- 23 Ağustos 2012
- 51.388
- En iyi cevaplar
- 1
- 239.250
- 898
- Konu Sahibi Hellohappiness
-
teşekkürler bilgi için :) benimde eş durumundan çalışma iznim oluyor onun ülkesinde gösterecek evde var. Benim aklıma takılan en büyük soru belirli bir süre ülke içinde olmamıza gerek var mı? yani o ülkede yaşamayacağım için sorun olur mu ona emin olamıyorum
ay ben kendimi ifade edemedim :)Evet var kız, banka hesabı açman gerek, bir de ikametgah almaya senin de gitmen gerek. Git, 2 hafta kal işleri hallet diyorum çok uzak bir yer değilse
Çalışma vizesi ile gelenler çocuk parası alamıyor diye biliyorum.3 odalı bir eve kira, yakıt, elektrik, aidat, otopark, internet, tv vergisi dahil çok lükse kaçmazsanız 1200 euro para ödersiniz, mühendis maaşı 5000 euro civarında olması lazım, kaç çocuk var bilmiyorum ama çocuk başı 200 euro para alacaksın, 2 çocuk olsa 400 euro da oradan gelir, geriye kalan 4200 euro ile de rahat rahat geçinebilirsiniz, zira 4 kişilik bir ailenin gıda gideri yaklaşık 400-500 euro arasında. Böyle bir imkanın varsa bence hiç durma.
Yerleşim izni aldıktan itibaren çocuk parası alacaklar.Çalışma vizesi ile gelenler çocuk parası alamıyor diye biliyorum.
Tamam işte kaçdınların cogu o mantıkla orda yani.güya oturduğun yerden kocandan ayrısın ve iş imkanın yok diye devletten yardım alıyorsun ama üç kagıtcılık.ben de onu diyorum.yanlıs olmasın dayımlar bosanmıs degil ondan sonra örnek verdim de onlarla alakalı degıl yaniO oturduğun yerden para kazanmak olmuyor, devleti kandırmak ve aldatmak oluyor. Hakkın olmayan paraya yalanla dolanla el uzatmak oluyor. Neyse.
Benim mesaj alıntı yapmıssınız ama cıkmıyor görunmuyor bende mı sorun varSu anda ekonomik kaygilarim yok. Kendimce bir varligim, orta seviye bir gelirim var. Yeme icme, gezme, sosyal aktivite vs konusunda rahatiz. Belki bu standartlara gittigim yerde ulasamayabilirim. Amacim cocuklarim daha iyi egitim alsin, insanca calisma ve yasama firsati bulsun.
Bir kaç yıl önce olsa gidin derdim ama şimdi eğitimli insanlara asla gidin demem. Çünkü çok giden oldu, başta Almanya olmak üzere göç eden insanların dahil olduğu sistem kolay değil. Konut kiraları, vergi yükleri, değişim süreci vs... Daha da ötesi kalbimin bir yeri kırılıyor ,evet insanlar geleceklerini düşünüyor, ülkede şu an durum çok sıkıntılı ama burası da bizim... Bu düzenin böyle gideceğine inanmıyorum, elbet değişecek, eğitimli insanlara ihtiyacı var bu ülkenin, beyin göçü sonuçları uzun vadede korkunç bir olay bu ülke için. Bu benim gönlümden geçen tabi ki, bireysel çabalarla ne kadar olur diye düşünenler olabilir ancak fikrim eğitimli, düzgün insanlar azaldıkça meydan daha çok cahillere kalacak, bu da inanın çok zoruma gidiyorHerkese merhaba. Eşim ülkemizdeki en iyi üniversitelerden birinden mezun mühendis. Arkadaşları çeşitli avrupa ülkelerine yerleşti. Ülkemizin ekonomik ve sosyal çöküşü ve eğitimin giderek kalitesizleşmesi nedeniyle en cok da çocuklarımız için biz de gitmeyi düşünüyoruz. Eşim mesleğini yapabilecek ancak ben ne iş yaparım, tek maaşla hayat standardımız nasıl olur bilemiyorum. Ben 15 yıldır bankacıyım. Burada evimiz, arabamız, ortalama bir hayat standardımız var. Aramızda benzer durumda olan var mı? Özellikle Avrupa ülkelerine gidenler tecrübelerini paylaşabilir mi? Bu arada eşim iyi derecede ingilizce biliyor. Ben de orta diyebilirim, gelistirmeye çalisiyorum.
