak ama yinede ne olduğunu öğrenip kafam rahat olsun istiyorum.inşallah sizlerin hayatında herşey yolunda gidiyordur.sevgiler

Sağol canim evde yemek yapmak disinda bisey yapmiyorum ama bayram sonu ise baslicam bakalim neolucak evde yatarsinda işte kimse acimaz.ilaclari sen biraktinmi nezaman birakiliyor firdevs hn sanki bana 12.hafta demisti..

merhaba canım,
haklısın çalışmak zorundayız, ben de çalıştım ama 1 hafta işe gitmemiştim, sen de bayram da yapabilirsen dinlen derim,
estrofem i dün bir kez kullandım, bugün hiç kullanmadım.11 hafta + 3 günlük oldum,
crinone jel sabah akşam kullanmaya devam, irem hanım tam 12 haftayı tamamlayıp,13 haftaya girdiğin zaman bırak demişti,
yani o yüzden bayram haftası da kullanacağım, ayın 22 sinde kullanmayacağım,
bana da 12 hafta demişlerdi, ve aslında 10 hafta azaltılacak denmişti ama sadece estrofem de azalma oldu, o da 10 hafta dahil 4 kez ağızdan kullanıyordum,10 hafta bittiğinde 3 tane,birgün sonra 2 tane,son günde bir tane kullan bırak dendi,
10 haftayı tamamladığında estrofem i bıraktıyor, gün gün,
12 hafta bittiğinde de progestan-crinone jel bırakılıyor,

Kizlar bugun jinekologumda randevu vardi.
Bir adet keseyi kalp atisiyla birlikte gorduk.
Henuz cok kucuk oldugundan baska kese varsa bile gorunmuyor olabilir dedi doktor.
Bir bucuk hafta sonra tekrar gidicegiz.
Dun biraz lekelenme oldu. Bugun proluton depot yaptirdim.
Bir hafta gun asiri devam edicem.
Insallah 9 ayi saglikli bir sekilde tamamlayabiliriz..
Darisi bekleyenlerin basina.....

rosedali yazdıklarından benim biraz kafam karıştı.
ikili test bir kan testidir. down sendromu olup olmadığını ölçer. bu kan testinin sonuçları değerlendirilirken, ultrasondan bakılarak bebeğin ense kalınlığı, burun kemiği vs de değerlendirilir.
1 saat süren birşey değildir. rutin kontrol esnasında kan vermen yeterlidir.
fiyatına gelince, sadece bir kan testi olduğundan güvenilir bir yerde yaptırman yeterli. ucuz olursa senin için iyi olur tabii. çünkü bebiş gelince masraf artacak, paranı ona alacağın oyuncaklara kullanırsın :))
1 saat süren ultrason , ayrıntılı ultrasondur. bebeğin iç organlarına bakılır. senin gebeliğin kaçıncı haftada bilmiyorum ama yanlış hatırlamıyorsam 23-24. haftalarda yapılıyordu. bu inceleme perinatologlar tarafından yapılır.
genel kontroller için, doğumunu yaptıracağın doktor kimse ona devam etmeni öneririm.
sormak istediğin olursa alıntı ile cevaplarsan sevinirim. çünkü geçmişi okuyamıyorum.
öptüm seni de bebişlerini de :))

canım merhaba,
teşekkür ederim bilgi verdiğin için,
ben şuan 12 haftanın içerisindeyim, benim gittiğim doktor ikili testi yapmam için bir başka doktora yönlendirdi.(doktorun perinatolog olduğunu uzman olduğunu söyledi), yönlendirdiği doktorun asistanı ikiz gebelik olduğu için 1 saat sürer dedi. tam olarak ben de nasıl bişey yapacaklarını bilmiyorum, internetten baktığım kadarı down sendromu için ense kalınlığı ve kan testi, zaten kafam o yüzden karıştı, başka bir hastane bunu 50 tl yapıyor diğeri nasıl 500 tl istiyor diye,
ben ayın 21 inde uygun yapan hastanede yaptırmak istiyorum, sonuç eğer kötü çıkarsa, inşallah çıkmaz, 23.de de yönlendirdiği doktora paşa paşa gitmek zorunda kalacağım, hakkımızda hayırlısı olsun.
sen de kendine ve kızına dikkat et,
ben de sizleri öpüyorum,

Rüzgarselin tabloda ilk denemeni Savaş Bey e yaptırmışsın fakat 2.denemeni Firdevs Hanım a yaptırmışsın. Doktor değişikliği yapma sebebin neydi acaba?

iletişim açısından memnun kalmadım zennan.
Savaş beyi ilk kez transferden 5 dakika önce gördüm ve konuştum. bir daha da ne gördüm ne konuştum. Yapılması gerekeni yaptı. O kadar.
Firdevs Hanımla ise sürecin en başından itibaren iletişimdeydim. Zor bir hamileliğim oldu, Firdevs Hanım hamileliğim esnasında da çok yardımcı oldu. Ve şimdi bebeğim 5 aylık olmasına rağmen geçen gün birşey sormak için aradım.Karşımda başta 'insan' , sonra 'doktor' (makineleşmemiş) ve sonra da anne olan bir kadın var. Beni anladığını bilmek bana iyi geldi.

