Yurt dışına yerleşmek ne kadar doğrubir karar olur?

Vergi işleri gerçekten berbat. 400Euro gene üst bantta, ünv mezunları genelde 2000-3000euro civarına çalışıyor sizin eyalette. Vergi kesilince cücük kadar para kalıyor bu insanlar nasıl geçiniyor hep merak etmişimdirAlmanya gerçek bir vergi cenneti.

Ben de 5000euro kazanırken elime 3000 euro geçiyordu. 6000euroya geçtiğimde , 3400e çıktım. En son 9000euro alırken elime 5000 euro geçiyordu, nerdeyse paranın yarısı kadar vergi kesiliyor. Ne kadar çok kazanırsan o kadar çok kesiliyor, ne yaparsan yap eline 5000eurodan fazlasına geçmek imkansız %50sini kesiyorlar başka şeyler kesiyorlar kalıyorsun. Huzuru ABD şirketinde buldum, Türkiye'ye taşınıp vergi işlerimi de taşicam böylece bu berbat sistemden kurtuluyorum sonunda. Çalıştığım kazandığım her şeyi 8 yıldır vergiye veriyorum, her ay en az 2000euro ödüyorum 8 yıldır uc uca eklesem bir ev parası, 1 Porsche parası yapıyor.

Gşç dalgasıyla gelenler neyle geçiniyor onu da bilmiyorum, kadın var çocuk var ele geçiyor cücük kadar para, büyük şehirlerde 2 odalı ev bulmak çok zor varsa da şehrin dışında zebellahında. Onun da kirası ne kadar Allah bilir. Burda insanlar nasıl geçiniyor 8 yıldır çözemedim

HHaha kız her yerde mi bu soru soruluyor bu insanlar nasıl geçinecek ?

Gerçekten Kavimler Göçü tam şu anda yaşanıyor, gelen gelene. Göçebe Türkler çadırları toplayıp batıya göçüyorlar
Bilmiyorum ya bana o kadar da vouv bir olay gelmiyor . Babannem ordaydı çok akrabamız hala avrupada . Yani geçim derdi her yerde geçim derdi ya. Zengin zengin fakir yine fakir işte .

Selamlar.. Konuyu ben açmışım sandım :)

Tek fark yaşım sizden küçük :) bebek beklemekteyim. Eşim şuanda remote Almanya 'ya çalışmakta. Ben büyük bir şirkette çalışmaktayım remote. Relocation cazibesi ile isveç' e yerleşiyoruz. Kafamızdaki sorular şöyleydi ; burada yaklaşık olarak aylık iyi bir gelirimiz var kredimiz var. Ancak kenara para atabiliyoruz tatile gidebiliyorum istediklerini alabiliyorum,ama dışarıdan bakılınca aaa bunlarda süper yaşıyor demezsiniz çünkü tr de maalesef istediğin kadar kazan enflasyona yenik düşüyorsun. yılda bir kaç kez herşeye zam geliyor falan neyse konunun asıl karar noktası da şurası oldu bizim için. Bir kaç çocuğu olan arkadaş ile konuştuk yıllık 100 _120 bin lira sadece çocugun okulu için özel okul masrafı olduğunu söylüyorlar. Bu da bizim bütün parayı biriktirip her yıl çocuga egitim alması için vermemiz demek dil öğrenmesi için yine gayret edip yurt dışına gönderme isteğimiz olacak. Burada maddi olarak şuan için bir eksiğimiz olmaması ilerde olmayacağı anlamına gelmiyor. ilerisi için sadece çocuk için fedakarlık yapıyorum gibi düşünmüyoruz, bizim de refah seviyemiz artacak. Avrupaya giden türkler bizlerden çok tr'nin tadını çıkartıyor yılda bir kaç defa tr gelebiliyorlar. Amerika için aynı şeyi düşünmüyorum ama psikolojik sınırım var Amerika 'ya karşı uzaklık anlamında gitmem bu sebeple. Diyeceğim o ki; kararınızı verirken duygusal düşüncelere kapılıp vermeyin çoğu insan; eğitimli, dil bilen, yurtdışına gitmek istiyor şu sıralar böyle bir fırsat varken gitmek çok iyi gelecektir. Bu kararı alırken biz böyle değerlendirdik imzamızı attık. Sizin için de umarım güzel şeyler olur.. :) sevgiyle kalın

