Öncelikle hiçkimse vazgeçmeyecek değil , ben vazgeçmeyeceğim demeniz lazım. Ama bunu söylemek ve yazmak bile zor geliyor size. Forum sayfası donasyon ile ilgili bir sayfa o yüzden herkesin donasyonla ilgili fikirlerini açıklama hakkı var. Bu hakka müdahale edemezsiniz. Diyanetin tüm aciklamaları ( 35 sayfalık bir yazısı bile vardı) hatalı , ben bunun dinen caiz olduğunu ve günah olmadığını düşünüyorum bile diyemiyorsunuz, ama birisi bu bu konuda diyanet verilerine ve din adamlarının yazılarına dayanarak görüşünü açıklayınca inanmak zorunda değilim diyorsunuz. Siz neye inanıyorsunuz onu bile söyleyemezken, sadece sizi onaylamayan, fikirleri sizi rahatsız eden görüşteki insanların tamamen açık ve görüş yazması serbest olan bir foruma yazı yazmasına tepki gösteriyorsunuz. Dedim ya evinizin salonu sizin için en rahatı ...
canım dinen caiz olmadığı doğru iranda izin verilmesi de orası da müslüman bir ülke ayrıca çoğu avrupa ülkesinde de yasak diye biliyorum ayrıca ülkemizde serbest olsaydı bunca kişi kıbrıs diğer yerlere gideyim diye bu kadar çaba içine girmezdi burada ki çoğu insan çok yara almış çok sıkıntılardan geçmiş insanlar sağlıklarını kaybetmişler psikolojileri yerle bir olmuş hiç kimse yumurta veya sperm donasyonu yaptırmak için çaba harcamaz herkes ister kendi yumurtası kendi spermi olsun kimi gider evlatlık alır kimi de bu yolu seçer kişinin günahını veya hatasını işinize gelmiyor gibi sözlerle söylemen hatalı oluyor ben on defa denedim ölümden döndüm neler yaşadım biliyor musun bebeğim yedi haftalık kalbi durdu evim o kadar sessiz ki anlatamam Allaha hamd olsun bundan geriye koymasın bu karar öyle kolay bir karar değil günaha kızılır ayrıca sen burada ki arkadaşlarla tartışmaya girince belki de imanlarından bile edersin ben günah değil demiyorum diyanet caiz değil demiş bundan 15 sene önce de tüp bebek konusunda da harama varan yorumları diyanetin bu bir görüş caiz değil

ayrıca dini boyutunu soran arkadaşlarında çok daha iyi araştırıp gelmesi gerekir ve onu da burada bu şekilde yansıtmaması gerekir tartışmaya girdiğin arkadaş altı aylık hamile bir kadın hadi bebeğine birşey olsa allah korusun

ayrıca dini boyutunu soran arkadaşlarında çok daha iyi araştırıp gelmesi gerekir ve onu da burada bu şekilde yansıtmaması gerekir tartışmaya girdiğin arkadaş altı aylık hamile bir kadın hadi bebeğine birşey olsa allah korusun
Merak etme canım sallamam böyle şeyleri ben. Sağol düşündüğün için 😘

Zaten hamile kalamayan donasyonla hamile kalan biri bu konu hakkında zaten kararını vermiştir. Bir mesaj okudu diye çocuk düşmez ya da bunun sorumlusu mesajı yazan olmaz. Bir mesaji çocuk kaybetmekle iliskilendirmeniz oldukça saçma. Araştırıp gelsin demişsiniz . Donasyon nedir nerde yapilir diyenle, donasyon hakkındaki dini görüş nedir demek arasında bence hiç bir fark yok. İkisi de aynı konuda fikir alışverişi yapma ve kendi görüşünü açıklama . Ayrıca şunu da belirteyim zaten donasyon konusunda yönlendirme yapmak zaten suç , kanunda cezası var. Herkes kendi kararını verir ama herkes de görüşünü açıklayabilir .

