- Konu Sahibi strawberry_cake
-
Mahsuru yoksa hangi ülke paylaşır mısınızBenim gideceğim ülkede ilk okullar saat 15:00 sonrası için okulların çalışan anne babalar için ücret karşılığında sundukları hizmet var saat 18:30 kadar. Çocuklarımın biri 4 diğer 6 yaşına girecek tam ideal yastalar.
Hangi ülkeye gidiyorsunuz bilmiyorum ama bisey sormak istedim çalısacagim yazmışsınız çocuklar kaç yaşında siz çalışırken kendilerini nasıl idare edecekler ? Daha doğrusu kucuk çocuğu olan kadinlar nasıl yapıyor ? Örneğin baktım da Almanya’da ilkokullar 7.30-12.30 falan oluyormuş ortalama. Öğleden sonra nasıl yapılıyor ? Sizin çevreniz oradaymış sorun yaşamazsınız belki ama olmayanlar ne yapıyor ?
O zaman onun geri adım atmasına izin vermeyin. Alışır kesin, hatta bu günleri dahi unutur hatirlatsaniz kendini güçsüz hissedip abartma dahi diyebilir :) siz planınıza devam edin, onun ev arabaya kanmasına izin vermeyin. Türkiye oynak bir zeminde, ne olacağı hiç belli değil. Ev arabaya güvenip adım atmayan herkes gün geçtikçe pişman oluyor olmaya da devam edecek maalesef.Turist olarak değil herşeyi tam yazmadım. Kalacağımız yer belli çocukların okulu vs herşey hazır muallakta kalan tek şey eşimin oraya alışıp alismayacagi.
İnanin hep anlayışla yaklaştım bu konuda. Yani eşimi hiç bir zaman zorlamadim gitme konusunda. Son zamanlarda kendisi çok istiyordu gitmeyi. Ben iyice dusunup tanışalım dedikçe bir an önce karar verelim diye o baskı yapıyordu bana. Benim biletleri almadan önce onun adına yaşadığım tereddütleri o biletleri aldıktan sonra yasamaya başladı. Birde annesi gibi laf durtmeye başladı onun mimiklerini ses tonunu falan taklit ederek. O böyle yaptiginda geriliyorum ister istemez.Eşinizin tereddütleri olması normal. Siz doğup büyüdüğünüz ülkeye gideceksiniz ama eşiniz yabancılık çekecek. Tamam siz de gelmişsiniz buraya yaşamışsınız ama kendi ülkenize gelmişsiniz. Diline, kültürüne tamamen yabancı olduğunuz bir ülkeye gitmekle aynı şey değil bence. Eşinize yüklenmek yerine onu da anlamaya çalışın derim. Yalnızlık çekecek, alışık olmadığı bir işte çalışacak. Dil bilmiyor ki bu çok önemli bir sorun. Belli bir yaştan sonra düzen değiştirmek daha zor. Eşinizi de anlamaya çalışın.
İngilizcesi hiç yok malesef. Bu yaştan sonra dil ogrenmek kolay olmayacak ama kaybedecek birşeyi olmayacak aksine yeni bir lisan öğrenerek kendisine yatırım yapmış olacak. Bu gibi zorlukluklar yaşaması bence oturduğu yerde körelmesinden iyidir.Eşiniz kesinlikle yurt dışıda bu kafayla tutunamaz, hele ingilizcesi kötüyse ilk 3 sene güzel bir işte çalışmayı gözden çıkarsın zaten. Benim 4 ay oldu geleli ingilizcem a2 seviyesinde çok zorlanıyorum benim için çok zor bende her gün dönmeyi düşünüyorum o kadar zor eşin hiç yapamaz.
Size özelden mesaj atmaya çalıştım ama olmadıMahsuru yoksa hangi ülke paylaşır mısınız
Kesinlikle sizin gibi düşünüyorum. Bir insanın hayattaki tek gayesi ev ve araba sahibi olmak olmamalı bence. Türkiye'nin eksikleri malesef saymakla bitmiyor. Evide arabasida eksik kalsın. Gercekten artık zerre kadar gözüm yok bunlarda. Ben eski kaliteli yasantimi istiyorum. Çocuklarımıda böyle bir ortamda büyütmek istiyorum. Onların geleceğini kıytırık bir eve ve arabaya mahkum etmek istemiyorum.O zaman onun geri adım atmasına izin vermeyin. Alışır kesin, hatta bu günleri dahi unutur hatirlatsaniz kendini güçsüz hissedip abartma dahi diyebilir :) siz planınıza devam edin, onun ev arabaya kanmasına izin vermeyin. Türkiye oynak bir zeminde, ne olacağı hiç belli değil. Ev arabaya güvenip adım atmayan herkes gün geçtikçe pişman oluyor olmaya da devam edecek maalesef.
Almanya’da da okul sonrası çocuklar cüzi bir miktar karşılığında aktiviteler ve ödevler için kalabiliyor akşam 5 e kadar okullar açık.Ne güzel bir hizmetacaba Almanya’da var mı ki ?
