Popüler Konu Yumurtalık Rezervinde Azalma Olupta Tüp Bebekte Başarılı Olanlar

günaydınnnnn... güzel haberler alacağımız bir hafta olsun inşallahhhh

benımde negatıf bugun test gunumdü yıne boş döndüm doktordan
Rabbim tez vakitte hayırlı kılıp göndersin meleğini inşallahhhh vakti gelmeden o bebek göbeğe gelemiyor ne yazık ki....

selam arkadaşlar daha önce burada yazmıştım karşıpenceredkkarga olarak malesef boş gebelik. hayırlısı rabbimden. dualarınızı eksik etmeyin
geçmiş olsun canım... inşallah bi sonrakinde eline sağlıkla alacağın yavrun gelir göbeğineeee

Ya kızlar tedaviye adetin 2. Yada 3. Günü baslanuyormus ya e adetken alttan muayene mi ediliyor

Nasıldı durumlar canım
Ya adet in 2. 3. Günü yumurta a oluyir mu ki neye bakiyorlar
canım günaydın....
muhtemelen sen bu satırları okurken, patoloji sonucunu almış olacaksın :) inşallah herhangi bir sorun çıkmaz... reglin ikinci günü ile dördüncü günü arasında yapılacak vajinal muayene ile başlıyor tedavi genelde... sana uygulanacak protokole göre aynı gün ilaçlara da başlayabilirsin yada ilaçlara başlama zamanın reglinin başladığı gün de sayılarak 21. gün başlayabilir(uzun protokol uygulanacaksa).... reglin ikinci günü, bir sonraki regl dönemine kadar büyüyecek olan foliküller görünüyor(bazıları fark edilmeyebiliyor, sonradan biraz büyüyünce farkedilebiliyor) .... o foliküller büyür ve toplandığında da foliküllerin boş olmadığı görülür ve yapılan işlemler sonucunda bi de döllenirse sonrası transfer bekleme...
seni bekleyen işlemler bunlar....

Günaydın canimm

aydınlatıcı yazın için teşekkür ederim. :) pataloji cikmamis daha rahi filmine baktı normal dedi. Regl oldum bugün. Yarin zaten tedavi baslayacak eğer yumurtalar iyi durumda ise tabi. Bakalım bugub zaman geçmez bana şimdi desene. Yarı belli olacak hersey

arkadaşlar merhabalar. umudunuzu asla kaybetmemeniz için yazıyorum bunları şuan size... benim hikayemi kısaca anlatmak istedim ki belki bazı arkadaşlarımıza moral ve umut olur inşallah. öncelikle şuna kesinlikle inanmanız lazım ki; allah nasip edeceği zamanı bilir..... doğumun ve ölümün vakti belli. siz ne yaparsanız yapın bunu değiştiremezsiniz. allaha tevekkülü asla bırakmayın nasibinde ne varsa onu yaşıyor insan. yeterki sonu güzel olsun.
ilk tedavime 2013 kasımda istanbul zeynep kamil hastanesinde başladım. ilk denememdi ve çok tecrübesizdim. orada tedavi gören kişilerle konuşarak neler yaşanacağını öğrendim hep. inanın herkesin hikayesi farklı .
kullanılan bir sürü ilaçtan sonra ilk yumurta toplama işlemi gerçekleşti. ve biz olumsuz hiçbişey düşünmedik başlarda çünkü tüp bebek deyince kesin tutuyor gözüyle baktık hep olaya. en büyük yanılgımız bu oldu tabiki.
ertesi gün hastaneyi aradık ve embriyolarda bölünme olmadığı ve transfer yapılamayacağını öğrendik. büyük bir hayal kırıklığıydı. doktorlar 2 ay ara vererek tekrar denememizi önerdiler.

nisan ayında 2. denememiz oldu. Şükür bu defa bölünme gerçekleşmiş ve 1 tane transfer edildi. sıra 12 gün beklemeye geldi... geçmek bilmedi 12 gün. sonunda gittim ve sonuç pozitif değer 64... o mutluluğun tarifi yoktu benim için. tamam dedim bu defa oldu. 2 gün sonra kan değerini yenilediğimizde yükselmesi gereken değerlerin düşmeye başladığını gördük değer 42. iki gün sonra tekrar yeniledik değer 20 lere düşmüş... bunun adına kimyasal gebelik deniliyormuş öğrenmiş olduk. böylece 2. denememizde hüsranla sonuçlandı.

temmuz ayında 3 deneme için tekrar hastane yollarına düştüm. ilaçlar falan filan derken yumurta toplama gününe kadar geldik şükür. yumurta toplama işlemi gerçekleşti ve hemşirelerin dediği şu oldu; yumurtalıklarınız boş çıktı hiçbir işlem yapılamıycak bidahaki sefere inşallah..... Bir şok daha..... dedimki bizim hiç bebeğimiz olmıycak... uğraşmasakmı artık....