Son düzenleme:
turkiye'de üst kesimdeyseniz, kari koca calisiyorsaniz, çocuğunuzu turkiyenin kalbur ustu lüks kolejlerine gönderiyorsanız, yurt disinda bu imkanları bulmanız zor. diyelim ki turkiyenin en iyi universitelerini bitirdiniz, o zaman is bulma acısından en avantajlı kisiler arasında oluyorsunuz. ama yurt disina gidince odtu bogazici vs olmanız turkiyedeki kadar sıçrama sağlamıyor size. ayrica orada sizin gibi sizin profildeki diler yabancı insanlarla da yarisiyorsunuz, sizin alternatifiniz daha çok oluyor. ayrica turkiyede insan gucu nispeten daha ucuz, temizlikci, kuaför vs gibi seyler lüks sayılmıyor, ama yurtdisinda bunlar pahalı oluyor. dolayisiyla kendinizi bir anda her calisip hem de alisik olmadiginiz halde evin islerinin de hepsini yapmak zorunda bulabilirsiniz.

bunun disinda temel seyler yurtdisinda daha avantajlı. mesela büyük araba vs alabilirsiniz. bahçeli evde oturmak sıradan bir sey. ayrica hayat stabil. buradaki politikadan çok da anlamadiginiz icin gerginlikten uzak yaşıyorsunuz genelde.. secimle değişen, herkesin birbirini yoketmeye calistigi bir sistem yok.

Ayrica yurtdisina gocen insanlar genelde kendisi icin degil, cocuklari icin gocuyor.. kisinin kendisine ait beklentileri biraz dusuyor bence. ama tabi yurtdisinda yasayanlar bunu turkiye'de baska yansıtıyor. mesela çok lüks hayati varmış gibi vs yansitabiliyor. oysa buranın şartlarına gore orta ustu sadece.

bir diger düşünmeniz gereken mesele de kendi kendinize yeten bir yapıda olup olmadiginiz. yurtdisinda yalnızlık çok. çocuğu yalnız büyütüyorsunuz. bebek bakimi bir sekilde geciyor ama cocuklar buyurken akrabayla buyumuyor. psikolojinizin saglam olması lazım. ben genelde sessizlik seven biraz da işkolik biriyim, o yüzden bana dokunmuyor. ama arkadaşlarım olsun, gidip annemle kahve iceyim vs tarzında birisi iseniz çok zorlanabilirsiniz. yurtdışında evlilikler de çok zorlanabiliyor.

Siz orada asgari ücretle çalışsanız , hatta çalışmayıp sadece eşiniz çalışsa bile buradakinden çok daha iyi şartlarda yaşarsınız merak etmeyin.Oyle bir ihtimal varsa düsünmeyin bile.
Allah askina nerden bilidorsun Bunu acaba ? Sadece Bir asgari ücretle Iyi sartlarsa yasarlarmis falan? Asgari ücret nekadar, hele ev kiralar Nasil yüksek haberin varmi Senin?

Evet esim mutlaka bir is bularak gidecek. Baglantilari var degerlendiriyoruz. Bir arkadasi da gidip kisa sürede döndü. O nedenle ben de hemen istifa etmeyi düsünmüyorum.
Yurtdışına gidecekseniz bence eşinizle beraber gidin.

Yurtdışında ki birçok firma eşinizle beraber size ve cocuklarinizada sponsor oluyor eşinize çalışma izni,vize,oturum izni vs sizlerde oturum izni vize vs yardımcı oluyorlar sonradan giderseniz gidemeye bilirsiniz yada süreç çok uzayabilir.

