• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurt dışına yerleşmek ne kadar doğrubir karar olur?

Gidecegim yerde isimi yapabilecek olsam asla düsünmem sanirim. Orada da bankaci ve mühendis bir cift olarak iyi bir standardim olurdu sanirim. Ama avrupa ülkesinde bu isi yapabilecegim hic aklima gelmedi. Böyle bir imkan var mi? Olsun lütfen... Gece gündüz uyumadan calisirim denklik olaylari icin.
türk bankalarida var. Onlara bas vurun bence. Biraz da egitim alirsaniz neden olmasin?

Maalesef anadoludaki siradan bir üniden lisans mezunuyum. Esimin su anda degerlendirdigi baglantilar berlin ve londrada. Ben hic kendi isimi yapabilecegimi düsünmemistim. Ama burada ya da baska bir ülkede asla ev hanimi olmak istemiyorum.
Berlin zaten kücük türkye orda cok zorlanmazsiniz

Londra guzel ama sizin su anki standardinizda bir ise girebilmeniz icin cok akici bir ingilizceye sahip olmaniz lazim. Yoksa ne is olursa yaparim modunda olmaniz lazim. Aksi takdirde tek maasla sosyal yardimsiz Turkiye'deki standartlarinizda olamazsiniz burada. En az 5 sene sosyal yardim sansiniz da yok. Evet gida alisverisi daha uygun, ancak sosyal aktiviteler, disarida yeme, eve temizlikci alma, cocuk bakicisi vs kira ulasim vs giderlerden sonra bunlara imkaniniz kalmaz. Londra disi kucuk bir sehirde calisma imkani varsa tek maas rahatlikla yetecektir. Ingiltere'de irkcilik yok denebilir(tek tuk kendinibilmezler haric) ilanlardaki maaslar vergi oncesidir hesaplarinizi ona gore yapmayin.

EEb
Ben resmi görevle yurtdışına taşındım. Hayatımın büyük bir kısmı yurtdışında farklı farklı ülkelerde geçecek. Yaşam standartlarım çok iyi ama eşim çalışamıyor mesela. Parasal olarak sıkıntı olmasa da ruhsal olarak bir miktar etkiliyor bizi. Sonuçta ben kariyerimi ilerletirken adam eve mahkum kaldı. Bulaşık çamaşır spor dil kursu hep aynı hep aynı. Siz de iş bulmadan giderseniz benzer bir durumda ruhsal bunalım yaşayabilirsiniz.

Ekonomik özgürlük de önemli bir husus bence. Şahsen ben bundan vazgeçmek istemezdim. Dünyanın bin bir türlü hali var. Eşimi de aldım sürükledim buralara ama üzülüyorum da bir yandan.

Eğitim vs konusunda çok çok haklısınız. En büyük tesellim çocuk sahibi olursam istediğim eğitimi verebilecek olmam.

Bir de aklıma şöyle bir seçenek geldi: yurtdışına kapak atmaksa maksat türk yatırımlarının olduğu bir yeri seçip oralarda iş bulmaya çalışabilirsiniz.
Abla merhaba konuma bakıp yardımcı olur musun bana rica ediyorum

Karar doğru lakin önemli olan benim için KADIN. Şimdi siz TR den emekli olmaya hak kazanıyormusunuz gitmeden ????????? Bu önemli bi kriter !!! Ayrıca oraya gittiğinizde çalışcakmısınız yoksa evde oturcakmısınız???? Eşiniz çalışıp kendi emekliliğini yaparken yani?? Demem oki kendinizide bir kadın olarak garanti altına alarak hareket edin. Dünya bu; bugün aşıksın yarın ayrılalım oluyor malum. Kendinizi heba etmeden kararlarınızı o doğrultuda alın 🙏
Neden bu kadar soru işareti kullanıyorsunuz (??????) bilmiyorum ama.. bir şekilde geçinir orada😀 Türkiye'den alacağı emekliliğin kaçı kaç lira Allah aşkınıza? Euro'nun Sterlin'in yanında oo😀

