Yüreğimmi Aklımmı Çözemedim

uskudar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2010
117
3
68
İstanbul
Merhaba arkadaşlar...
Daha önce size nişanlıyken aldatılmış olduğumu anlatmıştım okuyanlar bilir...
Şimdi hayatımda yeni biri var ama bu kişi yıllarca tanıdğım ailesine çevresine kadar herseyini bildiğim biri(akrabalığımız var)..normal olarak görüştüğüm birisiydi,aramızda çok iyidi..benim hayatıma biri girdikten sonra muhabbetlerimiz bitmişti..eskisi gibi değildi..onunda hayatına başka biri girmişti sonra duyduk ki kız bunu aldatmış,ayrılmışlardı..Aylar sonra bende nişanlımdan ihanet yüzünden ayrılınca biz tekrar eskisi gibi muhabbetlerimize geri döndük. Çok derdimi sıkıntılarımı dinledi. İkimizde kader ortağı olduğumuz için iyi anlıyorduk birbirimizi. Aylarca böyle devam etti.Belki onun sayesinde içimdeki fırtınalar çabuk dindi. Sonra annemden duydum ki zamanında eski nişanlımın ailesi beni istemeseydi onlar istemeye geliceklermiş. Bunu ona hiç sormadım.Ama herşey geçtiğimiz kurban bayramında gerçekleşti.Tatil için didime gittim,akrabalarımızın yarısı orda yaşıyor,O ve aileside orda.çok güzel bir tatil yaptım.Geliceğim son gün içinde bana karşı olan duygularını açtı.Ben sözlenmeden önce içinde bana karşı bişeyler varmış ama okuyorum,aklımı karıştırmak istemediği için bişey diyememiş,hayatıma biri girincede sesini çıkaramamış..sonra üstüne ikimizde aynı olayları yaşayınca ve benimde yanlız olduğumu görünce bu sefer de kaçırmak istemediğini söyledi. Şimdi onunla beraberim o didimde ben istanbulda..annem bu ilişkiyi onaylıyor.Çünkü ailesi iyi insanlar..Onun hayata bakış açısı da güzel,eski nişanlımda aradığım birçok şey onda var.Yaşadığım acıları bildiği içinde ona göre davranıyor,bana açılmadan önceden de öyleydi. İşte yaşadığım tek sorun ayrı şehirlerde yaşıyoruz ilerde evlendiğimiz zaman büyük ihtimal ben didime yerleşicem orda aileme ait evimde var ama burdaki işimi çok seviyorum bu zamandada iş bulmak kolay değil..o da lise menzunu olduğu için elinde düzenli bir işi yok ve didim gibi bir yerde iş imkanı turizm ve inşaat üzerine..sadece canımı sıkan tek şey işsizlik..ama o geleceğe çok ümitli bakıyor.Benim ailemin evi var ama orda kalmak istemiyor, kendi evimizi alırız diyor,(orda evler hem güzel hemde çok uygun) ,seni mutlu edebilmek için gece gündüz çalışır her işi yaparım,ailemi kimseye muhtaç etmem diyor. Hayata karşı azimli ve güçlü biri..İnsan bazen kalbiyle aklı arasında gidip geliyor!!!!

hersey olumluysa bir tek sorun issizlikse o da zamanla hallolur...
madem bu kadar ciddi seninle, o zaman en kisa zamanda is bulur...
kendini fazla kaptirmadan bazi seyleri zamana birak bence...

teş.ederim yorumun için şuan elinde bir işi var zaten uzun zamandrda sigortası ödeniyor.ama ilerde birgün o iş bittiğinde ne olucak,ne iş yapıcak?elinde belli bir mesleği olmaması canımı sıkıyor... ben burdaki işimi bırakıp oraya gittiğimde bakalım iş bulabilecekmiyim zaten bulmadan elimdeki işi bırakamam.hayata karşı karamsarmı düşünüyorum bilmiyorum?

güzel ve huzurlu bir yuvaysa işimi feda ederimm açıkçası..anlattıgın kadarıyla onunda durumu içler acısı degil..bence sen karamsarsın cnm..

anlattıklarına göre iyi biri ve seni tamamlıyor. ancak sorun diye bahsettiğin şey gerçekten mühim bir mesele... hem eğitim hemde gelir bakımından denk değilsiniz. bence kendinize denk veya sizden üstün biriyle hayatınızı birleştirin...

işzilik sorun değil bence, asıl dikkat etmen gereken çalışmayı bilmesi, sorumluluk duygusunun gelişmiş olması.. benim mezun olan öğretmenlik mezunu arkadaşlarım var, hala boş boş geziyorlar 2yıldır kpss atama derdindeler.. çalışmaktan haberleri bile yok.. ve bazıları sözlü, nişanlı.. görünüşte çok düzgün bir meslek değilmi, ama insanın içinde olmadı mı olmuyor..

bnmde sevdiğimin net bi işi yok -yanı var ama esnaf nıhayetınde - ve lise mezunu
ve neredeyse 8-9 aydr bı ayrılma modunda hatta ayrlmştık da. sebebını kndime bile yenı ıtıraf edıyorum
bi ünvanı yoktu , iş sıkıntıydı ve insanlar ne derdi ..başkasla denedım , olmuo -kaldı ki bu kişi gayet ünvanı da işi de olan biriydi -
ama o bnden daha pozitif daha ümitli ve daha cok caba gösterıyor ..
hayata karamsasr bakma , yönünü daha iyiye dgru cevirmeye çalş,eger onun yanında eger onun yanında mutlu oluyorsan sana verdiği degeri her anlamda görüyorsan bırak ünvanı olmasın.

tabiki kalbinin sesini dinle..
20 yıl sonra yalnız bir iş kadını olmak mı
aşkla dolu mutlu zamanlar mı...

tabi her şey her zaman güzel gitmez. inişler çıkışlar olacaktır. ama denemeye değer bence...

işzilik sorun değil bence, asıl dikkat etmen gereken çalışmayı bilmesi, sorumluluk duygusunun gelişmiş olması.. benim mezun olan öğretmenlik mezunu arkadaşlarım var, hala boş boş geziyorlar 2yıldır kpss atama derdindeler.. çalışmaktan haberleri bile yok.. ve bazıları sözlü, nişanlı.. görünüşte çok düzgün bir meslek değilmi, ama insanın içinde olmadı mı olmuyor..

yorumunlarınız için çok teşekkr ederim hepinize... liseyi bitireli 5 yıl olmuş,askerliğini yapmış biri ,çalışma duygusu var çok hırslı,hayalleri bile benden daha geniş...mesela abisi evleneli kaç yıl oldu hala ailesiyle yaşıyor ama o bunu kesinlikle istemiyor..kendi ayaklarımın üstünde durucam diyor..bende mezun olduktan 1 yıl sonra iş bulabildim.bana söz verdi dün gece açıktanda olsa üniversite okucam dedi.(eski nişanlımla aynıydık eğitim ve gelir yönünden ama o bu kadar çalışkan biri değildi.birazda rahatına düşkündü.maddi yönden nasıl geçinicez diye sorar,sorumluluk almaktan biraz korkardı.)

Son düzenleme:
bak kendin de aradaki farkı yaşayarak görmüşssün ztn..
bosver bunları sen onunla mutlu olduktan sonra herşeye çözüm bulunur

Back
X