Ablalarim simdi biz tedaviye basliyoruz. Donoru begenmesekte sectik. Bu arada batumda Batumi hastanesinde yaptiracagiz. Benimle birlikte 3 kisi gidiyoruz merkeze.
Simdi sormak istediklerim var bilir kisilerden yardim bekliyorum.
1. Merkez bize dedi ki biz once donoru hazirliyoruz. Embriyolari dolleriz sayiya bakar dondururuz. Bir sonraki ay sizi hazirlariz. Cunki embriyolarda sorun olursa biz yeni donorle calisma yapmamiz lazim size bosuna ilac vermis oluruz dediler.
2. Ise bizim sectigimiz donor daha once de donor olmus ve 3. Gun embriyosu 12 tane olusmus. Sagligi yerinde boyu bize gore kisa boy 160. Sanirim bize de 3. Gun embriyosu koyacaklar. 3. Gun embriyosunun ikiz olma veya ucuz olma ihtimali yuksekmis dogru mu? Yani 3. Gun embriyosunu kabul etmelimiyim 3. Gun embriyosuna gore 12 sayisi nasil?
Ne güzel bütün bilgileri vermişler. Boyu kısa gelmiş size ama takılmayın bodur tavuk her dem piliç :) hem Türk ırkına göre çok kısa bir boy değil bence. Ben adayımın en çok yüzünü merak ederdim nasıl güzelmi sizinki :)
Embriyolara gelince 5.gün embriyosu herzaman daha iyidir sperme bağlı problemler 4.gün ortaya çıkar. Sperm kaynaklı bozuk embriyoları elemek adına ya 4 ya 5.gün embriyosu iyidir. Ayrıca hücre sayısıda mor kanatların dediği gibi önemli. İkiz yada üçüz ihtimali çok mantıklı gelmedi bana ama belki istatistiksel olarak 3.gün embriyosu tutunmadan önce bölünmeye devam ederken tek yumurta ikizi olacak şekilde bölünüyordur bilemedim

Ne güzel bütün bilgileri vermişler. Boyu kısa gelmiş size ama takılmayın bodur tavuk her dem piliç :) hem Türk ırkına göre çok kısa bir boy değil bence. Ben adayımın en çok yüzünü merak ederdim nasıl güzelmi sizinki :)
Embriyolara gelince 5.gün embriyosu herzaman daha iyidir sperme bağlı problemler 4.gün ortaya çıkar. Sperm kaynaklı bozuk embriyoları elemek adına ya 4 ya 5.gün embriyosu iyidir. Ayrıca hücre sayısıda mor kanatların dediği gibi önemli. İkiz yada üçüz ihtimali çok mantıklı gelmedi bana ama belki istatistiksel olarak 3.gün embriyosu tutunmadan önce bölünmeye devam ederken tek yumurta ikizi olacak şekilde bölünüyordur bilemedim
Yuzude fena degil di benim burda ayri bi dr. Var herseyi paylasiyorum o da bana gen erkekten gelir isterse 155 olsun boyu onemli olan saglikli olmasi deyince kafama yatti. Yuz olarak hani su adini feriha koydum filmindeki feriha var ya ayni o ama onun sanki cok cekmis hali oyle bir yesil tonu ki gozleri en cok goz rengi hosuma gitti. Bu 3. Embriyosuna gelince hani zardan ayrilma sureci 3. Gun oldugu icin rahimde daha iyi tutunup bolunme olasiligi daha cok artiyor diye okudum. Aslinda bir topik acsak kacinci gun embriyosu ve bebekler tek mi cift mi diye ne guzel olur

Yuzude fena degil di benim burda ayri bi dr. Var herseyi paylasiyorum o da bana gen erkekten gelir isterse 155 olsun boyu onemli olan saglikli olmasi deyince kafama yatti. Yuz olarak hani su adini feriha koydum filmindeki feriha var ya ayni o ama onun sanki cok cekmis hali oyle bir yesil tonu ki gozleri en cok goz rengi hosuma gitti. Bu 3. Embriyosuna gelince hani zardan ayrilma sureci 3. Gun oldugu icin rahimde daha iyi tutunup bolunme olasiligi daha cok artiyor diye okudum. Aslinda bir topik acsak kacinci gun embriyosu ve bebekler tek mi cift mi diye ne guzel olur
Donerunuzu goruyimusunuz fiyat nejadar

