- 16 Haziran 2009
- 428
- 448
- 358
Malesef öyle yaa keşke hiç icat edilmeseydi de bilmeseydik valla :)Offf off nedir bu amh tan cektiğimiz yaaa.sebepsiz sebepsiz derken birden amh cıkıverdi karşımızaa
canım benden de dediğin gibi değerlerimi aldılar ben saraçoğlunun kendisi ile de görüştüm. 1 . aşama kür dedi 3,5 sürdü toplamda onun çaylar soğuk press yöntemiyle yapılmış olduğu yazıyo. yani mesela aslan pençesinin hangi döneminde toplanması gerektiğini aktarlar bilemez zaten onlar köylü ablaların topladıklarını alıyorlar, onlarda hepsini topluyorlar gibi bir değerlendirmesi var. benim kür de soğanla başlamıştı. sonra incir sonra tekrar soğan daha sonra aslan pençesi sonra civan perçemi, sonra brokoli kürü vardı. bir de hepsinin başında üzüm çekirdeği yağı vardı 250 gr. o en pahalısı ve en zor kullanılanı idi... hatırladığım kadarıyla böyle
günlerinin falan yazılı olduğu bi kağıtla geliyo zaten
saraçoğlu gebelik oluşmazsa ara 2.aşama kürü göndeririz demişti ben aramadım açıkçası... çünkü tedavi zamanım gelmişti ve kür kullanmamak adına aramadım. tekrardan da aramadım.... faydası mutlaka olmuştur ancak ben dhea kullanımının daha etkili olduğunu düşünüyorum bizler için... inofolic, biosteron, quenzimq10,d vitamini...vs.vs.
canım çok teşekkür ederim.bende tedaviye kadar kullanacağım aynı senin gibi ilk aşamayı tamamlayıp sonra tekrar kullanmadan tedaviye başlayabilirim.bu arada diğer takviyeleri de kullanıcam inşallah.
bu arada inofolic çok duymaya başladım.sanırım tam olarak ilaç değil.folik asit varmış içinde.dotorla görüşmeden kullanabilir miyiz acaba????sen doktor tavsiyesiyle mi kullanmaya başladın canım??
bir de saraçoğlunun kürlerini yaparken bu qenzyme10 ya da infolic gibi takviyeleri kullanmaya devam ettin mi???
canım çok saol.uzun uzun anlatmışsın allah razı olsun.bir haftaya kadar adet olucam inşallah.o zaman hem muayene olup hem de hormon tahlillerimi yenilemek istiyorum.fsh en son 11 di.bakalım daha da yükseldi mi???test sonuçlarına göre hareket edeyim diyorum.şimdi inofolic duydum yeni.folik asit içeriyormuş.acaba kullansam mı diyorum ama kullananlar genelde doktor tavsiyesiyle kullanmışçdoktora gittiğimde onu da sorayım en iyisi.Canım emin ol o aya özgüdür çünkü benim arada iptal edilen bi tedavim vardı e2 hiç artmamıştı ama hemen sonraki ay ki denememde 1. Kalite embriyo olmuştu hemde 5. Gün üstelik tek yumurta ve eşimde de mırfoloji 0 hareket yok denecek kadar az..
Gelelim bitkilere.. Bu yazıcaklarımın bana faydası oldu canım hani ünşallah sana da olur ama yine de dikkatli ol
İlk olarak fsh ın yüksekse kesinlikle hayıt suyu ve hayıt tohumundan çay. Ben suyunu tercih ettim daha pratik diye. Yemekten 2 saat sonra su ile seyrelterek içtim günde 3 kez
E2 in yükselmiyorsa yumurtada gelişmez bunun için ise maranki kürünü denedim. Kaynamış suya bir tutam adaçayı ve testeredişli aslanpençesi atıp ağzı kapalı 5-7 dk beklettim bunu da gün içinde aklıma geldikçe yaptım..
Soğan kürü bende rahim ğnceliği yaptı daha doğrusu o ay zor kalınlaştı tesadüfte olabilir
İncir kürünü de denedim ama bal-çörekotu-tarçın karışımı bende çok daha etkili oldu. Bunu da tedaviden bir önceki adetin ilk 15 günü kahvaltı öncesi yaptım. Tedavi sırasında da 1 hafta yaptım.
Ayrıca sana tavsiyem bal polen propolis arısütü karışımı al (arifoğlundan sldım çokta memnun kaldım) bunu eşin ve sen kahvaltı öncesi tahta kaşıkla tüketin. Unutmadan tüm macunlarda tahta kaşık kullan.
Doktorun verdiği vitaminlerde biosteron, q10 solgar ama alpha lipoic acid olan, argiwoman ve folbiol kullandım..
Tüm bunlar 3 ayda fayda edecektir..
