- 4 Şubat 2014
- 1.083
- 1.283
- 333
canım dinen caiz olmadığı doğru iranda izin verilmesi de orası da müslüman bir ülke ayrıca çoğu avrupa ülkesinde de yasak diye biliyorum ayrıca ülkemizde serbest olsaydı bunca kişi kıbrıs diğer yerlere gideyim diye bu kadar çaba içine girmezdi burada ki çoğu insan çok yara almış çok sıkıntılardan geçmiş insanlar sağlıklarını kaybetmişler psikolojileri yerle bir olmuş hiç kimse yumurta veya sperm donasyonu yaptırmak için çaba harcamaz herkes ister kendi yumurtası kendi spermi olsun kimi gider evlatlık alır kimi de bu yolu seçer kişinin günahını veya hatasını işinize gelmiyor gibi sözlerle söylemen hatalı oluyor ben on defa denedim ölümden döndüm neler yaşadım biliyor musun bebeğim yedi haftalık kalbi durdu evim o kadar sessiz ki anlatamam Allaha hamd olsun bundan geriye koymasın bu karar öyle kolay bir karar değil günaha kızılır ayrıca sen burada ki arkadaşlarla tartışmaya girince belki de imanlarından bile edersin ben günah değil demiyorum diyanet caiz değil demiş bundan 15 sene önce de tüp bebek konusunda da harama varan yorumları diyanetin bu bir görüş caiz değilÖncelikle hiçkimse vazgeçmeyecek değil , ben vazgeçmeyeceğim demeniz lazım. Ama bunu söylemek ve yazmak bile zor geliyor size. Forum sayfası donasyon ile ilgili bir sayfa o yüzden herkesin donasyonla ilgili fikirlerini açıklama hakkı var. Bu hakka müdahale edemezsiniz. Diyanetin tüm aciklamaları ( 35 sayfalık bir yazısı bile vardı) hatalı , ben bunun dinen caiz olduğunu ve günah olmadığını düşünüyorum bile diyemiyorsunuz, ama birisi bu bu konuda diyanet verilerine ve din adamlarının yazılarına dayanarak görüşünü açıklayınca inanmak zorunda değilim diyorsunuz. Siz neye inanıyorsunuz onu bile söyleyemezken, sadece sizi onaylamayan, fikirleri sizi rahatsız eden görüşteki insanların tamamen açık ve görüş yazması serbest olan bir foruma yazı yazmasına tepki gösteriyorsunuz. Dedim ya evinizin salonu sizin için en rahatı ...