Canimm Kliniferterevet aynen öyle canı yanan yananı anlar burada samimi bir ortam olsun die uğraşıp en yakınımıza anlatamicağımız mahremimizi anlatıyoruz yahu bundan daha ne kadar samimi olunur ki. hugul allahta sana evladınla hayyırlı ömür nasip etsin umarım yaşadıklarımızın devede kulanığını yaşamamşsındır ve yaşamazsında allah hayırlı doğumlar yaşatsın tek seferde doğur acısız. ama samimi görmek için yüzyüze gelek, yada başını yaslamak yetmez bazen dolmuşta bereber yol gitiğin kadına ağlarsın. bazen yürürken etrafında evladıyla gezen anneleri görüp onlara nazarım değmesin aman allah korusun diyip hiç tanımadığın insanlara dua okuyarak geçersin yanlarından. lokantaya gidersin uf yeter otur diyip bıktım senden ye artık gibi lafları duyarsın bunların birini söylemek için yastığa başını koyduğunda ağlarsın çünkü eşindedir sorun onun yanında ağladığında üzülür die korkasın. eşin evlediğinin ikinci ayı derdini öğrenir bırakmak ister seni sana bunu yaşatmaya hakkım yok der bu dahada dert olur sana seviyorsun çükü hayatını birleştirdiğin adımın acı çektiğini görmek daha da dokunur sana. tüm ailene sorun bende die yalan söylersin. erkek adamdır çünkü ufak laf ağrına gider. ailen ufak bir tartışmada sevdiğin adama öyle bir laf ederki aileni silimek zorunda kalırsın. eşinin ailesi bakışları balları özleri getiri sana bunu kocana yedir der. olmicağını bile bile eşinin tedaviye imkansız dedinildiği halde donasyonu gizli yaptığından tedavi oluyor dersin evin ailenin iyi niyetle getirdiği otları karışımları sakladığın yer olur. gece ağlarsın kocan uyurken. bazen bom boş evde sesiszlik olur uyuyana kadar. ne var bir ses olsaydı die bakarsın boş koltuklara. bazen 3+1 evin sadece iki kişinin olacağına geri kalan odaların sadece ardiye olacağını bilmek koyar sana. hoşa gidip belki ilerde olur die aldığın kıyafetleri sandıkta kimsenin görmiceği yerde saklamakta yakar canını. ölümü düşünürsün bazen birinin kapısında bir iki gün durucak çadırdan başka kimse olmicak arkanda. yengen üf yeter diyip kaldırtacak belki yada. arkadaşlarının ve eğer sağsa annen ağlicak sadece. helvanı bile ayıp olmasın die kavurup verecekler. bunu düşlünerek geçirdiğin hergüne şükredeceksin birde. canın yandığını söyleyecek kimse olmicak. bacı bizde varda ne olmuş bıktım elinde diyenler olucak hep yanında. aman iyiki olmamış kafan rahat diyenler. bitmicek. hiçte bitmicek. belki ben küçüğüm daha neler yaşıcam bilmiyorum. belki çok para harcamadım. ama kendimce çektim işte. yanıma oturan kadının kucağındaki çoğun bana elini uzattığında bir parmağımı kavramısnın tüm vucudumu titrettiği histetim. sırf eşim çocuk için canımın yandığını bilmesin die kendi yeğenimi kucağıma almadığım günleri gördüm. yani bunları anlata bildiğim tek yer burasıysa eğer gerç.ekten daha ne kadar yakın olabilirim ki size iyiki varısnız ve iyiki burayı bulmuşum. tanımadığım hepinizde allah razı olsun kucağımız dolsun kızzzzzzzzzzzzzzz...