Ah canım bende bilmiyorum ki, bu forumda yapan kişiler var sanırım bizi aydınlatsalar keşke. Okuduklarımdan anladığım kadarı ile hiç ilaç uygulamadan, hapla, hap ve iğne ile o ay elde edilen yumilere opu yapılıyor, donduruluyor, bir sene içinde 10 tane yumi toplanıp döllenip dondurulursa bunlara pgt yapılıp özürlü olmayanlar transfer ediliyor, bununla başarılı olanlar da var olamayanlar da, çünkü senin de önceki mesajda belirttiğin gibi iyi yumiler önce kullanılmış geride kalanlar kalitesi düşük olanlar, Allah büyük onların içinde de iyisi muhakkak vardır...
Allah sabır versin, tekrar yaşatmasın, acaba kalite sorunu nedeniyle mi bu yaşandı, pgt yapılmadan transfer bana hiç mantıklı gelmiyor artık, yine olmaz ise olmaz ama engelli bebek durumu kesinlikle ekarte edilmesi gereken bir durum, Allah çabalarınızın karşılığını tez zamanda versin inşallah..Canm bende rezerv azlığı var. martta mini tüp bebeğe başladık. yumurtaları toplayacaktık. 3 yumurta buyudu dollendi. doktor rahım kalınlığın çok ıyı taze transfer yapalım dedi. 3 yumurta transfer edildi. 2 kese vardı biri boştu. diğeri buyudu baya. 10. haftada kalbi durdu. tekrar mini tup yaptıracagm. bizim icin en uygun tedavi bu. Yuksek doz ilaçlara rağmen 1 yumurtam buyuyordu. cok az ilaçla 3 tane buyudu. 3 tedavimi normal tüp yaptırdım. 4. denemem mini tüp bebekti. kesinlikle mini tüp öneririm. iyi bir doktor bul. 3 tedaviye çok para verdik. onların yerine birkaç ay mini yapıp yumurta toplasaydık daha fazla yol katedecektik bence. parayı da geçtim çok iğne yedim. boşuna çok hormon. fazla ilaç yumurtayı kalitesiz yapıyor. bu sefer 2 ya da 3 ay yumurta toplatmayı düşünüyorum. hakkımızda hayırlısı
Benim yaş 37 canim amh dört sene once 0.16 bana uygulanan yumurta büyütmede doz iyi geldi istediğimiz gibi büyüdü hep yumoslar buda doktorun cok bilgili olmasına bağlıyorum..düşük dozda bazen yavaş buyuyodu yada sonradan düşük doz olduğu büyüme olmuyordu buda yumurtanın kalitesinde bağlı tabiki..Allahım ol desin yeterki canım yaşta smh com önemli değil..
canım ben başka merkezde 4 tüp bebek yaptırdım hep negatifti ve ikşnci gün hep iki hücreliydi emriyolarım buna ramen transfer edildi ve hüsran oldu tabiki..bence her ay yumurta takibi yaptır hangi ay kaliteli yumoşu yakalıycan bilemeyiz Allah bilir ama kullandığın iğne ve klomen çok yüksek doz değil bence ben hep merionel iğneyle büyüdü yumoşlar dediğim gibi klomenle denemiştim yumurta büyütme diğer merkezde..ALLAHIM OL DEDİKTEN SONRA HERŞEY VESİLE OLUYOR DUA VE İSTEMEKTAN VE TEDAVİDEN ASLA VAZGEÇME..Ol deyince mucizeler oluyor :) istanbulda sanırım doktorun, benim yaş 37 amh kasım ayında 0,16 idi, reglim 35 yaşından sonra yarı yarıya gün ve miktar olarak azaldı, ailemde yok bu durum, son iki yılda yaşadığım aşırı strese bağladım, yumurta sayım da geçen sene haziranda 4-5, ocak 3, nisan 2 şeklinde diğer aylarda bakılmadı, rahim durumu iyi, eşimin sperm sayısı 16 milyon tahlilinde bir sıkıntı görmedi doktorlar.
