- 16 Haziran 2009
- 428
- 448
- 358
Sen elinden geleni yap arkadaşım pişman olmazsın merak etme..bak fshında çok çok yüksek değil.inofolic yerine bana folbiol verdiler günde 1 tane. Hatta hangi dr ye gitsem bu ilacı tavsiye etti.. Herşey olacağına varıcak kaderde ne yazıldıysa o doğru.. Ama ben pişman olmamak için elimden geleni yapıyorum, ha yine olmazsa o zaman herşeyi yaptık kısmet değilmiş derim.. Sen memorialdaydın dimi? Semra hanım ne açıklama yaptı sana? ( ay adını kullandığımı duymasın arar yinecanım çok saol.uzun uzun anlatmışsın allah razı olsun.bir haftaya kadar adet olucam inşallah.o zaman hem muayene olup hem de hormon tahlillerimi yenilemek istiyorum.fsh en son 11 di.bakalım daha da yükseldi mi???test sonuçlarına göre hareket edeyim diyorum.şimdi inofolic duydum yeni.folik asit içeriyormuş.acaba kullansam mı diyorum ama kullananlar genelde doktor tavsiyesiyle kullanmışçdoktora gittiğimde onu da sorayım en iyisi.
bazen de içimden hiçbirşey yapmak gelmiyor.nasıl olsa herşey olacağına varacak diyorum ama elimizden geleni yapmadan beklemek de olmaz ki.bakalım hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.rabbim hepimizin sabrını ve gücünü arttırsın...
mikrodoz uzun veya kısa protokolden birazcık daha farklı bir protokol.... ben ocak ayı reglimin ikinci günü gittim. genel olarak şöyle o ay doğum kontrol hapı ve yanında vitaminler kullanılıyor(bazı drlar sadece doğum kontrol hapı da verebiliyor). sonrasında yine reglin ikinci günü yapılacak tahliller ile kısa veya uzun protokol gibi ilerleyebiliyor(süre ve kullanılan ilaçlar olarak) ancak dozları minimum düzeyde tutularak....Anladim peki nasil okuyor protokol nedir yani havuz sistemi gibi biseymi banada havuz sistemini uygulayacak dr um
bu kadar tüp bebek yaptıran varken mikrodozun bu kadar az olması beni çok şaşırttı. mikrodoz bir ilaç protokolü, zaten dünya genelinde yapılan ilk tüp bebek denemesi de ilaçsız yapılmış ve vücüdün doğal tepkisi merak edilmiş, pozitif sonuç alınmış, özellikle yumurta rezervi az olan bayanlarda daha yüksek dozda ilaç tedavisi bazen ters tepebiliyor, bu yüzden mikrodoz ilaç protokolü uygulanabiliyor, öncelikle adetin 2. gününde bir doğum kontrol ilacıyla bir siklus dinlendirme yapılıyor, ialç malumunuz 21 adet, bir tane kalınca doktora kontrole gidiyorsunuz, sulandırılmış lucrin ve devam eden günlerde yine yumurta geliştirici bir ilaçla yaklaşık 1hafta kadar tedavi oluyorsunuz sonrası çatlatma, yumurta tuplama, transfer... aranızda bu şekilde tedavi olmuş ve deneyimi olan arkadaşlar varsa paylaşımlarını bekliyoruz, ben şuan tedavi aşamasındayım, olumlu sonuç almak için herkesten dua bekliyorum...
Farklıymış gerçekten de.. Doğum kontrolle başlatıyorlar demek. İnşallah sonucunuz iyi olur. Genelde kısa veya uzun oluyor. Kısa da kendi içinde ayrılıyor. Bu kısanın bir değişik versiyonu sanırım. Ne güzel yeni birşey öğrendik sayenizde :)mikrodoz uzun veya kısa protokolden birazcık daha farklı bir protokol.... ben ocak ayı reglimin ikinci günü gittim. genel olarak şöyle o ay doğum kontrol hapı ve yanında vitaminler kullanılıyor(bazı drlar sadece doğum kontrol hapı da verebiliyor). sonrasında yine reglin ikinci günü yapılacak tahliller ile kısa veya uzun protokol gibi ilerleyebiliyor(süre ve kullanılan ilaçlar olarak) ancak dozları minimum düzeyde tutularak....
