Yumurta

yumurtaya ölürüm ben tereyağına cız diye kırarken hiç aklımın ucuna gelmez kabuğunun temizliği tavuğun nersinden çıktığı sadece yumurtaya odaklanırım çokta düşünme beee
 
Hayir yani psikiyatristler bile gormeden,konusmadan teshis koyamazken burdaki hanimefendilerdeki ozguvene hayranim!

Egitimini almadiginiz bi bilim dali hakkinda yorum yaparken bu kadar rahat olmak hele hele isi teshis koyma noktasina getirmek hic hos degil.
 

Gözünün gördüğü lekede mikrop var diye düşünüyorsun ya. Bir de gormediklerin var ohoooo. Benim eşimin akar alerjisi var. Gözle gorulemeyecek kadar küçük böcekler. Akar ya da mite diye artınca çıkıyor. Her yerimiz aslında bunlar ile kaplı. Hatta bir insanın Nerede yaşadığını yüzündeki akarlari inceleyerek bulabiliyorlarmis. Neyse bu durum beni çok etkilemiyordu. Internette genelde 3 boyutlu çizim şeklinde görselleri var çirkin bişeyler ama çok rahatsız olmuyordum.

Taaa ki mikroskop videosunda bunları canlı hareket eden yaratıklar olarak gören kadar. Allahhiimm ölüyorum sandım. O kadar korkunç ki. Her yerdeler. Günlerce kasinmaktan uyuyamadim. Yeni yeni geçiyor. Sürekli el yuz yıkmaya başladım zaten. Neyse diyeceğim o ki yumurtada ufak lekeler nolacak her yerimizde böcekler dolaşıyor.
 


Tavuğun ne adet zamanı olacak. Öyle birşey yok . Olsa olsa ya döldur kirmizi kirmizi noktacik seklinde oluyor. ya da daha kotusu yumurta civcive dönüyordu belkide
 
Lekeli olması aslında iyi birşey bu günlerde yumurtayı çamaşır suyuyla yıkayan firmalar varmış temiz olsunda müşteri çeksin diye. Ne guzel işte doğal bulmussunuz. Bende tv de haberlerde duydum bunu.
 
25ine kadar yememen imkansız. Hamur işi de mi yemedin?
Yedim tabiki. Yiyeceklerin icine karıştığı Zaman yiyebiliyorum. Kokmaması kaydıyla. Yani butyn halde görmemem ve kokmaması lazım. Poğaçada falan hissetmem mesela. Ama revaniydi sanırım oradaki yumurta kokusu baskın gelir yiyemem. Krep cok severim yumurtasız yaparım. Onun haricinde bütün yenilen yumurtayı haşlamaydı, tavada pisirmeydi, omletti yiyemezdim. Simdi omlet yiyorum ama nerdeyse her sabah.
 
Canım dediğim gibi mikroptan endişelenmiyorum. Dışı kirli olunca ya çamur ya dıskıdır diye düşünüp tiksindim ben. Zaten yumurtaya da önyargılı olunca bahane buldum sanırım. Yoksa mikrop her yerde biliyorum
 
Lekeli olması aslında iyi birşey bu günlerde yumurtayı çamaşır suyuyla yıkayan firmalar varmış temiz olsunda müşteri çeksin diye. Ne guzel işte doğal bulmussunuz. Bende tv de haberlerde duydum bunu.
Bana da sansa hep lekeli çıkıyor anlamadım:)
 




kullanacağın zaman yıka yoksa bozulur yumurta




Ben yıkamıyorum,yıkamam da.Fazla takmıyorum açıkcası ,mikroplardan korkmuyorum

Yumurtayı yıkamak mı :) ay ben çok pisim.hiç yumurta yıkadığımı hatırlamıyorum bişeyde olmadı şükür :)


yumurtaya ölürüm ben tereyağına cız diye kırarken hiç aklımın ucuna gelmez kabuğunun temizliği tavuğun nersinden çıktığı sadece yumurtaya odaklanırım çokta düşünme beee
yumurtaya ölürüm ben tereyağına cız diye kırarken hiç aklımın ucuna gelmez kabuğunun temizliği tavuğun nersinden çıktığı sadece yumurtaya odaklanırım çokta düşünme beee

Endişem mikroptan falan degil zaten dışının lekeli oluşu tiksindirdi beni. Zaten cok hoşlanmadığım bi sey olduğu icin sanırım mana buldum. Yani kırarken o dış kısmına değiyorsa dışındaki ne olduğunu bilmediğim çamur muydu dıskı mıydı neydi artık o kısma degiyo diye.
Yani atıyorum nar yiceksiniz, yenilen kısım içinde sonucta. Kesmeden önce en azından tozu çamuru gitsin diye bi sudan geçirmez misiniz? Bunun gibi bi sey iste anlatmak istediğim.
 

