Yurt dışına yerleşme ve eş faktörü

Almanyada bildigim yari zamanli calisma yaygin. Okul sonrasi etut veya bakim merkezleri de yaygin, ucretleri yuksek ama bir kismini devlet oduyor, uygun fiyatlilarda yer bulmak zor oluyor.

Turist olarak değil herşeyi tam yazmadım. Kalacağımız yer belli çocukların okulu vs herşey hazır muallakta kalan tek şey eşimin oraya alışıp alismayacagi.
O zaman onun geri adım atmasına izin vermeyin. Alışır kesin, hatta bu günleri dahi unutur hatirlatsaniz kendini güçsüz hissedip abartma dahi diyebilir :) siz planınıza devam edin, onun ev arabaya kanmasına izin vermeyin. Türkiye oynak bir zeminde, ne olacağı hiç belli değil. Ev arabaya güvenip adım atmayan herkes gün geçtikçe pişman oluyor olmaya da devam edecek maalesef.

İnanin hep anlayışla yaklaştım bu konuda. Yani eşimi hiç bir zaman zorlamadim gitme konusunda. Son zamanlarda kendisi çok istiyordu gitmeyi. Ben iyice dusunup tanışalım dedikçe bir an önce karar verelim diye o baskı yapıyordu bana. Benim biletleri almadan önce onun adına yaşadığım tereddütleri o biletleri aldıktan sonra yasamaya başladı. Birde annesi gibi laf durtmeye başladı onun mimiklerini ses tonunu falan taklit ederek. O böyle yaptiginda geriliyorum ister istemez.

Eşiniz kesinlikle yurt dışıda bu kafayla tutunamaz, hele ingilizcesi kötüyse ilk 3 sene güzel bir işte çalışmayı gözden çıkarsın zaten. Benim 4 ay oldu geleli ingilizcem a2 seviyesinde çok zorlanıyorum benim için çok zor bende her gün dönmeyi düşünüyorum o kadar zor eşin hiç yapamaz.

İngilizcesi hiç yok malesef. Bu yaştan sonra dil ogrenmek kolay olmayacak ama kaybedecek birşeyi olmayacak aksine yeni bir lisan öğrenerek kendisine yatırım yapmış olacak. Bu gibi zorlukluklar yaşaması bence oturduğu yerde körelmesinden iyidir.

İki taraf da haklı. Yurt dışında yaşayan çok tanıdığım var yakınen. İsviçre’ye gittiğimde şöyle demiştim, keşke burası benim memleketim olsaydı. Gerçekten başka ülkede yaşamak da hiç ama hiç kolay değil. Umarım sizin için çok iyi olur.

Kesinlikle sizin gibi düşünüyorum. Bir insanın hayattaki tek gayesi ev ve araba sahibi olmak olmamalı bence. Türkiye'nin eksikleri malesef saymakla bitmiyor. Evide arabasida eksik kalsın. Gercekten artık zerre kadar gözüm yok bunlarda. Ben eski kaliteli yasantimi istiyorum. Çocuklarımıda böyle bir ortamda büyütmek istiyorum. Onların geleceğini kıytırık bir eve ve arabaya mahkum etmek istemiyorum.

Yurtfisinda yaşamış biri olarak söylüyorum, eşiniz gibileri çok gördüm, değil 1 sene 3 ay dayanamıyorlar
Yanlış anlamayın amacım hevesinizi kırmak değil ama giderken bunu bilerek gidin
Avrupa ya da Amerika nereye gidecekseniz yaşam buradakinden çok çok farklı ve Türk kültürüne bağlı, burada yaşamayı seven , ailesine düşkün insanlar gerçekten yapamıyor, kadınlar yine bir nebze daha güçlü duruyor , mutsuzsa bile çocukları için katlanıyor ama erkekler öyle değil, hele bir de dil bilmiyorsa inanılmaz pişman olup dönecek
İnşallah yanılırım ve dilediğiniz hayatı kurarsınız ama çok zorlanacaksiniz çünkü çok gördüm eşiniz gibileri maalesef

Siz yurt dışında yaşadığınız için kıyas yapabiliyorsunuz. Dil probleminiz de yok.Fakat eşiniz açısından bakınca gerçekten çok zor bir karar.çok haklı kararsızlık yaşamakta, yurt dışında yaşamak güzel,imkanlar güzel ama sıfırdan başlamak çok zor. Ehliyet baştan,dil öğrenme ne yaparsan yap asla ana dilin gibi konuşamıyorsun yeri geliyor yanlış telaffuz ettiğin kelime yüzünden derdini anlatamıyorsun.sistemi baştan çözmek,herşeye alışmak uzun bir süreç.en sonunda kesinlikle değer.çocuklarda adapte olur ama eşiniz hem yakınlarını hem işini geride bırakacak hiç kolay bir karar değil.Çok iyi anlıyorum

