kızlar british tüp bebek murat beyle görüştüm çok mutlu oldum doktorun hastalarla muhatap olması ve güzelce dinlemesi çok iyi bir şey
kızlar unutmayın donörün adetiyle ve sizi eşleştirmek çok zor eğer merkez direk başlıyorsa demeki dondurulmuş yumurta havuzundan alıyor
inanın sağlıkcıyım ve doktorların ve hemşirenin dilinden anlıyorum
ne yazıki kıbrısta çok merkezler öyle yapıyor
bir donöre yüklü hormon vurarak 30-50 yumurta toplayıp HAVUZ yapıb donduruyorlar
dondurulmuş yumurtadan işlem yapıb ve embriyoyu dondurmak artık kalitesini siz düşünün
yumurta zarı blast oluşanda trofablasta çevirir ve dondurulmuş yumurtanın zaten zarı sertleşiyor üstüne işlem yapıb embriyo olunca iyice kalınlaşıyor
trofablastında kalınlığı hetçingi zorlaştırıyor yani blastkistin duvar zarının delinmemesi
oda delinmese blast 3-4 güne bozuluyor
çok eminlikle freş donör yumurtası kullandıklarını güvenle söylüyor british
güvenmekten başka çare yok
hatta baş hemşire eylem hm geçen donörün tedavinin tam ortasında babası öldü kızcığaz gitti
hastayı arayıplar söylemişler ve tedaviyi iptal edip yeni donörle yola çıkmışlar
Tabi güvenmekten başka çare yok ama bence güvenilir bir merkez ..Herkeze seçilen donor her seferinde yeni oluyor mus ama bildiğim kadarıyla senkronizasyon yapmadan emb. Dondurup dönmüş trasferi yapıyorlar...Buldigim kadarıyla dönmüş transferi de her zaman daha iyi sonuç veriyor.. .Hayirlisi olsun arkadaşım, inşallah içine sinen bir merkez seçersin.. .

Yani merkezler genelde freş yumurta kullandıklarını söylüyorlar bence de dondurulmuş yumurta kullanıyorlar çünkü freş yumurta olsa daha fazla sağlıklı embriyo olmalı ellerinde.. yani ozaman donörün yumurtalarını alıyorlar donduruyorlar önceden eşimiz sperm vereceği gün çözüyorlar sonra 5.güne geleni söylüyorlar bize ..yani benim anladığım bu. Ya da anlayamadığım..biz tedabiye başaladığımızda donör hemen nasıl uygun oluyor da yok iğne vs kullanıyor çoğu öğrenci bu donörler.sınavı olan işi olan yok mu kalkıp gelecek yumurtalarını toplatacak .kesinlikle yüzde 90 ı dondurulmuş kullanıyor.

İşte zazacım 10 temmuzda gittikoraya adetim 7 gün sürer benim 4 temmuzda adet oldum adetimin 2. Günü estrofem başlandı günde üç kez adetin 7. Günü konttrole gittimde rahim 4 dü ve estrofemi 9 çıkardı irem rahim 4 ken ili gün sonra kıbrısa gittik biz gittimde rahim 6 mıydı neydi teansferim adetimin 15. Günü oldu rahim 8.4 dü geç kalınlaştı ama erken yapıldı traansfer çünkü hep okuyorum transfer adetin 19-20-21 günler oluyolar niye bana bukadar erken yaptılar normalmi sence bu durum
Vallah anladığım kadarıyla çok erken transfer yapmışlar sene vede estrofemi 3 den 9 çıkarmalarıda doğru değil
Senin belkide dondurup embriyolarını ve rahan az doz estrofemle endometriumu geliştirseydiler başarını artırardılar

Tabi güvenmekten başka çare yok ama bence güvenilir bir merkez ..Herkeze seçilen donor her seferinde yeni oluyor mus ama bildiğim kadarıyla senkronizasyon yapmadan emb. Dondurup dönmüş trasferi yapıyorlar...Buldigim kadarıyla dönmüş transferi de her zaman daha iyi sonuç veriyor.. .Hayirlisi olsun arkadaşım, inşallah içine sinen bir merkez seçersin.. .
Merkezi seçtim artık
Cem beyde orayı tavsiye etti
Aklı başında olan bir merkezdi dedi
Ben dondurulmuş istemediyimi dedim
Beni ve donörü senkronize edicekler siklüslerimizi
Bir donörden 5 kereden fazla yumurta almıyorlarmış buda hoşuma gitti
Çok güvendim bu merkeze
İnşallah pişman olmam
Murat beye histeroskopi sonuçlarımı attım geçte olsa döndü ve yorumunu yaptı