Benim doktorum bitkilerin bana faydası olduğunu tasdik etti çok karıştırmadan devam et dedi..
Pek çok yerde bunları beraber yapmayın diyor ama ben çayı, hayıt suyunu ve tarçın karışımını aynı anda yaptım ne kadar doğru bilemem..
Bu arada canım aktarlara çok macunlar yaptırdım hemde küçücük kavanozu 1000 tl düşün ama yiyemedim resmen midemi mahvetti endoskopi yaptırıp ilaç kullanmak zorunda kaldım düşün..
Bal için tavsiyem saraçoğlunun balları çok iyi ama benim yaşadığım yerdeki satış noktasında her zaman olmuyordu o sebeple uzun araştırmalarım sonucu anavarza kestane balını keşfettim ( marketlerde var) gerçek bal diye etiketsiz satılan baldansa etiketi ve bakanlık onayı var diye tercihim bu oldu. Ha sen güvenilir bir yerden bulursan ne ala..
Ekmeği ve şekeri tamamen kestim sadece kahvaltıda 2 dilim ekmek..balık kırmızı et ceviz badem tahıl bunları çok tükettim tavuk domates ağzıma sürmedim..bol brokoli yeşillik kısacası mevsimi olan meyve ve sebze yedim yumurtayı ihmal etmedim.. Bol vitamin kullandığım için direncim bir nebze arttı..
Umarım yardımcı olabildim
hayırlı olsun canım tedavin.benimde yaş 29 ve benimde rezerv sorunm var.ilk tedavimde yumurtalar gelişti ama sağlıklı döllenme oluşmadı.ikincisi inşallah yaz tatilinde.o zamana kadar destekler ve takviyelerle geçirmeyi düşünüyorum bakalım.inşallah sen bu tedavinde mutlu sonuca ulaşırsın canım...günaydin kizlar. hepimizin güzel haberler aldigi bir hafta olsun insallah.
ben de cuma basladim ignelere. yarin kontrolüm var. Ilk tedavimda 3 minik yumosum vardi igneler hic etki etmedi hepsi gitti.
Bu sefer menogon 300mg ile basladik bakalim hayirlisi insallah hepimiz en tez zamanda saglikla bebislerimize kavurusuruz.
buarada benim de rezerv sorunum var. yas 29, amh 0,1
tatlım ben kür yaparken sadece kür, ilaç alırken sadece ilaç şeklinde kullandım hep, vitamin de olsa... inofolic de aslen folic asit zaten... ben dr a sormadım kendim aldım ama sadece bir kutu kullandım ki drlar genelde sabah 2 akşam 2 şeklinde günde dört tane kullandırıyor... biraz pahalı diğer folic asitlere oranla.... ben de çok uzun kullanmadım dra sormadan aldığım için..canım çok teşekkür ederim.bende tedaviye kadar kullanacağım aynı senin gibi ilk aşamayı tamamlayıp sonra tekrar kullanmadan tedaviye başlayabilirim.bu arada diğer takviyeleri de kullanıcam inşallah.
bu arada inofolic çok duymaya başladım.sanırım tam olarak ilaç değil.folik asit varmış içinde.dotorla görüşmeden kullanabilir miyiz acaba????sen doktor tavsiyesiyle mi kullanmaya başladın canım??
bir de saraçoğlunun kürlerini yaparken bu qenzyme10 ya da infolic gibi takviyeleri kullanmaya devam ettin mi???
evet bende bir şeyler deneyip yumurta kalitesi için uğraşacağım. inşallah hayırlı sonuç almak nasip olur.amin canim insallah hepimizin yolu mutlu son ile sonuclansin.
bitkisel kürlerle ilgili maalesef pek bir bilgim yok canim. Sirf incir kürünü her yerden methini cok duydum. ona basladim ilk tedavimden önce fakat maalesef migdemde asiri yanma yapti. 1 hafta ictim sonra migdemdeki agridan icemedim. Fakat sende mutlaka bir dene derim.
onun haricindede pek birsey denemedim. Birde tedavinde kac yumosun alindi canim?
bende ayrı ayrı yapayım diyorum.hepsini birden karıştırıp tüm dengeyi alt üst etmeyim.tatlım ben kür yaparken sadece kür, ilaç alırken sadece ilaç şeklinde kullandım hep, vitamin de olsa... inofolic de aslen folic asit zaten... ben dr a sormadım kendim aldım ama sadece bir kutu kullandım ki drlar genelde sabah 2 akşam 2 şeklinde günde dört tane kullandırıyor... biraz pahalı diğer folic asitlere oranla.... ben de çok uzun kullanmadım dra sormadan aldığım için..
