Yurt Dışında İş

İkiniz de belirli işlerde calısıp x maas y maas alıyor olsanız gitmesin otursun paranız kadar gecinin yorumunu yapabilirdim duygusal baktığım icin ama esiniz issiz 1 sene gidebilir ve süre katlanılabilir bence.

İşsizlik çok zor helede bir erkek için
Bu aranızda sorun olmadı mi
Bu bile evliliği çatirdatir
Geçici süre mi issizdi
Süreci bilmiyorum ama zor
Bence kısa sureli uzaklık zor olmasa gerek
Evde oturan erkektense uzakta calismasini tercih ederdim.

Haksız sayılmazsınız, bi gidince öyle her fırsatta gidip göremezsiniz ailelerinizi. Pandemide gördük yurt dışı yasakları oldu insanlar aylarca gelemedi. Biraz macera istiyor, doğru. Çocuklarda kültür karmaşası olabiliyor. Ciddi anlamda cesaret işi.

Eşim keyifçi biri değildir, gece hayatını sevmez, alkol pek almaz, yemek aramaz, ne bulsa yer, neresini bulursa koyar kafayı yatar, sefilim benim =)) Ben dışarda bira içerim o çay içer. İşine verir kendini gerisini aramaz. İş onu tatmin ederse mesleki anlamda onlar göndermeden gelmez. Bundan tedirgin oluyorum aslında. Malum, yaşım 35. Ben seneye bebek yapmak istiyordum (kısmetse tabi) Bakalım hayırlısı kul plan yapar tanrı gülermiş. Daha kesinleştiği bile yok..

Eşim Irak Necef'te çalıştı bir süre. Ama biz zaten alışkındık uzak olmaya, hiç sıkıntı yaşamadık. Hatta bir Afrika projesi vardı Ekvator Ginesinde, ah olsaydı Serengeti senin, Cape Town benim gezecektik, kısmet değilmiş.

Ben de devlet memuruyum, eşime bugün güzel bir teklif gelse kabul etmesini 2 yaşındaki kızıma rağmen isterim. Bir nevi erken emeklilik fırsatı gibi düşünün. Aynı yoğunlukta burada çalışıp 3 kuruşa talim etmek zoruna gidiyordur adamın.

Bu arada mazeretsiz ücretsiz izni, devlet memuriyetinde 5 yılı doldurunca, 1 kereye mahsus toplamda 1 yıl alabiliyorsunuz. Bunun dışında doğum yaptıktan sonra doğum izninizin bitişini takiben 24 ay alabilirsiniz. Özelde çalışmalarınız derece ve kıdeme etki eder ama ücretsiz izin açısından işinize yaramaz.

Bence gitsin 1 yıl kalsın, bu esnada işler iyi giderse çocuk yapıp 2 yıl patlatın ücretsiz izni, hele ki Erbil gibi küçük Türkiye kıvamında bir yere giderse mis gibi takılır, bir taraftan da çocuğunuzu bütüyürsünüz.

Tam eşinize göre o zaman bence gider.

Benim eşim mühendis ve şuan biz de yurtdışından haber bekliyoruz. Ve olmasını çok istiyoruz çünkü ülkenin hali ortada temel gıdaya bile aylık 3000 bin tl harcıyoruz. Bir çocuğumuz var en çok onun geleceği için iyi kötü kenarda birikimimiz olsun istiyoruz. Ev kiraları, kreş fiyatları, kıyafetler, temel gıdalar akıl almaz fiyatlarda.
Aldatacak adam gözünüzün önündeyken da aldatır yeterki istesin. Hayırlısı olsun sizin için ama ben kısa süreliğine gidip birikip yapmanın iyi bir fikir olduğunu düşünüyorum

Eşim sevgiliyken de işsiz kaldı zaman zaman.
Kendi sektörü dışında iş aramadı. Örnek veriyorum, işsizim gideyim markette kasiyerlik yapayım demedi.
Bunu sorun ettiğim dönemler oldu. Ama sonra ona hak vermeye başladım. Genelde freelance çalışıyordu.
Bazı aylar 10 binin üzerinde kazanıyordu, bazı aylar iş gelmiyordu.
Ama tüm eşyamızı borçsuz tek seferde aldı. Eline her toplu para geçişinde hep bana transfer etti evin ekonomisini sevgililik dönemlerinden beri ben idare ettim. İstanbul'daydık pandemi öncesi fena değildi işleri, ben atandım o da geldi benimle burada bi iş tutturamadı.. İstanbul'a geri dönmeyi düşündü geçici de olsa.. Ama şu an piyasa berbat. Yani açıkçası ben çalış da istersen gurbete git kafasında değilim. Tamamen ona bıraktım. Ben işsiz kalsam o benim elimden tutar ki kaldım da. O işsiz kalınca ben onun elinden tutarım.. İyi kötü geçinebiliyoruz. İlla ki git çalış eve para getir demedim hiç. Ama o da yaymadı kendini tabi.