Merkezi seçtim artık
Çok güvendim bu merkeze
İnşallah pişman olmam
Zazacım hayırlısı olsun çok iyi yapmışsın british benimde konuştuğumda içime sinmişti dilerim herşey hayırlısıyla olur nasipse ne zamana transfer diyorlar ve rica etsem sana verdikleri ilaçları yazarmısın kaç estrofem serum varmı protokol kısacası yani nasıl olucak merak ediyorum Bence içimden bir ses bu defa senin yüzün gülecek diyor bu klinik sana iyi gelicek canım

Merkezi seçtim artık
Çok güvendim bu merkeze
İnşallah pişman olmam
Merkezin hayurli ugurlu olsun canim sana hepimize bu arada bende oradayım şans bereket bol çocuk getirsin :) Neden dondurulmuş istemedin zaza böyle şans dahamı yüksek oluyor...bilmedigumden sordum canim..Bide sana hiç takviye ilaç vb. Verdilermi ben sadece elevit kullaniyorum yeterli mi açaba ..

Birde bem murat beyle konuştuğumda donmus emb. Kalır mı diye sorduğumda kalabilirde kalmayabilirde dedi..Amacimiz sağlıklı iki embriyo elde etmek onun ilerisi bakıcaz dedi..Donmus kalmamasına hazirlik olmak lazim sanirim..Yani anladigim donmus kalmayabilir..Bunu dogru kabul edersek diger merkezlerde cok yuksek donmus kalmasi bu durumda bana tuhaf gercekten....
Ayrica genelde tek embriyo
transfer ediyorlarmis, ama rahim in çok çok sağlıklı olmadığını düşünürlerse benim mesela 3 katman olmuyor ozaman 2 veriyorlarmış...Bayagi temkinli yaklaşıyorlar anladigim..

Zazacım hayırlısı olsun çok iyi yapmışsın british benimde konuştuğumda içime sinmişti dilerim herşey hayırlısıyla olur nasipse ne zamana transfer diyorlar ve rica etsem sana verdikleri ilaçları yazarmısın kaç estrofem serum varmı protokol kısacası yani nasıl olucak merak ediyorum Bence içimden bir ses bu defa senin yüzün gülecek diyor bu klinik sana iyi gelicek canım
inşallah canım hepimizin sonuçları güzel olsu her hangi merkezde yapsakta
tedaviye başlamak 2-3 ay sonra olucak yazarım kuzum
sen hangi merkezde yaptırıyorsun

Merkezin hayurli ugurlu olsun canim sana hepimize bu arada bende oradayım şans bereket bol çocuk getirsin :) Neden dondurulmuş istemedin zaza böyle şans dahamı yüksek oluyor...bilmedigumden sordum canim..Bide sana hiç takviye ilaç vb. Verdilermi ben sadece elevit kullaniyorum yeterli mi açaba ..
sağol canım seninde tedavin hayırlı uğurlu olsun
şuan karaciğerimi temizleyen milkthisle ve glutatyon kullanıyorum bunun dışında cyklo proginova
sağlıklı beslenmeye çalışıyorum tedaviye başlayınca new layfın efa momuna başlıycam ve ilave folik asit