Yurtdışı macerası bireylerin gerçekten kendini egitim alanında çok geliştirmişse ve çocukları yoksa avantajlı geliyor bana.
Diger türlüsü benim totom yemezdi mesela.
Türkiye'de darlık var evet, ekonomik olarak çok zordayız evet.
Ama oraya gittiğimde de aldıgım maaş beni ihya etmeyecekse gitmeyi düşünmem.
Bazı arkadaşlar orada kazandıgınla Türkiye'de lüsk bir tatil yapabilirsin demiş.
İyi de neye göre. Her rengi boyadık, kaldı fıstiki yeşil misali.
Orada aldığı maaş kendini geçindirdi de tatili yarım kaldı.

Merhaba MissCherryBlossom , Türkiye'de yaşayıp çalışıp ama başka ülkede ki bir şirketten maaş alma durumları nasıl oluyor.
Benim de kontratımı taşıtma durumum var home office çalışıyorum. O yüzden taşınmak istemiyorum ama detaylı bilgi bulamadaım internetten

Su anda ekonomik kaygilarim yok. Kendimce bir varligim, orta seviye bir gelirim var. Yeme icme, gezme, sosyal aktivite vs konusunda rahatiz. Belki bu standartlara gittigim yerde ulasamayabilirim. Amacim cocuklarim daha iyi egitim alsin, insanca calisma ve yasama firsati bulsun.

Allah askina nerden bilidorsun Bunu acaba ? Sadece Bir asgari ücretle Iyi sartlarsa yasarlarmis falan? Asgari ücret nekadar, hele ev kiralar Nasil yüksek haberin varmi Senin?
Bir defa senli benli konuşmayı bırakın.Ben konu sahibine düşüncelerimi yazdım.Size bu kadar neden dert oldu.Turkiyeden çok daha iyi şartlarda yaşayacağı kesin.Insanlar boşuna ülkelerini terk edip bilmediği yerlere gitmiyor.Duyar kasicilardansiniz belli.Konu sahibine yazın bana değil.

İyice düşünün derim. Bizden çok siz bilirsiniz uyum durumunuzun nasıl olacağını. Ben de çok gitmek istiyorum bazen ama sevdiklerim geride ne olacak, düzenim nasıl bozulup geri sağlanacak onu da düşünüyorum.

Ama çocuklar için maddi ve manevi anlamda çok güzel bir yatırım olur Almanya, İngiltere gibi ülkelerde yaşamak orası da aşikar.

Yurt dışında yaşayanlar kimse gitmesin istiyorlar heralde bu kadar kötülediklerine göre

Aralık ayı maaşının yarısını görmeden devlete veriyoruz biz. İki sene önce burun kıvırdığımız şarap olmuş 180 lira. 35’lik rakı alırken bi yetmişlik devlete ısmarlıyoruz. Market fiyatları bunlar, dışarda yemeyi içmeyi unuttuk. Benzinin litresi 15 liranın üzerinde. Gerçi bir araba alırken üç araba da devlete aldığımız için araba alıp kullanacak halimiz de kalmadı. Sağlık hizmeti ücretsiz evet, 7 liralık ilacı doktora yazdırınca eczanede 10 lira ödüyoruz. Ama farkında olmadığımız için ücretsiz sanıyoruz sağlık hizmetini. Maaşlı çalışan kesim için ev almak falan hayal zaten. Zorlayıp, boyumuz kadar borca girip aldığımız evler de 70 metrekare ilk depremde yıkılacak kalitede dört duvar. Ama almanya bizi kıskanıyor işte. Alamancılar da hep dönmek istiyorlar da düzen müzen vırt zırt dönemiyolla...

Ben yurtdışından yaşayıp geliyorum, burda vergi numaram ve halihazırda bir işim var o yüzden kendimi arkadaşımın adresinde yaşıyor göstercem.

ABD şirketine freelance yapabilirsiniz, bunun için şahıs şirketi açmanız gerek. ABD şirketi başka ülkeden birini fulltime de işe alabilir, bunun için anlaşmalı bir ülke olması gerek Türkiye dahil mi bilmiyorum

teşekkürler bilgi için :) benimde eş durumundan çalışma iznim oluyor onun ülkesinde gösterecek evde var. Benim aklıma takılan en büyük soru belirli bir süre ülke içinde olmamıza gerek var mı? yani o ülkede yaşamayacağım için sorun olur mu ona emin olamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…