Saol ablam yok onu dr. Demedi benim arastirmalarima gore 3. Gun embriyo transferi olanlarda cocul gebelik olusmus. Donurun tek begenmedigimiz yani boy kisa aslinda 160 normal ama esim ve bana gore kisa. Uzun bulamiyorlar ki. Bulunanlarda ekstra para istiyor mecbura kaldik yani
Dr demediyse tamam.
Boyuna takılma bencede inşallah sağlıkla tutunsun.
Bi mesajda gen erkekden geçer yazmışsın ama bu yanlış bilgi.iki tarafdanda geçer ama çogu hastalık.zeka vs anneden geçer.
Yolun açık olsun.bu sefer bebeğine kavuş.

Saol ablam yok onu dr. Demedi benim arastirmalarima gore 3. Gun embriyo transferi olanlarda cocul gebelik olusmus. Donurun tek begenmedigimiz yani boy kisa aslinda 160 normal ama esim ve bana gore kisa. Uzun bulamiyorlar ki. Bulunanlarda ekstra para istiyor mecbura kaldik yani
Canım senin embriyolar tutunduktan sonra mı düşüyor bhcg kaça kadar çıkıyor

Ablam sen napiyon Allah askina embriyon 4. Gun ise sen 5. Gun test yapip neyine guvenerek olumsuz dusunuyorsun. Benim 5. Gun olmasina ragmen 6. Gun 7 cikti. Yapma etme gozunu sevem. Bu kadar umutsuz olma vallahi yaninda olsam seni silkelerdim. 5. Gun embriyosu ile 4. Yada 3. Gun embriyosunun tutunma zamanlari ayni degil ki. 3. Gun embriyosunda 15. Gun kan testi istiyorlar neden demek ki 3 daha sonra tutunuyor daha gec beta hcg salgiliyor. Senin ki 4.gun Mus naptin sen lutfen hemen kendine gel embriyo 3 gunde tutunuyor. 5. Gun kan testinin oyle vikmasi cok normal.
benım ko 4.cü gün degıl kı rıvaeyete gore 5.ci gun ve uc tane embryo vardı hepsı de 4aaa idi. 5.ci gun deegıl 7.ci gun yaptırsım kan testını ve 0.1 vıktı...

Ablam sen napiyon Allah askina embriyon 4. Gun ise sen 5. Gun test yapip neyine guvenerek olumsuz dusunuyorsun. Benim 5. Gun olmasina ragmen 6. Gun 7 cikti. Yapma etme gozunu sevem. Bu kadar umutsuz olma vallahi yaninda olsam seni silkelerdim. 5. Gun embriyosu ile 4. Yada 3. Gun embriyosunun tutunma zamanlari ayni degil ki. 3. Gun embriyosunda 15. Gun kan testi istiyorlar neden demek ki 3 daha sonra tutunuyor daha gec beta hcg salgiliyor. Senin ki 4.gun Mus naptin sen lutfen hemen kendine gel embriyo 3 gunde tutunuyor. 5. Gun kan testinin oyle vikmasi cok normal.
bak sen ne demıssın 6.cı gun 7 cıktı benım 7.ci gun 0,1 cıktı... ve 5.ci gun idi... :(

Ablalarim simdi biz tedaviye basliyoruz. Donoru begenmesekte sectik. Bu arada batumda Batumi hastanesinde yaptiracagiz. Benimle birlikte 3 kisi gidiyoruz merkeze.
1. Merkez bize dedi ki biz once donoru hazirliyoruz. Embriyolari dolleriz sayiya bakar dondururuz. Bir sonraki ay sizi hazirlariz. Cunki embriyolarda sorun olursa biz yeni donorle calisma yapmamiz lazim size bosuna ilac vermis oluruz dediler.
2. Ise bizim sectigimiz donor daha once de donor olmus ve 3. Gun embriyosu 12 tane olusmus. Sagligi yerinde boyu bize gore kisa boy 160. Sanirim bize de 3. Gun embriyosu koyacaklar. 3. Gun embriyosunun ikiz olma veya ucuz olma ihtimali yuksekmis dogru mu? Yani 3. Gun embriyosunu kabul etmelimiyim 3. Gun embriyosuna gore 12 sayisi nasil?
hayırlınolsun insA bu sefer hamile kalın saglıkla benıslerınızı kucagınıza alın