Eşim tam tarif ettiğiniz gibi malesef. Bu adımı hiç atmasamda ömür boyu çocuklarıma karşı vicdan azabı çekecegim. Onlara orda sağlam bir zemin hazırlamak varken buranin çalkantılı ekonomik siyasi ve coğrafi hayatına mahkum edeceğim. Türkiye'nin gelişmiş bir yerinde yasasaydim yine bu kadar dert etmeyecektim belki kendime ama yaşadığım yer cahil insanlarla dolu. Bu cehalet artık beni yoruyor hatta sinirlerimi yıpratıyor. Böyle bir ortamda yaşamaya hiç tahammulum kalmadı.Yurtfisinda yaşamış biri olarak söylüyorum, eşiniz gibileri çok gördüm, değil 1 sene 3 ay dayanamıyorlar
Yanlış anlamayın amacım hevesinizi kırmak değil ama giderken bunu bilerek gidin
Avrupa ya da Amerika nereye gidecekseniz yaşam buradakinden çok çok farklı ve Türk kültürüne bağlı, burada yaşamayı seven , ailesine düşkün insanlar gerçekten yapamıyor, kadınlar yine bir nebze daha güçlü duruyor , mutsuzsa bile çocukları için katlanıyor ama erkekler öyle değil, hele bir de dil bilmiyorsa inanılmaz pişman olup dönecek
İnşallah yanılırım ve dilediğiniz hayatı kurarsınız ama çok zorlanacaksiniz çünkü çok gördüm eşiniz gibileri maalesef
Siz vizyonlu birisine benziyorsunuz, eşiniz çevrenizin sizi kendinize benzetmesine izin vermeyin, siz onları yukarı çekin. Eğer alisamazsa da kendi problemi ama akıllı bir insansa gidişat ortada 2 ay sonra laf edecekse de 2 yıl sonra etmeyeceğine eminim nasıl biri olursa olsun. Yolunuz açık olsun simdiden.Eşim tam tarif ettiğiniz gibi malesef. Bu adımı hiç atmasamda ömür boyu çocuklarıma karşı vicdan azabı çekecegim. Onlara orda sağlam bir zemin hazırlamak varken buranin çalkantılı ekonomik siyasi ve coğrafi hayatına mahkum edeceğim. Türkiye'nin gelişmiş bir yerinde yasasaydim yine bu kadar dert etmeyecektim belki kendime ama yaşadığım yer cahil insanlarla dolu. Bu cehalet artık beni yoruyor hatta sinirlerimi yıpratıyor. Böyle bir ortamda yaşamaya hiç tahammulum kalmadı.
ortamınız böyleyse siz doğru bir karar vermisşiniz,yalnız işte eş kişisine destek tam gaz olmalı.en azından adaptasyon sürecinde.Hakkınızda hayırlısı olur inşallah.Eşim tam tarif ettiğiniz gibi malesef. Bu adımı hiç atmasamda ömür boyu çocuklarıma karşı vicdan azabı çekecegim. Onlara orda sağlam bir zemin hazırlamak varken buranin çalkantılı ekonomik siyasi ve coğrafi hayatına mahkum edeceğim. Türkiye'nin gelişmiş bir yerinde yasasaydim yine bu kadar dert etmeyecektim belki kendime ama yaşadığım yer cahil insanlarla dolu. Bu cehalet artık beni yoruyor hatta sinirlerimi yıpratıyor. Böyle bir ortamda yaşamaya hiç tahammulum kalmadı.
Haklısınız. Çok zor olacak ama bence Türkiye'de yaşadığımız zorluklar karşısında bunlar aşılabilir seyler. Terör, darbe, ekonomik kriz ve 3 büyük depremi yakından tecrübe ettim bu ülkede. Adaletsizliği, liyakatsizligi, kutuplaşmayı ve insan haklarının Allah'a emanet olmasini vs hiç saymiyorum. Neredeyse heryerde ye kürküm ye düşüncesi hakim. Sırf insan olduğu için kim değer görüyor bu ülkede? Orda sokakta yaşayan insanlara bile saygı gösteriliyor. Ya inanın sırf bu söylediğim şey bile insanin bilinç altına öyle bir güven yerleştiriyor öyle bir rahatlik veriyorki insana. Bence sırf bunun için bile yeni bir lisan öğrenmeye ve yeni bir kültüre alışmaya değer. Dediğiniz gibi ulaşacağımız sonuç kesinlikle yaşayacağımız zorluklara değer.Siz yurt dışında yaşadığınız için kıyas yapabiliyorsunuz. Dil probleminiz de yok.Fakat eşiniz açısından bakınca gerçekten çok zor bir karar.çok haklı kararsızlık yaşamakta, yurt dışında yaşamak güzel,imkanlar güzel ama sıfırdan başlamak çok zor. Ehliyet baştan,dil öğrenme ne yaparsan yap asla ana dilin gibi konuşamıyorsun yeri geliyor yanlış telaffuz ettiğin kelime yüzünden derdini anlatamıyorsun.sistemi baştan çözmek,herşeye alışmak uzun bir süreç.en sonunda kesinlikle değer.çocuklarda adapte olur ama eşiniz hem yakınlarını hem işini geride bırakacak hiç kolay bir karar değil.Çok iyi anlıyorum
Eşim tam tarif ettiğiniz gibi malesef. Bu adımı hiç atmasamda ömür boyu çocuklarıma karşı vicdan azabı çekecegim. Onlara orda sağlam bir zemin hazırlamak varken buranin çalkantılı ekonomik siyasi ve coğrafi hayatına mahkum edeceğim. Türkiye'nin gelişmiş bir yerinde yasasaydim yine bu kadar dert etmeyecektim belki kendime ama yaşadığım yer cahil insanlarla dolu. Bu cehalet artık beni yoruyor hatta sinirlerimi yıpratıyor. Böyle bir ortamda yaşamaya hiç tahammulum kalmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?