Popüler Konu Yumurtalık Rezervinde Azalma Olupta Tüp Bebekte Başarılı Olanlar

topu topu 3 5 yumurtam kalmış antral folikül sayım git gide düşüyor mucize gibi o yumurta tutuyor ama sağlıksız diyemi bende olan bir sorundanmı kaybediyorum yoruldum tükendim artık
Canım benim B burcuburcu87 arkadalımızın dediği gibi kanda sorun olabilir vakit kaybetmeden git bizim için zaman çok önemli

bu testleri nerede yaptırabilirim özel laboratuar mı yoksa devlet hastanelerinde de olabilir mi?

bu testleri nerede yaptırabilirim özel laboratuar mı yoksa devlet hastanelerinde de olabilir mi?
Üniversite hastaneleri yapıyordur canım araştırma da yapıyorlar ya sen nerede yaşıyorsun izmirde yaşıyorsan Ege üniversitesi çok iyi

merhabalar iki tane 3. gün embriyo transferi ile şu an 9+4 günlük hamileyim herşey yolunda gibi. Yaşım 38.5 amh 1.5 sene önce 0.67. 1 negatif denemem 2 düşük var (5-6 haftalık) hepsi tüp bebek.
canım maşallah :) rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin benimde amh 0,83 yaşımda temmuzda 37 oldu bizde yorulduk doktorlar normal yoldan imkansız derken ben 2 kez normal yoldan hamile kalsam da düşük yapıyorum her düşük bir öncekinden daha kısa süreli olmaya başladı ilki 2,5 aylıktı ikinci 1,5 aylık artık tüp bebekle sağlıklı yumurta ve spermle tedavi olup şansımızı denemek istiyoruz. siz nerede tüp bebek tedavisi oldunuz?

merhabalar iki tane 3. gün embriyo transferi ile şu an 9+4 günlük hamileyim herşey yolunda gibi. Yaşım 38.5 amh 1.5 sene önce 0.67. 1 negatif denemem 2 düşük var (5-6 haftalık) hepsi tüp bebek.
maşallah Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, amh yükseltmek için neler yaptınız, hangi dr nasıl bir tedavi uygulandı size?

maşallah Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, amh yükseltmek için neler yaptınız, hangi dr nasıl bir tedavi uygulandı size?

bu tedavim maslak acıbademde oldu tabi öncelikle şunu söyleyeyim çoğu zaman sinirler çok geridi kontrolü elinizden hiç bırakmamanız lazım herşey güllük gülistanlık diyemem. Diğer tedavilerimden farklı olarak burada 3 kez yumurta toplandı toplam 6 ay sürdü tedavi (1 ay yumurta toplama 1 ay dinlenme). bu sürecin başından itibaren biosteron dhea x 3, impryl x1 ve omepa q10 x2 kulandım ve her üç tedavide de büyüme hormonu kullanıldı. toplamda 8 yumurta toplandı hepsi döllendi en iyisi 2. kalite çeşitli embriyolar elde edildi.transferden 1 ay önce lucrin iğne yapıldı gebelik aşısı+kasılma serumu yaptırdım. transfer sonrası estrofem, hibor, aspirin, crino gel, prolutan depot iğne ve vitamin kulandım. hala da devam ediyor. bu orada rutin bir tedavi benim gibi tüm hastalara uygulanıyor. yani ne ilaç dedilerse yaptım tüm paramızı döktük ilaçlar sadece 20000 tl civarı tuttu. transferden sonra haftada bir ılık su banyo yaptım hala da öyle (bu benim kendi fobim).önceki tedavimde femara protokolü ile hormon ilçaları ile yumurta toplanmış sonrasında progestan fitil(bu hap aslında ben fitil olarak kullandım) ve clexane iğne estrofem kulanmıştım.bhcgler çok iyi giderken kanama ile düşük olmuştu erken dönemde.pooling yapılmasının nedeni tüm yumurtalar çözülecek 5. güne gidenler genetiğe gidecek ve iyi gelen transfer edilecekti. ben bu işlemi istemedim son toplanan iyi durumda iki tane 3. gün emriyoyu transfer ettirdim.çünkü bu şekilde olacağına dair bi hisse kapıldım kendimce.

eğer maddi durumumuz iyi değil ise tek tedavi yaptırın benimle aynı yaşta aynı durumda arkadaşımın o merkezde bebeği oldu yeni o tek tedavi gördü.daha önce 5 negatif denemesi var. ben de geri dönsem öyle yapardım.

hiçkimsenin emekleri boşa çıkmasın inş, bu sürecin zorluğunu da acısını da biz biliyoruz
teşekkürler cevap verdğin için

fsh yüksek amh düşük ve yaşım da 36
fsh yüzünden elim kolum bağlanıyor, denicez inş, evladı verecek olan Allah gerisi bahane

inan 1 yumurta 1 sperm yeterli insanlar sanki olumlu sonuçlarını buraya yazmıyor bizde sanıyoruz hiç başarı yok ama benim etrafımda şu an 3 kişi daha var aynı şekilde aynı durumla hamile olan. yazdığım gibi çok yakın arkadaşımda tek yumurata ile 3 aylık minnoş bi kız bebeğe sahip. sadece inan olacağına.ne umutsuzluklar ne göz yaşları oluyor bunu sadece biz biliriz.

bu arada benim fsh değerime hiç bakılmadı hep ekranda reglin 2. günü folikül sayısına bakıldı 1 tane bile görseler yeter. bence en önemli veri bu. takılma değerlere ben amh değerine çok takıldım perişan ettim kendimi sonra hep folikülüm var mı kısmına odaklandım. şişli memorialde 1 folikül var diye tedaviye başlamadılar iyiki de başlamamışlar kısmet burasıymış.

