Yumurtlama günü hakkında

Gebelik ortalama 40 hafta, yani 9 AY 10 GÜN devam eden bir süreçtir. Tıbbi olarak gebelik başlangıcınızı hamile kaldığınız adet döngünüzde (adet döngüsü üreme çağında olan bir kadının bir adet kanamasının ilk gününden diğer adet kanamasının ilk gününe kadar olan süreci tanımlar) gördüğünüz adetin ilk günü belirler. Bu nedenle gebeliğinizin birinci haftası aslında henüz hamile olmadığınız bir dönemdir.

Hamile kaldığınız tarihi net olarak hatırlayamayabilirsiniz, ancak Son Adet Tarihinizin ilk gününü daha kolay hatırlarsınız. Bu nedenle biz doktorlar sizin gebeliğinizi takip ederken hesaplarımızı sizin son adet tarihinizin ilk gününe göre yaparız.

Not: "Gebelik" kelimesi daha çok doktorlar, "hamilelik" ise anne ve baba adaylarınca kullanılan bir kelimedir. Sitede her iki kelime beraberce kullanılmıştır.

Tıbbi gebelik haftası Son Adet Tarihinizin ilk gününe göre hesaplanır. Gebelikte yapılacak testler, sizde ve bebekte ortaya çıkan değişikliklerin yorumlanması ve muhtemel doğum tarihiniz her zaman Son Adet Tarihinize göre hesaplanır.

Tıbbi gebelik haftası hesabı yumurtlamanın adet döngüsünün 14. gününde olduğunu var sayar. Bazı kadınlarda yumurtlama daha erken (erken yumurtlama) veya daha geç (geç yumurtlama) olabilir. Bu tür durumlarda daha ileri gebelik haftalarında suni bir Son Adet Tarihi oluşturularak takibin bu tarihe göre yapılması gerekebilir.

Sizin hamile kaldığınız tarihe göre yaptığınız hafta hesabı doktorunuzun belirttiği gebelik haftasından iki hafta geridedir. Siz doktorunuza örnek olarak “ben tam olarak ne zaman hamile kaldığımı biliyorum ve buna göre 3 haftalık hamileyim” şeklinde yorum yapabilirsiniz ancak siz aslında bu verilen örnekte tıbben 5 haftalık hamilesiniz.

Son adet tarihi hesabına göre gebelik ortalama 40 hafta sürer. Bu sürenin ay karşılığı 9 Ay 10 Gündür. Gebeliklerini aylarla ifade etme eğiliminde olan anne adaylarının bazıları bir ayın 4 haftadan, yani 28 günden daha uzun olduğunu göz ardı etmekte ve yine doktorlarının hesaplarıyla kendi hesapları çelişmektedir.

Modern Doğum Bilimi’nde hamileliği aylarla belirtme uygulaması terkedilmiştir.

Ultrasonografi cihazları doktorun yaptığı ölçümleri gebelik haftasına çevirirken yine tıbbi gebelik haftasını kullanırlar.
Hamileliğiniz başladıktan sonra karışıklıklara meydan vermemek için siz de tıbbi gebelik haftanızı kullanın.

5-7 gün sürer. İlişkiye girmenin zararı yok. Faydası gebe kalmak için yok.

MERHABA BORA HOCAM !!!!

NASIL BAŞLAYACAĞIMI BİLEMİYORUM...O KADAR ÜZÜNTÜLÜ ÇARESİZİMKİ...ŞUAN BİLE YAZARKEN GÖZYAŞLARIMA ENGEL OLAMIYORUM... BU KONUYLADA PEK ALAKASI YOK YAZDIKLARIMIN AMA....SİZE ULAŞMAK İÇİN BURAYA YAZIYORUM...
ASTAMONU NUN KÜÇÜK BİR İLÇESİ ABANADA YAŞIYORUM...ZİHİNSEL ENGELLİLER ÖĞRETMENİYİM...7 YILLIK EVLİYİM...
DAHA DÜN BEBEĞİMİ KAYBETTİM...BU 4. OLUYOR MALESEF...ARTIK BİTTİM TÜKENDİM...ÇARESİZİM....TABİKİ HERŞEYDE BİR HAYIR VARDIR ELBET AMA MALESEF GÖZYAŞLARINA ENGEL OLUNAMIYOR HOCAM....BENİM HİKAYEM ASLINDA TAAA LİSE SON SINIFA GİDERKEN BAŞLIYOR...BİRGÜN BÖBREKTEN ULTRASONA GİTMİŞTİM RAHMİMEDE BAKTILAR VE O ZAMAN DEDİLERKİ RAHMİNDE ŞEKİL BOZUKLUĞU VE 2 TANE MİYOM VAR , TEDAVİLERLE OPERASYONLARLA ELBET BEBEK SAHİBİ OLURSUN AMA KAYIPLARIN OLACAK HAZIRLIKLI OL ...EVLENDİKTEN SONRA ÇÖZÜM ARANACAĞINI SÖYLEDİLER...

