Popüler Konu Yumurtalık Rezervinde Azalma Olupta Tüp Bebekte Başarılı Olanlar

AMH ( antimüllerien hormon) Seviyesi Menopoz Yaşını Gösterir mi?
Son yıllarda yumurtalık rezervinin belirlenmesinde AMH seviyelerine bakılması yoğun olarak kullanılır hale gelmiştir. AMH seviyesine bakarak rezervin az olduğunu söylemek hastalarımız için yeterli olmamaktadır, çünkü hastalarımız kendinde bulunan AMH seviyesine göre gebe kalma şansını merak ederler. Daha da önemlisi kadın AMH seviyesine göre çocuk doğurabilmek için önünde kaç yılı kaldığını, bir anlamda menopoza ne zaman gireceğini bilmek istemektedir.
AMH değeriyle menopoz yaşını belirlemek tabii ki tıp literatürünün ve araştırmacıların merak konusu olmuştur ve bu konuda bir çok çalışma yapılmaktadır. Ancak şunu kabul etmek gerekir ki böyle bir araştırma için zamana ihtiyaç vardır. Basitçe AMH seviyesi belirlenen kadınlar yıllarca takip edilerek menopoza girmeleri beklenecek ve bu veriler toplanarak bir istatiksel değerlendirme ile hangi AMH değerinde kaç yıl sonra menopoz olacağı verisi elde edilerek, tıp literatürüne sunulacaktır.
AMH seviyelerini izleyen ilk çalışmalar AMH –menapoz yaşını sabırsızlıkla bekleyen tıp literatürüne önce ilk izlenimlerini sunmuşlardır. İlk çalışmanın verileri şöyle idi: AMH seviyesi 0.6 olan kadınlar 6 yıl menopoza girmemektedir. Bu sabırsız çalışmanın ilk sonuçları olsa da yine de çoğu kadının yüreğine su serpmiştir.
Daha sonra yapılan ve 13 yıllık izlemi olan çalışmanın sonuçları konuya değişik bir açıdan bakmamız gerektirdiğini göstermiştir. Çünkü aynı AMH seviyesinin değişik yaş gruplarında menopoz yaşını belirleme değerinin farklı olduğu ortaya çıkmıştır. Aynı AMH değeri bulunan iki kadından yaşı genç olan kadın daha geç menopoza girerken yaşı daha ileri olan daha erken menopoza girmektedir.
ABD Pennslyvania ‘da Freeman ve arkadaşlarının çalışmasına göre; AMH seviyesi 0.2 ve daha düşük olan kadınlar incelendiğinde yaşları 45-48 aralığında olanlar ortalama 6 yılda menopoza girerken, yaşları 35-39 arasında olan kadınlarda ise ortalama 10 yılda menopoza girilmektedir.
Yüksek AMH değerlerinin menopoz yaşının belirleme değerleri de şöyle bulunmuştur. Mesela AMH seviyeleri 0.7 -1.5 arasında olan kadınlardan yaşları 45-48 olanlar ortalama 9 yılda menapoza girerken, yaşları 35-39 olanlar yaklaşık olarak 13 yılda menopoza girmektedirler.
AMH seviyesini laboratuvarlar 3 ayrı yöntemle ölçmektedir ve yönteme bağlı değişik değerler gelebilmektedir. Ayrıca her laboratuvarda test yapılmadığı için çoğu laboratuvar hastadan kanı aldıktan sonra bu laboratuvarlar göndermektedir. Bu ulaşım sırasında uygun şartlarda kan nakil edilmediğinde AMH değerleri yanlış çıkabilmektedir. Glasgow’dan Richard Fleming alınan kanın saklama koşullarına göre değerlerin değiştiğini göstermiştir.
Hekimler hastalarını gebe kalma şanslarını veya over rezervlerini tek bir testle değerlendirmemeli, kadının yaşı, yumurtalıklarının ultrason görünümü ve diğer laboratuvar testleri ile ortak değerlendirerek bir kanıya varmalıdırlar.

merhaba kızlar;
bugün Bismillah diyip sabah bantı yapıştırdım.yarında iğne
regli olunca kontrol...
Rabbim cümlemizin yardımcısı olsun.

amh tek başına bir sonuç vermez,ama fsh gibi değişkende değilldir. amh nın yanında fsh ölçümü ve usg görüntüsü olmak üzere 3 ü beraber değerlendirilir...

hayırlı uğurlu olsun....
opum vardı bugün... 3 yumim var olgun....