Birde bem murat beyle konuştuğumda donmus emb. Kalır mı diye sorduğumda kalabilirde kalmayabilirde dedi..Amacimiz sağlıklı iki embriyo elde etmek onun ilerisi bakıcaz dedi..Donmus kalmamasına hazirlik olmak lazim sanirim..Yani anladigim donmus kalmayabilir..Bunu dogru kabul edersek diger merkezlerde cok yuksek donmus kalmasi bu durumda bana tuhaf gercekten....
Ayrica genelde tek embriyo
transfer ediyorlarmis, ama rahim in çok çok sağlıklı olmadığını düşünürlerse benim mesela 3 katman olmuyor ozaman 2 veriyorlarmış...Bayagi temkinli yaklaşıyorlar anladigim..
tabiiki insanlık hali bir donör her tedavide aynı kalitede ve sayda yumurta veremez
blast 4 tane iyi kalitede kalsa mutlu olurum
2 transfer ederim 2 dondurtururum
zaten 8-10 tane blast kalması mümkün değil
kalsada dondurulmuş yumurtaları döllenmesinden kalır onuda istemem

sağol canım seninde tedavin hayırlı uğurlu olsun
şuan karaciğerimi temizleyen milkthisle ve glutatyon kullanıyorum bunun dışında cyklo proginova
sağlıklı beslenmeye çalışıyorum tedaviye başlayınca new layfın efa momuna başlıycam ve ilave folik asit
Yarasın arkadaşım :) Hiç bilmediğim takviyeler..New life a şöyle bir baktım güzel görünüyor..Karaciğerin için gereklimiydi, ama onlarda bir çeşit takviye sanırım...

tabiiki insanlık hali bir donör her tedavide aynı kalitede ve sayda yumurta veremez
blast 4 tane iyi kalitede kalsa mutlu olurum
2 transfer ederim 2 dondurtururum
zaten 8-10 tane blast kalması mümkün değil
kalsada dondurulmuş yumurtaları döllenmesinden kalır onuda istemem
Evet bencede zaten normalde çok sağlıklı bir kadın ayda en fazla anca 2-3 tane sağlıklı embriyo üretiyor..Öyle 7-8 embriyo dediğin gibi yüksek ihtimal dondurulmuş farklı sikluslardan elde edilmiş yumurta hücresinin dondurulması ve sonradan döllenmesi ile oluyor..Tabi ne kadar sağlıklı mechul...Az olsun, sağlıklı olsun bizim olsun :)

Yarasın arkadaşım :) Hiç bilmediğim takviyeler..New life a şöyle bir baktım güzel görünüyor..Karaciğerin için gereklimiydi, ama onlarda bir çeşit takviye sanırım...
ben bu tedavide çok ilaç aldım karaciğerde biliyorsun vucudun filitresi ilaçlardan gelen yan etkileri temizlenmesi için

Eğer bu forumu bulmadan gitseydim Kıbrıs a tamamen kör gibi olacaktım. Ama şuan o kadar çok şey öğrendim ki gözüm açıldı resmen. Çok çok çok faydalı bi forum sizlerde çok iyisiniz. Herkese tek tek teşekkür ediyorum :)
allah seninde tedavini uğurlu etsin canım
evet keşke bende önceden araştırsaydım kafama döve döve kaldım
ama benim durumuma düşmeyesiniz diye canlar ne biliyorum sizinle paylaşıyorum
kendime faydam olmasada-)))size hiç değilse fayda olum

mavisuficim senin tedavin ne zaman canım
inşallah transferin nezamana denk gelir
belkide orda beraber olduk

Eğer bu forumu bulmadan gitseydim Kıbrıs a tamamen kör gibi olacaktım. Ama şuan o kadar çok şey öğrendim ki gözüm açıldı resmen. Çok çok çok faydalı bi forum sizlerde çok iyisiniz. Herkese tek tek teşekkür ediyorum :)
Aynen okul öncesi bende çok şey öğrendim forumdan :)

mavisuficim senin tedavin ne zaman canım
inşallah transferin nezamana denk gelir
belkide orda beraber olduk
Ahh sorma, biz donor e takıldık kaldık..Recombine test istemiştik ya seçtiğimiz ilk donor de taramada sorun oldu maalesef..Hatta çok iyi bir donor müş ama maalesef test sonucu negatif geldi..Şimdi yeniden donor sececeğiz, onu bekliyorum...1 ay daha attı gibi görünüyor...İnşallah bekleyen derviş muradı ermiş olurum :) Ama sende anca hazırlanırsan 2 aya belkide karşılaşırız kuzum, ne iyi olur bende çok isterim...

Okulönceci se seçtinmi merkezi...

Back
X