EVLENDİKTEN HEMEN SONRA TABİKİ ÇOCUK DÜŞÜNMEDİM...1 YIL SONRA KAZARA HAMİLE KALMIŞIM...KESE GÖRÜLMÜŞTÜ...İÇİNDE BEBEK YOKTU HENÜZ...EVE GELDİM O HAFTA PIHTI ŞEKLİNDE BİRŞEY GELDİ İÇİMDEN...1 HAFTA SONRA TEKRAR DOKTORA GİTTİĞİMDE HİÇBİRŞEYİN OLMADIĞINI BEBEĞİN DÜŞTÜĞÜNÜ SÖYLEDİLER...TABİKİ 2 TANE RAHMİN İÇİNDE 6 CMLİK MİYOMLARLA VE RAHİMDE OLAN PERDEYLE DURMASI İMKANSIZDI...

DERKEN BU OLAY HEMEN AMELİYATIMI HIZLANDIRDI....HEMEN ANKARAYA GİTTİM...DUYMUŞSUNUZDUR BELKİ HACETTEPEDE PROF.ALİ AYHANA AMELİYAT OLDUM...VE TABURCU OLDUM...AÇIKÇASI BANA HİÇBİR BİLGİ VERMEDİLER TAMAM DÜZELDİ DEDİ ACELEYLE KONUŞUR GİBİ KESTİRİP ATAR GİBİ KONUŞTU...NEYSE BENDE DÜZELMİŞTİR DEDİM VE ANKARADAN YAŞADIĞIM ŞEHRE ALANYAYA DÖNDÜM...YAKLAŞIK Bİ 4-5 AY SONRA TEKRAR HAMİLE KALDIM...BU SEFER 2,5 AYLIKKEN KALP ATIŞLARI YOKTU...2 DOKTORA GÖSTERDİM AYNEN DEDİKLERİ GİBİ KALP ATIŞI DURMUŞTU BEBEĞİMİN..VE KÜRTAJ OLMAK ZORUNDA KALDIM ALANYADA...DERKEN Bİ 5-6 AY SONRA 3. HAMİLELİĞİMİ YAŞADIM...BU SEFER HERŞEY İYİ GİDİYORDU...YAKLAŞIK 19-20 HAFTALIKKEN TUVALETTE ELİME BALON GİBİ BİR ŞEY GELDİ..ALANYADAYIM O ZAMAN...HEMEN DOKTORUMU ARADIM. DÜŞÜK YAPIYOR OLABİLİRSİN ACİLE GİT DEDİ...TAM HAZIRLANDIM ANTREYE ÇIKTIM, O AN MÜTHİŞ BİR GAZ SANCISIYLA NE OLDU İÇİMDE BİR PATLAMA OLDU SANKİ ALTIMDAN SÜRAHİDEN BOŞALIRCASINA ÖYLE BİR SU DÖKÜLDÜKİ O ANI ANLATAMAM..HEMEN ALEL ACELE ACİLE GİTTİK... ORDA NÖBETÇİ BAŞKA BİR KADIN DOĞUMCU VARDI BEBEĞİN SUYUNUN KALMADIĞINI ARTIK YAŞAYAMAYACAĞINI BEBEĞİ DOĞURMAK ZORUNDA OLDUĞUMU SÖYLEDİ...VE VAJİNAYA BİR HAP YERLEŞTİRDİ BİRDE AĞIZDAN HAP VERDİLER BEKLEMEYE KOYULDUM VE ARA ARA SANCIM GELİYORDU ADET SANCISI GİBİ..VE BEBEĞİ DOĞURDUM EŞİDE ÇIKTI...BÖYLECE 3.GEBELİĞİMDE SONLANMIŞ OLDU NE YAZIKKİ