Zaten hamile kalamayan donasyonla hamile kalan biri bu konu hakkında zaten kararını vermiştir. Bir mesaj okudu diye çocuk düşmez ya da bunun sorumlusu mesajı yazan olmaz. Bir mesaji çocuk kaybetmekle iliskilendirmeniz oldukça saçma. Araştırıp gelsin demişsiniz . Donasyon nedir nerde yapilir diyenle, donasyon hakkındaki dini görüş nedir demek arasında bence hiç bir fark yok. İkisi de aynı konuda fikir alışverişi yapma ve kendi görüşünü açıklama . Ayrıca şunu da belirteyim zaten donasyon konusunda yönlendirme yapmak zaten suç , kanunda cezası var. Herkes kendi kararını verir ama herkes de görüşünü açıklayabilir .
Herkes kendi görüşünü açıklayamıyor işte. Yukarıda site yöneticisi yazdı dini yorumlar yazmak yasak diye.

canım dinen caiz olmadığı doğru iranda izin verilmesi de orası da müslüman bir ülke ayrıca çoğu avrupa ülkesinde de yasak diye biliyorum ayrıca ülkemizde serbest olsaydı bunca kişi kıbrıs diğer yerlere gideyim diye bu kadar çaba içine girmezdi burada ki çoğu insan çok yara almış çok sıkıntılardan geçmiş insanlar sağlıklarını kaybetmişler psikolojileri yerle bir olmuş hiç kimse yumurta veya sperm donasyonu yaptırmak için çaba harcamaz herkes ister kendi yumurtası kendi spermi olsun kimi gider evlatlık alır kimi de bu yolu seçer kişinin günahını veya hatasını işinize gelmiyor gibi sözlerle söylemen hatalı oluyor ben on defa denedim ölümden döndüm neler yaşadım biliyor musun bebeğim yedi haftalık kalbi durdu evim o kadar sessiz ki anlatamam Allaha hamd olsun bundan geriye koymasın bu karar öyle kolay bir karar değil günaha kızılır ayrıca sen burada ki arkadaşlarla tartışmaya girince belki de imanlarından bile edersin ben günah değil demiyorum diyanet caiz değil demiş bundan 15 sene önce de tüp bebek konusunda da harama varan yorumları diyanetin bu bir görüş caiz değil
Acınıza saygım var, ben böyle bir acı yaşamadım , acınızın etkileri ve neden donasyon yaptırdınız diye sormuyorum bile, siz kendi kararınızı vermişsiniz , o tamamen sizin kararınız. Ben donasyon yapılmasını ve yapanı eleştirmiyorum ama bu konuda görüş açıklanmasına kızılmasını kabul etmiyorum. Kişiler özellikle bu forumda kendi fikirlerini sınırlar içinde söylemekte özgür , ben bu özgürlüğün kısıtlanmasına karşıyım . Herkese açık bir forumda , tartışılan konuda görüş bildirilmesine sırf hoşunuza gitmedi diye engel olmak doğru mu , sonuçta bir üye bilgi almak istemiş ve ona cevap verilmiş . Sonra soran üye fikrini açıklayınca kızmak neden?

Herkes kendi görüşünü açıklayamıyor işte. Yukarıda site yöneticisi yazdı dini yorumlar yazmak yasak diye.
Siz ilk cevabinizda hiç site kurallarından bahsetmiyordunuz. Şimdi mi site kurallari oldu. Ayrıca yasak konusunda site yöneticisinden üstün kurumlar var örneğin yasalar , donasyon konusunda böyle yönlendirme yapılması suç teşkil etmektedir. Cimere yapılacak bir şikayette hepiniz zor durumda kalabilirsiniz.

