Aynen önce b1 gerekiyor. C1 i zaten Almanya da verebiliyorsun. Doktorluk için Almanca gerekiyor diye biliyorum maalesef. Ben kursa başladım ama hoca iyi değil sanırım değiştiricem. Bir de tam ingiltere kanada almanya arasındayım. Bu kararı verip yoğunlaşıcam. Siz de Almanya da mısınız?Almanca zor bir dil ama dil öğrenmeden burda yaşamak mümkün, mesela benim eşim 10 senedir Almanya’da İngilizce ile çalışıyor. Almancası oldukça zayıf. Çok uluslu şirketler var oralara başvuru yapabilirsiniz, genellikle iş yerinde dil İngilizce oluyor.
Almanca için ise 8-9 ayda sağlam bir çalışmayla dil sınavından iyi bir seviye elde edebilirsiniz. Ama sınava yönelik çalışmak ile günlük hayatta konuşmak çok farklı. Sınavda aldığınız seviye bence pratikteki seviyemizi yansıtmıyor. Ben Türkiye’den online armut diye bir siteden özel ders almıştım. Fiyat olarak dil kurslarından daha uyguna geliyordu. Oradaki hocalar genelde sınava yönelik çalıştırdığı için ilk etapta faydalı olur. Önce b1 almanız gerekiyor muhtemelen bunu 5-6 ayda rahat halledersiniz, b2 ve c1 içinde 3-4 ay daha çalışmanız gerekir
Evet almanyadayım. Doktorluk için tabi şart Almanca. B1 seviyesi 4-5 ay günde 3-4 saat çalışarak çok rahat alabilirsiniz. Online özel ders haftada 3 kere 2 şer saat alın mesela. Bol yazı yazmaya çalışın. Bence Kanada düşünmeyin, eğer aileniz Türkiyedeyse istediğiniz zaman gidip gelemezsiniz çok uzak. Bence büyük bir dezavantaj bu.Aynen önce b1 gerekiyor. C1 i zaten Almanya da verebiliyorsun. Doktorluk için Almanca gerekiyor diye biliyorum maalesef. Ben kursa başladım ama hoca iyi değil sanırım değiştiricem. Bir de tam ingiltere kanada almanya arasındayım. Bu kararı verip yoğunlaşıcam. Siz de Almanya da mısınız?
Sanırım sorumu okumadınız isterseniz bi okuyun sonra tekrar cevap yazınız.Onlarda kucağını açmış sizi mi bekliyor ???
Valla sorunuz çok komik? Ay ne yapsam ne etsem ... Ne meslek yazmışsınız ne birşey? Tırin arkasından mi gideceksiniz bilemedim??Sanırım sorumu okumadınız isterseniz bi okuyun sonra tekrar cevap yazınız.
Kanada nın dezavantajı da çok evetEvet almanyadayım. Doktorluk için tabi şart Almanca. B1 seviyesi 4-5 ay günde 3-4 saat çalışarak çok rahat alabilirsiniz. Online özel ders haftada 3 kere 2 şer saat alın mesela. Bol yazı yazmaya çalışın. Bence Kanada düşünmeyin, eğer aileniz Türkiyedeyse istediğiniz zaman gidip gelemezsiniz çok uzak. Bence büyük bir dezavantaj bu.
Doktorum yazmıştım aslında bi kaç yorum sonrasında.Valla sorunuz çok komik? Ay ne yapsam ne etsem ... Ne meslek yazmışsınız ne birşey? Tırin arkasından mi gideceksiniz bilemedim??
Oralar zaten iyi mesleği olanı alır, iyi mesleği olanında iyi bir ingilizcesi olur oradan yola bakarsınız...
Kanada nın dezavantajı da çok evet
Günde 3-4 saat haftasonları 10 saate kadar zorlarım. Yüzyüze alayım dedim ama online daha mantıklı. Sizin önerdiğiniz bi kurs varmı online da?
Hanımefendi yazdı doktor olduğunu. Başka arkadaşlarda pek çok Avrupa ülkesinde Türk hastanelerin olduğunu, Türkçe konuşmasının yeterli olacağını söylediler.Onlarda kucağını açmış sizi mi bekliyor ???
