Yumurta

Stresli gergin endişeli bi dönemdeysen dönemsel bi sey olmus da olabilir. Cok da kotu düşünmemek lazım
Ben kimsenin oturdugu yerr oturmazdim asla disarda bisey yemez icmezdim aanirim ben okb imisim.
Su bile icmezdim.kimsenin evinde sonra unv kazanip yurtta kalinca mecbur alistim suan yok ck sukur.siz okb belirtilerini yazinca fark ettim

Yumurta yıkanmaz hatta sakın yıkayıp dolaba koymayın demişti geçen dr tv de.
Ben aldığım kolisinden çıkarmıyorum direk kolisinden alıyorum ve kırıyorum yıkamam, ama rahat ediceksen kullanmadan önce yıka bari temiz sandığın daha çok bakterili olmasın

İlk okulda annemin beslenmeme koyduğu haşlanmış yumurtamın içinden civciv çıkmıştı . Hollukdan yumurta aşırıp çiğ çiğ içtiğimi de söylüyor bazı akrabalar ayyy işte köy çocuğu olmak böyle bir şey galiba :))

Anlayacağınız yumurtadan asla tiksinmem ama yıkamadan da kırmam tavaya, hem sünnet diye biliyorum kullanmadan önce yumurtayı yıkamak,

Hatta bizim yumurtalarımız köyden gelir tahmin edersiniz ki markettekilere oranla daha pis olabiliyorlar dolapta kapaklı bir kapakta saklayıp kullanacağım zaman yıkarım, deterjan değil de biraz ılık suyla yıkarsanız daha kolay gider söylediğiniz lekeler

Bende yumurta konusunda çok çabuk tiksiniyorum. Hatta Karatay tarzı beslendiğim için sabah yumurta yemem gerek yiyemiyorum hiçbir şekilde. Zaten tavukta yiyemiyorum.
Yumurtayı dolaptan çıkarınca yıkayıp kırıyorum,sonrada ellerimi sabunla iyice yıkıyorum. Tavuğa zaten eldivensiz dokunamıyorum,o koku elimden çıkmıyor sanki.
Yıkayıp dolaba koymamak gerekiyormus,kullanacağınız zaman yıkayıp kullanın derim.

Yumurtaya başlamak için çoook yanlış bir zamanı secmissiniz. Millet yumurta yemeyi bırakıyor artık.
Bundan 10 yıl önce keşke bol bol yeseydiniz.
Şimdiki yumurtalar tavuksuz bile yapılıyor. Tamamen sağlıksız. Ha tavuğu daha civcivken kendiniz alır besler büyütür yumurtasını da yerseniz o ayrı.
Ama diğer türlü marketlerdeki yumurtalar resmen hastalık. .

Ilgincime gitti konuyu okuynca vay be,yumurtayla derdi olan insanlarda varmis dedim.hani insanin gozunun onune gelince,ufacik birsey,baya skinti olabiliyormus demekki..zaten bir cok arkadas soylemis,yumurta yikanmaz..kirinca icne kabuk dusurme iside cok nadir olur zaten,o da zamanla el pratikligi olunca tamamen biter..soyle dusunun ama,hergun milyonlrca insan bunu yiyor,kabugu bile dusmus,bulasmis olsa zehirlenip,olen olmamis daha..

yahu o gerçek yumurta işte..
içinden çıkmayanlar fabrikasyon ..sarıları renk skalasından seçilerek üretilen yumurtalar..

Yumurtayı önceden yerdim şimdi mesafeliyim. Endüstrileşmiş tavukçuluk hem bizim hem hayvanlar için zulüm. Paraya kıyıp serbest gezen yumurta alıyorum yada organik. Tavuk yemeyi çoktan bıraktım. Protein almak uğruna kanser olacağız bu gidişle.

temiz yumurta fabrikasyondur o yumurtaların çıktığı tavuklar antibiyotiklidir. böyle kalıptan çıkmış gibi tek şekil olurlar ki hiç faydalı değildir yemeyin daha iyi.
en sağlıklısı şekilsiz şemalsiz ve b.klu yumurtadır. tiksinmek yerine sağlığınızı düşünün derim. zira ben özellikle gezen tavuk yumurtası aramaktan helak oluyorum bulunca sürü ile alıyorum. aldığımda da ağzı kapalı bir kapta buzdolabında muhafaza ediyorum. yıkama işlemini de kullanmadan önce yapıyorum hiç de tiksinmiyorum çünkü sağlıklı yumurta yediğimi biliyorum.
siz de böyle düşünmeye çalışın derim.

Yumurta kadar güzel bir nimet tanımıyorum.
Haftada 30 tane çoğu zaman zor dayanıyor bile,maşallah...
Gerçi biz ciddi köy yumurtası yiyoruz.
Bildiğimiz,tanıdığımız insanlardan alıyoruz yani sözde organik değil.
Pişirmeden hemen önce yıkanır diye duymuştum ama biz hiç yıkamıyoruz.

Ben haşlayacaksam suyla yıkarım önce bi.. Tavada yapacaksam yıkamam çünki kabukla temas etmediği için gerek görmüyorum, sonrasında ellerimi güzelce yıkıyorum. Ha şunu belirteyim arkadaşlar, hani doğal köy yumurtası diye boklu boklu yumurtaları pahalıya satıyorlar ya, kandırıyorlar. Tavuğun gezdiği ya da yumurtladığı yer pisse, o yumurtaya da bulaşıyor tavuğun ayaklarından ya da yerden. Çünki hiç bir tavuk hasta değilse yumurtlarken sıçmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…