Siz ilk cevabinizda hiç site kurallarından bahsetmiyordunuz. Şimdi mi site kurallari oldu. Ayrıca yasak konusunda site yöneticisinden üstün kurumlar var örneğin yasalar , donasyon konusunda böyle yönlendirme yapılması suç teşkil etmektedir. Cimere yapılacak bir şikayette hepiniz zor durumda kalabilirsiniz.
Burda hicbir kurumun reklamı ya da yönlendirilmesi yapılmıyor. Kişiler kendi aralarında fikir alışverişinde bulunuyor. Bukadar zorluklara mücadele eden insan varken cimere şikayet yazmayı vicdanınıza sigdirabilecekseniz buyrun yapın. Bu hareketinizde kimsenin donasyon için diğer ülkelere gitmesine engel olmayacak.

Yapmayın arkadaşlar polemiklere son verilsin , İnan’ın sonu gelmiyor uzadıkça uzuyor ..
Buradaki arkadaşların hepsi defalarca tüp bebek denemiş , alternatif tüm yolları tüketmiş, çaresi kalmayan kadınlar..lütfen değerlendirmelerinizi yaparken bunları düşünerek biraz olsun empati kurmaya çalışarak yazın.zira herkes yetişkin ve her türlü bilgiye ulaşabilecek kapasitede. Kimsenin kimsenin dersine ihtiyacı yok
Acılı , çırpınışlı, mücadeleci, sabırlı kadınların sadece dualara ve morale ihtiyacı var, birbirimize bunları vermek bize en yakışan olur . Herkese sevgiler

Acınıza saygım var, ben böyle bir acı yaşamadım , acınızın etkileri ve neden donasyon yaptırdınız diye sormuyorum bile, siz kendi kararınızı vermişsiniz , o tamamen sizin kararınız. Ben donasyon yapılmasını ve yapanı eleştirmiyorum ama bu konuda görüş açıklanmasına kızılmasını kabul etmiyorum. Kişiler özellikle bu forumda kendi fikirlerini sınırlar içinde söylemekte özgür , ben bu özgürlüğün kısıtlanmasına karşıyım . Herkese açık bir forumda , tartışılan konuda görüş bildirilmesine sırf hoşunuza gitmedi diye engel olmak doğru mu , sonuçta bir üye bilgi almak istemiş ve ona cevap verilmiş . Sonra soran üye fikrini açıklayınca kızmak neden?
bu forumda bu tarz açıklamalar yapan çok oldu gereksiz bir dünya tartışma yaşandı işin tuhaf yanı buranın donasyon sayfası olduğu belli bu konuyu araştırdığı da aşikar ve ülkemizde yasak bunu da biliyor olması gerek yoksa kimse kimsenin görüşüne karışması doğru değil sizde diyanetin kararını yazdınız bunu da kendi görüşünüz olmadığı da açık arkadaş insanların bam teline dokundu resmen ben yaptırmam evlatlık alırım dedi kendi görüşü fakat buradaki insanları yargılar gibi yazınca olay o yüzden patlak verdi kimse klavye başında rahat ortamda karşısındaki insanları eleştirme yapmasın bu hoş değil

Yalnız az önce yonetıcı yazdı dını konuları tartısmak yasak diye yani bu formda bu konuyu konuşmak yasak her fikrini sınırlar içinde soyleyemıyosun YASAK

Biz burda yonlendirme yapmıyoruz arkadasım herkes kendi yaşadgı tecrubelerı paylaşıyo cimere sikayet edebılırsınız donasyon yapmak Türkiyede yasak fakat kıbrısa gidip yaptrmak yasak degıl. Donasyonun kıbrısta oldgnu devletımızde bılıyor izinsizde degıl sonuçta bızım yavru vatanımız.. kadının kadına yaptıgı şiddet ne dıyebılırım ki vicdanınızla rahqt bırakıyorum sizi

Amin canım. Korku malesef hiç bitmiyor. 6 aylık oldum daha 1 çorap dahi almadım bebek için. Çünkü hep daha erken belli olmaz ya kucağıma alamazsam düşüncesi var ama aslında yanlış yapıyoruz. Allah göstermesin kucagimiza aldıktan sonra yada büyüttükten sonrada başına birşey gelebilir. Gerekli onlemleri aldiktan sonra artik gerisi icin endiselenmeyi bırakmamız lazim ama yapamiyoruz. Burdaki herkes en kısa zamanda en çilesiz yoldan kavuşur inşallah bebeğine🙏
Rabbim en kısa zamanda sorunsuz sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah seni ve bebeğini rabbim korusun canim