Bizim tıp sınavları için 10 saat üzeri çalışma gerekiyor beyin alışkın buna :/ Youtube da bir kaç hoca buldum ben de baya faydalı gerçekten güzel dersler var. Çok sevinirim numarasını verebilirsenizNaptın 10 saat çalışılır mı eror verir beyin :)). O kadar çalışacak bir şey yok ama, YouTube videoları izleyebilirsiniz. Almanca öğrenmeye yardımcı birçok YouTube kanalı var. Ben armut diye bir siteden bulmuştum hocamı, isterseniz özelden numarasını gönderebilirim. Kendisi böyle sınavlara öğrenci çalıştırıyor. Açıkçası verdiği kaynak kitaplar çok işime yaradı, tabi asıl benim çabamla oldu o yönlendirdi.
Ne güzel yazmışsınız çok teşekkür ederim.Hanımefendi yazdı doktor olduğunu. Başka arkadaşlarda pek çok Avrupa ülkesinde Türk hastanelerin olduğunu, Türkçe konuşmasının yeterli olacağını söylediler.
Sayfaların hepsini okuyup yorum yaparsanız daha sağlıklı olur.
Benim babam 40 sene önce sıfır yabancı dille Almanya’ya gitti. Makina aldı. Burda sanayi sektöründe atılım yaptı. Almanya’da yaşayan köylümüz bir taksici vardı. Babama tercümanlık yaptı. Ama babam hayatı boyunca pek çok ülkeye dil bilmeden seyahatte bulundu.
Bu biraz gözünü karartmakla ilgili. Hani derler ya “Sonunu düşünen kahraman olamaz” diye. Pek çok başarı hikayesi okudum. Nusret, Hamdi Ulukaya, Hüseyin Özer… Bunlar ilk aklıma gelenler. İnsanlar sıfırdan bile pek çok başarıya imza atıyor. Sizin bir de diplomanız varken neden olmasın?
Hanımlar benim de aklımda hep Hollanda var, İngilizcem ileri düzeyde Almanca da eh çat pat var bir şeyler. Ülke olarak nasıldır uyum süreci vesaire bilen var mı? Gideceksem Ankara Anlaşması ile yani sıfırdan mesleğimin dışında yeni bir iş kurarak gidebilirim büyük ihtimalle, mesleğim avukatlık olduğu için pek iş imkanım açık değil çünkü.
ankara anlasmasi ile ilgili bir bilgim yok.
Ama hollanda cok kucuk ve kolay bir ulke, dili de cok zor degil Ingilizce/Almanca bilen kisiler icin. Buyuk sehirlerinde dil bilmeden de cok rahat yasanir, Amsterdamda on yildir oturup dil ogrenme ihtiyaci hic hissetmemis tanidiklarim var benim. Ama sanirim 2022 den itibaren A1 seviye dil bilmeyene vize vermeyecekler (yine Ankara anlasmasi kapsaminda baska bir durum olabilir belki bilemiyorum), ki A1 seviye de kolayca alinir, sorun degil.
Biz yuksek nitelikli gocmen olarak geldik, uyum sureci cok kolaydi, cok da avantajli bir vize sekli bu.
Bilgilendirme için çok teşekkür ederimBana da Almanyadan ziyade Hollanda daha küçük ılıman ve kolay bir ülke gibi geliyor açıkçası, İngilterede zaten vize işlemleri vesaire çok daha zor.
Yüksek nitelikli göçmen dediğiniz nedir üniversite denkliği alıp iş bulma veya yüksek lisanstan ilerleme gibi bir durum mu
Bir de çevrenizde hiç türkiyeden avukat olarak gelip hollandada bir şirkette hukuki danışmanlık yapan var mı? Almanyada yaşayan türk bir youtuber videosunda bu yolla iş bulduğunu söylemişti de hollandada durum nasıldır hiçbir bilgi bulamamıştım internette
Çok teşekkürlerYok benim cevrem hep IT den kisilerle dolu.
Is bulup geldik, belirli maas kriterlerini sagladiginizds yüksek nitelikli gocmen vizesi aliyorsunuz. Normal calisma vizesinden daha avantajli oluyor, vergiler ve bazi sosyal haklar acisindan. Ornegin TR ehliyetimi direk degistirdiler. Eşimin vizesinden ben de faydalandim. Normal calisma vizesinde bunlar yok.
Suan Brexitten ötürü hollandaya tasinan cok sirket var, bir çok is kolunda acik var o sebeple. Ama ben hukuk alanina cok uzagim, hic bilgim yok maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?