2012 yılında bi arkadaşın konu ile ilgili açıklaması şöyle olmuş :
Teşekkür ederim açıklamanız için ama benimde fsh yüksek rezerv az ve uzun protokol havuz sistemi önerildiBen anlatsam olur mu? 4 defa kısa protokol deneyen biri olarak :) kısa da adetin 2-3. Günü gidip hormon için kan veriyorsunuz, başlamaya uygunsanız o gün başlatıyorlar. İlaçların dozu az oluyor yani mesela gonal f de bir kalem de 450 doz varsa biz 200 le (mesela) başlıyoruz yada menogon da 5 doz varsa biz 3-4 doz ile ( 250-300) başlıyoruz. Daha az yada fazla olabilir açıklayıcı olsun diye yazdım. Sonra 3-4 günde bir takiplerimiz yapılıyor ve yumurtalar ortalama 12-13 mm olduğunda çatlatma önleyici,18-20 mm ye ulaştığında çatlatma vuruluyor. Sonra opu gelsin transfer :)
DoğrusunuTeşekkür ederim açıklamanız için ama benimde fsh yüksek rezerv az ve uzun protokol havuz sistemi önerildi
evet çocuk sahibi olmak için doğum kontrol hapı kullanıyor olmak biraz enteresan :))))))Farklıymış gerçekten de.. Doğum kontrolle başlatıyorlar demek. İnşallah sonucunuz iyi olur. Genelde kısa veya uzun oluyor. Kısa da kendi içinde ayrılıyor. Bu kısanın bir değişik versiyonu sanırım. Ne güzel yeni birşey öğrendik sayenizde :)
Peki eğer yumurta az ise kısa protokolda diyelim ilaçsız 2 yumurta oldu bunlarımı döllenmiş transfer ediyorDoğrusunuamayaa anlatmış benimki esksik.. Tedaviniz hayırlı olsun aynı durumdayız bana ve benzer bir çok kişiye kısa öneriliyor ama tabi ki sizin doktorunuz öyle uygun görmüş
Tabi elde olan yumurtaları dölleyip (döllenirse) elde edilen embriyoyu transfer ediyorlar. Tabi embriyo sağlıklıysa yani gelişimi durmazsa. İlaçsız deneyip hamile kalanlarda var mesela bana ilaçsız önerilmedi..hangi doktora gittiysem doğal siklus tavsiye etmediler. Tabi bu hastasına göre değişir.Peki eğer yumurta az ise kısa protokolda diyelim ilaçsız 2 yumurta oldu bunlarımı döllenmiş transfer ediyor
Ben de ayni seyleri yasamistim,doktor oyle pat diye olmaz mnpz dedi.Meraklanma regl olacaksin,stres de etkin olabilir,bantlar geciktrir0.02vahim otesi yani. En son ultrason da2 tane folikul 1 tane kist vardi.
adetin 2. günü iğnelere başladım ve aynı ay tranfer oldu. kimisi adetin 21. günü başlayıp bir sonraki adete kadar devam ediyor ya ona uzun protokol deniyor ama benim bütün tedavilerim kısa protokol oldu. 4. tedavime hazırlanıyorum haziran ayı için 5 gün sonra da dhea kullanmaya başlayacağım hazirana kadar 4 ay dhea kullanacağım. en sonki tedavimde az sayıda ve kalitesiz yumurta oluşunca doktorum 6 ay ara vermemi ve 4 ay dhea kullanmı istedi.Maşallah Allah bağışlasın
Kısa protokol derken biraz anlatırmısımız nasıl oluyor
Arkadaslar sormak istedigim birsey var acil cevap verirseniz sevinirim. Arastirdim konuyla ilgili hic birsey bulamadim. Hic bir adet düzensizliği yasamadim bugune kadar. Bir tae basarisiz tup bebek denemem var transfer bile yapilmadi.
Gecen ay tekrar tedavi icin kontrole basladim. Dr bu ay deneyin belki kendiliginden olur dedi denedik vs dr gittik adetimin 18 gununde climara bant kullanmaya basladim gunasiri yenileme ile ve igne yaptim kendime 3 gun normalde bugun adet olmam gerekiyorsu olmadim. 3 gun oncesine kadar adet agrisi gibi agri yasadim ve sadece 1 damla kan geldi devami gelmedi. Halen daha adet de olmadim.Test yaptim negatif sonuc aldim. Climara kullanip adet gecikmesi yasayan var mi? Korkuyor um menepoz baslangici diye. Icimdeki aciyikorkuyu anlayacak birtek sizlersiniz. Hicbir belirti yok ne karin agrisi ne gogus hassasiyeti. Sadece mide bulantısı o da morel bozukluguna veriyorum. Bi cevap verseniz bana
Ben kalite için ne yaptım sa olmadı
Puregon dan ne kadar doz kullanacaksın peki biliyormusun dozlarını..mikrodoz uzun veya kısa protokolden birazcık daha farklı bir protokol.... ben ocak ayı reglimin ikinci günü gittim. genel olarak şöyle o ay doğum kontrol hapı ve yanında vitaminler kullanılıyor(bazı drlar sadece doğum kontrol hapı da verebiliyor). sonrasında yine reglin ikinci günü yapılacak tahliller ile kısa veya uzun protokol gibi ilerleyebiliyor(süre ve kullanılan ilaçlar olarak) ancak dozları minimum düzeyde tutularak....
