Popüler Konu Yumurtalık Rezervinde Azalma Olupta Tüp Bebekte Başarılı Olanlar

Merhaba,

1. tüp bebek denemem 2 gün önce olumsuz sonuçlandı Henüz 4 aylık evliyim; 2,5 ay önce rutin kontrole gittiğim sırada tesadüfen çikolata kistim olduğunu ve yumurta rezervlerimin azaldığını öğrendim. Daha evliliğimden birşey anlayamadan çocuk sahibi olamama korkusu sardı. Ağır bir tedavi gördüm, ne yazık ki olmadı. Ama pes etmeyeceğim. Sizin önerdiğiniz küre yarın sabah hemen başlayacağım kısmetse. Bir de ilaçları Cumartesi günü bıraktım ve henüz regl olmadım. Bu durum normal mi?

aha tarçımıydı ya bak şimdi kafamı karıştırdın ben 3 sene önce yaptığım için yanlış mı hatırlıyorum acaba..eğer öyle yazıyorsa öyle yap cnm ya bank şimdi bende arada kaldım.bir araştıracağım tekrar..

aha tarçınmıydı ya bak şimdi kafamı karıştırdın ben 3 sene önce yaptığım için yanlış mı hatırlıyorum acaba..eğer öyle yazıyorsa öyle yap cnm ya bank şimdi bende arada kaldım.bir araştıracağım tekrar..

öncelikle umudunuzu kaybetmeyin ve bu karışımı mutlaka deneyin ama o zencefil değil tarçın olacak ben yapalı uzun bir zaman olduğu için yanlış hatırlamışım. Bal+çörek otu+tarçın. Faydasını göreceğinize inanıyorum. Doğa içinde bir sürü mucizeyi barındırıyor çünkü. Ne ilaç kullandığınız bilmediğim için adetinizle ilgili birşey söyleyemem. Allah yardımcınız olsun..

ya tarçındı evt bende şimdi araştırınca gördüm ve hatırladım. zencefilli olanı boğazlar ağrıyınca yapıyorduk ..

arkadaşlar düzeltiyorum bal+çörek otu + tarçın...hepinizden özür diliyorum yanlış hatırladığım için..neyseki daha yeni söylemiştim..

Hemen başlayacağım bugün hazırlayıp. Günde kaç defa yemek gerekiyor? Bir yandan da arı-sütü bal polen karışımını önerdiler. Lucrin+Pregon vb. ilaçlarla başladım, sonrasında transfer olunca, karından yapıştırılan bantlardan verdi, 3 defa fitil gibi alttan alınan kapsüllerden, 2 tane estrofem, günde 1 kere düşüğe karşı iğne, coraspin ve folik asit kullandım. Ancak ne yazık ki olmadı. Allah'dan ümit kesilmez daha yolun başındayım diye teselli ediyorum kendimi, yarın yine doktora gideceğiz. Doktorumdan memnunum çok şükür, normalde tedavinin iptal edileceği noktada sonuna kadar uğraştı, kist yüzünden yumurtalar çok ters bir yerde büyüdü, bu yüzden özel araçlar getirtti hastaneye yumurtaları alabilmek için. Ama kısmet olmadı. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Cidden maddi manevi zor bir süreç.

Arkadaşlar bir de DHEA kullanıldığını okudum, bana doktorum tedavinin başında yalnızca melatonin verdi. Ama DHEA'yı araştırıp okuyunca ümitlendim. Reçetesiz satılıyor mu? Bir de bugün nette bir yazı okudum, sizlerle de paylaşmak istedim:

Tüp bebekte 40 yaş müjdesi
Tüp bebekle doğum şansının ilerleyen yaşa bağlı olarak azalması tarihe karışıyor...

DIŞ HABERLER
ABD’nin Colorado Üniversitesi’nde geliştirilen yeni bir tedavi yöntemi, 40’lı yaşlardaki anne adaylarının tüp bebekle doğum yapma olasılığını yüzde 60’a kadar çıkardı. Uzmanlar, “yalnızca sağlıklı” embriyoları seçerek düşük yapma veya doğum bozuklukları riskini ortadan kaldırdı.
Geleneksel yöntemde embriyonun transfer işlemi döllenmeyi takip eden hafta (5 gün) içerisinde gerçekleştiriliyor. Embriyonun elde edilmesi sırasında anne adayına üremeyi güçlendirici ilaçlar veriliyor. Fakat uzmanlar, transfer işleminin kısa sürede gerçekleştirilmesi yüzünden ilaçların embriyoya zarar verebileceğini belirtiyor.

Bu yöntemde embriyolar transfer edilmeden önce anne adayının üreme fonksiyonlarının normale dönmesi için en az bir ay dondurulup bekletilerek tüm risklerin ortadan kaldırılması amaçlanıyor.
Buna göre, annenin yumurtası ve babanın sperminden toplam 46 kromozom elde edilmedikçe transfer işlemi gerçekleştirilmiyor.