DERKEN BU BÖYLE OLMAYACAK DEDİM...ALİ AYHAN ÜNLÜDÜR İYİDİR Bİ HATA YAPMAZ DİYE DÜŞÜNDÜM AMA YİNEDE BAŞKA BİR DOKTORA GİTME İHTİYACI HİSSETTİM...YİNE ANKARADA HACETTEPEDE PROF.LÜTFÜ ÖNDEROĞLU HOCAMA GİTTİM...BÜTÜN HİKAYEMİ ANLATTIM AMA HİÇBİR FİLMİME SONUÇLARIMA BAKMADI...BEN KENDİ GÖZLERİMLE GÖRMEK İSTİYORUM DEDİ...BANA EŞİME TAHLİLLER VERDİ...3 SEFER RAHİM FİLMİ ÇEKTİRMİŞTİM BU ZAMANA KADAR VE HATTA ALANYADAKİ ÖZEL HASTANENİN HATALI RAHİM FİLMİ ÇEKİMİNE BİLE RASTGELMİŞTİM NE YAZIKKİ...O KADAR ACI BİRŞEYKİ BU FİLMİ ÇEKTİRMEK........NEYSE... LÜTFÜ HOCAM HİÇBİR FİLMİME SONUCUMA BAKMADI...BEN HİSTERESKOPİ İLE KENDİM BAKICAM VARSA PROBLEM DÜZELTİCEM YARIN GÜNLÜK CERRAHİYE GEL DEDİ...DEDİĞİ GİBİ GİTTİM NARKOZLA UYUTTULAR BENİ...HİSTERESKOPİ YAPTI..HOCAMLA GÖRÜŞMEYE GİTTİĞİMDE BANA ÇOK DERİN BİR PERDEMİN OLDUĞUNU ALINMIŞ OLABİLECEĞİNDEN BİLE ŞÜPHE DUYDUĞUNU,ÇÜNKÜ O KADAR UZUNMUŞKİ O PERDE, PERDEĞİ ALDIĞINI SÖYLEDİ...YALNIZ 1 AY DİNLENSİN TEKRAR GELCEĞİMİ 2.KEZ Bİ DAHA YAPCAĞINI SÖYLEDİ...BEN 2 KEZ BİDAHA GİTTİM YİNE SEPTUM KESTİ...BİRDEN SEPTUMUN HEPSİNİ ALMIYOR ,ALLAH KORUSUN RAHİM DELİNİR FELAN ONUN İÇİN AĞIR AĞIR 2-3 SEANSTA ALDIĞINI SÖYLEDİ...VE 3.KEZDE GİTTİM BU SEFER SONDU...VE LÜTFÜ HOCAM DEDİ ARTIK HAMİLE KALABİLİRSİN...2 AY CORASPRİN VE FOLİK ASİT İÇ SONRA KALABİLİRSİN DEDİ...BİRAZ RAHATLAMIŞTIM..ARTIK PROBLEMLER DÜZELMİŞTİ NE MİYOM VARDI NE SEPTUM...VE HATTA EMİN OLMAK İÇİN GAZİ ÜNV DE BAŞKA PROFA BİLE MUAYENE OLDUM VE RAHİM FİLMİ İSTEDİM..HAKKATTEN İLK FİLMDE UPUZUN BİR PERDE VARDI AMA SON FİLMDE YOKTU SADECE YUMURTANIN UCU KADAR BİRŞEY VARDI..ONUNDA PROBLEM OLMAYACAĞINI SÖYLEDİ DOKTORUM...

