hakkında hayırlısı olsun ama daha düne kadar sevgi aşk bitti mantık devreye girdi ben yapamam oralarda diyordun elinden kayıp gidince de ben onu çok seviyorum yazık ettiler bize diyorsun
bence annesi değilde sizi bu hale getiren senin kararsızlığın ve nişanlına güven vermemen
adam sana kendi demiş benle oyun mu oynuyorsun diye
bir olayda kayınvalideye patlamasın
Ailenden uzak olmak istememeni anlayabiliyorum, fakat zorluk dedigin yer türkiyeyse bence türkiyenin durumu eskisi gibi degil.
Bende almanyada dogdum büyüdüm & almanyadaki sartlar ortada cok rahat, cok ferah bir hayat yasadim.
Trye gelin gittim cok korkmustum orda nasil yasarim, naparim, kisitlanirmiyim diye. Ailemde sürekli sen alisamazsin TRye orda
yasamak okadar kolay degil falan fistan diyorlardi. Yemin ediyorum almanyada yasadigimdan bile daha güzel yasadim.
Istedigim zaman carsiya cikabiliyordum esime haber vererek. Pazarda gezmek kadar güzel birsey yok sanirim bu dünyada.
Caybahcesinde oturup cay icmek cok güzel birsey. TRde yasamak bikere güzel birsey. Almanyada cok para vererek eglenmeye gidiyorsun.
Fakat TRde bi sahilde yürüyüs yapmak paha bicilemez bence.
Cok güzeldi. Tabiki zorluklarida var her ülkedeki gibim suan yasadigin ülkede hicmi zorluk yasamadin?
Oraya adapte olurken cokmu kolay gittin ve alistin? Eminimki oradada zorluk cekmissindir..
Gerci suan yine Almanyadayiz ama burda olmamizin sebebi trdeki zor hayat falan degil.
Esimin rahat bir isi vardi fakat buraya gelmemiz gerekti ve geldik. Bugün yine trye gitsek güle oynaya giderim.
Elalemin Amerikasinda yasayabiliyorsun, oraya alismissin, il bilmeden dil bilmeden oraya adapte olmussunda
kendi vatanina niye adapte olamayasin?? Birde TRde dogmussun ve azda olsa TRde kalmissindir..
Kac yasinda Amerikaya gittigini bilmiyorum. Bide esin tarafindan düsün taaa Amerikalara tanimadigi etmedigi bir ortama.
Yabanci insanlarin arasina atacaksin onu. Derdini anlatabilecegi bir insan olmayacak etrafinda. Cok korkunc...
Bence ön yargili olmamalisin bi denemede fayda var. Olmadimi? Yapamadinmi?
Tekrar dönersin Amerikaya & emin ol orada yapamadiginda esinde seninle Amerikaya gitmeye razi olacaktir.
Saygilar
Yazdigin icin tskler
Merakimdan soruyorum Neden dondunuz o zaman almanyaya
Ve genel olarak yine soylim hic birsey oyle basit degil
Annesi uc seneden beri bu firsati bekliyordu inan hatta nisanimizdan iki gun sonra
Altin meselesi cikti kadin yine anneme tel dedi bitsin o zaman hemen diyebildi
Birde olaylar halende gelisiyor dun tr deki dayim onun annesini aramis gelim konusalim
Kadin bagrip cagirmis dayima sakin gelme demis yani yapici degil yikici
Bugunde gece nisanlim aradi beni oda biraz pisman sanki
Yine soruyordu bana gelicekmisin tamam dedim gelirim sonra tel iyi sekilde kapatik
Yani anlicaginiz konu o kadar basit degil kararsizlik normal demek cunku o bile kararsiz dun bitti dedi bugun pisman
Genel olarak yine diyorum Siz nisanlik evlilik yasadiysaniz bilirsiniz hic birsey siyah beyaz kadar acik degil hele ki ailelerimiz taraftar degil ve okyanus varken aramizda
Ve kac kez dedim ask baska sevgi baska sevgi var ask yok bu kotu birsey degil gercekci
Bu arada ben uc yasinda geldim amerikaya yani ne tr yi hatirlamiyorum nede burda zorluk cektigimi burda haftada bir gun turk okuluna gittim kucukken o yuzden turkcem iyi fena degil
Kimseye alinmiyorum sadece derdimi paylasmak istedim ve sizin tr gelin hikayelerinizi duymak istedim
Anlayisiniz icin tskler
ne yani şimdi??bitti mi bitmedi mi?inşallah bitmemiştir ama nişanlın çok kararsız orası belli
aaaaaaa nasıl kaynana suçsuzmuş.konu sahibinin sevgisi bitsede oğlunu zorla evlendirip amerikaya göndermeliydi
Ask farkli sevgi farkli seviyorum ama asik degilim artik ve kayinvalidemi 3 yildir taniyorum daha soz edilmeden once bu kadin ne zorluklar cikarti bana illa beraber oturalim vs.
