Yurt Dışında İş

Esim gittignde hamileligimin basiydi ama erken dogum olunca yetisemedi ucak bulamadi falan. insan iste o an bebeginin babasina ihtiyac duyuyor. Sonrasinda tekrar gitmesi gerekti ancak benim ailem uzakta ve ben bebekle tek kalacaktim ama bebegimiz cok zor bi bebekti biz de deneyimsiz anne babayiz. Gitmesini istemedim sukur gitmedi bikac ay issiz kaldi soylendi ama is buldu. Kisacasi bebek varken gitmek zor ama yardimci olabilecek birileri varken hallolur ama kadini tek basina bebekle birakmak bizim durumumuzda asla olacak bisey degil

Haklısınız. Duygusal bakabilecek bir dönemde yaşamıyoruz ki.. O kadar zor ki iş bulmak. Hani burda işi olsa bırakıp gitme iyi kötü çarkımızı döndürüyoruz derdim, ama evde otur otur adam bunalıma girdi. Zor olacak kendimi kötü hissedeceğim para için adamın evinden yurdundan olmasına ama başka yol yok gibi..

benim eşim Türkiyede çok çalışmadı, iş hayatı boyunca hep yurtdışında çalıştı. biz hep beraber gidebildik o yüzden sıkıntı yaşamadık. 2 projede ayrı kaldık birinde afrikadaydı, gidip alıştıktan sonra temelli olmasada yanına gidip kaldık, gezdik tozduk. bizim içinde değişiklik oldu. diğeri asyada bir yerdi, orası gidip görebileceğimiz bir yer değildi ama 6 hafta çalışma 2 hafta izin şeklindeydi rotasyonu, zorluk çekmedik. şimdi yine yurtdışında. önümüzdeki ay ziyarete gideceğiz, sonra okul, falan araştırıp gideceğiz bizde bir aksilik olmazsa. ayrı kaldığımız dönemlerde çocuk olduğu halde zorluk yaşamadık biz. özlem oluyor sadece. o bizim ilişkimizde güçlendirici bir unsur oldu. bu bir düzen haline gelirse zor. ama sadece şu dönemi atlatalım, biraz para biriksin diyorsanız değerlendirin derim.

Simdi esinize gitme derseniz, bu ekonomik sartlarda bir kac ay daha is bulamayabilir. Kendisi issizlikten bunaldikca da sizi suclayabilir. Birakin kendi hayati ile ilgili karari kendi versin.

Sizin durumunuz çok güzel, imrendim gerçekten. Ben de çok isterdim dünyayı gezmek birçok kültür görmek dil öğrenmek.. Özelde çalışıyor olsaydım işi bırakır ben de giderdim kesinlikle. Ama devlet memuru olunca yeni de atanmış olunca düzenimi bozamıyorum. Siz nereye gideceksiniz?

Bütün yorumları okumadım belki arada yazan olmuştur ama isteğe bağlı ücretsiz izin almak için 10 yıl çalışmış olma şartı vardı, adaylığınız da kalkmamış, şimdi biraz dişinizi sıkıp adaylığınız kalkınca bir araştırın isterseniz.

zaten güneydoğuda yaşıyorsunuz

yani ırak ne kadar güvenliyse bizim oralar da o kadar güvenli... yaza ortalık karışırsa suriyeden füzeler gelirse (Allah korusun da) olmaz diyebilecek kimse var mı?

seneye seçim sath-i mahalline gireceğiz, bir önceki seçim zamanı güneydoğuda neler oldu biliyor musunuz? bilmiyorsanız açın bakın sur, cizre, silopi 2015-16 neler olmuş...neredeyse 3 ay savaş yaşandı orada.

İstanbul'da yaşasanız, eşinizin bir işi olsa, ya da iş umudu olsa, küçük çocuk olsa vs v hadi gitmesin.

Adam sevinmiş, umut etmiş. Belki bu iş ona başka kapılar açacak, belki de orayı sevecek, belki de sevmeyecek.bilemeyiz.

Ama engel olmayın derim. Engel olmanızı gerektirecek elle tutulur bir durum yok

benim bu şekilde çalışan arkadaşlarım var.
bir kısmı eşine de iş buldu ilgili ülkede ve eşli de gitti bir süre sonra
bir kısmı ise git-gel yaparak yaşıyor

şöyle ki mesela erbilden istanbula uçak var istanbuldan antalyaya alıyor bileti adam, karısı da x şehirden antalya alıyor 10 gün tatil yapıp 2-3 gün de alışveriş yapıp dönüyor, kadın da kendi şehrine dönüyor.

aman diyim annenize gelmesini filan söylemeyin. diretin. babanız yok mu?

bu sefer balkanlara. güzel ama yorucu hele çocuk olduktan sonra. plansız ayrı kaldığımız zamanlarda oluyor arada.

yurt dışına gitmeyi seçmek için en önemli motivasyon para oluyor çoğunlukla, eşiniz piyasayı biliyor mu? meslektaşlarıyla aynı düzeyde olacak maaşı değil mi? umarım sizin için güzel olur her şey.