Aslında virus azalıyor ve hazıranda tedavıler başlıcak gbi duruyor bugun acıklama yapılmasını beklıyorum☺️ SiZde tedavı olucagınız merkezı arastırsınız bu sürede🌸
En haziranın sonunda başlıyorum canim benim haziranın 2 haftası historoskopi için hastaneye yatıcam özel bir hastanede operasyon olucam ayarladık enis beyle beraber programı uçaklar yakında açılıyor canim ınsallah hepimiz için hayırlısı olur.

arkadaşlar uzun zamandır yazmıyorum sperm mi yumurta mı gerçekten çok karışık konular ilk tüp bebeğimde hamile kaldım yedi haftalık kalbi durdu sonra kendiliğinden dış gebelik geçirdim sonra hiç olmadı batuma gittim yumurta donasyonu denedim o da olmadı donasyondan önce bahçeci güvenç hoca da denedim tutmadı bende adama çok sinirlendim telefonlarıma hemen çıkmadı falan diye sonra bir gün ben bahçecinin sitesinden güvenç hocayı şikayet ettim doktor aradı beni dedi ki senin yumurta sayın az geçirdiğin ameliyatlardan dolayı dedim biliyordunuz ben size çok yumurta vadeden bir hasta değildim dedi ki eşinin spermleri bozuk doğuştan o zamana kadar o kadar kendime yüklendim ki anlatamam sonra bulunduğum ilde sperm dna hasarı verdik %56 çıktı aaa gerçekten spermde de birşeyler iyi değil sonra batuma gitmeden dedim bir daha ver %28 çıktı doktora gönderdim o da çok iyi dedi başladık tedaviye yumurta donasyonu tutmadı sonra dedim bu böyle olmaz kaan aydosa gidelim şubat ayında gittik orta derecenin sonu kötü derecenin başı gibi yani %120 ile başlıyor kötü derece ve eşimin ki 117 çıktı hoca da zaten yazmış infertilitenin önemli bir kısmını açıklıyor bu sonuç diye ben konyadayım bu sonuçlardan önce burada bir profosörde denedim bana dedi ki sorun sende yumurta sayın çok az eşinin sorunu yok başladık tedaviye dört yumurta toplandı üç embriyo üçüncü gün sekiz hücreli üçü de üçü de transfer oldu ve sonuç yine olmadı kaan hocaya sorduğumda kızım sperm dna hasarı yüksektir büyük bir ihtimalle dedi
arkadaşların yazılarını okudum yukarı da şunu söyleyebilirim eşiniz tedavi olsun yumurta donasyonunda bile yumurta kaynaklı %50 sperm kaynaklı %50 arkadaşlar benim 15 yıl çocuğu olmayan arkadaşım üç yumurta iki embriyo sekiz ve altı hücreli transfer edildi ve şimdi bir oğlu oldu eşi bir yıl kendisi de bitkisel ilaçlar kullandılar sülük hacamat yaptırdılar ben donasyon yaptırınca kesin tutacak demiştim olmadı yıkımı kötü oluyor çok uzun oldu ama ben donasyon için gittiğimde bir abla vardı 47 yaşında idi o da transfer oldu bana dört tane kondu biri tutmadı kadının dördüz tuttu ikisini redüksiyon yaptılar şimdi ikiz oğlu var
Canım seni yine aramızda gördüğüme sevindim
İnşallah bizimde güzel haberler olucak
Biliyorsun bende çok deneyenlerdenim gebe kalsam bile sonuç hüsran
Artık eşim mi,rahimi hiç bilmiyorum
Allah acısın bize

Back
X