ocak ayında başladığım merkezi yüksek doz başladı diye bıraktım hem de iki iğne vurularak üstelik 3 yumim vardı, takviyeleri kullanmadan kaliteli yumi olmayacağına inanmıştım bir de kışın hasta olursam problem olur diye
mayıs ayında başka bir merkezde tüp yapıldı, 2 adet 4 hücreli 2. gün transfer edildi, sonuç kimyasal gebelik oldu, başlangıçta çok küçüktüler doktora dedim bu ay uygun mu sizce uygun dedi, klo... 10 adet meri... iğne 9 adet kullandırmıştı
kaliteli yumim yoksa nasıl olacak bu iş diye düşünüyorum
maliyeti nasıldı hocam ,bi de her tup bebek merkezi yapıyor mu bu uygulamayı bilgilendirirseniz cok sevinirim.Canm bende rezerv azlığı var. martta mini tüp bebeğe başladık. yumurtaları toplayacaktık. 3 yumurta buyudu dollendi. doktor rahım kalınlığın çok ıyı taze transfer yapalım dedi. 3 yumurta transfer edildi. 2 kese vardı biri boştu. diğeri buyudu baya. 10. haftada kalbi durdu. tekrar mini tup yaptıracagm. bizim icin en uygun tedavi bu. Yuksek doz ilaçlara rağmen 1 yumurtam buyuyordu. cok az ilaçla 3 tane buyudu. 3 tedavimi normal tüp yaptırdım. 4. denemem mini tüp bebekti. kesinlikle mini tüp öneririm. iyi bir doktor bul. 3 tedaviye çok para verdik. onların yerine birkaç ay mini yapıp yumurta toplasaydık daha fazla yol katedecektik bence. parayı da geçtim çok iğne yedim. boşuna çok hormon. fazla ilaç yumurtayı kalitesiz yapıyor. bu sefer 2 ya da 3 ay yumurta toplatmayı düşünüyorum. hakkımızda hayırlısı
Suslendim puslendim en yakın arkadaşımın ikinci bebeğinin ultrasonuna girmek içinaglamamak için zor tutuyorum kendimi inşallah bi köşede hıçkıra hıçkıra ağlayıp kalmam allahım bu gün de yardım et bana
Suslendim puslendim en yakın arkadaşımın ikinci bebeğinin ultrasonuna girmek içinaglamamak için zor tutuyorum kendimi inşallah bi köşede hıçkıra hıçkıra ağlayıp kalmam allahım bu gün de yardım et bana
Canım benim .. Seni anlıyorum kuzum ben de dün en yalın arkadaşım hemde kardeşimin eşinin 2. Hamileliği için gebe magazasına gidip ona kıyafetler aldık o üzülecem diye bana naif davranıyor ben üzülmediğşmi göstermeye çalışmak için ekstra çaba gösteriyorum üzülmüyorum yeğenim olacak 2. Kez hala olacağım ama kendimi o kıyafetler içinde hayal etmeden duramıyorum. Dün dr a gittim yumurtam 20 mm olmuş evde çalışın çatlamış dedi yeni koşa koşa eve gidip çalıştık halimiz ne olacak böyle bilmiyorum :) ğzülme kuzum birgğn bizde yaşayacağız o duygularıSuslendim puslendim en yakın arkadaşımın ikinci bebeğinin ultrasonuna girmek içinaglamamak için zor tutuyorum kendimi inşallah bi köşede hıçkıra hıçkıra ağlayıp kalmam allahım bu gün de yardım et bana
O kadar ketum duruyorum ki insanlara uzulmedigimi göstermek için belki ben hata yapıyorum bilmiyorumarkadaşım buna çok gerek varmıydı ki?
