Herkese selamlar, bu konuyu üye olmadan uzun süredir takip edenlerden biriyim. Bircok bilgiyi de buradaki değerli anneler ve anne adayları sayesinde öğrendim. Bu olaylardan dolayı kaç gündür strese girdim neredeyse, acaba girip fikrimi yazsam mı yazmasam mı ortalık daha mı çok karışır yada dısarıdan bakan bir gözün bakış açısı daha mı çok işe yarar diye içim içimi yedi ama artık dayanamadım, fikirlerimi yazmak istedim. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum hiç kimseyi tanımıyorum, hiçbir üye ve klinikle bir bağlantım yok sadece vicdanen ve samimiyetle yazmak istiyorum. Admin belki benden de şüphelenip üyeliğimi sonlandırır ve gelişimle gidişim bir olur bilemiyorum :))
Öncelikle nesaybu nickli üyenin bakü önerileri(kendisinin ve orada pozitif sonuc görmüş bir kac uyenin de etkisiyle), doktorun çok merhametli,paragöz olmayışı lafları ve kısmen kıbrısa göre daha uygun oluşu nedeniyle orayla bizzat görüştüm detaylara girmek istemiyorum ama açıkçası buradaki güzel yürekli kadınların verdiği bilgiler olmasaydı çok kolay aldanabilirdim (örn: dr.un tek bir lafını yazayım, sperm sonuçları çok iyi görünmüyor dedim dr yok yeeaa bişey olmaz spremlere ne olacak, erkeklerin her yaşta görülür o sonuçlar okadar da önemli değil vs vs, bu sayfa olmasa evet ya doğru diyip gözü kapalı gidebilirdim) bu yüzden orayı direkt eledim. Nesaybu çok gerçek bir şahıs gibiydi 2. denemede pozitif almıştı, ingilterede yaşıyordu, çalışan bir kadındı ama hamilelik durumlarını paylaşıyor olması, hatta hatırlıyorum bir üyenin ingilizcesi yetersizdi ukraynadaki kliniklerle görüşmek için, ne yazmak istiyorsan bana özelden türkçe yaz sana çevirebilirim demişti ve inanın o gün bile üyeliğimi başlatıp işte kızkardeşlik budur yazmak istemiştim. Onun sahte bir profil çıktığını duyduğumdan beri şoktayım, yine de bir ihtimal emin misiniz demek istiyorum bir karışıklık olabilir mi acaba, yani ne bileyim klinikten birine bu kadar mesai verebilirler mi acaba diyorum sonra tabi dr.un lafları aklıma geliyor, anlayacağınız hep soru işareti arak kalacak nesaybu.
Zazaya gelince sanırım kendisi bir eczacı ve sağlık konusunda bilgili hem de deneyimli, elinden geldiğince herkese yardımcı oluyor, cevap yazıyor. Örneğin yeni üyelerin telaşlı hallerini görmüyor musunuz? lütfen yardimci olun, nereye gideyim, hangisi en uygun, nerede pozitif yakaladınız vs vs her yeni gelen telaşla bunları yazıp biran önce pozitif sonuca ulaşmak isteyen yüzlerce yeni üye oldu, zaza büyük bir sabırla lütfen çok geriye giderek oku kendine notlar al, her klinikle tek tek konuş hangisi içine sinerse orayı seç ve insallah ilk denemende pozitifi yakalarsın demedi mi? Her yeni gelenin bu bunaltıcı sorularına hiç gocunmadan, aman banane demeden hep cevapladı zaza(ki ben bile okurken üff insanlar bunaldı artık bu sorulardan bunlar niye okumaya bu kadar üşengeç diyordum) ama zaza ne yapıyordu kimseyi cevapsız bırakmamaya çalışıyordu, kaç tane böyle üye varki şahsen ben zaza dışında böyle bir üye hatırlamıyorum. Bu başlığı ilk cümlesinden okudum aylarca(dile kolay 6bin küsür sayfa) ve zazanın buraya git şuraya gitme dediği yönlendirmeleri hiç olmadı. Malum h olan klinikteki tüm tecrübelerini paylaştı, her hastaya olan standart prosedurlerini anlattı ve emin olun prosedurleri bizzat ben de duydum, pardon ama her insanın sorunu farklı değil miydi? Birinin bir degeri yuksektir ona uygun bir program oluşturulur, bir digerinin başka başka değerlerinde farklılıklar vardır ve ona uygun bir program uygulanması gerekmiyor mu? Peki zazanın bunları açıkça dile getirmiş olması, herkesi uyarması ve üstüne basa basa ben yandım siz yanmayın demesi ve yine üstüne basa basa gidin bizzat görüşün yine de ona göre karar verin ve h klinige karar verirsen bile inşallah ilk denemende hamile kalırsın demesinin neyinde zorbalık var?? Yine hatırlıyorum zaza kıbrıstaydı ve transfer olacaktı ve ne oldugu belirsiz yeni bir uye yüzünden onun hesabını pasiflestirdiniz, üzerine geldiniz inanılmaz bir stresle girdi transfere okurken o kadar üzülmüştümki admine yüksek sesle bağırmak istemiştim o an! Ha şuan tedavi gördüğü klinik için bile yazdı, ben negatif ve düşükler yaşadım memnun olduğum için devam ediyorum dedi ve ısrarla tüm testlerinizi yapın, bunları bunları yaptırın ve tüm kliniklerle yüz yüze görüşün içinize sinen yere gidin dedi hep, buna benzer yüzlerce mesajı vardır eminim. Admin anladığım kadarıyla sen şikayetler gelince 2-3sayfa geriye gidip okuyorsun ve kendince(!) insanları cezalandırıyorsun. Zazaya her üye seni sevmek zorunda degil yazmışsın ama o nankör üyeler bile yüzde yüz eminimki zazanın bilgilerinden gizli gizli faydalanmışlardır. Zaza senin yerinde olsam üyeliğimi sonlandırırım ve tüm mesajlarımı tek tek silerdim, bak seni tanımayan ve sana sürekli dua eden biri olarak söylüyorum bu nankörlere enerjini harcamaya değmez, kendi hayatına bak meditasyon desteği al lütfen ve bırak kimin ne hali varsa görsün, ençok çabayı sen gösteriyorsun ama bak maşallah hep senin üstüne geliniyor(zazaya destek olanları tenzih ederek yazıyorum)
Çok uzun oldu kusura bakmayın ama dışarıdan bir göz olarak fikrimi yazmak istedim, umarım hepiniz en kısa sürede anne olursunuz, kalın sağlıcakla...