Yurtdışı ama hangi ülke?

Almanyaya sıfır dille geldim. Evet çok çok zor ama bence zorluk derecesi kişiye göre değişir. Dili öğrenip öğrenmeyeceğinzi kendiniz bilirsiniz. Her insanın dil öğrenme yeteneği farklıdır. Ama İngilizceniz varsa daha kolay olur

Nasıl gittiniz acaba süreç nasıl oldu

Peki eski konularımı baya araştırıyorsunuz da o yüzden dedim direkt anlatayım uğraşmayın diye:)
Filtreme ozelligi herkes icin.

Profilinize puanim:
İlgi cekicilik/surukleyecilik/merak uyandiricilik: 3/10

3 puani da Pegasus’un size verecegi cevaba verdim. Yoksa yurtdisi deyip en fazla reddiye yediginiz kisilerle gorusmeye gidebileceginiz gayet acik.

Estetik cerrah, plastik cerrah, cildiye iseniz Kosova ve Makedonya'da para basarsınız. İki reklama ve kliniğe bakar.
Makedonya’ya 10 sene önce gitmiştim ben. Migros vardı. Türkiye’nin 20 sene gerisinden geliyordu. Küçük küçük dükkanlar vardı. Şimdi gelişti mi bilmiyorum.

Makedonya’ya 10 sene önce gitmiştim ben. Migros vardı. Türkiye’nin 20 sene gerisinden geliyordu. Küçük küçük dükkanlar vardı. Şimdi gelişti mi bilmiyorum.
Migros ram store idi, kapandı. Yerini Alman marketleri aldı. Pek gelişmedi ama insanları Avrupa'da her aileden bir çalışanla para kazandı. Ülke çok gelişmese de gençlik ortaya çıktı. Mesela Starbucks için Türkiye'ye gelip gidiyorlar çünkü orada bi tane bile yok. Makedonya ve Kosova'da bizim meşhur inşaat şirketleri koca koca Avmler siteler yaptı, zengini aldı yürüdü alışverişe estetiğe aşırı merak saldı. Kalıcı kaç 1000 euro normal kabul ediliyor. Türkiyeye gelip estetik yaptırmak yolu konaklaması pahalıya geldiği için ordaki iyi doktorlara rağabet çok.

Doktorum.
Denklik ülkelere göre farklı işliyor diye biliyorum

Doktorsaniz Almanya da olabilir. Burdan baslayin:

Evet evet Migros Ram store’du ben sevmemiştim Makedonya’yı. Geri kalmış bir yer. Almanya’ya gittim bir kaç kere. Almanya’ya hayranlm. O düzenine, sistematik oluşlarına. Havaalanından indim. Dusseldorf’a gittim. Ordan küçük bir kasabaya gittim. Trenle aktarmalı her yere ulaşmıştım. İngiltere’yi havası yüzünden sevmedim. Hep kapalı, yağmurlu. Depresyon yüklüyor. Ben seçme şansım olsaydı oyumu Almanya’dan yana kullanıyorum.

Belcika saglik sektorunde cok eksik var
Buraya genelde Romanya, Bulgaristan, Polonyadan saglikci aliyolar
Ama bransiniz ne oda var ?
Dili kesinlikle isterler o kesin bilgi
Belcika sosyal yasam acisindan cok rahat bi ulke ama gezecek gorecek yeri cok az ve monoton bir ulke
Ama komsu ulkelerimiz var ornegin 3 saatte Parisdeyiz
Veya 2 saatte Koln
3 saat Amsterdam
Vs...
Ama politika yasaminda cok karisik bir ulke
Dil konusundada karisik bi ulke

İngilizcem var. Nasıl peki memnun musunuz?
Almanya da dil öğrenmek daha kolaydır tabiki.

Ben Belcikada yasiyorum
Siz neden Belçikayi secerdiniz merak ettim?
Belçika yı görmüştüm evet küçük ama dediğiniz ülkelere yakınlığı açısından güzel.
Belçika için sıfırdan dil öğrenmektense Almanya için çabalamak daha mantıklı değil mi?

haha :)) Oo tahminimden de çok ilgilenmişsiniz benimle.
Filtreler herkese açık ama ben kimseninkine bakmadım valla sizin gibi.
Yalnız yakıştıramadım sizin gibi ilgili biri nasıl hiç tanımadan 3-5 konuyla karar veriyorsa
Allah tan ilgi çekici değilmişim bi de öyle olsaymışım profilimde yatar profilimle kalkarmışsınız malum sürekli eski yorumlarıma beğenmedim emojisi atmakla meşgulsunüz. Yormuyor mu bu kuzum yoksa boş zamanınız mı çok :))
Aynen böyle devam

Son düzenleme:
Git ya arkadaşım... İngiltere niye zormuş ki
Vize almak zor şu an. Ankara Antlaşması bitti. Belirli iş dallarında işçi alıyorlar ki onun da şartları zorlayıcı. Ev vs bulmak çok zor, bir birikimle gitmek lazım ki sterlin 18₺ şu an. Ben İngiliz vatandaşıyım geri gitmeye cesaret edemiyorum.

Evet çok üzücü nasıl bu kadar arttı. Benim niyetimde 1 yıldır vardı aslınds. Ama öncesinde vermem gereken bir sınav vardı.O yüzden yeni başlıycam. Karar verip başlayıp kafaya koyduktan sonra yapacağıma eminim. Çünkü iş vs konusunda çok şükür kafama koyup yapamadığım olmadı.
Gitmeden önce iş bulup gitmek gerek.

Bir dili sifirdan C1 seviyesine kadar ogrenmek en az 5 yil diye hesaplamak lazim bence,
tabi ki ogrenci degilseniz ve gittiginiz ulkede 8 saat mesaili bir iste calisacaksaniz.

Aksam geldiniz, evde 2 saat ders calistiniz, falan zor yani.

ben 3.5 yildir yasiyorum hollandada, B1 seviyesindeyim.

Hadi ben cok ders calismiyorum diyelim,
az bucuk almancasi ile Almanyaya tasinin arkadasim, (son 4 yildir surekli kurslarda), 5. yilinda C1 seviyesi kursuna gidiyor, C1 seviye anlasa da konusmasi o seviyede degil.

Mesleginiz doktorluk oldugu icin, bence biraz hastaneleri arastirin, direk yerel dilde is bulmaniz bence zor. Ama ornegin Hollandada Acibademin hastanesi var, orada Turkce hizmet veren doktorlar var diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…