Yurt dışına yerleşmek ne kadar doğrubir karar olur?

Sizi alintiladim neden calisamadigini sormak icin ama o lafi genel yazdim. Insan dogasi confort zonedan çıkamio cok var calismasinda sorun olmayip hicbir is yapmadan duran. Bi dolu is kolu oldugu halde kendini degistirmekten korktugu icin is yok diyen.

Orada bankacilik yapabilmek icin nasil bir sürecten gectiniz? Ne kadar egitim aldiniz? Bu egitimler icin ne kadar ödemek gerekir? Bir de finans merkezi frankfurt denmisti. Orada mi calistiniz? Yoksa berlinde falan da is bulunabilir mi? Cok sordum kusura bakmayin

Almanya'da bankacılık mesleği var 3 yıl sürüyor, haftanın 2 günü meslek okuluna gidiyorlar diğer günleri bankada çalışıyorlar. Ben üniversite'de aktüerya bilimleri ve sigortacılık (lisans) okudum, meslek yapmadım. Hayır ben başka eyalette çalıştım, her yerde çalışılabilinir. Frankfurt şart değil ama kendinizi geliştirmek isterseniz, Frankfurtta Finans ve Bankacılık alanında iyi üniversiteler/yüksek okullar var. Belki 2 sene Master yaparsanız, yurtdişi iş tecrübeniz de var, iyi bir şansınız olur.

Meslek yapanlar ücret ödemiyor, maaş alıyor. Özel üniversiteler/yüksek okullar pahalı, yanlış hatırlamıyorsam ayda 400-500eur falan idi benim zamanımda. Devlet üniversiteleri/ yüksek okullarında yalnızca sömestr ücreti ödeniyor ve tabiiki sağlık sigortası (ayda 100€), ama eşiniz de çalışacağı için onun üzerinden sigortanız olacak. Master yani yüksek lisans fiyatları epey yüksek diye biliyorum, tam olarak bilmiyorum maalesef. Yani aklımda kalan bir rakam var ama yanlış hatırlıyor olabilirim veya değişmiş de olabilir.

Son düzenleme:
ben yalan yanlis oldugunu mu söyledim? Siz dediginizi dogrulayip üstüne biraz daha bilgi koydum konu sahibi icin. Bunda niye art niyet aradiniz ki simdi?
Art niyet aramadım, lütfen yanlış anlaşılma olmasın. Daha önceki mesajımı görmemiş olabileceğinizi düşündüm, yanlış anlaşıldımsa özür dilerim.

Art niyet aramadım, lütfen yanlış anlaşılma olmasın. Daha önceki mesajımı görmemiş olabileceğinizi düşündüm, yanlış anlaşıldımsa özür dilerim.
unutalaim gitsin öylese, yazim diliyle gercek sohbetin farki iste. Insan yanlis anliyor bazen. Bende sizi üzmek istemedim.

O zaman ki egitimle simdi kibir degil

Temelli mi dusunuyorsunuz bence iki yilliginaa deger ..
Ordaki kazancinizi biriktirip gelirsiniz burda yatir yaparsiniz coxuklariniz dil ogrenmis olur ..

Şu an aynı durumdayız . Eşim üniversitede doç yabancı ünşvetsiyştede 5 yıl çalışanilecek sınavı kazandı. Ama kafayı yiyeceğim çocukların okuku var orcan buraya gelince alışma dönemi var .Evimi aldım arabamı aldım sizin geri dönme gibi bit durum sö konusuysa daha kolay bence
Aynen öyle evim çok güzel arabam çok güzel konumum Akdeniz’e yakın olduğu için yılda üç kere tatile gidebiliyoruz. Ama şimdi eşim beş yıllığına Avrupa gitme sınavını kazandı kafayı yiyecem ne yapacağımı bilmiyorum

Simdi oyle ha deyince gidilmiyor.
Ozellikle bazi ulkelere yerslesme izni icin sinav (dil yeterlilik vs..) aciyor.
Ayrica disarida alacagi ucretin ne olacagi da onemli.
Şirket gonderiyorsa zaten ev veriyor.Bir takim harcamalari karsiliyor.
Ayrica iyi bir uni'den derece ile bile mezun olsa ilk tercih genelde Turkler olmuyor.
Dedigim gibi sirket gonderiyorsa hemen gidin.
Ancak boyle bir durum yoksa işler bu noktada biraz daha zorlaşabilir.

Ya ben tam bunlarin ortasindayim tüm is arkadaslarim böyle. Tek kullanimlik kahve bardagi getiriyordum (Einstein yada Starbucksdan falan) toplanip hep kullanmaligindan almislar bana Öglen havuc, turp yiyor birisi hergün karsimda. Hepsi bisikletleriyle gelir gider ise. Esimin arabasi oldugunu bile söylemedim hic korkumdan

Ben bazen ingilizcem ile eziyorum sinir olunca. Anadilim ingilizce benim, nedense iyi ingilizce bilenden korkuyorlar onu kesfettim

bu konuda cok haklisin.Adamlarin dertleri yok.Ben hep esime derim buradaki insanlarin hic dertleri yok o yüzden extrem sporlara sariyorlar.Halbu ki türkiye` de yasalar, her aksam eve geldiklerinde cok sükür bugünde ölmedik, hapse düsmedik diyebilseler böyle sporlara hic ihtiyaclari kalmayacak.

Keske bende gıdebılsen .Kendını dusunme cocuklarını dusun .Çocukların ne guzel yetısır .

Almanya da çok tanıdık var. Zengini de var fakiri de var ama hepsinin ortak düşüncesi Almanların çok katı olduğu ve Türklerden hoşlanmadığı yönünde. İtalya daha iyi olur gibi. Bence nere olursa olsun burdan iyi olur.. Gidişat iyi değil.

Şu gitmek isteyenlere keşke hepimiz yardım etsek de gitseler. Bitmediniz ya.. Batan gemiyi önce fareler terkedermiş. Biz gemimize sahip çıkma derdindeyiz, batarsak da vatanımızda boğuluruz. Şereftir. Ne mutlu Türk’üm diyene!

İtalya ekonomisi zonko, hiç iş yok yerlilere bile yok. Pandemiden önce de işsizlik çoktu, şimdi koptu gitti. İtalyanlar Akdenizli vb diyorlar ona kanmayın Almanlardan 5 kat daha ırkçı ve suratsızar... Almanlar en azından medeni İtalyanlarda o da yok. Tech işi yapanlar için Portekiz ve İspanyada istihdam var ama maaşlar düşük. Nitelikli göçmen seniz Almanyada en azından cebe para giriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…