2012 yılında bi arkadaşın konu ile ilgili açıklaması şöyle olmuş :
yok tatlım regl olıyım ondan sonra belli olcak... sormadım daha doğrusu....Puregon dan ne kadar doz kullanacaksın peki biliyormusun dozlarını..
aynen canım ot çöp ne buldumsa ne duydumsa yaptım gitmediğim dr (imkanım dahilinde)kalmadı her söylenen ilacı kulandım deha genc vsvs hangi dr şu bu duruma iyi geliyor dediyse yaptım ibrahim saraç oğlunun kürlerni kulandım olmadı düzelmedi evet erkek faktörümüzde var hemde ağır erkek faktörü neymiş kafana takmassan kendiliğinden gelirmiş ben öyle şeyler yaşadım ki bırak bebek istemeyi kendimi unuttum ne geldi nede geleceği var sanırım artık yoruldum kırıldım belkide vaz geçtim daha dün 17 yaşında bir kaç aylık kaçıp evlenen kızdan hamile haberi aldım allahım herkese anneliği yaşatsın ama bizide daha fazla yormasın inşaynen canım, ben kalite arttırma konusunda uzman oldum.. 8 yıl içinde gerekli gereksiz neler neler yaptım, aylarca bahcecinin özel üreme koçlarına bile gittim sadece yumurta kalitesi artsın diye.. adam ne dediyse birebir 8-9 ay yaptım..
bunca yıl içinde kullanmadığım ne bir ilaç kaldı, nede uygulamadığım kür kaldı.. streslide olmadım, kafamada takmadım.. olmadımı olmuyor.. yumurta kalitesi ciddi anlamda düşmüşse bunun çaresi yok, bunda ancak erkeğin spermi kaliteli yada orta kalite olursa aradaki denge sağlanabiliyor embriyo oluşup tutunabiliyor...
ama erkeğin spermide kötüyse, bu kürlerle ilaçlarla kaliteli hale getirilmeye çalışılan yumurtadan hayır gelmiyor..
aynen canım ot çöp ne buldumsa ne duydumsa yaptım gitmediğim dr (imkanım dahilinde)kalmadı her söylenen ilacı kulandım deha genc vsvs hangi dr şu bu duruma iyi geliyor dediyse yaptım ibrahim saraç oğlunun kürlerni kulandım olmadı düzelmedi evet erkek faktörümüzde var hemde ağır erkek faktörü neymiş kafana takmassan kendiliğinden gelirmiş ben öyle şeyler yaşadım ki bırak bebek istemeyi kendimi unuttum ne geldi nede geleceği var sanırım artık yoruldum kırıldım belkide vaz geçtim daha dün 17 yaşında bir kaç aylık kaçıp evlenen kızdan hamile haberi aldım allahım herkese anneliği yaşatsın ama bizide daha fazla yormasın inş
benım yaşadıkarımı az çok biliyorsun 2011 den bu yana eşimin sağlık sorunları yüzünden kendimi unuttum hatta eşim ameliyat olurken dr bu timör inftl sebeide aynı zaanda inş ameliyattan sonra eşinde hiç sorun kalmayacak demişti ama hiiiççç bir şey degişmediseninle çok benziyor canım sebeplerimiz bizdede ayrıca ağır erkek infertilitesi var. bendekilerde yaşla beraber zamanla oluşanlar..
sormaa benimde en nefret ettiğim şey birinin çıkıpta kafana takmazsan kendiliğinden gelir demesi.. yok öyle birşey, o kişilerde olduysada bununla ilgisi yoktur.. benimde belli zamanlarım takmadan umursamadan aklıma bile gelmeden işle güçle geçti hiçbirşey farketmedi.. o takmadan hamile kalanlar eşinde hiçbir sorun olmayan sadece kendisinde rezerv azlık ve kalite sorunu olanlardır.. adamın spermi dört dörtlük olunca illaki eninde sonunda yumurtanın birinde tutuyor..
canım ben yinede herşeye rağmen günün birinde bebişimiz olacağına inanıyorum..
benım yaşadıkarımı az çok biliyorsun 2011 den bu yana eşimin sağlık sorunları yüzünden kendimi unuttum hatta eşim ameliyat olurken dr bu timör inftl sebeide aynı zaanda inş ameliyattan sonra eşinde hiç sorun kalmayacak demişti ama hiiiççç bir şey degişmedi
çok şükür yanımda hayatımda az önce bir arkadaşımla konuştum arkadaşı vefaat etmiş 16 ve 6 yaşında ve 8 aylık 3 çocuğu olduğunu söyledi bizde konuştuk şükür edecek ne çok şeyimiz var diyeevet canımm biliyorum hayatım.. şükürler olsun eşin seninle ve aynı çatı altındasınız.. bu okadar güzel birşeyki..
Allahım zamanla hepimizin yüzüne gülecek canım, bu zor günleri atlatacağız..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?