• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurt dışına yerleşmek ne kadar doğrubir karar olur?

Ben burada memurda olsam, ek işte yapsam, ev almam imkansız. Kiralar desen öyle. Tatil desen hayal oldu. Aşırı bunaldım. Ve çıkış yolu arıyorum 😔
O kadar haklısınız ki... Herkes haklı sonuna dek kimseye gitmeyin diyemem ama içim acıyor işte, inanın çok üzülüyorum bu hale, gençlerin hiç bir konuda umudu yok, kimse ileriyi göremiyor şu durumda memleketim diye tutturamam ama bu kayıplara cidden üzülüyorum ama elbet doğrulacağız, inanıyorum kurtulacağız bu girdaptan

Biri yazmis ingilterede kiralar pahali almanyaya git. Ingilterenin neresiyle Almanyanin neresini kiyaslioruz arkadaslar benzer bi kefeye oturtun da yazın alaskina. Ben londradayim evet tabiki de burda pahali dunyanin en pahali sehri cunku. Oxforda Cambridgede Brightonda pahali. Ama Manchesterda Liverpoolda Lutonda Leicesterda Birminghamda daha devam etmicem bi dolu yerde ucuz. 2+1 daire londrada 1700£ sa 1.5saatlik uzakliktaki Leicesterda 500£.

Avrupada cok vergi var diosunuz turkiyede yok mu yahu. Turkiyedekinden belki çok çok az fazladir. Ocak ayi maaşiyla bir üst vergi dilimine girio insanlar artik trde. Sosyal devletin oldugu her yerde vergi fazla zaten.

Ingiltere gayet guzel konu sahibi bence imkaniniz varsa gelin. Ben parayı falan gectim pamuk gibi oluosunuz parklarda bahcelerde dolasa dolasa. Herkes saygili kaldi ki herkes zaten baska bir etnik kokenden. Kimse yabancilik falan hissetmiyor burda. Çocuklarınız da on numara rahat eder burdaki okullarda. Ayrilamayiz dediginiz insanlarin cogu zaten firsatini bulsa sizden önce gidecek ya da 10-15 yıla ölecekler. Çekirdek ailenizin bekasina odaklanin. Ingilterede el emegi hersey para. Oturup örgü bile örüp satsaniz asgariye yakin kazanırsınız zaten. Yazlari stand kiralayip limonata satin atiorum kışın çalışmadan gecinirsiniz o parayla. Biraz yaraticilik biraz hayal gücüyle standardin üstüne bile çıkarsınız.

Demin ocak ayindan üst vergi dilimine giriyor olmayi niye yazdim bu bi sorun aslında şunu isaret edio maaslarin sonuna ne kadar 0 gelirse gelsin devlet kendi kasasina dolasimdaki parayi emmek icin o kadar efor sarfedecek ama uretimi artirmadikca urun fiyatlari yükselecek eldeki paralar artacak vergiler artacak o vergileri yatirimda kullanamazsa geri dönüşü olmadikca sadece el değiştirecek fiyatlar iyice uçacak en sonunda elde bi sürü tl olacak ama o tllerle bisey alamıyor olacagiz. Nasil ki venezualada bi bavul bolivara bi hıyar alınıyor ayni oyle hiperenflasyon olacak.

Almanca ogrenmek daha kolay geliosa almanyayi düşünün. Orta seviye İngilizcesi olan biri niye ingiltereyi düşünmez ilk etapta ilginc. Almancaniz yoksa is bulmaniz hic kolay degil biliosunuz dimi.
Almanca temelim bile yok. Ama nedense kolay ögrenecekmisim gibi bir hisse kapildim 🤣🤣 önce dil kursuna gider sonra calisirim diye planliyorum. İngilterede sanki irkcilik daha fazlaymis gibi geliyor bana. Yaniliyor olabilirim tabi.

Çocuğumu özel okula kesinlikle yollamazdım. Eğitim leş. Her öğretmen için demiyorum lakin büyük çoğunluk mesleki birikimi olmayan atanamamış asgari ücrete çalıştırılan işçi konumunda, karneler öğrenciye göre değil veliye göre düzenleniyor. Sizler zaten müşteri olarak görülüyorsunuz. Çocuğumu gönderceksen robert, alman , fransız, amerikan gibi ünide yurt dışı ayarlayan kolejlere yollardım. Ama dediğiniz gibi fiyatlar çoook uçuk. Devlet okulu haklısınız 40
Kişi ama en azından kaliteli öğretmenler. Hepimiz oralardan mezun olmadık mı??? Ben mühendisim, eşiniz mühendis, siz bankacı, kuzenlerim avukat, doktor, mimar.. hepimizde o okullardan mezun olduk.. herşeyi eni konu iyice tartın; en iyi siz bilirsiniz, dil eğitimi, kendi işiniz, çocukların asimilasyon durumu, kök ailelerinizden kopma durumunuz… gerisi size kalmış; hakkınızda hayırlısı olsun 🙏
Kaliteli öğretmen olmanın şartı, atanmıs olmak yani... Hmm peki.