Eşim tam tarif ettiğiniz gibi malesef. Bu adımı hiç atmasamda ömür boyu çocuklarıma karşı vicdan azabı çekecegim. Onlara orda sağlam bir zemin hazırlamak varken buranin çalkantılı ekonomik siyasi ve coğrafi hayatına mahkum edeceğim. Türkiye'nin gelişmiş bir yerinde yasasaydim yine bu kadar dert etmeyecektim belki kendime ama yaşadığım yer cahil insanlarla dolu. Bu cehalet artık beni yoruyor hatta sinirlerimi yıpratıyor. Böyle bir ortamda yaşamaya hiç tahammulum kalmadı.

Siz vizyonlu birisine benziyorsunuz, eşiniz çevrenizin sizi kendinize benzetmesine izin vermeyin, siz onları yukarı çekin. Eğer alisamazsa da kendi problemi ama akıllı bir insansa gidişat ortada 2 ay sonra laf edecekse de 2 yıl sonra etmeyeceğine eminim nasıl biri olursa olsun. Yolunuz açık olsun simdiden.

ortamınız böyleyse siz doğru bir karar vermisşiniz,yalnız işte eş kişisine destek tam gaz olmalı.en azından adaptasyon sürecinde.Hakkınızda hayırlısı olur inşallah.

Emin olmadan gitmeyin bence. Benim yakın akrabam karı koca İngiltereye gittiler , buradaki arabayı falan sattılar orada düzen kurmak için. Ama yapamadılar. En büyük motivasyonlari çocuklarının ingilizce ile buyumesiydu ama gidince cocuklarini aileden uzak büyütmek onları vicdanen rahatsız etmiş, bir de bir aile üyesinin hastalık durumu olunca hepten huzursuz oldular. Orada da çok yapamadılar, çevre edinememisler, insanlarını - kapalı havasını sevmemisler , yemeklerini yiyememisler vs. Azıcık asım kaygısız basım diyip döndüler. Ellerinde kalan tek şey maddi zarar oldu.

Haklısınız. Çok zor olacak ama bence Türkiye'de yaşadığımız zorluklar karşısında bunlar aşılabilir seyler. Terör, darbe, ekonomik kriz ve 3 büyük depremi yakından tecrübe ettim bu ülkede. Adaletsizliği, liyakatsizligi, kutuplaşmayı ve insan haklarının Allah'a emanet olmasini vs hiç saymiyorum. Neredeyse heryerde ye kürküm ye düşüncesi hakim. Sırf insan olduğu için kim değer görüyor bu ülkede? Orda sokakta yaşayan insanlara bile saygı gösteriliyor. Ya inanın sırf bu söylediğim şey bile insanin bilinç altına öyle bir güven yerleştiriyor öyle bir rahatlik veriyorki insana. Bence sırf bunun için bile yeni bir lisan öğrenmeye ve yeni bir kültüre alışmaya değer. Dediğiniz gibi ulaşacağımız sonuç kesinlikle yaşayacağımız zorluklara değer.

Eşiniz için istemediğiniz bir hayatı yaşamak fazla fedakarlık olur aynı şey eş kişisi için de geçerli. Gerekirse evliliğinizi gözden geçirin ama kesinlikle kararınızdan vazgecmeyin

Bence gidin zaten , ben pandemi yüzünden dönmek zorunda kaldım hala lanet ediyorum pandemiye , bana göre Avrupa cennet, ama herkes ben değil, gerçekten çok zorlanan ve parasını pulun herseyini bırakıp dönen Türkleri çok gördüm
Gittikten sonra daha ciddi kararlar vermeniz gerekebilir , siz eğer oradaki hayatı severseniz , eşiniz de dönmek isterse ikilemde kalacaksınız, bunları bilerek gidin , erkek milleti zora gelemiyor maalesef, benim ömrünün yarısını yurtdisinda geçirmiş eşim bile en ufak sorunda dönsek mi acaba diye beynimi yiyordu biz kendi işimizi yaptığımız için ülke bürokrasisi ile çok uğraşıyorduk , eşim sürekli havlu atıyordu, yani erkekler gerçekten zorlanıyor, inşallah siz mutlu olursunuz çocuklarınızla beraber

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…