Londra guzel ama sizin su anki standardinizda bir ise girebilmeniz icin cok akici bir ingilizceye sahip olmaniz lazim. Yoksa ne is olursa yaparim modunda olmaniz lazim. Aksi takdirde tek maasla sosyal yardimsiz Turkiye'deki standartlarinizda olamazsiniz burada. En az 5 sene sosyal yardim sansiniz da yok. Evet gida alisverisi daha uygun, ancak sosyal aktiviteler, disarida yeme, eve temizlikci alma, cocuk bakicisi vs kira ulasim vs giderlerden sonra bunlara imkaniniz kalmaz. Londra disi kucuk bir sehirde calisma imkani varsa tek maas rahatlikla yetecektir. Ingiltere'de irkcilik yok denebilir(tek tuk kendinibilmezler haric) ilanlardaki maaslar vergi oncesidir hesaplarinizi ona gore yapmayin.
Bence maaşı iyi olur. Bakıcı neden olsun okul var, İngiltere'de neredeyse kimse evine temizlikçi almıyor😀 Dışarıda yemeyi Boots'tan alınan bir salatayla bile geliştirebilirsiniz. İngiltere'de ücretsiz sosyal aktiviteler de var; Müzeleri bedava, o güzel parkları harika. Kütüphaneleri kalp♥️😂 Evet kötü yanları da var fakat maaşı iyi olursa her şey çözülür😂
Siz belki Türkiye'nin son durumunu bilmiyorsunuz ama burası fena. İnanılmaz pahalı her şey yani buradaki "standartlar" falan kalmadı.

Bence maaşı iyi olur. Bakıcı neden olsun okul var, İngiltere'de neredeyse kimse evine temizlikçi almıyor😀 Dışarıda yemeyi Boots'tan alınan bir salatayla bile geliştirebilirsiniz. İngiltere'de ücretsiz sosyal aktiviteler de var; Müzeleri bedava, o güzel parkları harika. Kütüphaneleri kalp♥️😂 Evet kötü yanları da var fakat maaşı iyi olursa her şey çözülür😂
Siz belki Türkiye'nin son durumunu bilmiyorsunuz ama burası fena. İnanılmaz pahalı her şey yani buradaki "standartlar" falan kalmadı.
İngilteredeki kres ve okullar hakkinda bilginiz var mi? Kac yasinda okula gidebilecekler? Ücretli mi? Bir de cocuklarim büyüyene kadar mihtemelen part time is bulmam gerekecek.

İngilteredeki kres ve okullar hakkinda bilginiz var mi? Kac yasinda okula gidebilecekler? Ücretli mi? Bir de cocuklarim büyüyene kadar mihtemelen part time is bulmam gerekecek.
Ücretli kreşse istediğiniz zaman. Ücretsiz 3-4 yaş arasında olur. Haftada 15 saat - 38 hafta olmak şartıyla. Anlaşmalı okul bulunmalı. Bunun adı Pre-school/Nursery. Daha fazla göndermek isterseniz ücretli olur.

4 yaşından sonra eğitim ücretsiz. Sadece okulda yemek yemesini isterseniz günlük £2.30 haftalık £11.50 ücreti var. Ve ya beslenme gönderebilirsiniz.

4 yaşından sonra (o sene 5 yaşına basacak olması şart) Reception başlar. Reception'a giderken ilk haftalar günleri saatleri ayarlayabiliyorsunuz. Alışana kadar 3 gün gidebiliyor vs.

Sonra 5 yaşında ilk okul başlar. 1. sınıfdan 6. sınıfa kadar Primary School devam eder. Sonra 7. Sınıftan 11. Sınıfa kadar Secondary School başlar.

Reception'dan başlayarak saatler: Sabah 8:50-9:00'da başlar, öğlen 15:20-15:30 gibi biter. Okuldan okula 15-30 dk arası değişebilir tabi saatler.

Bilmiyorum anlatabildim mi ama🙈 Bu şekilde hatırlıyorum. Part time iş bulursanız bence rahatlıkla çalışabilirsiniz. Tabi çocuklarınızın yaşlarını bilmiyorum😊

Başka sorunuz varsa cevaplamaya çalışırım.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Anti sosyal insanlar, durgun, ölük malll ötesi bir hayat. Alman değilsen Almanya'da yaşamak için bir sebep görmüyorum gerçekten :KK51:Çok para diyorsanız od a yok asla bir ABD değil, İspanya Portekiz gibi deniz kenarı olsun eğlenceli olsun eğleneyim derseniz o da yok. Türkiye bu kadar kötü durumda olmasa İstanbul hiçbir yer için bırakılmaz bana kalırsa, İstanbuldaki sosyal hayata alışık biri burda ölür gider. şahsen ben öldüm :deli:
Bu kadar illallah ettiğim baska bi ırk daha yok kesinlikle. Almanlarla sık bir araya geliorum gerçekten ömür törpüsü bi mallık seviyeleri var bi doğruyu bilen kendileri saniolar. Gecen bi toplantida kahve ictigim karton bardağın içine külledim balkonda bunlarla konusurken kahvem bitince. Çünkü çay icecektim gittim baska karton bardak aldim. Ertesi gün hepsi bir araya gelip bana bi mail dosemisler iste dunyada iklim degisikligi varmis ayni karton bardagi bilmem kac defa tekrar kullanabilirmisiz beni bu konuda duyarsiz görmüşler falan. Bunun icin saatlerce kafa kafaya vermis ugrasmis gerizekali lüzumsuzlar ya :D