Kizlar bugun jinekologumda randevu vardi.
Bir adet keseyi kalp atisiyla birlikte gorduk.
Henuz cok kucuk oldugundan baska kese varsa bile gorunmuyor olabilir dedi doktor.
Bir bucuk hafta sonra tekrar gidicegiz.
Dun biraz lekelenme oldu. Bugun proluton depot yaptirdim.
Bir hafta gun asiri devam edicem.
Insallah 9 ayi saglikli bir sekilde tamamlayabiliriz..
Darisi bekleyenlerin basina.....

canım evet gerçekten büyük bir gün olmuş,
Allahım sağlıklı ve hayırlı bir hamilelik nasip etsin,
9 ay boyunca sana taşıma gücü versin,

Arkadaslar progestani agizdan alan var mi icinizde???

Karanfilcim, benim 4 hafta boyunca kanamam olduğu için progestaeran kapsülü ağızdan almak zorunda kalmıştım ama oda daha fazla mide bulantısı yapıyor.. aman vajinal almak çok daha iyi hiç şikayet etme :)
ayrıca estrofemi çok alıyorsun buda bildiğim kadarıyla estrojen hormonun yükseltir ve tioid hormonnlarını yükseltebilir tahlill yaptır takipte olsun derim .. keseyi görmüşsün hadi bakalım bir sonraki kontrolde içinde embriyoyu göreceksin inşallah.
ve progesteran ve estrofemi 12. haftada azaltarak bırakacaksın birden kesme derim .. sağlıklı hamilelik sürecin olsun arkadaşım..

merhaba kızlar,
kızlar malum bayramdan sonra ikili test yapacağız,
fakat benim doktorum önerdiği prof muş üniv. hastanesinde çalışıyormuş,
yarın birgün erken doğum olursa ihtiyacımız olabilir miş, kafama takıldı madem öyle ben neden özel ile uğraşıp dünya kadar para veriyoruz ki?
direkt prof. yanına o zaman giderim,neyse 2 li test ücreti 500 tl ikiz olduğu için özel muayanesinde yapılacak yaklaşık bir saat sürermiş falan filan,
başka bir hamile arkadaşım ile konuştum, o da bu testi başka bir yerde yaptırmış, başka bir test için 250 tl civarı bir rakam istemişler, eşi de yine önceden devlet hastanesi olan sonradan vakıf üniv.olan bir hastaneden ücret almış testi 50 tl yapmışlar,
kafama takıldı, birkaç arkadaşım da ya 30-50 tl gibi rakamlar verirken, ben çok mu zenginim ne 500 tl uçuk geldi,
tamam kabulum dünya kadar para harcadım, 500 tl mi çok mu geliyor diyeceksiniz de, ama işte cimriliğim tuttu, sizce ne yapayım?
daha önce yaptıran arkadaşlar sizler neler düşünüyorsunuz? lütfen fikirlerinizi bekliyorum.

Rozadalı, ben ikili, üçlü, dörtlü test hepsini yaptırdım. benim gittiğim özel tıp merkezinden istanbul düzen laboratuvarına gönderildi her biri 90 tl civarındaydı.gerçi rüzgarselin açıklamış sana sekreterin bahsettiği ayrıntılı ultrasondur, orda tüm organlarını detaylı şekilde inceleyecekler ve o ücret profosör olduğu için onun ücreti. istersen ikili taramayı başka biryerde yaptır ilerleyen dönemde profosörde ayrıntılı inceleme yaptırırsın.. doktorun kıymetli gebelik ve ikiz olduğu için hassas davranmıştır riske bırakmamak için.

kızlar ben ikili testi yaptırdığımda sorun görünmedi, üçlü tarama biraz şüpheliydi ve dörtlü tarama testinde "nöral tüp defekti" (sırt açıklığı) bakımından risk görünüyor.
gerçi ultrasonda bu zamana dek herhangi bir anomali görünmedi. doktorum gelişimi duran ikiz kesesinden yanıltabilen hormon salgılanabileceğini düşünüyor. ya da bebeğimin plesentasının bir tarafından bu hormonun bana fazla şekilde geçebileceği ihtimali söylüyor. bu AFP hormonu plensatadan salgılanıp bizim kanımıza geçen hormon.
şimdi ayrıntılı ultrasona girmem şart. doktorum "sorun olduğunu sanmıyorum ama yinede önlemli olalım" dedi. araya bayram giriyor ve bize yakın şehirdeki fakülteye gidebilirim ordan ileri tarihe randevu veriliyor. benim şehrimde perinatolog yok. başka bir şehirdeki perinotolog ücreti 600 tl den başlıyor. bayramdan sonra gideceğim.

aranızda bu"nöral tüp defekti" riski belirtilen oldu mu? neler yapıldı?

