Yumurtlama günü hakkında

doktor bey merhaba
benim adet günlerim son derece düzenlidir hatta saati bile şaşmaz nerdeyse
26 günde bir adet görürüm.
sat: 26ekim bir önceki 31 eylül
ne yapacağımı hangi hastaneye gideceğimi şaşırdım doğrusu .maddi olarak da tüp bebek yapmaya gücüm yetmiyor. mümkünse sormak istediğim sorular var :
1.ovülasyon günlerimi yazabilir misiniz? ovülasyon gününde mi daha sonra mı ilişkiye girmek gerekir ? rahim tersliği nasıl anlaşılır?
2. doktor yumurta rezervimin iyi olduğunu söylemişti.adetlerim de düzenli .11 aydır ovülasyon tarihlerine dikkat ederek bebek sahibi olmaya çalışıyoruz .
benim hormon değerlerim: FSH : 5,8 LH: 3,42 TSH : 2,69
rahim filmi çektirmeme gerek var mı ?
3.eşim çapa tıp fakültesinde fiziki kontrol edildi ve semen testi verdi .doktoru hiçbir sorunun olmadığı hususunda rapor yazmış. semen testi aşağıdadır:
perhiz süresi :3 gün
volüm: 2,6 ml
renk:sarımtrak
ph:8,5
vizkozite: +
likefaksiyon: 20 dk
fruktoz: +
spermatozoa sayısı :18.000.000 ml
total spermatozoa sayısı : 46.800.000
ileri hareketli: %34
yerinde hareketli:%9
hareketsiz:%57
toplam ileri hareketli sperm sayısı : 15.912.000
yuvarlak hücre sayısı:400.000 ml
vitalite: %57
morfoloji: %3 anormal: %97
şimdiden teşekkürler

Gebe kalıp doğum yapalısınız. Şikayetinizin çözümü budur :)

Kaç yaşında olduğunuzu daha önceki gebeliklerinizi bilmem gerekir. Muayene etmediğim için rahim filmi ile ilgili yorum yapamayacağım. Sperm morfolojisi %3, eşinizi sigara içiyorsa morfolojinin düzelmesi için sigarayı bırakmalı. 12. gün yumurtlamanız oluyor. 10-12-14. günler ilişki öneririm.

şuana kadar hiç gebelik olmadı. 3 senedir evliyiz. 30 yaşımdayım.şuana kadar adet düzensizliği yaşamadım .doktor ultrasonla baktığında yumurta rezervimin iyi olduğunu söyledi. rahim filmi çektirmem gerekir mi ?
eşim 33 yaşında .malesef sigara içiyor.

Sayın kokkorec cevabım aynı...

bora bey merhaba, döllenmeden ne kadar zaman sonra kan testinde gebelik belli olur? hemen olurmu? ben 29 ekimde rahatsızlandım acile gittim kusma ve bulantı şikayetiyle doktor serum takmak istedi gebelik testi yaptı negatif çıktı şuan antibiyotik kullanıyorum ama ya bir kaç gün önce döllenme olduysa ve kan testinde çıkmadıysa diye tedirginim. yani 27 ekimde olan döllenme 29 ekimde kan testinde çıkarmıydı? teşekkürler.

Ben kliniğimde döllenmeden 13-14 gün sonra gebelik testini yaptırıyorum. gebe olmanız ve bebeğinize kavuşmanız dileğiyle...

doktor bey
son adet tarihim 22 kasım bir önceki 26 kasım -30 eylül
ovülasyon tarihimi hesaplıyabilir misiniz? bir de hangi günlerde ilişki olmalı ?

Kisaca kendimden bahsedeyim 26 yasindayim esim 30 esimin spermiosu super cikti baska tahlil istemediler gerekli degilmi acaba

Ben 2010 ocakta gebe kaldim ve 7haftalikken kalbi durdu sonra yine dogal yonden esim korundu hazirandan beri bekliyorum son 2aydir az triod cikti yani 25lik hap kullandim normale dondu ama hala gebelik yok

Son adetlerim su sekil 1kasim 26kasim 24aralik ve benim genelde dongum 26 28 veya 29 olur 26dan once veya 29dan sonra gelmez
Ama ben yinede yumurtlama gunlerim degistiginden bilmem 12mi 14mu 15mi

Simdi bana tavsiye edebileceginiz birsey varmi calismalar nezaman olmali
Gunasirimi yoksa yumurtlama zamaninda hergunmu

