Arkadaşım verdiğin bilgi için tşkler. Ben de 16 hafta dayım 12. haftada kıbrıstaki dr um Progestoren igne ve jeli bırakmamı söylemişti ve bıraktım. Sonrasında yaşadığım şehirde tesadüfen tercih ettiğim bir kadın doğum doktoru ile 15 günde bir kontrole gidiyorum. Ve bana dediki herkesin gebeliği çok değerlidir Ancak sizinki çok daha değerli bir gebelik progesteron hap yazıyorum Pregesteron hapla devam edeceğiz zaten hapın etkisi yüzde 10 gibi düşüktür dedi. Lakin herhangi bir rahim ölçümü yapmadı. Her gidişimizde ultrasonla bebeğin durumuna bakıyor.Acaba rahim ölçümü bende istesemmi pregestron tablet yeterlimidir günde 1 tane kullanıyorumTedaviden pozitif alan hamile arkadaşlarım.16. 17. haftaya gelince muhakkak rahiminizin ölçümünü yaptırın.Bunu her doktor yapmıyor.Erken doğum riski varsa progesterona devam etmeniz gerek.Maddi manevi o kadar emek verdik.Takibimi yapan doktor bakmadı bile.Ben şans eseri gittiğim başka doktorun dikkati ile bu durumdan kurtuldum.Şu an progesteron kullanıyorum ve rahim ölçüm normale döndü.