Ben münihdeyim. 3+1 daireler 80 metrekarelik evlerden bahs ediyoruz ayrica, 2000€ soguk kira. Da eletric, isinma filan icinde degil.
Gida biz 2 yetiskin ve 3 yadinda cocuk 550€ civari ödüyoruz bu aralar.
Her mühendisde malesef 5000€ kazanmiyor. Yasadigi sehire ve girdigi sirketin büyüklügüne bagli maaslar.
Büyük sehirde maaslar iyi ama kiralar yüksek ve üstüne evde bulunmuyor öyle kolay kolay. Kücük sehirde kira uygun ama ona görede tabiki maaslarda cok yüksek degil.
Ben küçük şehirlerde 3 odalı bir eve kira, yakıt, elektrik, aidat, otopark, internet, tv vergisi dahil çok lükse kaçmazsanız 1200 euro para ödersiniz, büyük şehirde olursa 300-400 euro daha, 1 odası daha olsun dersen 300 euro daha ödersin dedim. Hesaplarsan Münih için 1900 euro civarına geliyor zaten. Her mühendis maaşı 5000 euro değildir daha az ve daha çok kazanan vardır ben ortalamasını söyledim. Çocukların küçük olduğunu düşünerek de 4 kişilik bir ailenin gıda gideri yaklaşık 400-500 euro arasında dedim, haydi 600 euro olsun.
Yalan veya yanlış bir şey var mı söylediklerimde?

Bu kadar illallah ettiğim baska bi ırk daha yok kesinlikle. Almanlarla sık bir araya geliorum gerçekten ömür törpüsü bi mallık seviyeleri var bi doğruyu bilen kendileri saniolar. Gecen bi toplantida kahve ictigim karton bardağın içine külledim balkonda bunlarla konusurken kahvem bitince. Çünkü çay icecektim gittim baska karton bardak aldim. Ertesi gün hepsi bir araya gelip bana bi mail dosemisler iste dunyada iklim degisikligi varmis ayni karton bardagi bilmem kac defa tekrar kullanabilirmisiz beni bu konuda duyarsiz görmüşler falan. Bunun icin saatlerce kafa kafaya vermis ugrasmis gerizekali lüzumsuzlar ya :KK70:

Bir tane de benden gelsin o zaman, ben PhDyken bizim araştırma grubu yılbaşı partisi düzenliyordu herkese mail atmışlar davetli var mı diye. Bizim grupta başka yabancı bir kız daha vardı, partiye son dakika hesapta yokken yine bizim fakülteden ama başka bir gruptan bir kızı daha getirmiş. Diğer kızı tanıyorduk, adını biliyorduk zaten aynı binadaydık. Yemek de ikramlık şeklindeydi ufak sandviçler falan catering getirmiş öyle sayıyla masaya gelen yemek falan yoktu içki zaten çoktu şişelerce almışlar. Önce organizayonu yapan kız bu yabancı kızın yanına gelip surat yaptı, sonra ertesi gün koskoca bir mail yazmış davetsiz misafir getiremezsin kabalık organizayonu bozdun kuralları çiğnedin şu bu :olamaz: Alt tarafı işyeri yılbaşı partisi için zavallı kıza tonla nutuk atmış diğeri, yabancı kız bir ara yemeğe gittiğimizde anlattaı dumura uğramıştım:olamaz:Elemanlar ömür törpüsü, her şeye bir laf, her şeye bir yorum, her şeyden şikayet derken gerçekten ömür yiyorlar