Kizlar cok tesekkur ederim. Cok sagolun.
Insallah 9 ay benimle birlikte devam eder.
canım evet gerçekten büyük bir gün olmuş,
Allahım sağlıklı ve hayırlı bir hamilelik nasip etsin,
9 ay boyunca sana taşıma gücü versin,

Karanfilcim, benim 4 hafta boyunca kanamam olduğu için progestaeran kapsülü ağızdan almak zorunda kalmıştım ama oda daha fazla mide bulantısı yapıyor.. aman vajinal almak çok daha iyi hiç şikayet etme :)
ayrıca estrofemi çok alıyorsun buda bildiğim kadarıyla estrojen hormonun yükseltir ve tioid hormonnlarını yükseltebilir tahlill yaptır takipte olsun derim .. keseyi görmüşsün hadi bakalım bir sonraki kontrolde içinde embriyoyu göreceksin inşallah.
ve progesteran ve estrofemi 12. haftada azaltarak bırakacaksın birden kesme derim .. sağlıklı hamilelik sürecin olsun arkadaşım..

Rozadalı, ben ikili, üçlü, dörtlü test hepsini yaptırdım. benim gittiğim özel tıp merkezinden istanbul düzen laboratuvarına gönderildi her biri 90 tl civarındaydı.gerçi rüzgarselin açıklamış sana sekreterin bahsettiği ayrıntılı ultrasondur, orda tüm organlarını detaylı şekilde inceleyecekler ve o ücret profosör olduğu için onun ücreti. istersen ikili taramayı başka biryerde yaptır ilerleyen dönemde profosörde ayrıntılı inceleme yaptırırsın.. doktorun kıymetli gebelik ve ikiz olduğu için hassas davranmıştır riske bırakmamak için.

kızlar ben ikili testi yaptırdığımda sorun görünmedi, üçlü tarama biraz şüpheliydi ve dörtlü tarama testinde "nöral tüp defekti" (sırt açıklığı) bakımından risk görünüyor.
gerçi ultrasonda bu zamana dek herhangi bir anomali görünmedi. doktorum gelişimi duran ikiz kesesinden yanıltabilen hormon salgılanabileceğini düşünüyor. ya da bebeğimin plesentasının bir tarafından bu hormonun bana fazla şekilde geçebileceği ihtimali söylüyor. bu AFP hormonu plensatadan salgılanıp bizim kanımıza geçen hormon.
şimdi ayrıntılı ultrasona girmem şart. doktorum "sorun olduğunu sanmıyorum ama yinede önlemli olalım" dedi. araya bayram giriyor ve bize yakın şehirdeki fakülteye gidebilirim ordan ileri tarihe randevu veriliyor. benim şehrimde perinatolog yok. başka bir şehirdeki perinotolog ücreti 600 tl den başlıyor. bayramdan sonra gideceğim.

aranızda bu"nöral tüp defekti" riski belirtilen oldu mu? neler yapıldı?

bilginisa ben de bir problem olduğunu düşünmüyorum ama tabii doktorun da takipte olması güzel.
benim hatırladığım kadarıyla biz folik asiti bu yüzden alıyoruz. folik asitin bu hastalığı engellediğini söylemişti doktorum. sen almıştın değil mi?
fakültede çok mu ileri tarih veriliyor. 600 tl çok yüksek bir rakam bence fakültede yaptırmaya çalış.
için rahat olsun.

evet canım folik asit bunu engellemek amacıyla gebelik öncesinde başlamıştım zaten bilinçli olduğumuzdan.
şuan fakülteden profosöre 31 ekime gün aldım . zaten araya bayram giriyor. bayramdan 10 gün sonra gitcem.
bebeğimin iyi olduğunu düşünüyorum zaten önlem amacıyla da detaylı ultrasona girmeyi düşünüyordum. insan yinede endişeleniyor

evet canım folik asit bunu engellemek amacıyla gebelik öncesinde başlamıştım zaten bilinçli olduğumuzdan.
şuan fakülteden profosöre 31 ekime gün aldım . zaten araya bayram giriyor. bayramdan 10 gün sonra gitcem.
bebeğimin iyi olduğunu düşünüyorum zaten önlem amacıyla da detaylı ultrasona girmeyi düşünüyordum. insan yinede endişeleniyor

Canım benim doktorumda ne ikili taramada nede üçlü taramada kan tahlilinde baktırmadı redüksiyon sonrası sonuç yanıltıcı olabilir diye.üçlü tarama için perinalolğa gittim.bencw en iyiside bu.herşyi detaylı görebiliyorlar.zaten ayrıntılıya gidicekmişsin.endişelerin yersiz inşallah canım Rabbim meleklerimizi korusun

selam kizlar burdan haric gulfemakla görüsen varmi ? 12 . gün test yaptimi ne cikti acaba merak ettim kendisini insallah degeri artmistir.

kızların olucakmış...

zaman zaman girebiliyorum
benim sırt ağrılarım
karpal tünel ve çabuk yoruluyorum yinede çok şükür diyorum.

ve bekleyen bütün arkadaşlara ALLAHTAN hayırlı evlatlar vermesini diliyorum.

Back
X