Yurtdışı düşüncesi

Insomnia21

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2014
213
174
103
Merhabalar,yurtdışı hakkında bilgi almak istiyorum veya başta japonya pasifik ülkeleri, avrupada nüfüsu fazla ülkeler veya nüfusu az ülkeler hakkında karşılaştırmalar,yaşayış tarzları birbirinden ayrılan tarafları yada benzer yanları kısacası izlenimleriniz:)

Son düzenleme:
Jamaikada olur:) dert değil yurtdışında yaşanların tecrübelerinden yaralanmak istiyorum pasaportum hazır ileri zamanda gitmeyi daha doğrusu yerleşmeyi düşünüyorum

öncelikle hangi ülkeye TC pasaportuyla yerleşebilirsiniz onu araştırın :)

o kadar havada bir soru ki.. hangi ülke, dil seviyeniz ne, uluslararası geçerliliği olan bir meslek ya da diplomanız var mı, birikiminiz ne, çocuğunuz var mı? oturum şartlarını karşılıyor musunuz v.s.v.s.

o kadar havada bir soru ki.. hangi ülke, dil seviyeniz ne, uluslararası geçerliliği olan bir meslek ya da diplomanız var mı, birikiminiz ne, çocuğunuz var mı? oturum şartlarını karşılıyor musunuz v.s.v.s.
Üniversite öğrencisiyim erasmus önayak olurdu benim için gerek duymadım bölümüm bilgi ve belge yönetimi(Halk adıyla kütüphaneci,daha çok akademik ağırlıklı akademisyenler iyi bilir türkiyede pek bilinmeyen bir bölüm almanya ingiltere amerika ülkelerin ağırlığı olan bir alan

valla avrupaya bende gittim orda yasarsan anca para toplarsın kültür olarak cok farklılar sevemedim resmen

amaaaaaa rahat yurt dısına cıkıyım sengen le ugrasmıyım istiyosam milli piayngoda para cıkarsa 250 bin euro ya ev alıraan mesela ispanyaydı hem vatandaslık hemde oturum veriyo 5 sene icince ve bu 5 yıl icinde oturma zorunlulugunda yok orda türkiyede yasayabilrsin

Üniversite öğrencisiyim erasmus önayak olurdu benim için gerek duymadım bölümüm bilgi ve belge yönetimi(Halk adıyla kütüphaneci,daha çok akademik ağırlıklı akademisyenler iyi bilir türkiyede pek bilinmeyen bir bölüm almanya ingiltere amerika ülkelerin ağırlığı olan bir alan

o zaman master programlarına bakacaksın.. o şekilde gidebilirsin, Avrupa ülkelerini bilmiyorum ama Amerika masterdan sonra kalmak imkansıza yakın.. ya sürekli okuyacaksın ya da bir şirket bulup sana çalışma vizesine başvurmalarını isteyeceksin ki bu da çift haneli rakamlara sebep olduğu için genellikle şirketler yanaşmıyorlar.. Avrupayı bilen kızlar yardımcı olurlar sanırım..

o zaman master programlarına bakacaksın.. o şekilde gidebilirsin, Avrupa ülkelerini bilmiyorum ama Amerika masterdan sonra kalmak imkansıza yakın.. ya sürekli okuyacaksın ya da bir şirket bulup sana çalışma vizesine başvurmalarını isteyeceksin ki bu da çift haneli rakamlara sebep olduğu için genellikle şirketler yanaşmıyorlar.. Avrupayı bilen kızlar yardımcı olurlar sanırım..
Teşekkürler

Yurdun dışında olsun yeter, ben onu anladım.:KK53:

Almanya'da uzun yıllar yaşamış biri olarak Almanya'yı evet çok sevdim.Hatta Almanları da.yaşam standartı çok yüksek burayla kıyaslanamaz.Sosyal imkanları aynı şekilde,eskiden daha da iyiymiş.İş anlamında da sıkıntı yaşamadım.Almanlarla ilişkilerim her zaman iyiydi,kötü muamele asla görmedim.
Bazı özel nedenlerden dolayı kesin dönüş yaptım,şuan pişmanım tabi keşke kesin dönüş yapmasaydım..

Almanya'da uzun yıllar yaşamış biri olarak Almanya'yı evet çok sevdim.Hatta Almanları da.yaşam standartı çok yüksek burayla kıyaslanamaz.Sosyal imkanları aynı şekilde,eskiden daha da iyiymiş.İş anlamında da sıkıntı yaşamadım.Almanlarla ilişkilerim her zaman iyiydi,kötü muamele asla görmedim.
Bazı özel nedenlerden dolayı kesin dönüş yaptım,şuan pişmanım tabi keşke kesin dönüş yapmasaydım..
teşekkür ederim cevabınız için akademik kariyer düşünmüştüm ama ağır geldi almanya kütüphane konusunda bayağı ileri bir üke tabi şartları yüksek ve pahalı hayırlısı benim için :)

bu sayfada bire konu var mesela dil öğrenmek üzerine

onu ve yapılan yorumları okuyun

yine geçen birinin ablasının vardı böyle konusu

arama bölümüne çeşitli ülke adı yazıp aratın sıkıntıları olanların konuları ile olumsuz perspektifi de görmüş olursunuz

Olabildiğince bir bütün olarak değerlendirmek istiyorum eksisi, artısı nedir, nelerdir cevabınız için teşekkür ederim

Back
X