Başarı sağlandı
ABD’de 1200 kadın üzerinde denenen tedavi, büyük oranda başarılı oldu. Geleneksel yöntemlerle 40 ila 42 yaşındaki bir kadının tüp bebek tedavisiyle anne olma olasılığı yüzde 13’tü. Yöntem sayesinde bu oran, 30 ila 32 yaşındaki kadınlar için geçerli olan yüzde 60 olasılığına yükseltildi.
Uzmanlar, üst üste tedavi olarak şansını deneyen çiftlerin yeni yöntem sayesinde çocuk sahibi olma olasılıklarını bilerek hayalkırıklığı yaşamalarının önleneceğini söylüyor.

selam arkadaşlar yazdıklarınızı okuyunca yanlız olmadığımı görürüyorum Allah isteyen herkese bebekler nasip etsin tez vakitte. benimde sorunum rezerv azliği çikolata kisti ameliyti oldum.ameliyttan sonra aşilamalar yumurta geliştiriciler denedm olmadı tüp bebek yapmaya karar verdik doktora gittk doktor fsh istedi 17 çıktı tüp bebeğe başlanmadı.bana biosteron dhea verdi 1 kutu kullandm adet oldugumda tekrar gittim fsh 12 düşmüştü dhea işe yaradi sanırım ama dhea kullanırken arısütü +bal +polen karışımı satiliyordu aldım ve onuda kullandm dhea ile birlikte hangisi işe yaradı bilmyrm.ilk tüp bebeğimizi yaptık birinci kalitede embriyolar oluştu 8 hücreli 3. gun embriyosu transfer edildi ama malesef doktorum tekrar dhea ya başlamamı istedi şimdi 2 kutu içiçem bakalm aralık ayında 2.tüp bebeğimizi yapıcaz.

Merhaba,

Sanırım yakın zamanlarda aynı şeyleri yaşamışız. Ben de 2.denememi kısa süre içerisinde yapmak istiyorum kısmetse. Arı sütü-bal ve poleni ben de duydum. Bir de diğer arkadaşın önerdiği bal+tarçın ve çörek otunu mutlaka deneyeceğim. Dhea hiç kullanmadım, yarın doktor randevum var o zaman soracağım. Bana melatonin içirmişti. Moralimizi yüksek tutmaya çalışalım. Ben de çikolata kisti var. 4 aylık evliyim, son 2,5 aydır tüp bebek telaşına düşütük

sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı..bir dahaki sefere kesin olacak..böyle düşün böyle olsun pozitif düşünce çok önemli ben bu sayede başardığıma inanıyorum siz de inanın..

sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı..bir dahaki sefere kesin olacak..böyle düşün böyle olsun pozitif düşünce çok önemli ben bu sayede başardığıma inanıyorum siz de inanın..

Gerçekten çok teşekkürler, insana moral veriyorsunuz. Yarın sabah kısmetse başlıyorum. İnsan umutsuzluğa kapılıyor, bir de ilk tedavi olunca başınıza da ne geleceğini bilmediğiniz için stres yapıyorsunuz, şimdi daha rahatım en azından neler olacağını az çok kestiriyorum. :)

Benim fsh 14 tü ve t
p bebek tutmamıştı.Ben hayıt tohumu çayı demledim her akşam 1 su bardağı kadar ılık çtim ve fsh değerim 6 ya düştü.Bunu bir prof da tavsiye etmişti.İstersen araştır.Fsh değerini düşüren tek bitki hayıt tohumu diyebilirim bn 3.de iyi hazırlandım ve şimdi hamileyiminşallh sağlıkla alırım kucağıma Rabbim hepimize nasip etsin inşallh.ama hayıtı mutlak kullan derim ayrıca iyi bir aktardan 5 ay boyunca bitkisel karıım kullandım çünkü ymurtam azdı ve kalitesizdi.Bunun yanısıra bitki çayı hazırladı özel bi karışım onu içtim 4 ay.sonuç çok şükür iyi oldu

bu tedavinin baş düşmanı umutsuzluk ve negatif düşünce. Benim hiçbir problemim olmadığı halde ilki o yüzden tutmamıştı. İçimden hiç olacakmış gibi geçmiyordu çok umutsuzdum nedense. Ve beklenen de oldu sonuç negatifti. O kadar üzülmüştüm ki hemen ardından üzüntüden zona oldum..o işkenceyi anlatmıyorum bile doktor bile o yaraları görünce sen kendine ne yaptın böyle demişti. Ondan sonra düşündüm gerçekten bu işkenceyi kendime ben yapmıştım. Bir sonraki tedavime inanılmaz bir moralle ve inançla başladım. Artık eskisi gibi aklımdan tek olumsuz düşünce geçmiyordu. Bu sefer kesin olacak inanıyorum diyordum sadece söylemiyordum gerçekten içimden de böyle geçiriyordum. Ve bu olumlu düşüncelerimin de sonucunu aldım. Bu sefer de beklenen oldu ve artık hamileydim. Hamileliğim de kolay geçmedi. 3-5 ay arasında sürekli kanamalarım oldu plesenta aşağıya yerleşmişti. doktor dikkatli olmamı önermişti. ama ben yine bebeğime birşey olabileceğini aklımdan bile geçirmedim. Erken doğum olabilir dediler ben hayır dedim zamanında gelecek dedim hep. ve öyle de oldu 39+1'de kendi isteğimle sezeryan oldum. Şimdi ise kızım 34 aylık oldu. Sözün kısası aklınızdan asla kötü şeyler geçirmeyin. çünkü gerçekleşiyor. Güzel şeyler düşünün güzel olsun. Hepinizin Allah yardımcısı olsun ve bu güzel duyguyu en kısa zamanda sizlere de tattırsın.