Son sorum kusura bakmayin bitkisel kurleri oneriyormusunuz evet ise bana tavsiyeniz nedir

Cok tesekkurler benim sorularimi cavaplarsaniz ayni sorunu yasayanlar icinde yardimci olmus olacaksiniz

Saygilarla

Bitkisel kürlerle ilgili grüşmü daha önceki mesajlarda yazmıştım. Bilimsel metotlarla değerlendirilmemiş ve etkinliği ispatlanmamış tedavileri hastalarıma önermiyorum. 11-13-15-17. günler ilişkiye girmenizi öneririm. bebeğinize kavuşmanız dileğiyle...

iyi gunler doktor bey
benim sorum yumurtlamayla ilgili degil..
ben suan ivf tedavisi goruyorum ve 3 defa negatif sonuclandi,ben ve esimde sebebsiz inf.
kafama takilan soru ise her 3 tedavimdede adetime 3 kalan adet kanamam basladi bunun sebebi ne olabilir? test gunune bile gelemiyorum.. ve progest.vaginal fitil kullanmistim yumurta toplamadan 2 sonra basladim ve transfer sonrasi 10 gun kullanilmam soylenmisti..

simdiden tesk.ederim
iyi calismalar

mrb doktor bey....ben 33 yaşındayım.adetim son 3 ayda düzensizleşti. adet başlangıçlarım 18 kasım 19 aralık 9 ocak genelde düzenliydi son ocak ayında bu şekilde oldu.yaklaşık 2 aydır deniyoruz ama yumurtlama zamanını belirleyemedik sanırım.ne önerirsiniz?şimdiden teşekkürler

Yumurtlama testlerini kullanabilirsiniz. Bebeğinize kavuşmanız dileğiyle...

doktor bey merhaba
benim adetlerim gebelik istemeye başladıktan sonra düzensizleşti 30 günde olurken son iki aydır ilk 38 günde diğer ay 35 günde oldu. yumurtlama takip kiti kullanıdım bu ay 21. gün pozitif çıktı. fakat düzenli ateş takibi yaptığım halde ateşimde herhangi bir yükselme gözlemedim bu da acaba yumurtlama olmuyormu sorusunu aklıma getirdi. bu ay tahmini yumurtlama gününden 5 gün sonra da kokusuz kaşıntısız beyaz akıntım geldi bu akıntının sebebi yumurtlama olmamış olmasımıdır. 2 haftadır rovamycine isimli ilacı kullanıyorum. ilacın etkisi olabilirmi

Son düzenleme:

Yumurtlamayan kadın adet görmez. Kitin pozitifleşmesinden 14-15 gün sonra adet gördüyseniz kite güvenebilirsiniz. Gebe kalmanız dileğiyle...

merhaba doktor bey son bir kaç regl de 28. ve 29. gün pembe leke ve sefaf akıntı seklinde geliyor ve 30. gün reglim tam olarak başlıyor acaba ben ilk lekenin geldigi günümu yoksa yogunlaştıgı günümü baz alacağımm teşekkürler iyi çalışmalar

Adet öncesi spotting olabilir. 28. gün basladigini varsaysak 12-14-16-18. gunler iliskiye girmniz gebelik sansinizi arttıracaktir. bebeğinize kavuşmanız dileğiyle...

merhaba doktor bey,

kızım var 8 yaşında 1 seneden beri 2. çocuğu düşünüyoruz... fakat henüz hamile kalamadım...

sorum şu...

adet döngülerim şöyle,

26 ocak

24 şubat

25 mart...

gebeliğin olası günleri hangileri olabilir benim için?

şimdiden teşekkür ederim...

öncelikle mrb bn 13 Aralık 2011 de doğum yaptım ve de 16 aralıkta kızımı kaybettim:2: tekrardan hamile kalmak istiyorum en az 6 ay dediler ama dayanacak gücüm yok ve dr um nisan ortasında hamile kalabilirsin dedi sorum şu ki 9 şubat ve 11 martta regl oldum lohusalığım bittikten sonra daha önce adet düzensizliğim vardı ben hemen hamile kalabilir miyim bi de gelişim geriliğinden kaybettim kızımı iki kat riskin var diyorlar bi an önce hamile kalmam bu açıdan kötü mü olur???yine kaybetmek istemiyorum ama dayanamıyorum:2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…