Bu kadar illallah ettiğim baska bi ırk daha yok kesinlikle. Almanlarla sık bir araya geliorum gerçekten ömür törpüsü bi mallık seviyeleri var bi doğruyu bilen kendileri saniolar. Gecen bi toplantida kahve ictigim karton bardağın içine külledim balkonda bunlarla konusurken kahvem bitince. Çünkü çay icecektim gittim baska karton bardak aldim. Ertesi gün hepsi bir araya gelip bana bi mail dosemisler iste dunyada iklim degisikligi varmis ayni karton bardagi bilmem kac defa tekrar kullanabilirmisiz beni bu konuda duyarsiz görmüşler falan. Bunun icin saatlerce kafa kafaya vermis ugrasmis gerizekali lüzumsuzlar ya :KK70:
Almanları seven bi ben varım sanırım. tanıdıklarım arasında hoşlanmadığım tipler de var (kibirliler çünkü) ama genel olarak dürüst dümdüz tipler. değişik bir duyar anlayışları da var, sık görüştüğüm alman bir arkadaşım uçağa binmek zorunda kalmamak için anakaraya dönmeyi düşünüyor (o zaman trene binermiş çevreyi kirletmemiş olurmuş), başka bir alman da yemeğe davetli olduğumuz gün hem yanıma gelerek hem de daha sonra mesajla yemeklerdeki alkol-domuz eti konusunda beni bilgilendirmişti. hoşuma gitmişti açıkçası, doğru düzgün samimiyetimiz yok ama kendi kendine düşünmüş bana bilgi vermek istemiş :)) ben de geçen covid olduğunda nasıl olduğunu falan sordum bir iki kez, yaban ellerdeyiz bi ihtiyacın olursa çekinme falan dedim (türklüğün bu yanlarını öğretmek lazım :D), hoşuna gitti uzun uzun semptomlarını anlattı falan :D

Sosyal hayatta zararsız saygılı tipler bence, soğuk olmalarıyla pek ilgilenmiyorum çünkü zaten birlikte sosyalleşelim derdim yok. Yukarıda ilk yazdığım alman sıcakkanlı sadece, o da türk mahallesinde büyümüş az çok biliyor.

Burda rahatım yerinde orada sürüneceksem çok da gitmek istemem. Ne istersem alıyorum, yılda en az 2 tatile gidiyorum. Çocuklar olmasa aklımdan bile geçirmem. Ama burda alacakları eğitimden ve geleceklerinden endiseliyim. Bir birikimimiz de var yerleşme sürecinde idare eder.
ben bu konuda biraz eski kafalıyım sanırım. kendi çöplüğümün horozu olmak bana daha cazip geliyor😁 eşiniz çok iyi bir üniversiteden yurt dışında dahi kolayca iş bulacak kadar iyi bir eğitim alabilmiş bu ülkede. demek ki eğitim herkese kötü değil🤷‍♀️ çocuklarınız da pekala bu şansa ulaşabilir. yıllık 20 30 bine diploma dağıtan bi tabela üniversitesinden mezun olmadıkları sürece.ülke şartlarında ortalamanın üstünde standartlarınız. muhtemelen saygın bir yeriniz var toplumda. bilemedim bunların hepsini bırakıp sıfırdan tırmalamak bana yorucu geliyor
sadece şu konuda hemfikirim sizle ülke maalesef ortadoğu’nun çöplüğü haline geldi😏

karton bardak ne ya zaten mecburiyetten kullanılıyor. kahve dediğin kupada, fincanda; çay dediğin ince belli bardakta içilir diğer türlü tadı çıkmaz. bunda da kesin o cam bardakları yıkamak için su kullanılıyor, su kıtlığı var deterjan da kimyasal diye isyan ederler :KK70: cidden zaman ayırıp bunu mu düşünmüşler, başka dertleri mi yokmuş, ne biçim hayatı var ya onların :KK70:

Ben küçük şehirlerde 3 odalı bir eve kira, yakıt, elektrik, aidat, otopark, internet, tv vergisi dahil çok lükse kaçmazsanız 1200 euro para ödersiniz, büyük şehirde olursa 300-400 euro daha, 1 odası daha olsun dersen 300 euro daha ödersin dedim. Hesaplarsan Münih için 1900 euro civarına geliyor zaten. Her mühendis maaşı 5000 euro değildir daha az ve daha çok kazanan vardır ben ortalamasını söyledim. Çocukların küçük olduğunu düşünerek de 4 kişilik bir ailenin gıda gideri yaklaşık 400-500 euro arasında dedim, haydi 600 euro olsun.
Yalan veya yanlış bir şey var mı söylediklerimde?
ben yalan yanlis oldugunu mu söyledim? Siz dediginizi dogrulayip üstüne biraz daha bilgi koydum konu sahibi icin. Bunda niye art niyet aradiniz ki simdi?