ay ben kendimi ifade edemedim :)
demek istediğim şu aslında yılda belirli bir süre ülke içinde olmak gerekiyor mu oraya bağlı çalıştığımız için?
evett aradığım cevap teşekkür ediyorum çok :)Kapişşşş şimdi kaptım
Her ülkede yasa farklı ama evet, AB ülkeleri için en az 1 yılın 6 ayını o ülkede geçirmen gerekiyor yoksa vizeni /çalışma iznini ve vergi nonu kaybediyorsun
Dayınız yapmışsınız gibi anlatmışsınız çünkü. Ben de o yorumunuza eksi puan verdim bu sebeple çünkü marifetmiş gibi yazmışsınız. Tekrardan bir daha yazdığınızı okuyun. Ve o kadar da kötüsünüz ki ben eksi verdim diye hemen koşup benim eski mesajlarımdan birine eksi vermişsiniz. Ne diyeyim...Tamam işte kaçdınların cogu o mantıkla orda yani.güya oturduğun yerden kocandan ayrısın ve iş imkanın yok diye devletten yardım alıyorsun ama üç kagıtcılık.ben de onu diyorum.yanlıs olmasın dayımlar bosanmıs degil ondan sonra örnek verdim de onlarla alakalı degıl yani
Ya ozaman mesajları tam okuyupta kime eksi veriyorsanız verin, sonradan düzeltme olmadığı için arkadan yazmıstım halbuki. Eksi verip vermemeklemi kötü olunuyor sjdjskf o halde eksiyi geri cekebilirmişsiniz demek ki siz de kötüsünüz. Ne diyiim.Dayınız yapmışsınız gibi anlatmışsınız çünkü. Ben de o yorumunuza eksi puan verdim bu sebeple çünkü marifetmiş gibi yazmışsınız. Tekrardan bir daha yazdığınızı okuyun. Ve o kadar da kötüsünüz ki ben eksi verdim diye hemen koşup benim eski mesajlarımdan birine eksi vermişsiniz. Ne diyeyim...
Yurt dışında yaşayanlar kimse gitmesin istiyorlar heralde bu kadar kötülediklerine göre
Aralık ayı maaşının yarısını görmeden devlete veriyoruz biz. İki sene önce burun kıvırdığımız şarap olmuş 180 lira. 35’lik rakı alırken bi yetmişlik devlete ısmarlıyoruz. Market fiyatları bunlar, dışarda yemeyi içmeyi unuttuk. Benzinin litresi 15 liranın üzerinde. Gerçi bir araba alırken üç araba da devlete aldığımız için araba alıp kullanacak halimiz de kalmadı. Sağlık hizmeti ücretsiz evet, 7 liralık ilacı doktora yazdırınca eczanede 10 lira ödüyoruz. Ama farkında olmadığımız için ücretsiz sanıyoruz sağlık hizmetini. Maaşlı çalışan kesim için ev almak falan hayal zaten. Zorlayıp, boyumuz kadar borca girip aldığımız evler de 70 metrekare ilk depremde yıkılacak kalitede dört duvar. Ama almanya bizi kıskanıyor işte. Alamancılar da hep dönmek istiyorlar da düzen müzen vırt zırt dönemiyolla...