Evet ikinci donor bedavaydi kibris bahceci. 2. Donorde de bize olusan embriyo sayisini soylemediler. 1. Transfer tuttu 9.5 haftalikta kanamadan dolayi kalbi dyrdu kurtaj oldum. 2. Transferde tuttu. Ama embriyo kalitesiz oldugundan 7 haftadan sonra gelisim gostermedi va dr. Hatasi yuzunden ikizlerimden oldum. Yani su ki eger bana 4 embriyo oldugunu soyleselerdi ozellikle 2. Transfer icin gittigimde soyleselerdi 2 embriyoya 1500 euro verecegime 3000 euro verir yeni donorle calisilsin isterdim. Acikcasi bizi kandirdiklari dusunduk. Zehra onar sekerci vardi o zamanda. Israrla kac embriyomuz oldugunu soylemediler. Ve bizi sucladilar spermde sorun vardir. Eger tahmin ettigimiz gibi dna hasari varsa embriyo donasyonu yaptirabilirsiniz felan dediler ki esimin 196 milyon sperm %80 hareketlisi vardi. Psikolojimiz bozuldu
Yaaa cok haklisiniz Meyra hnm. Insanin kafasinda şüphe olmasi da doğal. Günahları boynuna umarim iyi ellerdeyizdir :)) Siz yine de moralinizi yüksek tutmaya psikolojinizi iyi tutmaya çalışın :))

Ayy hayirli olsun.insallah guzel sonuclar olur
Ne kadara yapiyorlar. Ben hala merkez arastirmalardayim. Bir de orayi arastirayim bari

Ayy hayirli olsun.insallah guzel sonuclar olur
Ne kadara yapiyorlar. Ben hala merkez arastirmalardayim. Bir de orayi arastirayim bari
Yaaa cok haklisiniz Meyra hnm. Insanin kafasinda şüphe olmasi da doğal. Günahları boynuna umarim iyi ellerdeyizdir :)) Siz yine de moralinizi yüksek tutmaya psikolojinizi iyi tutmaya çalışın :))
Umarim zaten hastanede dr. Degismisti en son hayirlisi olsun Dogan birben hocayi cok methettiler. 40 yasindaki hastalari ikiz gebe e ben 27 olacam insallah bende ikiz gebe kalirim

benım ko 4.cü gün degıl kı rıvaeyete gore 5.ci gun ve uc tane embryo vardı hepsı de 4aaa idi. 5.ci gun deegıl 7.ci gun yaptırsım kan testını ve 0.1 vıktı...
Testi tekrarladin mi ama bazen 5. Gun olmasina ragmen gec tutuyor gec tutunca da kana gec karisiyor

Canım senin embriyolar tutunduktan sonra mı düşüyor bhcg kaça kadar çıkıyor
Abla benim embriyo iyi de olsa kotu de olsa tutuyor cok sukur. Tamam ilk transferimdeki embriyolar 5aa iki taneydi birisi tuttu ilk kan sonucum 950 lili bir sayiydi bende hemofili var kanama yani. Sebebsiz rahimde kanama olustu 12 gun hastanede yattim durdu eve gittim 2 gun sonra yine leke oldu dr. Gittik kalbi durmus dediler. 2. Transferim kalitesizdi. Cogu merkez bunlar tutunmaz dedi ama o inancimi yitirmedim. Tuttu ilk 7 sonra 11 ama 12. Gun 125 di bu sefer bir seyler ters gidiyordu ama ben embriyolara toz kondurmuyordum ki. O sayi 125 den sonra duzenli artmadi iki gunde bir giderdim bazen ayni sayi kalirdi bazen %45 artardi. Umutsuz vakaydi dr. Gore kimyasal deyip durdular ama ben kesesini gorene kadar mucadele ettim. En son 7 haftalikti kalp atimi yok icinde cenin var ama canlanmamis kese bozulmus ilaclari biraktirdilar dustu. Sonra da ikinci dustu meger ikiz mis. Ikizlerde birisi gelismeyince nadirde olsa kan sonucunu etkiliyormus

