tıpta okusa gene fikir verirdik doktor tanıdıklarımıza danışıp ama kazanacağı meçhulken nasıl tavsiye verelim değil mi?doğmamış bebeğe don biçmek derler atalarımız bu durumaDoların bu derece değişken olduğu bir süreçte en az 6 sene sonrası için yapacağınız birikimin fikrini kimse veremez size. Bunun yerine başarılı bi şekilde okulunuzu bitirmeye ve anadil kıvamında İngilizce bilmeye çalışın. Bi arkadaşım yurtdışında çalıştı uzmanlığı sırasında mesela ama bursluydu ve maaş aldı zorlanmadı yani. Şimdiden bunlara takılmayın boşa çaba. Başarılar dilerim.
Hayır okunurkenki süreçten bahsetmiştim. Yaz stajı vs :)uzmanlığınızı mı ; yoksa 4. ve 5. sınıflardaki stajlardan bazılarını mı yurtdışında almak istiyorsunuz?
staj dediğiniz şey fakülteyi bitirmeden alınır, yurtdışında asistanlık yapıp uzmanlık almak istiyorum diyorsanız o farklı bir şey
müsait olduğunuzda bana özelden yazabilirsiniz,bildiklerimi aktarmaya çalışırım :)Hayır okunurkenki süreçten bahsetmiştim. Yaz stajı vs :)
Gülen arkadaşların neşesini daim etsin ama garantileyecek netlere sahip olmasam konu açmazdım:) özür dilerim eltimden vs şikayet eden konular açmayıp hayalimden bahsettiğim için:) anlatamıyorum galiba, ailemin durumu hiç yok, şuan param varken heveslendiğim bir şeyi düşünüp birikim yapmak istiyorum.
Bir daha çok zor çünkü.
siz doktordunuz galiba yanlış hatırlamıyorsam?en doğru bilgiyi siz verirsiniz konu sahibine.ben size bir şey danışacağım orta gelirli bir aileyiz 1 kızım var 4. sınıfta tıp okumak istiyor çocuk zeki ama kazanması zor bir bölüm.şimdi ben bu çocuğu 5. sınıftan itibaren ücretli kolejlere mi göndereyim .yoksa devlet oullarına devam etsin de o arayı biriktirip kazanamzsa özel üniversitede yada yurtdışında tıp mı okutayım karar veremedim.özelde tıp bile ilk 14 binle öğrenci aldı kendi üniversitem de bu arada.uzmanlığınızı mı ; yoksa 4. ve 5. sınıflardaki stajlardan bazılarını mı yurtdışında almak istiyorsunuz?
staj dediğiniz şey fakülteyi bitirmeden alınır, yurtdışında asistanlık yapıp uzmanlık almak istiyorum diyorsanız o farklı bir şey
Cherry keşke şuraya konu açmaktansa sana özelden yazsaydımBir de 2 haftalık staj için 1000euro yatırmak bence çok fazla. 2 haftalik staj CVde sadece 2 hafta olarak kalir o kadar, John Hopkins veya Stanford stili bir hashatne olmadigi surece. Yani profesyonel olarak da CV bazinda da bir katkisi olmaz diye dusunuyorum.
Onun yerine yabancı dile eğilin şimdi, okul sırasında değişimle gidin veya da mezun olduktan sonra uzmanlık için gidin.
Ben PhDye bursla gititm mesela (doktor değilim mühendisim) sonra iş buldum kaldım.
konun gayet iyi.elti görümce kaynana konularından biz de bıktıkkHayır okunurkenki süreçten bahsetmiştim. Yaz stajı vs :)
Gülen arkadaşların neşesini daim etsin ama garantileyecek netlere sahip olmasam konu açmazdım:) özür dilerim eltimden vs şikayet eden konular açmayıp hayalimden bahsettiğim için:) anlatamıyorum galiba, ailemin durumu hiç yok, şuan param varken heveslendiğim bir şeyi düşünüp birikim yapmak istiyorum.
Bir daha çok zor çünkü.
genelleme yapıyorsunuz.ben k.k da bunca yıl içinde çok çok kaliteli eğitimli vizyon sahibi arkadaşlar edindimher türlü kadın var buradaCherry keşke şuraya konu açmaktansa sana özelden yazsaydımsebebini anlıyorsun
kk için komşudan ses gelmeli konular hariç her şey lüzumsuz.
Drtus ya da antitussife yazarsanız daha net bilgi alırsınızMerhabalar :)
ifşa olmak yalnız ali riza beyin değil, benim de ağzımın tadını kaçıracağından detay veremiyorum
şöyle özetleyeyim:
Bu yıl tıp fakültesi yazacağım. Maaşlı son yılım. O yüzden fakülte başlamadan birikimimi yapmalıyım.
Hayalim yurtdışında staj yapmak. Özellikle kardiyoloji/kvc alanında. Yapabilir miyim şansım olur mu bilmiyorum ama ben yine de maddi hazırlığını yapmak istiyorum. Bu beni motive ediyor.
biriktirilmesi gereken minimum tutar nedir?
2 haftalık stajlar geneli. Tabii ki her üniversitede/ klinikte değişiyor ama genelleyerek bilgi vermenizi rica edebilir miyim?
üniversitelerin misafirhanesi vs gibi imkanlar mevcut mu? Konaklaması ulaşımı vs ne durumdadır? Yaş sınırlaması var mı? Nelere dikkat etmeliyim, neleri önemsiyorlar kabulde?
Tabii burada ülke, gidilecek zaman, kalınacak süre vs önemli biliyorum ama.
tecrübe eden varsa merak ediyorum, paylaşmanızı rica ediyorum çok zahmet vermeyeceksem.
Nerede, ne kadar süre, hangi branşta yaptınız, ne kadara mâl oldu, süreç nasıl ilerledi?
birikim yapmam gerek. ortalama bir meblağ belirlemek, hem harcamalarımı ne kadar kısmam gerektiği konusunda hem de motivasyonumda önemli bir nokta.
teşekkür ediyorum şimdiden tüm emekleriniz için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?