hikayemi kısaca yazmak istiyorum eşimle yaklaşık 2 yıldır çocuk istiyorduk doktora gittik tüm testlerimiz yapıldı hiç bir soruın yok dendi son 2 aydır adetlerim çok ağrılı geçiyordu en sonunda ir tüp bebek merkezine gitmeye karar verdim vede gittim daha ilk muayenemde raimde polipler görüldü hemde bebeğin yerleşmesi gerekn yerde hemen rahim filmi ve testler eşimede banada yapıldı sorunun sadece polipler değil benim yumurta rezervimde olduğu vehatta kalitseindede problem olbileceğini doktorum söyledi ben zaten tüp bebek istiyordum önce operasyonla poliplerim alındı hemen sonrasındai ilk adetimde tüpbbebek denedik üstelşikde ilaçsıoz tüp bebek yumurta çoğaltıcı ilaçlar olmaksızın 3 yumurtam vardı 2 tanesi toplanabildi 1 i boş çıktı sadece 1 tek yumurtayla oda 2. kaliteydi döllendi ve tuttu şuanda 12 haftlık hamileyim ama hiç olmusuz düşünmedim inş. sağlıkla kucağımada alırım .sadece paylaşmak istedim benim bu koşlularda oldu olmayacak diye bişey yok yeterki isteyin olumlu olun dua edin ama zorlu ve yıprtıcı bir süreç ama miinik meleklerimiz için herşeye değer

Yazdıklarınız içime umut oldu, okurken öyle iyi hissettim ki.. Hatta neden bu kadar ümitsizliğe kapıldın ki erkenden dedim kendime. Eşim neden gülümsüyorsun dedi ben bilgisayara bakarken, günlerdir pek güldüğümü görmediği için..İnanın insan ne yapacağını bilemiyor. Psikolog randevusu bile aldım. En ağır ilaçları kullandıni doktor sana ne yapsın sonraki tedavide diye sayıklarken yazdıklarınızı düşününce rahatlamam gerektiğini anladım. İlk tedavide çok korktum başıma ne geleceğini bilmiyordum. İğneler, bayıltma işlemi vs derken çok korkmuştum ama artık süreci biliyorum. Sabah çörek otlu karışıma başlıyorum, hazırladım. Yarın 09:30'da doktorumuza gidiyoruz tekradan görüşmeye. DHEA vitaminini de soracağım. Tabi ki sonraki tedaviye ne zaman başlayabileceğimi de. İnşallah çok beklemeden yeni tedaviye başlarız. Stresimi atmak için eşimle kısa bir tura bugün kayıt yaptırdık. Elimden geleni yapacağım yeni tedavim için. İnşallah Allah isteyen herkese bebeklerini kucağına almayı nasip eder. Tekrar teşekkür ederim.

hayıt tohumunu bir kaç gün içtim sonrada acaba yumurtaliklara bir zarar verirmi diye biraktim.bitkisel karişimin nelerdi canım?aktar bana bir şey önerdi balın içersinde çörekotu polen hayıt otu civanperçemi arısütü tarçin bikaç bitki daha acaba böyle bişeymi senin karşimin?
Allah sağlıkla bebeğini kucağina alamyı nasip etsin canım

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar... ben de aynı dertten muzdiribim benim de sorunum çikolata kisti ve dolayısıyla yumurta rezervim.. 3 yıllık evliyim 2 tüp denemem oldu ne yazıkki mutlu sona kavuşamadım ... bu yakınlarda tekraradan 3. denemei gerçekleştireceğim ve bu sferkinden nedendir daha bir umutluyum...2 denemeyi peşpeşe yaptığımdan baya bi yıprandım ve yaz boyunca tedaviye ara verdim .. bu sürede dhea için biesteron ve arkadaşların dedikleri gibi bal-polen-arısütü karışımı ve bal-tarçın-çörekotu karışımları yiyorum..özellikle bal-polen-arı sütü karışımdan sonra düzenli olarak adetlerim aynı tarihte gelmeye başladı.. belki bundan dolayı bu sferki tedavimden daha umutluyum.. Allah hepimizin emeklerini boşa çıkartmadan çok arzuladığımız anneliği hayırlısıyla yaşatır hepimize... sevgiyle kalın...

canlarrr günaydınnnn arefe gün besmele ile birlikte 1000 tane ihlas okuyanın duası (dileği)kabul olurr
rabbim tüm dualrımız kabul etsinnn .. Iyi bayramlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…