Kaliteli öğretmen olmanın şartı, atanmıs olmak yani... Hmm peki
Tırnak içinde “her öğretmen için demiyorum “, mesleki birikim “çok yıllık çalışan olmayan”, atanamamış; “atanamadığı için etinden sütünden faydalanılan işçi gibi çalıştırılan”. İsterseniz mesleki duyar kasmayalım; ben sizlerin zor şartlar altında olduğunuzu söylemeye çalıştım. Kötü olan kolej sahiplerinin müdürlerinin velilerin ve öğrencilerin anlayışı…. İyi akşamlar

Tırnak içinde “her öğretmen için demiyorum “, mesleki birikim “çok yıllık çalışan olmayan”, atanamamış; “atanamadığı için etinden sütünden faydalanılan işçi gibi çalıştırılan”. İsterseniz mesleki duyar kasmayalım; ben sizlerin zor şartlar altında olduğunuzu söylemeye çalıştım. Kötü olan kolej sahiplerinin müdürlerinin velilerin ve öğrencilerin anlayışı…. İyi akşamlar
Yalnız, bu duyar kasmak değil. Yukarıda yazdıklarınızı, tekrar okumanızı tavsiye ederim. Okuduğumu anlayabilecek ve yorum yapabilecek kapasitedeyim. Atanamamış ya da kendi isteği ile özel okullarda çalışan öğretmenler ile ilgili tespitleriniz gözlerimi yaşarttı doğrusu.

3 odalı bir eve kira, yakıt, elektrik, aidat, otopark, internet, tv vergisi dahil çok lükse kaçmazsanız 1200 euro para ödersiniz, mühendis maaşı 5000 euro civarında olması lazım, kaç çocuk var bilmiyorum ama çocuk başı 200 euro para alacaksın, 2 çocuk olsa 400 euro da oradan gelir, geriye kalan 4200 euro ile de rahat rahat geçinebilirsiniz, zira 4 kişilik bir ailenin gıda gideri yaklaşık 400-500 euro arasında. Böyle bir imkanın varsa bence hiç durma.
1200 euro mu? Burda tek odalilar o fiyat. 4 kisilik gida masrafi da 1000 euroyu geciyor. Her yer farkli. Bu kadar genellestirmeyin.

Genel olarak Londra'da yabancılara işhayatında bakış açısı daha yumuşak ve açık bence Londrada iş bulursunuz. Almanyada dil öğrenmeye 2 yıl yatıracağınıza Londrada 2 yıllık master programına kaydolun, İngiliz diplomanız olur hemen çalışma iznine atlarsınız :dondurma:Almanya'da çalışmanız çok zor, burda bankacılık muhafazakar bir sektör, Almanlar varken yabancı biri pek tercih edilmez, mesleki Almancanız yok, üstüne bir de diplomanız yok böyle diyince kocanın evi yok kiiii yazdım sankim:olamaz:Burdaki yabancılar için iş piyasasını bilen biri olarak diyorum ki zor, Almanya derseniz de öncelikle diploma denkliğine ihtiyacınız var. Ya 2 yıllık İngilizce mastera yazılırsınız, sonra uluslararası şirketlerde iş bakarsınız ya da 2 yıl Almanca, 2 yıl Almanca master programı 4 yıl koyarsınız.
Agziniza saglik. Herkes de Almanyaya gelmeye calisiyor. Biz 4 senedir burdayiz yeter dedik bile kismetse Barcelonaya tasinacagiz. Almanya (Almanlar) ben de hayal kirikligi. Üstelik isim, evim falan da iyiydi burda.

1200 euro mu? Burda tek odalilar o fiyat. 4 kisilik gida masrafi da 1000 euroyu geciyor. Her yer farkli. Bu kadar genellestirmeyin.

Büyük şehirlerde kiralar gerçekten uçtu. 6 sene önce ilk evime 800euro kira veriyordum, çok güzel bir muhitte ve bayağı genişti, 80m2 stüdyoydu. Ordan taşındım, 60m2 stüdyoya 950 euroyla girdim şimdi 1150 veriyorum. Muhit iyi, ısınma elektrik dahiil bir de ev bulmak çok çok zor insanlar aylarca arıyor o yüzden evime şükrediyorum:)

Agziniza saglik. Herkes de Almanyaya gelmeye calisiyor. Biz 4 senedir burdayiz yeter dedik bile kismetse Barcelonaya tasinacagiz. Almanya (Almanlar) ben de hayal kirikligi. Üstelik isim, evim falan da iyiydi burda.