Buda onun icin bir firsati! boyle olmasaydi ona dayim gelim konusalim karar vermeden dedigi zaman adama bagrip cagrip gelme oglum kararini verdi basini sabunlamayin o istemiyor demezdi. Ilk once bir konusalim derdi dimi ortada bir nisan var oglunun mutlullugu var isteseydi hemen atmaya dunden razi olmazdi. Basina gelmedi demek boyle birsey ki o yuzden anlayis gostermiyorsun
Yazdigin icin tskler
Merakimdan soruyorum Neden dondunuz o zaman almanyaya
Ve genel olarak yine soylim hic birsey oyle basit degil
Annesi uc seneden beri bu firsati bekliyordu inan hatta nisanimizdan iki gun sonra
Altin meselesi cikti kadin yine anneme tel dedi bitsin o zaman hemen diyebildi
Birde olaylar halende gelisiyor dun tr deki dayim onun annesini aramis gelim konusalim
Kadin bagrip cagirmis dayima sakin gelme demis yani yapici degil yikici
Bugunde gece nisanlim aradi beni oda biraz pisman sanki
Yine soruyordu bana gelicekmisin tamam dedim gelirim sonra tel iyi sekilde kapatik
Yani anlicaginiz konu o kadar basit degil kararsizlik normal demek cunku o bile kararsiz dun bitti dedi bugun pisman
Genel olarak yine diyorum Siz nisanlik evlilik yasadiysaniz bilirsiniz hic birsey siyah beyaz kadar acik degil hele ki ailelerimiz taraftar degil ve okyanus varken aramizda
Ve kac kez dedim ask baska sevgi baska sevgi var ask yok bu kotu birsey degil gercekci
Bu arada ben uc yasinda geldim amerikaya yani ne tr yi hatirlamiyorum nede burda zorluk cektigimi burda haftada bir gun turk okuluna gittim kucukken o yuzden turkcem iyi fena degil
Kimseye alinmiyorum sadece derdimi paylasmak istedim ve sizin tr gelin hikayelerinizi duymak istedim
Anlayisiniz icin tskler
Ailem cok zor bir dönem geciriyordu. Babam cok hastaydi, tedavi görüyordu ona destek amacli
geldim kizimla & esimle. Zira kizimi babam okadar cok seviyorki anlatamam.
Hastaligina bi nevi sifa oldu..
Ama biz temelli gelmedik almanyaya. Heran Türkiyeye dönebiliriz.
Konunu kendi yasadiklarimla mesgul etmek istemedigim icin kisa kesiyorum. :)
Eger kaynana simdiden seni üzüyorsa sakin bir hata yapma. Sadece nisanlinla degil inan onun ailesi ilede evleneceksin.
Ben kaynananin yada bir baskasinin seni üzdügünü yada kirdigini bilmiyordum bunun icin yazdim o yaziyi.
Eger sözkonusu alisamamaksa bir denemeni tavsiye ederim. Türkiye cok güzel bir ülke.
Ama anlayissiz bir aileye gelin gidiyorsan tekrar düsün derim.
Ailem cok zor bir dönem geciriyordu. Babam cok hastaydi, tedavi görüyordu ona destek amacli
geldim kizimla & esimle. Zira kizimi babam okadar cok seviyorki anlatamam.
Hastaligina bi nevi sifa oldu..
Ama biz temelli gelmedik almanyaya. Heran Türkiyeye dönebiliriz.
Konunu kendi yasadiklarimla mesgul etmek istemedigim icin kisa kesiyorum. :)
Eger kaynana simdiden seni üzüyorsa sakin bir hata yapma. Sadece nisanlinla degil inan onun ailesi ilede evleneceksin.
Ben kaynananin yada bir baskasinin seni üzdügünü yada kirdigini bilmiyordum bunun icin yazdim o yaziyi.
Eger sözkonusu alisamamaksa bir denemeni tavsiye ederim. Türkiye cok güzel bir ülke.
Ama anlayissiz bir aileye gelin gidiyorsan tekrar düsün derim.
"daha once turkıye de yasamayı kabul ettım cunku cok hoslanıyordum nısanlımdan "dıyorsun .
sımdı ıse ,"gözlerımı karartan ask bıttı "dıyorsun .
ama aynı zaman da nısanlını kaybetmekden korkuyorsun .
cumlelerınız cok celısıyor .yanı hem gozlerınızı karartan ask bıtıp de hem de
nısanlınızı kaybetmekden korkmak nasıl oluyor ben onu anlamadım .
konu sahibi arkadaş işin cidden zor.hatta şunuda söylüyeyim.benim annemde babamı ikna demedigi için türkiyeye gelin gelmiş.fransadalarmış.babam şu anda o kadar pişmanki anlatamam.tabi iş işten geçmiş orası ayrı.,
bence burda çareler arayacagına al nişanlını karşına konuş iyice yakın bi yerde degil dedigin gibi türkiyeye gelirsen eger gitmen aileni görmen oldukça zor olacaktır.sonuçta hiç birşey olmasa dahi maddi olarak oldukça külfetli bit yolculuk.
Ne olur bana yardim edin. Belki sizin yazicaginiz iki satir yukumu hafifletir. Ben bir senedir nisanliyim. Amerikadayim burda buyudum burda okudum annem babamda burda. Ben bir sene once Turkiyeye gelin gitmeyi kabul ettim cunku cok hoslaniyordum nisanlimdan. Ne yaptim ettiysem buraya gelmesini ikna edemedim. Simdi dugun yaklastikca gozlerimi karartan ask bitti ve geriye gercekler kaldi. Ben burda buyudum annemden de uzak yasamak istemiyorum. Gidersemde eger geri gelmek cok cok cok zor. Gitmek istememe sebeplerim cok ama genel olarak adapte sorunu yasarim o yuzden hic gitmek istemiyorum. Ama nisanlimda iyi biri onu uzmekte istemiyorum onu birakarak ama bir turlu karar veremedim. Gidersem biliyorum mutsuz olup donmek isticem ama gitmesemde nisanlimi kaybedicem ve bu sefer onun icin mutsuz olucam. Sizce napmaliyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?