Bizzat biliyorum burda yaşananları =(
Eşimin aile üyelerinin evleri yıkıldı.. yeğenleri uzunca süre okullara gidemediler.. Orda olabilecek herhangi bir kaos burda da fazlasıyla yaşanıyor evet..
Engel olmuyorum, sadece hiç ayrı kalmadık bizi yıpratır mı bu süreç, 1 sene diye gidiyor süre uzar mı gibi endişelerim oluştu.
Annemle babam ayrılar. Anneme gelme annecim dedim direkt kapattı konuyu. Eşim sağ olsun benden önce onlara müjde verdi =)

Çok teşekkürler, evet uzun süredir sektörün içinde ama hiç yurt dışına gitmedi. Seneler evvel gene böyle bir fırsat çıkmıştı karşısına ama İşid o bölgeye girince proje iptal oldu. Sizin için de güzel olsun her şey, umarım güzel bir okul bulursunuz.

İlk evlendiğimizde uzun süre eşimle böyle yaşadık. Ortadoğu ülkelerinde çalışmaya başladı. Pandemi başlamadan dönmüştü tamamen. 4 yılımız böyle geçti yani. Ama zevkliydi. 3 ayda bir falan görüşüyorduk. Zordu özlüyordum tabi ki ama Ben evde tek kalmayı severim. Kendi düzenim kendi hayatım. E para biriktiriyorduk. Ufacık bir tatilde fırsat kollayıp yanına kaçıyordum. Bir sürü yer gördüm sayesinde. Normalde gitmeyeceğim ülkelere gittim. Yaşlarınız kaç bilmiyorum ama biz böyle bir macera için genç sayılmazdık. Yine de katlandık.
Şimdi de çok şükür düzene girdik.

Ben 10 senedir özel okulda dershanede falan çalışıyordum. Sanırım kadroya geçince hizmet birleştirme yapabileceğim. Adaylık eğitimi aldığımda öyle demişlerdi.

Ben 35 eşim 38, biz de pek genç sayılmayız =)
Moral oldunuz teşekkür ederim. 4 sene de az değil ama bi düzen tutturunca insan alışıyordur. Tekrar gitmeyi düşünüyor mu eşiniz yoksa kalacak mı artık?

Sizin için çok üzüldüm evli ama 2 ayrı dünyada yaşayan insanlar olmuşsunuz. 15 sene çok uzun bir zaman. Yılda 1 ay görüşmekle olmaz ki.
Kazandığı paranın hepsi size ve çocuklarınıza mı geliyor?
Böyle adamların orda da ayrı hayatları oluyor. Hiç biliyor musunun sevgilisi, beraber yaşadığı kadın var mıymış?

İstiyor çünkü burada ofiste sabit çalışmayı sevmedi. Buradaki ofisine bağlı olarak o ülkelerde farklı şantiyelerde çalışıyordu. Pandemi bittiğinde çocuğu biraz büyüttüğümüzde yine gitmek istiyor. Hem iş hem para anlamında daha tatmin oldu oralarda. Aldığı sorumluluk fazla oluyor gittiğinde. Ve erkekler bunu seviyor sanırım.

Hatta beraber gidelim hayalleri var. Sizinki gibi Irakta da kaldı. Türkmenistan vs. Kötü ülkelerde zorlandı açıkçası. Buralar çok rahat değildi.

Ama Bahreyn, ürdün, katar, dubaiye bayılıyor mesela. Bu tarz bir ülkeye beraber gitmek istiyor. Ben çocuğumu farklı bir ülkede büyütme konusunda biraz daha tutucuyum.

Burda herhangi bir isi olsa dusunmesin derdim. Neden ayri kalasiniz, her sey para mi?

Ama issiz, piyasa belli, ekonomi belli. Ne sure issiz kalacagi belirsiz mi muhtemelen kisa olmayacak. 1 yil dolarla calissa 5 yilinizi kurtarir. Gitsin.

Gençken gitsin bence de. Alışmış çünkü mesleki açıdan tatmin olması zor olur burda. O saydığınız ülkelerde çok iyi okullar vardır, önden eşiniz gitsin sonra düşünün bence çocukları alıp gitmeyi. Benim ilk okulu Dubai'de okumuş bir öğrencim vardı harika İngilizce konuşuyordu çocuk. Burda öyle bir dil eğitimi veremiyoruz malesef.

Burda herhangi bir isi olsa dusunmesin derdim. Neden ayri kalasiniz, her sey para mi?

Ama issiz, piyasa belli, ekonomi belli. Ne sure issiz kalacagi belirsiz mi muhtemelen kisa olmayacak. 1 yil dolarla calissa 5 yilinizi kurtarir. Gitsin.
Haklısınız, sizin gibi düşünüyorum ben de.. her geçen gün daha da kötüye gidiyor burada işler.

Bilmiyorum benim pek öyle hayallerim yok. Tamam paraydı derdimiz maceralı birkaç yıl geçirdik bitsin kafasındayım biraz daha. İyi eğitimi oluyor ama bir yere bağlılıkları olmuyor sanki çocukların. Ailelerimiz burada yaşlanıyorlar. Zaten gençliğimiz üniversite ilk iş yılları ayrı geçti. Artık sanki daha ailelerimize dönmemiz lazım gibi. Ay neyse konumuz bu değil zaten

Bence Irak gibi bir yerde 2 yıl kalabilirse şükredin. Oralarda yaşam şartları zor. Eşiniz yapı olarak nasıl bilmiyorum ama benimki keyfine de düşkündür. Hani dönünce ohh yetti diyebilir muhtemelen daha uzun kalmak istemez gibi geliyor.

Katarda dubaide öyle olmuyordu bizimki oraları gördüğü için aklı kaldı. Gece kulüpleri, alkol vs yabancılar için sanal bir dünya var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…