Şöyle övmüştür. Özellikle Türkiye' de ki özel hastaneler aynen tatil rezervasyonu gibi uçak biletlerini de alıp havaalanından alma 5 yıldızlı otellerde konaklatma tedavi ve sonrasında havaalanından geri gönderme işlemleri yapıyor, bunun için de hem sigorta şirketinden para alıyor hem de gelenlerden işine göre mesela saç ekimi, diş tedavisi, plastik cerrahi gibi 3000-5000 euro arasında ücret alıyor. Kişiler bu parayla Almanya' da asla tedavi olamazlar, çünkü sigorta şirketi onlardan para almadan ne tedaviye ihtiyacı varsa onu yapar. O göz boyamalar, onlara ondan cazip geliyor.
Aynen öyledir.

Yurt dışında yaşayanlar kimse gitmesin istiyorlar heralde bu kadar kötülediklerine göre 😂

Aralık ayı maaşının yarısını görmeden devlete veriyoruz biz. İki sene önce burun kıvırdığımız şarap olmuş 180 lira. 35’lik rakı alırken bi yetmişlik devlete ısmarlıyoruz. Market fiyatları bunlar, dışarda yemeyi içmeyi unuttuk. Benzinin litresi 15 liranın üzerinde. Gerçi bir araba alırken üç araba da devlete aldığımız için araba alıp kullanacak halimiz de kalmadı. Sağlık hizmeti ücretsiz evet, 7 liralık ilacı doktora yazdırınca eczanede 10 lira ödüyoruz. Ama farkında olmadığımız için ücretsiz sanıyoruz sağlık hizmetini. Maaşlı çalışan kesim için ev almak falan hayal zaten. Zorlayıp, boyumuz kadar borca girip aldığımız evler de 70 metrekare ilk depremde yıkılacak kalitede dört duvar. Ama almanya bizi kıskanıyor işte. Alamancılar da hep dönmek istiyorlar da düzen müzen vırt zırt dönemiyolla...
🤣🤣🤣
Ben çık memnunum buradan. Asla Türkiye’de yasamak istemem. Şartlarında karşılaştıramam bile.
Türkiye benim için en güze yer. Tatile gelirim
Zamanım dolunca çıkar gelirim geri. Sürekli yapamam net

Bir tane de benden gelsin o zaman, ben PhDyken bizim araştırma grubu yılbaşı partisi düzenliyordu herkese mail atmışlar davetli var mı diye. Bizim grupta başka yabancı bir kız daha vardı, partiye son dakika hesapta yokken yine bizim fakülteden ama başka bir gruptan bir kızı daha getirmiş. Diğer kızı tanıyorduk, adını biliyorduk zaten aynı binadaydık. Yemek de ikramlık şeklindeydi ufak sandviçler falan catering getirmiş öyle sayıyla masaya gelen yemek falan yoktu içki zaten çoktu şişelerce almışlar. Önce organizayonu yapan kız bu yabancı kızın yanına gelip surat yaptı, sonra ertesi gün koskoca bir mail yazmış davetsiz misafir getiremezsin kabalık organizayonu bozdun kuralları çiğnedin şu bu :olamaz: Alt tarafı işyeri yılbaşı partisi için zavallı kıza tonla nutuk atmış diğeri, yabancı kız bir ara yemeğe gittiğimizde anlattaı dumura uğramıştım:olamaz:Elemanlar ömür törpüsü, her şeye bir laf, her şeye bir yorum, her şeyden şikayet derken gerçekten ömür yiyorlar
davetsizde gidelmezki. Yanıma birini takip götürmezdim ben

davetsizde gidelmezki. Yanıma birini takip götürmezdim ben

Yani olan olmuş artık surata pek gerek olan bir ortam değildi ki. Oturmalı değildi, yemek zaten genelde artıyor sonra isteyenler evine gtürüyor, ev partisi gibiydi bir de zaten samimi bir ortam gelen kız da 7 kat yabancı değildi geldiyse de gelmiş karşı tarafa nutuk atmalık bir durum yoktu :KK51:

Yani olan olmuş artık surata pek gerek olan bir ortam değildi ki. Oturmalı değildi, yemek zaten genelde artıyor sonra isteyenler evine gtürüyor, ev partisi gibiydi bir de zaten samimi bir ortam gelen kız da 7 kat yabancı değildi geldiyse de gelmiş karşı tarafa nutuk atmalık bir durum yoktu :KK51:
Yanı abartmışlar tabiki
Kültürleri farklı.
Biz Türk dügune 3 yabancı kişi takip gidebiliriz hemde çok sıcak karşılanırız.
Ama onlarda yapilmaz

Back
X