Guldurdun beni canımsin sağol, inşallah güzel haberini alırız en yakın zamandaCanım benim .. Seni anlıyorum kuzum ben de dün en yalın arkadaşım hemde kardeşimin eşinin 2. Hamileliği için gebe magazasına gidip ona kıyafetler aldık o üzülecem diye bana naif davranıyor ben üzülmediğşmi göstermeye çalışmak için ekstra çaba gösteriyorum üzülmüyorum yeğenim olacak 2. Kez hala olacağım ama kendimi o kıyafetler içinde hayal etmeden duramıyorum. Dün dr a gittim yumurtam 20 mm olmuş evde çalışın çatlamış dedi yeni koşa koşa eve gidip çalıştık halimiz ne olacak böyle bilmiyorum :) ğzülme kuzum birgğn bizde yaşayacağız o duyguları
ah be arkadaşım kendini iyi hissetmediğin dönemlerde riskli bunlar bizim için ,ben çok emSuslendim puslendim en yakın arkadaşımın ikinci bebeğinin ultrasonuna girmek içinaglamamak için zor tutuyorum kendimi inşallah bi köşede hıçkıra hıçkıra ağlayıp kalmam allahım bu gün de yardım et bana
eSuslendim puslendim en yakın arkadaşımın ikinci bebeğinin ultrasonuna girmek içinaglamamak için zor tutuyorum kendimi inşallah bi köşede hıçkıra hıçkıra ağlayıp kalmam allahım bu gün de yardım et bana
eminim çok da güçlü durmussundur kendini iyi hissetmediğin dönemlerde kaçınmak lazım ama ,benim çalıştığım okulda 6 bayan aynı anda hamilelerdi şimdi doğum izinleri bitiyor nerdeyde hepsi dönüyor maruz kaldığım bebek muhabbetlerini anlatsam hani ne hissettiğimi ne yaşadığımı bir Allah bir ben evet bir de sizler bilirsiniz eşim bile bir yere kadar anlayabiliyor,tuvalete gidip ağlayıp hiç bir şey olmamış gibi o masaya oturduğum arkasından saatlerce ders anlattğım günlerim oluyor ama sorsan çevreme bunlae çocuk düşünmüyor herhelde derler öyle de belli etmem kendimi bir kaç arkadaşım dışında velhasıl yanlız değilsin Rabbim bununda sabrını veriyor canımız sağ olsun.Suslendim puslendim en yakın arkadaşımın ikinci bebeğinin ultrasonuna girmek içinaglamamak için zor tutuyorum kendimi inşallah bi köşede hıçkıra hıçkıra ağlayıp kalmam allahım bu gün de yardım et bana
canım senin de olacak bak gör sende yazarsın mucizem benimle diye :)O kadar ketum duruyorum ki insanlara uzulmedigimi göstermek için belki ben hata yapıyorum bilmiyorumbi de arkadaşım eşine sürpriz yapacakmış o yüzden eşiyle gidemedi naapalim ya zaten birkaç arkadaşım kaldı etrafımda uzulmekten olmezsem asosyallikten olucem durumundayım yani allahım daha fazla aratmasin
ah be arkadaşım kendini iyi hissetmediğin dönemlerde riskli bunlar bizim için ,ben çok em
e
eminim çok da güçlü durmussundur kendini iyi hissetmediğin dönemlerde kaçınmak lazım ama ,benim çalıştığım okulda 6 bayan aynı anda hamilelerdi şimdi doğum izinleri bitiyor nerdeyde hepsi dönüyor maruz kaldığım bebek muhabbetlerini anlatsam hani ne hissettiğimi ne yaşadığımı bir Allah bir ben evet bir de sizler bilirsiniz eşim bile bir yere kadar anlayabiliyor,tuvalete gidip ağlayıp hiç bir şey olmamış gibi o masaya oturduğum arkasından saatlerce ders anlattğım günlerim oluyor ama sorsan çevreme bunlae çocuk düşünmüyor herhelde derler öyle de belli etmem kendimi bir kaç arkadaşım dışında velhasıl yanlız değilsin Rabbim bununda sabrını veriyor canımız sağ olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?