Yalnız orda büyüyenlerin özellikle almanya çocukların çoğu meslek yapıyor üniversite okuyanlar çok nadir. Benim üniversitede bir arkadaşım almanya doğumluydu. Ve okumak için Türkiye ye gelmişti. Orda olsam meslek yapmam gerekecekti. Okul okuyamazdım zordu diyordu. Burda daha iyi eğitim alacağını düşündüğü için gelmiş. Eğitim daha iyi kime göre iyi neye göre iyi? Burada güzel bir koleje gönderseniz çok daha iyi eğitim alabilirler.Su anda ekonomik kaygilarim yok. Kendimce bir varligim, orta seviye bir gelirim var. Yeme icme, gezme, sosyal aktivite vs konusunda rahatiz. Belki bu standartlara gittigim yerde ulasamayabilirim. Amacim cocuklarim daha iyi egitim alsin, insanca calisma ve yasama firsati bulsun.
Kincisiniz yazmak istemediğim için kötüsünüz diye belirttim. Diğer mesajınızı okuma sırasından dolayı daha sonra gördüm zaten. Sorun mesajımı beğenip beğenmemeniz değil, misilleme için koşup hemen bir mesajıma eksi verip aklınızca ödeşmek. Eksiyi geri çekmiştim zaten sldldkld.Ya ozaman mesajları tam okuyupta kime eksi veriyorsanız verin, sonradan düzeltme olmadığı için arkadan yazmıstım halbuki. Eksi verip vermemeklemi kötü olunuyor sjdjskf o halde eksiyi geri cekebilirmişsiniz demek ki siz de kötüsünüz. Ne diyiim.
o zamanlar anadolu lisesi fen lisesi vardıEvet biz de devlet okullarindan mezun olduk ama sanki egitim kalitesi cok cok daha kötü. Bankaya staja gelen gencleri görüyorum ve maalesef ülkelerinden, dünyadan haberleri yok. Egitimci arkadaslarim da özel okullar konusunda olumsuz düsünüyor. Ancak devletteki kontenjanlar ve dini egitimi bu kadar zorunlu egitime entegre etmeleri, bununla beraber egitimin olmazsa olmazlari laboratuvar, kütüphabe gibi olanakların kisitli olmasi, her sokakta üniversite acmalari, üniversite baraj puanini kaldirmalari, mezun olanlarin is bulamamasi, is bulanlarin sömürülmesi vs vs.. cocuklarimin bu sistemde yok olup gitmesini istemiyorum.
Gidecegim yerde isimi yapabilecek olsam asla düsünmem sanirim. Orada da bankaci ve mühendis bir cift olarak iyi bir standardim olurdu sanirim. Ama avrupa ülkesinde bu isi yapabilecegim hic aklima gelmedi. Böyle bir imkan var mi? Olsun lütfen... Gece gündüz uyumadan calisirim denklik olaylari icin.
Yok ya kinci degilim burda da takibe takip begeniye begeni diye düşündümKincisiniz yazmak istemediğim için kötüsünüz diye belirttim. Diğer mesajınızı okuma sırasından dolayı daha sonra gördüm zaten. Sorun mesajımı beğenip beğenmemeniz değil, misilleme için koşup hemen bir mesajıma eksi verip aklınızca ödeşmek. Eksiyi geri çekmiştim zaten sldldkld.
burada iyi eğitim almıyor..sadece normalde gidemeyeceği okula bedavadan gidiyor....Yalnız orda büyüyenlerin özellikle almanya çocukların çoğu meslek yapıyor üniversite okuyanlar çok nadir. Benim üniversitede bir arkadaşım almanya doğumluydu. Ve okumak için Türkiye ye gelmişti. Orda olsam meslek yapmam gerekecekti. Okul okuyamazdım zordu diyordu. Burda daha iyi eğitim alacağını düşündüğü için gelmiş. Eğitim daha iyi kime göre iyi neye göre iyi? Burada güzel bir koleje gönderseniz çok daha iyi eğitim alabilirler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?