Haklısınız, bende sizin gibi düşünüyorum. Yani düşünsenize tam kaynatma kabına koyacaksınız bi bakıyosunuz üstünde pislik var, o şekilde mi koyayım şimdi ben kabına? Bunun nesi temizlik? Görünen bir pislik olmasa bile bi sudan geçirilmesi daha iyi değil mi, sonuçta o yumurtalar hemen tavuktan çıktığı gibi gelmiyo sofraya yani.
Nasıl elmayı salatalığı kabuksuz yiyecek olsak bile yıkıyoruz -ben öyle yapıyorum yani- yumurtayı da yıkamamız normal yahu... Bunda bu kadar büyütülecek ne vardı ki...
 
Valla o kadar yumurta mıııı yıkanır mı hic tepkisi aldım ki bi an şüpheye duştum cok mu anormal bir sey diye. Neyse biz boyle mutluyuz boşverin
 
Hic normal degilsin.
Yumurta tavugun neresinden cikiyor bi dusun? Kafayi yeme sebebi olur buyuk ihtimal.
 
Valla o kadar yumurta mıııı yıkanır mı hic tepkisi aldım ki bi an şüpheye duştum cok mu anormal bir sey diye. Neyse biz boyle mutluyuz boşverin

Aynen, tam tersini düşünenler doğal diye yesinler boklu boklu yumurtaları yıkamadan :)) Daha öncede yazmıştım, yine yazayım, bir ara pek çok tavuk besleme imkanım oldu. Doğal ortamda, gezen tavuk. Ürettik bayağı. Yumurtanın temiz olması demek tavuğun ve folluğun temiz olması demektir. Yumurta nasıl pislenir? Tavuk yağmurlu havada dolaşır, ayakları çamur olur, o ayaklarla gider yumurtlar, yumurta çamurlu olur ama boklu olmaz asla. Boklu nasıl olur, Folluğa daha önce hasta bir tavuk pislemiştir ve temizlenmemiştir folluk, işte o zaman o pislik iyice kuruyuncaya ya da temizlenene kadar yapılan yumurtalara o dışkılar bulaşır. Yani normalde tavuk yumurtlarken dışkı ancak bu şekilde, yani ya tavuk tutamayacak kadar ishal olursa ya da folluk pislik içinde olursa pislenir. Uzun lafın kısası ; her temiz yumurtayı fabrikasyon, her boklu yumurtayı da doğal sanmayın, üretim çiftlikleri temiz değilse o yumurtalarında pis olması kaçınılmaz. Benim marketten aldığım ve tamamen üretim çiftliği ürünü olan karton yumurtaların içinden sürekli dışkılı yumurta çıkıyor.
 
Hic normal degilsin.
Yumurta tavugun neresinden cikiyor bi dusun? Kafayi yeme sebebi olur buyuk ihtimal.
Biliyorum benim tavugun guzel tüylü poposuyla bir sorunum yok, ama suyun içinde haslayacagm bir yumurtanın üstünde b.k görmeme Arzum da NORMAL ve anlaşılabilir olmalı.

nasılsa ordan çıkıyor diye bariz b.klu yumurtayı kullanmadan önce yıkamamak=nasılsa içinden b.k geciyo diye iskembeydi kokoreçti yapılırken bağırsağı yıkamamakla nerdeyse eşdeğer yani
 
Tesekkur ederim guzel guzel anlatmışsın eline sağlık. Ben de marketten alıyorum organik olma ihtimali benim yumurtlamamla aynı nerdeyse. Ama pis pasak içinde iste:)
 
Tesekkur ederim guzel guzel anlatmışsın eline sağlık. Ben de marketten alıyorum organik olma ihtimali benim yumurtlamamla aynı nerdeyse. Ama pis pasak içinde iste:)

1- Yumurtayı karton içinde sakla, plastik ambalajlı yumurtalardan uzak durmaya çalış
2-Yumurtayı haşlamadan önce oda sıcaklığında sirkeli su içerisinde beklet, mümkünse sebzeler için de aynı yolu kullan...
 
arkadaşım kimse sana yumurtayı yıkama demedi. yumurta yıkanarak saklanmaz dedi. yani ortada bilimsel bi açıklama var. yumurtayı yıkadıktan sonra saklarsan gözenekleri açıldığından içine mikrop girme olasılığı var. aldıktan sonra o şekilde sakla kullanırken yıka diyoruz. zaten biz de b.klu b.klu kırıp yemiyoruz. kullanacağımız zaman güzelce yıkayıp kullanıyoruz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…