MErhaba kızlar,carsamba gunu tedaviye baslıyorum,rezerv az oldugu için mikrodoz tüp bebek uyg.yapacaklar,insallah yumoşlar sorunsuz gelişir,dualarınızı bekliyorum hepinizden..
günaydın, aynı yöntemi kullandılar bende de... dün opum vardı 3 olgun yumurtam var. 4 toplandı, 3 ü iyi durumdaymış... çok daha iyi haberler senden alalım inşallah

kizlar hepinize günaydin. bu topigi cok okudum. hep umut aradim. bende erken yumurta yetmezligi var amh degerim 0,1. ilk tedavimde hic yumurtam büyümedi. birtane bile yoktu. dünyam basima yikildi. 5 doktor gezdim. biri yumurta donasyonu düsünmelisin dedi. gecen ay basladik tekrar tedaviye.
7 yumosum oldu ilk basta. inanamadik ultrasonda görünce hamileymisim gibi sevindik esimle agladim. OPUda 9 yumosum toplandi. doktorum bile inanamadi. ki bana ilac verme taraftari degildi tepki vermiyosun bosuna para harcayip vücuduna zarar verme dedi. ben israr ettim internetde kadinlarin her ilaca farkli tepki verdigini okudum. MENOGON adli ilacin bezi durumlarda rezerv azligi olan kadinlarda etki ettigini okudum.
doktorum yazdi receteyi. ilk 4 gün 300 mg kullandim baya yüksek bir doz. sonra düsürdük.
Arkadaslar ve dün test sonucum pozitif cikti. allahima bin sükür. insallah hayirlisiyla ve sagliklisiyla kucagimiza almak da nasip olur.
demek istedigim pes etmeyin. ben ne günler ne geceler gecirdim umutsuzluk icinde...
ama unutmamak gereki ki rabbim yeterki OL desin..gerisi bos..
dualarimdasiniz. insallah en kisa zamanda hepimz muradimiza ereriz.

ayyy maşallahhhhh.... çok sevindim tatlım. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsinnnnnn

nasıl nasıl nasıl mutlu oldum sabah sabah :)
Allah tamamına erdirsin inşallah...sağlıcakla kucağınıza alırsınız umarım.maşallah size ne kadar güzel...
darısı başımıza :))

nasıl nasıl nasıl mutlu oldum sabah sabah :)
Allah tamamına erdirsin inşallah...sağlıcakla kucağınıza alırsınız umarım.maşallah size ne kadar güzel...
darısı başımıza :))
amin canim. duamda KKdaki kadinlar ve evlat hasreti ceken bütün kadinlar var her daim..
bunu yasayan bilir. darasi size insallahhhh

amin canim. duamda KKdaki kadinlar ve evlat hasreti ceken bütün kadinlar var her daim..
bunu yasayan bilir. darasi size insallahhhh
bende dün bant yapıştırarak 2. tedavime başladım.bakalım kısmetimizde ne var? uzun protokol bu sefer.Allah razı olsun..tekraradan sağlıcakla kavuşun evladınıza inşallah,umutsunuz :)
bende reglin 2. günü en fazla 5 folikül görülüyor kalitesi düşük oluyor sanırım.bu sefer ne olacak bilmiyorum hiç. amh 0,72

amin insallah.
insallah seninde tedavin pozitif sonuclanir canim allah yar ve yardimcin olsun. 5 yumos tedavinin basinda cok güzel. maasallah. kaliteside iyi olr canim merak etme. her ay vucüt degisik tepki verebiliyor.
arkadasimin 3 yumosundan ikisi kaliteli cikti. insallah en tez zamanda bebisine kavusursun. uzun protokolde ignelere ne zaman baslaniyor?

