Popüler Konu Yumurtalık Rezervinde Azalma Olupta Tüp Bebekte Başarılı Olanlar

Merhaba Ekin;
Benim kosullarim seninle cok yakin benim bildigim kadariyla, vakit kaybetmeden tup bebek denemelisiniz. AMH konusunda bircok bilgi var internette. Hayit tohumu ve incir kuru uygulayabilirsin, bende ise yaradi sanirim. Tedaviniz hayirli olsun

MİNİ-İVF kimlere uygulanabilir?

MİNİ-İVF te amaç çok sayı da yumurta elde etmek değil, kaliteli yumurtalar elde etmektir. Bu nedenle vücüdunuz bir yumurta üretse dahi tedavinin iptali yada yaşınızdan dolayı tedaviye alınmama gibi bir durum söz konusu değildir.Bir bebek dünyaya getirmek için sağlıklı bir yumurtanın olması yeterlidir.

Yaşı ileri olan ya da yumurtalık rezervi azalan kadınlarda;
Yumurtalık rezervi azalan hastalarda fazla miktarda ilaç kullanılmasına rağmen az yumurta gelişmektedir. Bu hastalarda yumurta kalitesi de düşmektedir. Bu kalite bozulması fazla miktarda ilaç kullanımına bağlı olabilir. Bu hastalarda daha az ilaç verilmesi hastanın kendi hormonları ile yumurtaların gelişmesini ve daha kaliteli olmasını sağlar .
FSH hormonunuz yükselmiş olsa da hala adet görüyorsanız MİNİ-İVF ile hala gebe kalmak için bir şansınız olabilir.

Yaşı genç olan ve çok sayıda yumurta üretimi olan kadınlarda;
Özellikle polikistik over hastası olan kadınlarda, hem daha kaliteli yumurta gelişimini sağlamak hemde hastayı hiperstimülasyon riskinden korumak için uygulanır. Fazla yumurta gelişimi de fazla miktarda östrojen hormonu üretimine ve buna bağlı olarak yumurta kalitesinin bozulmasına neden olur. Bu nedenle çok az ilaç kullanılarak yumurtaların aşırı uyarılması engellenmiş olur.

Tüpbebek tedavilerinde sağlıklı yumurta ve embriyo gelişimi olmayan hastalarda;
Bu tedavi ile yumurtaların kadının kendi ürettiği hormonlar tarafından büyütülmesi sağlanarak daha kaliteli yumurta elde etmek amaçlanır.

alıntı...

Son düzenleme:
DHEA kullanan arkadaşlar..
Adette azalma yapıyormu 3-4 gün oldu başlayalı hapa.. adet oldum ama oldukca az bazen kesiliyor kaş yapalım derken göz çıkarıcam yaa
lütfen yardımcı olun

DHEA kullanan arkadaşlar..
Adette azalma yapıyormu 3-4 gün oldu başlayalı hapa.. adet oldum ama oldukca az bazen kesiliyor kaş yapalım derken göz çıkarıcam yaa
lütfen yardımcı olun

ekincincim slm
ben de 2 aydır kullanıyorum dhea a bu seferki adetim sadece 2 gün sürdü ama fshım 15-20 lerden 5 e düştü bu ay tedaviye başladık işte. pazartesi yumurta gelişmişmi bakılacak işte canım . sen kullan doktor tavsiyesi sonuçta. ben günde 3 tane alıyorum bakalım ne olacak canım , hayırlsı

Sağol canım ya bende endişelendim işe yarasında ..

bilmiyorum ki söylediğin mantıklı aslında ama ilacın dozunu düşük tutunca da yumurta gelişmiyor bu sefer de.. çok yüksek dozla ilkinde 5 yumurtam toplandı benim sonra 2. ve 3. lerde hiiiç

Arkadaşlar aynı soruyu doktoruma sordum.Her ay uyarılsada uyarılmasada belli bir miktar yumurta regl ile atılıyormuş. O yüzden içiniz rahat olsun. Biz uyarılmadan atılanlarıda uyarıp şansı artırıyoruz.

arkadaşlar ben 6 ay boyunca dhea kullandım evet gerçektende fsh ı düşürüyor kullandığım süre boyunca fsh ım 6 iken yaklaşık 2 ay önce bıraktım ve şimdi tekrar 38 e çıktı. fakat size yan etkilerini söylemek istedim bir kere karaciğeri çok yoruyor benim yüzümde ve vücudumda inanılmaz sivilcelenme yaptı ve ayrıca yüzde ciddi tüylenme ve vücutta şişme yapıyor yani kilo aldığınızı zannediyorsunuz ama vücut su topluyor benim karnım, midem ve ellerim çok şişiyordu . bebek için bunlara katlanılır diyor insan ama karaciğer çok önemli kaş yapalım derken göz çıkarmayalım ben bir süre karaciğerim dinlenmesi için ara verdim . sizde de böyle yan etkiler olursa mutlaka ara verip karaciğerinizi dinlendirin . doktorumada sordum bu tür yan etkileri oldugunu söyledi .

Kılzar doktor bana dozajı belirtmedi bende günde 1 kere alıyorum.yan etkileri beni korkutuyor.böyle faydası olurmu?günde 1 kez kullanan varmı?

Ben de hayit iciyorum insallah kist yapmaz ama dheayi icmeye korkuyorum acikcasi.Bir tane yumrtamiz olsun o da kaliteli olsun insallah.Allahim insallah bizede bebegimizi kucagimiza almayi nasip eder...

yumurta rezervinde azalma olanlar hangi dotoru tavsiye edersiniz ilk tüp bebek denememde 2 yumurta verebildim ikinciyi bilmiyorum kaç olur

yumurta rezervinde azalma olanlar hangi dotoru tavsiye edersiniz ilk tüp bebek denememde 2 yumurta verebildim ikinciyi bilmiyorum kaç olur

Canım ben yumurtalık rezervinde azalma olduğunu öğrendiğimde Bahçeci Tüp Bebek Merkezinden aile hekimi Murat Berksoya
gitmeye başladım. Bana katı bir diyet verdi. Onun dışında bol spor,bitkisel ilaç takviyeleri,bal polen vs tedavileri uyguladı. Hazırsın tüp
bebeğe dedi ve beni Halit Fırat Erden'e yönlendirdi. Toplamda 8 yumurtam oluştu. Şu anda 3 embriyom var. Donduruldular ve
regl olunca donmuş protokolü uygulanıp transfer yapılacak. Kesinlikle doktorlarımdan çok memnunum sana da öneririm.

Selam Alin rica etsem bana da aciklarmisin?oncelikle neden diyet verdigini senindemi e2 in dusmustu?Bu arada ben de hergun yuyruyuse basladim bide bitkisel ilac dedigin acaba hayitimi?Benim amh 0.85 cikmisti gecen sene ama tup bebege gidemedim yeterli embriyom gelismedi"Eger bana da biraz bilgi verirsen cok sevinirim.Cunku benim doktorum hic aciklama yapmadi.2 hafta sonra tekrar gorusmem var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…