Merhaba , bence bırakın gitsin şer gibi görünse de belki hayır olur sizler için, yıllar önce dayım da ırak a çalışmaya gitti ve döndü evini aldı vs , yani gitmese bu şekilde de zor olacak maddi açıdan, esim de öğretmen ve maaşlarımız Türkiye şartlarında yetersiz maalesef , biz de ev alalım dedik ama ne mümkün iki kişi çalışırken bile çok zor artık ...

Ay ne güzel anlatmışsınız , teşekkür ederim (=

Ücretsiz izin meselesini bilmiyordum, dediğiniz gibi olur da gider ve kalırsa 2. sene bebek yapıp gidebiliriz biz de. Bana da bebek yapmak için bi bahane çıkmış olur, biyolojik saatimi bekleyecek olursam daha çok beklerim çünkü =)))

Hayalini bile kuramıyoruz malesef =(
Hep kiralarda mı sürüneceğiz diye düşünüyorum bazen.. Tamam, eskiden de geçinmek zormuş ama benim babam bi işçi maaşıyla 3 katlı evini yaptırabilmiş. Şimdi krokisini bile çizdiremezsin.

Herkesin expat olduğu bir sektordeyim evet expatler arasindq karisini aldatan çok çok fazla, sanki orada yaşanan şeyler gerçek hayat değilmiş gibi bi algı oluyor ama:
1. ayni evde yaşadığı karısını aldatan ve her gün gördüğü karısına karşı soğuk adam da çok çok fazla
2. Karısını aldatmayan çok güzel ilişkisi olan expat de çok fazla
3. Irak yakın izin süreleri iyi sayılır gidip gelinebilir
4. Para kazanmak önemli
5. Eşiniz zaten girmek istiyor, engellerseniz size hınç besleyecek dışından söylemese de içinden size bilenecek
6. Biraz yalnız kalmak bence herkese iyi gelir bu yüzden annenizin gelmesine izin vermeyin

Diyeceklerim bu kadar

İnşallah olumlu haber alırsınız siz de. Çok haklısınız.
Benim kaygım aldatması vs kesinlikle değil. Yapacak adam burnumun dibinde yapar, ruhum duymaz. Bunun için başka ülkede olmasına gerek yok.

O zaman çok dert değil bu durum sizin için
O zaman yine öyle free takilsin
Çocuk da yokmuş bir şekilde gecinirsiniz

Kesinlikle öyle , bende artık umut edemez hale geldim düşünün eve iki maaş giriyor buna rağmen elimize geçen paranın değeri yok, ancak fatura ödüyoruz , geçmişte sıradan olan şeyler şimdi lüks haline geldi ..

Çok tatlısınız her zamanki gibi =)

Aldatması aklımın ucundan geçmedi hiç o kısmı düşünmedim. Aldatacak adam her yerde her koşulda yapar. Bi de ben aldatılınca allah karşıma çıkarıyor bi şekilde =))) Daha önceki ilişkimde feci aldatıldım gelip ağlayarak itiraf etti salak =)

Evet yalnız kalmam lazım =) Ya annem bırakmıyor ki. Çok inat bi kadın. Bi de çok kalıyor aklı üzülüyorum. Çok gerginlikler yaşadık aşamadık bu meseleyi. Eşimle sevgiliyken birlikte yaşıyorduk, askere gitti, ertesi gün memleketten annem geldi haber vermeden. Gelmicem demişti. Neyse bu meseleyi en sona bıraktım =)

Son düzenleme:
O zaman çok dert değil bu durum sizin için
O zaman yine öyle free takilsin
Çocuk da yokmuş bir şekilde gecinirsiniz

Ben kararı kendisine bıraktım. O çok hevesli. Ben ona şu an çalışmaman sorun değil gitmek zorunda hissetme der demez lafımı bölüp harika olmaz mı şöyle olmaz mı böyle olmaz mı demeye başladı. Bakalım, hayırlısı.

Birinizin maaşı olduğu gibi markete gidiyordur, diğerinizin kiraya faturalara.. Anca ek işler yapacağız, okuldan sonra özel dersler vereceğiz de belki kenara köşeye para atabileceğiz... İki öğretmenin bi ev, araba sahibi olamaması düşüncesi bile çok kötü ya, umarım düze çıkarız ülkecek =(

Merak ettim 15 yıl az buz bir zaman değil neden sizi yanına almadı?

Aynen dediginiz gibi herşey çok pahalı Allah asgari ücret ile geçinenlere yardım etsin inşallah, umarım eski günlere döneriz yoksa durum vahim ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…