ben direk testlerden yazayım.. smear alındı.. temizmiş bişey yok diye yazmış..sonrakiler aşağıdaki gibi;
APC-R :1.18
PROTEIN C:117,55
PROTEIN S:100
AT III :115,62 (bu değer Bora Bey; Referans aralığı 80-115 sadece bu sınırda diğerleri tam ortada)
antı-kardıolıpın IgM :9,4
Antı-Kardolıpın ıgG :9,4 referans değerleri ; Negatif: <15 - >15
iç hastalıklarından FLV Normal Raporu : Tetkikler 0 yazıyor.. Faktör V genine Spesifik primer ve problar ile real-time PCR yöntemi uygulanmıştır. Sonuç olarak Faktör V Leiden mutasyonu saptanmamıştır.
Periferik kandan izole edilen DNA örneklerine spesifik primer ve problar kullanarak real-time PCR yöntemi uygulanıp gen amplifikasyonu sağlanmıştır. Sonuç olarak Protrombin geninde 20210. pozisyonda mutasyon saptanmamıştır.
Bugnde LUCAS diye bi test yaptırdılar. sonucunu almadım.. Rahim filmi istediler çektiriceğim dedim.. Gen ve Kromozomlara bakılmak için randevu verdiler. Bu aşamada ama korunma dediler de
ben bugun herşeyden vazgeçmiştim yıpranmışlıktan bir önceki cümleleriniz bana bir işaret inanın.. çok teşekkür ederim.
Lupus ve rahim filmi sonucunuz çıktığında tekrar konuşalım
Doktor bey merhaba, biz bu sürece yeni başlayanlardanız adetlerim günü gününe düzenli son döngü 11 Haziran,9 Temmuz ve 6 Ağustos sanırım şu an yumurtlama zamanındayım yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler hayırlı günler...
volum 2,5 ml >2ml
likefaksiyon süresi **60 dakika <20 dakika
aglütinasyon negatif negatif
ph 8 7.2-7.8
vizkozite ***vizköz olağan
spermatozoa sayımı 88,000,000 > 20 x 106/ml
lökosit varlığı 0 < 106/ml
yuvarlak hücre varlığı 400,000 < 5 x 106/ml
motilite değerlendirmesi 30 dk 60 dk
immotil % 60 % 60 <%25
nonprogressif motil % 10 % 10
yavaş progressif % 20 % 20
>%50
hizlı progressif % 10 % 10 >%25
kruger morfoloji değerlendirmesi
normal sperm yüzdesi % 8 >%14 normal ,%4-14 ıntermediate
defektli sperm yüzdesi % 92 <%86
defektli spermlerin dağılımı
kuyruk
anomalileri
abaksiyal kuyruk % 3
eğrilmiş kuyruk % 5
akrozom
anomalileri
azalmış % 0
yok % 4
artmış % 0
boyun anomalisi % 2
baş
anomalileri
iri baş % 3
küçük baş % 1
yassı baş % 7
yuvarlak baş % 2
armutsu baş % 34
kuyruksuz baş % 4
amorf baş % 27
BORA BEY MRB.SPARMİYOGRAM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM
bu spermle gebelik elde edilebilir. Geçmiş olsun....
bana doktor eşimin varikosel olabileceğini söyledi bi üroloğa görünün dedi yıkıldım
2 defa düşük yaşadım eşimin spermleri anormalmiş onun için düşük oluyormuş dedi.acl ameliyat diyor
BAŞKA BİR DOKTORADA GİDELİM Mİ BEN PEK EMİN OLAMADIM
hanımefendi, sperme bağlı problemlerde gebelik olmaz, gebe kalıp tekrarlayan düşüğü olanlarda sperm sayı veya yapısı ile ilgili araştırma yapılmaz. Başka testler yapıyoruz. Gebelikler tüp bebekle mi sağlandı?
Bora Bey mrb..Ben 6 haftalık hamileydim aslında adet tarihime göre 8 hafta ama geç yumurtlama olmuş demişti doktor..Ultrason da da 6 haftalık çıktı..Önce kalp atışı yavaş dediler emin olamadılar ve değerleride normalden biraz küçükmüş,içerde de biraz kan birikmesi olmuş..Sonraki hafta kalp atışı alamadılar kesenin biraz sekli de bozulmuş zaten o hafta kahverengi bi akıntım olmuştu doktor düşük olucak dedi daha küçük olduğu için kanamayla atılır dedi geçen hafta gitmiştim en son 5 gün geçti akıntılarım 2 günde bir cok az oluyo acaba neden?Ben kürtaj olmak istemedim kanamayla düşsün eğer parça kalırsa kürtaj olurum demiştim ama kanamada olmadı olacak gibi bi belirtide yok ağrı felan.Kürtaj değilde kanamayla düşsün istiyorum acaba kanama ne zaman başlar?Ne kadar beklemeliyim?Bi de benim adetlerim hep düzenliydi 2 gün öne atardı ama düzenli olmasına rağmen yumurtlamam neden geç olmuş olabilir?
hayır normal yollarla geçen sene üst üstü 2 gebelik kaybı yaşadım 1 tanesinde kürtaj oldum.rahim filmi ve genetik tetslerim temiz çıktı.en son spermiyogram yaptırdı doktor.
cevabınızı heyecanla bekliyorum
gebe kalmanızda problem yok, kromozom analiziniz de yapıldı mı?
evet ege üni.de yapıldı
iyi günler. Bende 10cm büyüklüğünde bir çikolata kisti var.Bu kistle ben Mart ayında hamile kaldım fakat 9 haftalıkken bebeğimi kalp atışları durduğu için aldırmak zorunda kaldım. Doktorum bana ara vermeden gebe kalmamı söyledi ama ben adetlerimin düzene girmesini beklediğim için geçen aya kadar bekledim. Bu arada bir başka doktor kistin oldukça büyük olduğunu ve alınması gerektiğini söyledi,kendi doktorumsa önce hamile kalmayı denemem konusunda ısrarcı.Ameliyata yanaşmadığım için kendi doktorumu dinlemeyi tercih ediyorum. Bu ay adet gördüm Adetimin 2.gününde doktorumun benden istediği fsh,lh ve e2 değerlerimi ölçtürdüm işten vakit ayırmamadığım için öğle arasında tıp fakültesinde yakaladığım bir kadın doğum asistanına sonuçları gösterdim bakar bakmaz değerlerin normal dedi ama hemen cevap vermesi acaba baştan mı savıyor düşüncesi oluşturdu bende.
Rica etsem değerlerimi buraya yazsam bana bilgi verebilr misiniz? Teşekkürler şimdiden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?