NEYSE BEN 3-4 AY SONRA TEKRAR HAMİLE KALMAK İÇİN UĞRAŞTIM AMA BU SEFER KALAMIYORDUM,TAM 1,5 SENE SONRA,NE OLDU, BİZ TAYİNİMİZ KASTAMONUNUN KÜÇÜK GÜZEL ŞİRİN BİR İLÇESİNE ABANAYA ÇIKTI O ZAMAN ABANAYA GELDİKTEN 1 AY SONRA HAMİLE KALMIŞIM AMA 2,5 AYLIKKEN ÖĞRENDİM...ÇÜNKÜ BUNCA STRESTEN SIKINTIDAN ADET DÜZENSİZLİKLERİM BAŞLAMIŞTI 45-50 GÜNE BİR ADET OLUYORDUM ... TAKİP ETMESİ ZORDU...HATTA İLAÇLAR BİLE KULLANIYORDUM ..

AYNI ZAMANDA ENDOKRİN HASTASIYIM BEN.. YANİ TİROİD BEZLERİM AZ ÇALIŞIYOR D VİTAMİNİ VE KALSİYUM İLAÇLARINI DIŞARDAN TAKVİYE EDİYORUM ANLIYACAĞINIZ VE TABİKİ 3-4 YIL ÖNCE UYKUDA 1 AY ARAYLA 4 SEFER TİTREME OLDU, NÖBET GEÇİRMİŞİM...HAYATTA BENİM EPİLEPSİ HASTALIĞIM YOKTU. 26 YAŞIMDA NERDEN ÇIKTI BU DEDİM...AMA HERZAMAN İNSAN BETERİN BETERİ VAR DİYE ALLAHA ŞÜKREDİYOR...NEYSE ÜNLÜ NÖROLOJİ DOKTORU ERHAN BİLİR BANA Bİ İLAÇ VERDİ HAFİF Bİ İLAÇ KARBALEKS 600 MG.. BEN 4 SENEDİR ONU KULLANIYORUM ÇOK ŞÜKÜR BİRDAHA YAŞAMADIM BU PROBLEMİ...SADECE BUNLAR MI...PSİKİYATRİ İLAÇ VERMİŞTİ ANTİDEPRESAN....ÇÜNKÜ ANKSİYETE BOZUKLUĞU ÇIKTI BENDE...BUNCA OLANLARA PSİKOLOJİMİN ALT ÜST OLMASI BORMAL DEĞİL Mİ...EVET ARTIK PSİKOLOJİM ALT ÜST OLMUŞTU...ANLICANIZ 2,5 AYA KADAR BU İLAÇLARI KULLANDIM...HAMİLELİĞİMİ ÖĞRENDİĞİMDE ANTİDEPRESANI KESTİM...AMA NÖROLOJİYİ KESMEDİM ENDOKRİNDEDE SADECE BİR İLACIMI KESTİ DOKTORUM...2 HAFTADA BİR TAHLİLLERLE İLAÇ DOZAJIMI BELİRLEDİK FELAN..... BU ARADA KAFAMDA HEP RAHİM AĞZI ÖLÇÜMÜ VARDI...ANKARAYA GİTTİM ÖZEL HASTANEDE DOKTOR DEDİKİ RAHİM AĞZI ÖLÇÜMÜ NE OLURSA OLSUN SEPTUM AMELİYATI OLAN HER HASTAYA DİKİŞ ATMAYI ÖNERİYORUZ DEDİ...ALLAHTAN TAM 14.HAFTADAYDIM...ÇOK GECİKMEDEN HEMEN BENİ AMELİYATHANEYE ALDILAR VE SERKLAJ YAPILDI..ŞÜKÜR ŞİKAYETİM YOKTU ÇOK RAHATTIM...NEYSE KASTAMONU-ABANAYA EVİME DÖNDÜM...EVİMİN YANINDA OKULUM...YORUCU DEĞİL ÇALIŞMAMA ENGEL OLMADIĞINI SÖYLEMİŞTİ DOKTOR...BENDE ÇOK RAHAT BİRŞEKİLDE ÇALIŞTIM...BU ARADA BEBEK BÜYÜYORDU YAVAŞ YAVAŞ..DERKEN 20 HAFTAYI BİTİRDİK ...BİR GECE YANİ 2 GÜN ÖNCE GECE 4 DE TUVALETE ÇIKTIM..İDRARIMLA BERABER KIPKIRMIZI KANLI SU GİBİ...VE HEMEN AMBULANSI ARADIK BENİ KASTAMONUYA GÖTÜRDÜLER...ABANAYA 1,5 SAAT UZAKLIKTA KASTAMONU...VE SABAH BAKTILAR AYRINTILI ULTRASONLA FELAN BEBEK GAYET İYİ KIPIR KIPIR SUYUDA İYİ DEDİ DOKTORUM..AMA SEN YİNEDE BUGÜN HASTANEDE KAL DEDİ BANA...ODAMA YERLEŞTİM...İDRAR TAHLİLİ FELAN YAPTIRDIM...KUM DÖKÜYOR OLABİLECEĞİMİ SÖYLEDİLER..BENDE TAŞ KUM PROBLEMİ YOKKİ...AÇIKÇASI GELEN KANIN İDRARDANMI GELDİĞİNİ YOKSA VAJİNADANMI GELDİĞİNİ TAM KESTİREMEMİŞTİM AMA ODADA KALDIĞIM SÜRE İÇİNDE KAN PIHTILARI AZAR AZAR GELİYORDU VE İDRARIMI YAPARKEN AŞAĞIYA BİRŞEYİN İNDİĞİNİ HİSSETTİM HEMEN EBE HANIM BAKTI EVET DEDİ...EBE HANIM BAKARKEN SUYU YAVAŞ YAVAŞ AKIYORDU...ANLIYACAĞINIZ DİKİŞLERİN ARASINDAN PLESANTA YIRTILMIŞ DAYANAMAMIŞ VE PATLAMIŞ...HEMEN DOKTORUM ALTTAN UYUŞTURARAK DİKİŞLERİ AÇTI VE İLAÇ VEREREK YATAKTA DOĞUMU BEKLEDİM MALESEF..EŞİNİDE ALDILAR...VE BÖYLECE 4. GEBELİĞİMDE DÜN SONLANDI....

