Yurtdışı ama hangi ülke?

Aynen önce b1 gerekiyor. C1 i zaten Almanya da verebiliyorsun. Doktorluk için Almanca gerekiyor diye biliyorum maalesef. Ben kursa başladım ama hoca iyi değil sanırım değiştiricem. Bir de tam ingiltere kanada almanya arasındayım. Bu kararı verip yoğunlaşıcam. Siz de Almanya da mısınız?

Evet almanyadayım. Doktorluk için tabi şart Almanca. B1 seviyesi 4-5 ay günde 3-4 saat çalışarak çok rahat alabilirsiniz. Online özel ders haftada 3 kere 2 şer saat alın mesela. Bol yazı yazmaya çalışın. Bence Kanada düşünmeyin, eğer aileniz Türkiyedeyse istediğiniz zaman gidip gelemezsiniz çok uzak. Bence büyük bir dezavantaj bu.

Sanırım sorumu okumadınız isterseniz bi okuyun sonra tekrar cevap yazınız.
Valla sorunuz çok komik? Ay ne yapsam ne etsem ... Ne meslek yazmışsınız ne birşey? Tırin arkasından mi gideceksiniz bilemedim??

Oralar zaten iyi mesleği olanı alır, iyi mesleği olanında iyi bir ingilizcesi olur oradan yola bakarsınız...

Kanada nın dezavantajı da çok evet
Günde 3-4 saat haftasonları 10 saate kadar zorlarım. Yüzyüze alayım dedim ama online daha mantıklı. Sizin önerdiğiniz bi kurs varmı online da?

Doktorum yazmıştım aslında bi kaç yorum sonrasında.

Kanada nın dezavantajı da çok evet
Günde 3-4 saat haftasonları 10 saate kadar zorlarım. Yüzyüze alayım dedim ama online daha mantıklı. Sizin önerdiğiniz bi kurs varmı online da?

Naptın 10 saat çalışılır mı eror verir beyin :)). O kadar çalışacak bir şey yok ama, YouTube videoları izleyebilirsiniz. Almanca öğrenmeye yardımcı birçok YouTube kanalı var. Ben armut diye bir siteden bulmuştum hocamı, isterseniz özelden numarasını gönderebilirim. Kendisi böyle sınavlara öğrenci çalıştırıyor. Açıkçası verdiği kaynak kitaplar çok işime yaradı, tabi asıl benim çabamla oldu o yönlendirdi.

Onlarda kucağını açmış sizi mi bekliyor ???
Hanımefendi yazdı doktor olduğunu. Başka arkadaşlarda pek çok Avrupa ülkesinde Türk hastanelerin olduğunu, Türkçe konuşmasının yeterli olacağını söylediler.
Sayfaların hepsini okuyup yorum yaparsanız daha sağlıklı olur.
Benim babam 40 sene önce sıfır yabancı dille Almanya’ya gitti. Makina aldı. Burda sanayi sektöründe atılım yaptı. Almanya’da yaşayan köylümüz bir taksici vardı. Babama tercümanlık yaptı. Ama babam hayatı boyunca pek çok ülkeye dil bilmeden seyahatte bulundu.
Bu biraz gözünü karartmakla ilgili. Hani derler ya “Sonunu düşünen kahraman olamaz” diye. Pek çok başarı hikayesi okudum. Nusret, Hamdi Ulukaya, Hüseyin Özer… Bunlar ilk aklıma gelenler. İnsanlar sıfırdan bile pek çok başarıya imza atıyor. Sizin bir de diplomanız varken neden olmasın?

Bizim tıp sınavları için 10 saat üzeri çalışma gerekiyor beyin alışkın buna :/ Youtube da bir kaç hoca buldum ben de baya faydalı gerçekten güzel dersler var. Çok sevinirim numarasını verebilirseniz

Ne güzel yazmışsınız çok teşekkür ederim.
Başarabilirmiyim bilmiyorum belki pişman olup dönücem ama kesinlikle bu tecrübeyi yaşamak istiyorum. Önden kendi imkanımla gözlemleyici olarak gitmek istiyorum. Bunun için tabi biraz zamana ve statü değişikliğine ihtiyacım var bu sürede de dil vs çalışmam gerekiyor. Bir kaç yılımı alıcak muhtemelen ama denemek istiyorum kesinlikle.

Konuya kaynamış gibi olacağım ama bende ingiltere de 2 üniversiteye yüksek lisans başvurusu yaptım. Eğitim bursu var onu alabilirsem okul ücreti vermeyeceğim ama orda geçinmesi var hem okuyup hem çalışıp idare edilir mi sizce?

ankara anlasmasi ile ilgili bir bilgim yok.

Ama hollanda cok kucuk ve kolay bir ulke, dili de cok zor degil Ingilizce/Almanca bilen kisiler icin. Buyuk sehirlerinde dil bilmeden de cok rahat yasanir, Amsterdamda on yildir oturup dil ogrenme ihtiyaci hic hissetmemis tanidiklarim var benim. Ama sanirim 2022 den itibaren A1 seviye dil bilmeyene vize vermeyecekler (yine Ankara anlasmasi kapsaminda baska bir durum olabilir belki bilemiyorum), ki A1 seviye de kolayca alinir, sorun degil.

Biz yuksek nitelikli gocmen olarak geldik, uyum sureci cok kolaydi, cok da avantajli bir vize sekli bu.

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim Bana da Almanyadan ziyade Hollanda daha küçük ılıman ve kolay bir ülke gibi geliyor açıkçası, İngilterede zaten vize işlemleri vesaire çok daha zor.