bana da ilk tedavimde çok yüksek ilaç kullandılar ve kalitesiz azsayıda yumurtam oluştu. 2. tedavimde düşük ilaç ve kısa protokol ile 2. yaşında birkızım var. bende de fsh yüksekliği ve rezerv azlığı var.Canım rezerv azlığı ve fsh yüksekliği için engin oral, yücel karaman, bülent tıraş ve memorial bana düşük doz kısa protokol önerdi. Çünkü benim yapımda yumurta opu olacağı zaman naturalda yeterli büyüklüğe ulaşmıyordu ve düşük dozun kaliteyi de arttıracağı söylendi.. Natural tedaviyi ben istediğim zaman bunun herkese uygun olmayacağını daha ileri yaş ve en en en son çare olacağını söylediler.yani yumurta artık ilaca cevap vermediği zaman...Allah herkesin yardımcısı olsun
Ben kullandım 1 yıla yakın arkasından tedavim oldu tedavi iptal yani hic bir işe yaramıyor ki pahalı günde 4 poşet 2 sabah 2 aksam kulandimtatlım ben kür yaparken sadece kür, ilaç alırken sadece ilaç şeklinde kullandım hep, vitamin de olsa... inofolic de aslen folic asit zaten... ben dr a sormadım kendim aldım ama sadece bir kutu kullandım ki drlar genelde sabah 2 akşam 2 şeklinde günde dört tane kullandırıyor... biraz pahalı diğer folic asitlere oranla.... ben de çok uzun kullanmadım dra sormadan aldığım için..
Ben kalite için ne yaptım sa olmadıevet bende bir şeyler deneyip yumurta kalitesi için uğraşacağım. inşallah hayırlı sonuç almak nasip olur.
benim ilk tedavimde 9 yumurta toplandı ama sadece 3 tanesi işleme alınacak olgunlukta idi.onlarda maalesef sağlıklı döllenmedi.
Ben kullandım 1 yıla yakın arkasından tedavim oldu tedavi iptal yani hic bir işe yaramıyor ki pahalı günde 4 poşet 2 sabah 2 aksam kulandim
Ben kalite için ne yaptım sa olmadı
Maşallah Allah bağışlasınbana da ilk tedavimde çok yüksek ilaç kullandılar ve kalitesiz azsayıda yumurtam oluştu. 2. tedavimde düşük ilaç ve kısa protokol ile 2. yaşında birkızım var. bende de fsh yüksekliği ve rezerv azlığı var.
bu defa bende de mikrodoz protokolü uygulanacak.... inşallah bende faydasını görürüm... biz durumunda ki hastalarda tavsiye edilen yöntem...Maşallah Allah bağışlasın
Kısa protokol derken biraz anlatırmısımız nasıl oluyor
çok pahalı gelmişti bana da zaten... ki dediğim gibi bana dr da vermemişti... bıraktım sonra :)Ben kullandım 1 yıla yakın arkasından tedavim oldu tedavi iptal yani hic bir işe yaramıyor ki pahalı günde 4 poşet 2 sabah 2 aksam kulandim
Anladim peki nasil okuyor protokol nedir yani havuz sistemi gibi biseymi banada havuz sistemini uygulayacak dr umbu defa bende de mikrodoz protokolü uygulanacak.... inşallah bende faydasını görürüm... biz durumunda ki hastalarda tavsiye edilen yöntem...
Maşalah ne güzel güle güle büyütün kızınızı. Buraya yazıp bizleri mutlu ettiğiniz için de çpk teşekkürler. Allah bizlere de nasip eder inşallah.. Hepimiz aynı durumdayız ve dediğiniz gibi bizlere uyan düşük doz kısa protokol siz bize güzel örnek oldunuzbana da ilk tedavimde çok yüksek ilaç kullandılar ve kalitesiz azsayıda yumurtam oluştu. 2. tedavimde düşük ilaç ve kısa protokol ile 2. yaşında birkızım var. bende de fsh yüksekliği ve rezerv azlığı var.
Ben anlatsam olur mu? 4 defa kısa protokol deneyen biri olarak :) kısa da adetin 2-3. Günü gidip hormon için kan veriyorsunuz, başlamaya uygunsanız o gün başlatıyorlar. İlaçların dozu az oluyor yani mesela gonal f de bir kalem de 450 doz varsa biz 200 le (mesela) başlıyoruz yada menogon da 5 doz varsa biz 3-4 doz ile ( 250-300) başlıyoruz. Daha az yada fazla olabilir açıklayıcı olsun diye yazdım. Sonra 3-4 günde bir takiplerimiz yapılıyor ve yumurtalar ortalama 12-13 mm olduğunda çatlatma önleyici,18-20 mm ye ulaştığında çatlatma vuruluyor. Sonra opu gelsin transfer :)Maşallah Allah bağışlasın
Kısa protokol derken biraz anlatırmısımız nasıl oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?