Dr demediyse tamam.
Boyuna takılma bencede inşallah sağlıkla tutunsun.
Bi mesajda gen erkekden geçer yazmışsın ama bu yanlış bilgi.iki tarafdanda geçer ama çogu hastalık.zeka vs anneden geçer.
Yolun açık olsun.bu sefer bebeğine kavuş.
Artik napalim kismet hayirlisi olsun eli ayagi duzgun olsun hayirli evlat olsun yeter. Hepimizinki insallah sizinki kacinci gun embriyosuydu acaba

Ben bu merkezde tedavimi olup guzel sonuc almadan kimseye onermek istemiyorum. Ama isleyis olarak anlatayim.
Hovig bey diye birisi var genel kordinatormus. Oncelikle o ilgileniyor. Donor bulmayla da o ilgileniyor. Merkezde hemsireler sizinle iletisim kirmuyor telefonda. Sonra donor bulunuyor ve sizinle Dogan Birben hoca ilgileniyor. Yine hemdireyle iletisim yok artik merkeze gidince hemsireleri de gorecegiz. bu arada Dogan hocayla on gorusme yapabiliyorsunuz. Hovig bey sizi isterseniz gorusturuyor. Donorun resmini bilgilerini anne baba meslegi kac kardes butun sulalenin goz rengi hangi derslere daha cok yetenegi var onlara kadar dokuman veriyorlar. Ve dondurulmus embriyo kullaniyor. Yanlis anlamayin ben merkezin reklamini yapmiyorum. Daha once de Azerbaycan hakkindaki goruslerimi yazdim.

Artik napalim kismet hayirlisi olsun eli ayagi duzgun olsun hayirli evlat olsun yeter. Hepimizinki insallah sizinki kacinci gun embriyosuydu acaba
Amin inşallah.en önemlisi sağlıklarî.
Madem ikiz istiyosun inşallahh ikizlerin olur.
çok zor ikiz hamileliği ama sonu güzel olsun.
Benim sprem don.
kızım ve oğlum 7 ve 8 hücreli 3. gün embriyosu.
Kısmetinin nereden geliceği hiç belli olmaz kıbrısdaki seni üzen tedavilerden sonra belki de sana annelik batum dan gelicektir.
Güzel haberini merakla takip edicem.
Ayrıca senin reklam yapmadıgin sadece izlenimlerini paylaştigin acikca belli.oyuzden endişe etme rahatca yaz..
Orayıda tercih edecek kişilere yol göstermiş oluyosun.

Son düzenleme:
Benim sprem don.
Kısmetinin nereden geliceği hiç belli olmaz kıbrısdaki seni üzen tedavilerden sonra belki de sana annelik batum dan gelicektir.
Ayrıca senin reklam yapmadıgin sadece izlenimlerini paylaştigin acikca belli.oyuzden endişe etme rahatca yaz..
Donoru gormen cok iyiymis ya

Benim sprem don.
Tesekkur ederim iste demek istedigim buydu cok okudum en fazla ikiz sanirim 3. Gun embriyosunda olusuyormus o yuzden merkezin 3. Gun demesine simdilik birsey demedim. Birde mesela merkezde iki cok nadir ucuz var. zor olsun allahim benden iki melek aldi yerini de iki melekle doldurur insallah. Sizinde evlatlarinizi size bagislasin Allahim

Benim sprem don.
Abla peki senin sadece 2 embriyon mu vardi. Yani 3 tane 3. Gun embriyo transferi basil olur ki ya üçüz tutarsa yada dördüz. Naparim ben o zaman nasil kiyarim yavruma

Back
X