rahim dokumun bozukluğu sanırım bende genetik .ateşli iltihapik hastalıklar bizim sülalede çok mevcut. akraba evliliği annem babam .kardeşim ve kuzenim akdeniz anemisi . yani bu kistler ilithaplar endometriosisler yapışıklıklar iltihabik durumdan kaynaklanıyor ve dr lar zaten varsa doku bozukluğun muayene sırasında bile söylüyorlar. zaten yapışıklık durumunda hsg yapıyorlar. spiral takıyorlar geçici bir iki ay sonra açılmasını bekliyorlar sonra tekrar tüp deniyorlar. eğer yumurtalıklardaki yapışıklık çözülmüyorsa alıyorlar zaten.
bu demekki normal yolla hamile kalamıyorsun .tüp bebek şart oluyor.
bendeki durum böyle bir şey yani.
hsglerin normalse korkacağın bir durum yok zaten.
dr ların böyle bir uyarıda bulunmadıysa rahimin düzgün demektir.
teşekkür ederim cevap yazdığın için ben ne yapacağımı şaşırdım benim on kez kendi yumurtalarımla denemem var iki donasyonum var üç kere historoskobi oldum herhaqngi bir yapışıklık yok dedi dr ler ilk denemede tutundu ama kalp atışı duyulmadığı için kürtaj oldum sonrasında birdaha tutunmadı bizim başta sperm sayısında düşüklük var sonra yumurta problemide başladı endometrum vazla kalınlaşmıyor en son ekimde denememde trasferde on bucuk dedi dr ama yine nekatif oldu beş tane donmuş embriyo var onları denemeden sebebini araştırıp öyle denemek istiyorum tekrar tekrar hayal kırıklığı yaşamaktan bıktım artık kendimi yeni yeni tobarlıyorum .