ve 4. deneme için ekim 2014 te tekrar başladık tedaviye. artık eskisi gibi umutlu değildim maalesef yaşadığım onca olumsuzluktan sonra bu tadavide hüsranla sonuçlanacak dedim hep. yumurta toplama yapıldı ve nihayet bu defa bölünme gerçekleşti 4. denemem olduğu için 2 transfer yapıldı.. 12 gün sonra kan testi için gittim sonuç pozitif değer 272 ..... 3 gün sonra değer 808 ve sonuç 10 gün sonra ultrason kontrolünde çift kese... ikiside tutmuş. 2 hafta sonra kalp atışları. şaka gibi... 3 ayın sonuna kadar hep korku ve tedirginlikle geçse de şuan tam 23+2 günlük hamileyim. 2 side erkek olucak ve şuan onların hareketlerini hissetmek çok güzel...

inancınızı asla kaybetmeyin ve çok uzun süre ara vermeyin. rabbim isteyen herkese bu güzelliği nasip etsin inşallah. benim içinde nolur dua edin sonuna kadar gidebileyim ve kucağıma alabileyim...

rabbim hepinizin gönlüne göre versin inşallah...

( bu arada eşimde sperm sayısı az benim yumurta rezervim az.. ilaçlarla en fazla 3-4 yumurta elde edilebiliyordu.)

Canim umut oldun bize teşekkür ederiz. Benimde ilk denemem 3 yumurtam oluştu 3 u dollendı bir tanesi çok iyi gelişti. Transferim cuma günü oldu. Bekliyoruz. Rabbim bebis lerini sağlıklı bir şekilde kucağına almayi nasip etsin. Bizlere de dua et inşallah bizde hayırlı haberler alırız.

Hayırlı olsun canım Rabbim bebis lerle doldursun kucağıni :) benimde transferim in 5.gunu hiçbir belirti yok sadece iğne yerlerim ve belim çok agriyo
Az kalmış sonucu almaya insqllah güzel olacak kuzum belirti arama boşver herkeste aynı olmuyor ki

Ne güzel haberler bunlar öncelikle buraya yazman bizi umutlandirman bile büyük bir incelik allah razı olsun umutlarımızı yeserttin sağol.kirkbir kere maaşallah canım allah bu 9 ayı sorunsuz tamamlayıp kucağına aldığın günleri göstersin sana ve eşine :) bizim gibi sabırla bekleyenlerin de kucagini boş koymasin inşallah sana ve evlatlarına sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum canım kendine iyi bak :)

Valla darısı hepimizin başına

nekadar güzel bir hikaye umut dolu;-))son tedavini derde oldun.benim henüz ilk ve tedavinin başlarındayım henüz...hamileliğin hayırlı olsun,ve sağlıkla bebeklerini al kucağına inşallah.

Neden ilk deneme genelde başarısız oluyor istatistikler de
3 den sonra daha çok başarı oranı
Oysaki hepsinde sıfırdan başlıyor tedavi
Allah yardımcımız olsun insallah

nekadar güzel bir hikaye umut dolu;-))son tedavini derde oldun.benim henüz ilk ve tedavinin başlarındayım henüz...hamileliğin hayırlı olsun,ve sağlıkla bebeklerini al kucağına inşallah.

Canim tedavi surecim basindan sonuna kadar zeynep kamil hastanesindeydi.

Neden ilk deneme genelde başarısız oluyor istatistikler de
3 den sonra daha çok başarı oranı
Oysaki hepsinde sıfırdan başlıyor tedavi
Allah yardımcımız olsun insallah
sıfırdan başlıyor ama şöyle ki, ilk tedavilerde genelde vücudumuzun ilaçlara tepkisi gözlemleniyor... 2. ve sonrasında bazen protokol değişiyor, kullanılan ilaçlar değişiyor... kullandığımız ilaçların etkisi hemen geçmiyor vücuttan, hatta tüp bebekte başarılı olamayıp ertesi ay gebe kalanlar oluyor ki bunun da sebebi büyük olasılıkla devam eden etkiler... halbuki ilacı ilk kullandığın an daha çok etkilenmesi gerekir ki etkilenir de... ama böyle de bir durum var... bunun dışında -ki bence en önemlisi de budur- vakti saatini bekler bebekler... nasiptir... yani zamanı gelmişse ilk tedavide alırsın sevindirici haberi.... gelmemişse, belki ikincisinde; belki beklerken.... ha bu demek değildir ki oturup bekleyelim zamanı gelince gelir nasısa!!! bi sınava hiç çalışmadan, dersi hiç dinlemeden geçemezsin... bu da bizim sınavımız... dersimizi çalışıyoruz sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…