reglime 3 gün var.bugün ilk cetrotide ı vurucam akşam inşallah.regliye kadar her gün devam.2. gün e2 ve fsh ölçümü ve usg kontrolü.ilk tedavimde 2 yumurta toplandı.1 i geç döllendi.o da kısmette yokmuş zaten.kalitelide değildi.
hayırlısı bu sefer...hepimiz tek yumurta tek spermiz. Rabbim ol desin yeterki.çöp embriyo denilen bile tutabiliyor.Allah ın hazinesi çok geniş.

hadi bakalim canim simdiden igne hayirli olsun saglikli yumoslar gelsin insallah. gercekten öyle..rabbim ol dedimmi oydu buydu suydu hepsi bahane..allah yar ve yardimcin olsun canimmm..insallah hayirlisiyla pozitif sonuclanir

günaydın, aynı yöntemi kullandılar bende de... dün opum vardı 3 olgun yumurtam var. 4 toplandı, 3 ü iyi durumdaymış... çok daha iyi haberler senden alalım inşallah

canım opun hayırlı olsun. hepsinin güzelce döllenip cana dönmesini dilerim..

merhabalar;
fsh bu ay 5,46 çıktı.amh 0,72.mart'ın 2'sinde uzun protokolle inşallah 2. tedaviye başlıyorum.hayırlısı inşallah

canım fsh ın çok iyiymiş.. daha önceden arada sende fsh sorunu vardı sanırım, düzene girmesi için bu ay özel bir şey yaptınmı..

amh yumurta rezervini gösteren iyi bir test cnm.. tabi tek başına değil, yan etkenler ve diğer testlerde önemli ama ben bunu kendimdede çok doğru orantılı olarak yaşadım.. yıllar önce amh sonucum yüksekken çok sayıda iyi kalite yumurta toplanırdı.. zamanla her testte amh oranımda düşüş gözlendi ve her tedavimdede buna göre orantılı olarak toplanan yumurta sayısıda düştü.. aynı zamanda menapoz yaşına nekadar yaklaştığını gösteriyor..zaten menapoza girincede yumurta olayı bitiyor..

Merhaba canım. Şubat'ta tüpbebek yaptıracaklar topiğinden de haberini aldım ve çok sevindim. Bize umut oldun bu yazdıklarınla. İlk denemem de ben de merional 300ml ile 5 yumurta elde etmiştim. 2 tane a kalite transferi ile olmamıştı. İkincisinde puregone225ml+merional150ml ile yine 5 ama 3'ü dolu ve sadece 1 tanesi döllendi. Hiç merional veya puregone kullandın mı? Bu kaçıncı denemendi? İlkinde kaç ml ve hangi ilacı kullanmıştın? Bir de hiç dhea kullandın mı? Benim de 16 şubat transferiydi, bugün adet oldum. Dr dhea ya yine başla senin için önemli dedi. Tedavi öncesi tam 2 ay kullanmıştım, opu sonrası kesmiştim. Amma da çok soru sordum:)

canim allah razi olsun.allah en tez zamanda seninde muradini versin.DHEA yi türkiyede 2 doktor bana önerdi fakat orda tedavi olmadigim icin kullanmadim. ilk tedavimde elonva isimli igneyi kullandim. kac mg hatirlamiyorum canim ama 1 ignenin etkisi 5 gün gidiyor.Doktorum bana bu igne yeni cikti rezerv azligina cok yariyor bununla yumos elde edersek ederiz edemezsek edemeyiz dedi. cok sacma cünki her bünye farkli tepki gösteriyor. bu yarida kalmis tedavimle 2. oluyor. Merional ve Puregon hic kullanmadim canim. doktorunla konus. farkli ilaclari denemekde fayda var diye düsünüyorum. doktorum bana ilac verme taraftari degildi yazdigim gibi. bitkisel olarakda pek bisey kullanmadim sird ilk tedavimde incpr suyu ictim 10 gün. onlarin etkisi olmusmudur 2 ay sonra bilmiyorum.
canim sükürki 5 yumosun oluyor hep maasallah. allahim emeklerini bos cikarmasin. allah yar ve yardimcsin olsun.
baska sorun varsa sor canim bizi birbirimizden baska kim anlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…