DOKTORUMUN DEDİĞİ ŞUYDU BANA ...RAHİM AĞZIN O KADAR GENİŞ Kİ NERDEYSE BAŞIM KADAR OLDUĞUNU DİKİŞLERİN YETERSİZ OLDUĞUNU FELAN SÖYLEDİ...HERYERE DİKİŞ ATTIRMAMAMN GEREKTİĞİNİ ÜNLÜ HOCALARLA GÖRÜŞMEM GEREKTİRĞİNİ GEREKİRSE KARINDAN KESİLEREK DİKİŞİN ATILABİLECEĞİNİ FELAN SÖYLEDİ....

ama ben bu hamileliğimde çok umutluydum..tamam dedim dikişte attırdım maşallah 3lü 4lü testler de normaldi..kızım olucaktı....bu sefer doğacaktı bebeğim...Çünkü tüm önlemleri almıştım..nerde hata yaptım..yoksa hiç tuvalete bile gitmeden yerimde yatsamıydım...yatsam böyle olurmuydu belki dahada büyürdü karnım..bebek doğacak seviyeye gelebilirdi belki....bununla alakası olabilirmi bilmiyorum ama ben bitmiş durumdayım...mahvolmuş durumdayım....ağlamakla çözüm olsa keşke...evet elden bişey gelmiyor beterin beteri vardır..böylesi daha hayırlıydı belki...neler neler düşünerek avutuyorum kendimi ama işte acıya gözyaşına engel olunmuyor malesef...

BEN BUNDAN SONRA NE YAPACAĞIM....5.YİDE KAYBEDERSEM İŞTE O ZAMAN ÖLÜRÜM....

saygılar...

allah yardımcın olsun.inan çok üzüldüm çözümü varmış işte.moralini yüksek tut ki bebeğine kavuşasın.en azından hamile kalabiliyorsun.bu da büyük bir şey kendine dikkat et.hoşçakal..