Yüksek nitelikli göçmen dediğiniz nedir üniversite denkliği alıp iş bulma veya yüksek lisanstan ilerleme gibi bir durum mu

Bir de çevrenizde hiç türkiyeden avukat olarak gelip hollandada bir şirkette hukuki danışmanlık yapan var mı? Almanyada yaşayan türk bir youtuber videosunda bu yolla iş bulduğunu söylemişti de hollandada durum nasıldır hiçbir bilgi bulamamıştım internette

Ben tıp öğrencisiyim,az kaldı mezun olmama,ben İngiltere'yi deneyeceğim.Ayrıca İngiltere'nin sınav sistemi değişecek 2023'te,USMLE benzeri olacak.
Almanya çok zor değil,giden bir sürü tanıdığım oldu.Direk gidip iş bulamasanız bile bir süre oturum izni falan alıp başka işlerde çalışabiliyorsunuz denkliğin sonuçlanmasını beklerken.Dil için de fayda sağlıyor,daha bugün konuştuk hatta mezun bir arkadaş denklik için beklerken orada rastgele bir işte çalışmaya başlamış,hem kültüre adapte oluyor hem para kazanıyor,win win yani.
İngiltere'yi Almanya'dan önde tutuyorum yine de,sebebi hem kişisel ( sevgilim orada ) hem de İngiltere gözümde daha relax bir ülke.Zaten oradaki doktor Türklerle de konuşursanız pek farklı şeyler söylemiyorlar,genelde çalışma koşulları rahat ( tabii bölüme ve yerleştiğiniz hastaneye de bağlı bu ),izin süreleri falan uzun hep,hasta sayısı zaten çok az.Doktorların büyük çoğunluğu da yabancı olduğu için ırkçılık pek yok.Tek sıkıntısı kredi çekmek zorunda kalacağım,ama eğer USMLE gibi olursa yani step'ler arası aylar hatta yıl falan koyabilirsek bir step parasını ödeyip bitirebilirim ya da belli bir noktaya gelebilirim diğer step'e kadar.Bu şekilde şansımı denemek istiyorum.Tabii mezuniyete kadar Almanca bir temel de oluşturmak istiyorum,ne olur ne olmaz diye.İngilizcem var,biraz ilerletsem yeterli.

Bence iki ülkenin de artı ve eksisi kendi içinde var baya.En iyisi giden doktorlarla konuşmanız.Mesela Almanya'da bazı Almanların dil konusunda aşırı takıntılı olduğu ile ilgili ben birkaç doktordan bir şeyler duydum,yani hastalar sizin konuşmanızı falan eleştirebiliyormuş ( ne kadar doğru bilmiyorum sadece duyduğum bu ) ama İngiltere o konuda daha rahat,çünkü doktorların büyük çoğunluğu zaten yabancı ülkeden.Hepsinin farklı aksanı var.Yine İngiltere'de maaş açısından sıkıntılı oluyor diyen doktorlar vardı mesela,ne kadar doğru bilmiyorum,sanırım başlangıç için maaşı pek yüksek değil.

Ayrıca cerrahi asistanlık falan düşünüyorsanız bence gitmeyi düşündüğünüz hastanede asistanların ameliyatlara katılımını kesinlikle sorun.Hiç izin vermeyen profesörler olabiliyormuş malpraktis yasalarının ağırlığı yüzünden.Pek bir şey öğrenememek demek oluyor bu da.Ben cerrahi seçecek olsam buna çok dikkat ederdim şahsen.

Son düzenleme:

Yok benim cevrem hep IT den kisilerle dolu.

Is bulup geldik, belirli maas kriterlerini sagladiginizds yüksek nitelikli gocmen vizesi aliyorsunuz. Normal calisma vizesinden daha avantajli oluyor, vergiler ve bazi sosyal haklar acisindan. Ornegin TR ehliyetimi direk degistirdiler. Eşimin vizesinden ben de faydalandim. Normal calisma vizesinde bunlar yok.

Suan Brexitten ötürü hollandaya tasinan cok sirket var, bir çok is kolunda acik var o sebeple. Ama ben hukuk alanina cok uzagim, hic bilgim yok maalesef.

Çok teşekkürler

Yorumları okumadım.dubai harika bir seçenek. Halkın çoğu dılardan gelmiş insanlar zaten. İngilizce konuşuluyor iş yaşamında.

Ben pragda yaşadım 6 ay kadar mesleğimi orada devam ettirmek gibi bir düşüncem var yüksek lisans için oraya gideceğim zaten bunun vesilesiyle orada yaşamaya devam edeceğim prag gerçekten harika bir şehir insan olduğumu hissettim 6 ay boyunca zaten herkes ingilizce biliyordu bende psikiloji bölümümü ingilizce okumuştum herhangi bir sıkıntı çekmedim

Ben de İtalya'da yaşıyorum. Ama evet bu ülke seçme durumu biraz meslekle alakalı. Ben de buraya yüksek lisansla gelip sonra kaldım. Bir kadın olarak insan olduğumu hissediyorum gerçekten. Özgürlük çok kıymetli. Gece 3te bile çıkıp tek başına gezebilme özgürlüğün var. İtalya'da biraz ingilizce sorunu var ama onu belirtmek isterim. İngilizce konuşabilen sayısı bir hayli az. Siz doktor olduğunuz için, mesleğinizin iş alanının en geniş olduğu yere ağırlık vermelisiniz, o yönde araştırma yapın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…