Anti sosyal insanlar, durgun, ölük malll ötesi bir hayat. Alman değilsen Almanya'da yaşamak için bir sebep görmüyorum gerçekten :KK51:Çok para diyorsanız od a yok asla bir ABD değil, İspanya Portekiz gibi deniz kenarı olsun eğlenceli olsun eğleneyim derseniz o da yok. Türkiye bu kadar kötü durumda olmasa İstanbul hiçbir yer için bırakılmaz bana kalırsa, İstanbuldaki sosyal hayata alışık biri burda ölür gider. şahsen ben öldüm :deli:

8 yıl önce geldiğimde gençtim , bu kadar göç de yoktu. Hayat hangi ülkede nasıl fikri olan çok insan da yoktu, şimdi forumlar dolup taşıyor insanların deneyimleriyle. Valla ben telef oldum, bilsem buraya gelmezdim onun yerine ABDye vınlardım yaptığım iş hem daha kalifiye yapılıyor hem de kazancı daha çok :bicak: Valla telef etmişim kendimi

Anti sosyal insanlar, durgun, ölük malll ötesi bir hayat. Alman değilsen Almanya'da yaşamak için bir sebep görmüyorum gerçekten :KK51:Çok para diyorsanız od a yok asla bir ABD değil, İspanya Portekiz gibi deniz kenarı olsun eğlenceli olsun eğleneyim derseniz o da yok. Türkiye bu kadar kötü durumda olmasa İstanbul hiçbir yer için bırakılmaz bana kalırsa, İstanbuldaki sosyal hayata alışık biri burda ölür gider. şahsen ben öldüm :deli:
Al benden de o kadar. 😬

Valla bitirdi burdaki ruhsuzluk beni. Barcelonaya bosuna göz dikmedim 😉 ah o canim Istanbul, hele ki Kadiköy gözümde tütüyor ama tabi o kadar yani. Güncel sartlarda dönülmez.

Son zamanlarda Almanyadaki arkadaşımızla daha çok konuşuyoruz bu konuyu. Ancak İngiltere bağlantılı bir iş de söz konusu. Benim gönlüm Almanyadan yana şimdilik.
İki ülkede de bankacılık deneyimimiz sıfır ama pek ala finansçı olursunuz. Ha şu var, garson olsanız alacağınız paranın satınalma gücü burdaki bankacı maaşınızdan fazla. Almanya daha sıcak ihtimal.
İngiltere her açıdan daha zor ama Almanya çoğu işte baz Almanca şartı koşuyor. O sebeple İngiltere de mantıklı. İş mutlaka bulursunuz. Operasyon, satış, finans, küçük işletme olur.

Allah askina nerden bilidorsun Bunu acaba ? Sadece Bir asgari ücretle Iyi sartlarsa yasarlarmis falan? Asgari ücret nekadar, hele ev kiralar Nasil yüksek haberin varmi Senin?
Allah hallaaaa disslike yapiyorlarmis Benim yazdiklarima. Siz TC den ciktinizmi birkere? Pasaportunuz varmi mesela? Eminim Yok, Siz neye dayanarak 👎🏻 Yapiyorsunuz Siz ya vallaha burda malesef Bir kac yaratiklar var asla anlam veremiyorum Ben, Ben avrupada dogdum büyüdüm gözüm tok Benim herseyi gördüm Ben, ve burdada yasiyorum 6 senedir ve burdada görüyorum da hörüyorum.
Konu sahibi neye dayanarak avrupaya göcmek istiyor? Hic bi b*ktan haberiniz Yok anca konusuyorsunuz hayaller kuruyorssunuz ! Hadi size disslike allahim yarabbim millete bak ya

Münih, Berlin gibi şehirlerde bu ev fiyatına 300-400 euro arasında daha eklemelisin. 4 oda olsun dersen 300 euro daha artar mesela.
Ben münihdeyim. 3+1 daireler 80 metrekarelik evlerden bahs ediyoruz ayrica, 2000€ soguk kira. Da eletric, isinma filan icinde degil.
Gida biz 2 yetiskin ve 3 yadinda cocuk 550€ civari ödüyoruz bu aralar.
Her mühendisde malesef 5000€ kazanmiyor. Yasadigi sehire ve girdigi sirketin büyüklügüne bagli maaslar.
Büyük sehirde maaslar iyi ama kiralar yüksek ve üstüne evde bulunmuyor öyle kolay kolay. Kücük sehirde kira uygun ama ona görede tabiki maaslarda cok yüksek degil.

Back
X