merhaba doktor bey.bebeğim 20 aylıkken pnömotoraks oldum.tüp takıldı.bir hafta hastanede yattım.iki sene dolmak üzere.bt çektirip doktoruma gittim.sorun olmadığını ,hamile kalabileceğimi,hamilelik esnasında sönme olursa tüp takıp akciğeri eski haline getirebileceklerini söyledi.şimdi ikinci çocuk istiyorum.yaşım 36.çocuğum 3,5 yaşında.bana neler önerebilirsiniz,hamilelik esnasında nasıl davranmalıyım,kilo alımı vs. nasıl olmalı? teşekkürler..

teşekkürederim....çözümü var elbet ama işte denene denene akıl ruh sağlığımız bozuldu.... hayırlısı olsun

Çok geçmiş olsun. Yaşadıklarınız karşısında kim olsa umudunu yitirirdi. Çözüm içinse tekrar denemek gerekecek. Dilerseniz görüşme için gelin. Ama bu işler uzaktan kumanda ile pek yürümez. Gebe kaldığınızda ya Ankara veya İstanbul'da devamlı takip altında olmanız gerekiyor. Gebe kalmanız ve bebeğinizi kucağınıza almanız dileğiyle

Pnömotoraksın sebebi nedir öğrenebilir miyim?

doktor bey abdominal serklaj diyorlar..bi doktorum karnından yarılıp sezeryan gibi yapılacak diyor...bi doktor 2-3 göbek etrafında kesikler açılacak rahim bantlanacak dikilecek diyor...hamile kalmadan önce yapılacak diyor....bu yöntemin kaç çeşidi var...video araştırdım internette hiç bulamadım...septum videoları var..ama laparoskopik videolar yok...sanırım bi 7-8 ay beklemem gerekicek hamile kalmak için öyle değilmi....

Bide doktor bey rahim kendini toplarmı o kadar düşüklerden erken doğumlardan ve septum ameliyatlarından sonra...rahmim operasyon göre göre iyice bozulmuştur diye düşünüyorum...öyle bişey olması mümkünmü..rahim ağzım iyiicene genişlemiştir o kadar operasyondan sonra....böyle olumsuz şeyler düşünüyorum.....

Ameliyatın adı Schirodkar serklaj operasyonu. Karından sezaryen kesisi veya laparoskopik olarak gebelik öncesinde veya sırasında uygulanabilir. Muayene bulgularınıza göre karar verilecektir. Gebe kalmaınz ve bebeğinize kavuşmanız dileğiyle..

merhaba hocam iyi günler...
ben 30 kasımda laparoskopi oldum iki tüpümde de tıkanıklık vardı aleliyatla açıldı...
son adet tarihlerim 23 eylül 23 ekim 23 kasım şeklinde benim 23 kasımda ki adetim bittikten 3 gün sonra yani adetimin 11. gününde yumurta akıntısı geldi o gün doktora gitmiştim ve sağ tarafımda ki yumurta nın çok iyi olduğunu söylemişti doktor doktordan geldiğimde sağ kasığımda ağrı ve akıntı gelmeye başladı bu mümkünmüdür acaba o kadar erken çatlayabilir mi yumurta ve ben acaba o gün hamile kalmış olabilirmiyim...
cevabınız için şimdiden teşekkürler...

Cevap kolay. Hamile kaldığınızı geciken adetinizle birlikte öğreneceksiniz. Zor ama sabretmeniz gerek. Gebe olmanız dileğiyle...

merhabalar dr.bey bu ay yumurtlama testi yapmaya başladım saon satlarım 8 ekim,4kasım 1aralık 13. günü testim pozştşf çıktı. 14. gün tekrarladım yine pozitifti yanlız önceki gününki daha koyuydu. 14.gün akşam tekrarladım silik çizgi çıktı korunmasız beraberlik oldu ama kasık agrım akıntım yoktu sizce yumurtam çatlamışmıdır hamile kalma ihtmalim warmı? vücut ısım 10.gün 35.6 11.gün 36.0 12.gün35.6 bugün yani 15.gün 36.3 normailmi çatlama olmuşmu sizce? sadece 14.gün sadece korunmasız oldu hamile kaldımmı acaba teşekürler

Son düzenleme:

Çatlama olmuş, gebe kalıp kalmadığınızı ise Adetinizin gecikmesi ile öğreneceğiz (27 Aralıkta gebelik testi yaptırın) gebe kalmanız dileğiyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…