Herkese merhaba uzun zamandır bu sayfaya girmemiştim birden mesaj gelince bir bakayım dedim Bende yaklaşık 4-4.5 yıl önce tedavi oldum fsh yüksekti doktor normal yoldan hamile kalma şansı %5 dedi. Şansımıza hamile kaldık ama düşük oldu bunun şokunu atlatmaya çalışırken yine hamile kaldım dış gebelik teşhisi konuldu, sonlandırıldı. On ay içinde iki sefer hamile kalınca çok umutlandık ama olmadı. Bu arada tabi FSH yükselmeye devam. Sonra tedavi olduk çıka çıka iki yumurta, genetik test sonucu iyi çıkmayınca doktor transfer yapmadı. Bir kaç ay sonra tekrar denedik, 1,5 yumurta bu sefer Bu arada bekleme odasında diğer hanımlarla konuşurken düşünmeye başladım, 3., 5., 10. kez tedavi olanlar var, benim yaş olmuş 37, böyle hastane odalarında mi hayatımı geçireceğim diye. Bu tedavide başarısız olunca hemen evlat edinmek için başvurdum. İyice düşünmek lazım, önemli olan kan mı yoksa anne olup bir çoçuğa sevgi, hayatta şans, güven ve gelecek vermek mi? TR'de prosedür nedir bilemeyeceğim, yurt dışında sıkı bir eğitim ve araştırma döneminden geçip kurula çıkıp onay alıyorsunuz. Onayımızı aldık, bir süre sonra kızımızla tanıştık ki buda bir sürü araştırma, toplantı ve yine kurul onayı sonunda oldu. Dünyada hiç bir şeye değişmem onu, ona olan sevgim ve onun bana olan sevgisi, eminim biyolojik çocuktan az değil, belki de fazla, ikimizinde bir araya gelmeden önce yaşadıkları, yaşayamadıkları, kayıpları, umutları... ve bu yüzden sımsıkı birbirimize sarılmamız... ben bunları size umut olsun belki kurumlarda büyüyen bir çocuğa kalbinizi açarsınız anneliği babalığı tadarsınız diye söylüyorum. Evlat edinilen çocuk kesinlikle alternatif değil 'second best' değil, bu sevap edinmek için yapılacak bir şey değil, bebek bilmez hatırlamaz diye kolay olunacağı sanılan bir yol değil (okuyacağınız kitaplar bu konuda sizi şok edecek), ama çok değerli ve özel bir yol.... sevgilerle

Hayırlı olsun bebişiniz, allah kucağınızda göstersin ben de yazmadan geçmek istemedim ben de tek embriyo ile 6. Tedavimde hamile kaldım. Bana hiç amh bakılmadı ben de görünen köy klavuz istemez diye baktırmak istemedim. Fsh bakıyordu doktorum ama çok değişken bi tahlil olduğu için tedaviyi hiç yarıda bırakmadı sağolsun. Ben de sizin gibi bir çok takviye kullandım, büyüme hormonu, biesteron, coenzim vs ama hiç bir işe yaramadı. Hep tek yumurtadan tek embriyo oluyordu. En son tedavime başlamadan çok sıkı bi glutensiz diyete başladım. Gebeliğimin ikinci ayına kadar da devam ettim, bebeğimin tutunmasında ne kadar etkili oldu bilmiyorum ama iyi ki yapmışım allahım her isteyene nasip etsin bu duyguyu

Yazanlar çok sağolun o kadar umutsuz bir şekilde foruma girdim ki yazdıklarınız beni kendime getirdi demekki görmem lazımmış bunları. Allah razı olsun sizden kucağınıza alın bebeklerinizi sağlıkla inş bizlere de dua edin

Iyi aksamlar benmde rezervem azdi istanbulda brukselde yucel karamana yaptirdim cift embriyo konuldu insallah guzel olur bende hic belirti yok sizlerde var mi

Etmezmiyim hiç her gün her aklıma geldikçe ediyorum, rabbim her isteyene, bekleyene en hayırlısından en sağlıklısından evlatlar nasip etsin inşallah ben hiç umudumu kaybetmedim, üzüldüm ağladım ama en yakınımdakine bile zerre hissettirmedim gözümdeki yaşı silip normal hayatıma devam ettim, yeri geldi sordular olmuyor mu çocuğunuz diye ben de evet olmuyor doktorlar hiç umut vermiyor geri çeviriyorlar bizi bile dedim bazı insanlara. Umudunuzu kaybetmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…