Yurtdışı stajı- tıp

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

cardiogod

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2018
529
1.596
63
Merhabalar :)

ifşa olmak yalnız ali riza beyin değil, benim de ağzımın tadını kaçıracağından detay veremiyorum

şöyle özetleyeyim:
Bu yıl tıp fakültesi yazacağım. Maaşlı son yılım. O yüzden fakülte başlamadan birikimimi yapmalıyım.

Hayalim yurtdışında staj yapmak. Özellikle kardiyoloji/kvc alanında. Yapabilir miyim şansım olur mu bilmiyorum ama ben yine de maddi hazırlığını yapmak istiyorum. Bu beni motive ediyor.

biriktirilmesi gereken minimum tutar nedir?

2 haftalık stajlar geneli. Tabii ki her üniversitede/ klinikte değişiyor ama genelleyerek bilgi vermenizi rica edebilir miyim?

üniversitelerin misafirhanesi vs gibi imkanlar mevcut mu? Konaklaması ulaşımı vs ne durumdadır? Yaş sınırlaması var mı? Nelere dikkat etmeliyim, neleri önemsiyorlar kabulde?

Tabii burada ülke, gidilecek zaman, kalınacak süre vs önemli biliyorum ama.

tecrübe eden varsa merak ediyorum, paylaşmanızı rica ediyorum çok zahmet vermeyeceksem.

Nerede, ne kadar süre, hangi branşta yaptınız, ne kadara mâl oldu, süreç nasıl ilerledi?

birikim yapmam gerek. ortalama bir meblağ belirlemek, hem harcamalarımı ne kadar kısmam gerektiği konusunda hem de motivasyonumda önemli bir nokta.

teşekkür ediyorum şimdiden tüm emekleriniz için

Bu yıl tekrar girip tıp yazacağım.
Şuan maaşlı bir işim olduğundan da şimdiden birikimimi yapacağım bir daha yapamam çünkü. Öğrenciyken çalışsam da özel ders vs ile o birikimi yapamam. Evet Türkiyedeyim:)

ekleyeyim: kazan da bakarız demeyelim lütfen, çünkü birikim kısmını sonraya bırakamam. bir daha maddi imkanım olmayacak:)

bu yıl tıp kazanılacak en az 6 yıl okunacak mezun olunacak daaa yurtdışı stajı düşünülecekkkk cidden elimde olmayarak güldüm kusura bakmayınbenim 9 yaşındaki kızımda tıp istiyor ben de konuyu takipte kalayım o zaman.az bir zamanı kalmış çocuğun birikim yapmam lazım

Doların bu derece değişken olduğu bir süreçte en az 6 sene sonrası için yapacağınız birikimin fikrini kimse veremez size. Bunun yerine başarılı bi şekilde okulunuzu bitirmeye ve anadil kıvamında İngilizce bilmeye çalışın. Bi arkadaşım yurtdışında çalıştı uzmanlığı sırasında mesela ama bursluydu ve maaş aldı zorlanmadı yani. Şimdiden bunlara takılmayın boşa çaba. Başarılar dilerim.

Avrupa ülkeleriyse çok çok pahalı. Madem ki böyle bir hayaliniz var şimdiden başlayın be biriktirebildiğiniz kadar biriktirin. Ama bu staj esnasında da burs alma ve para kazanma şansınız olacaksa ne ala.

tıpta okusa gene fikir verirdik doktor tanıdıklarımıza danışıp ama kazanacağı meçhulken nasıl tavsiye verelim değil mi?doğmamış bebeğe don biçmek derler atalarımız bu duruma

Sence burada tıp fakültesi stajı konusunda bilgisi olan tıp eğitimi almış kaç kişi vardır o da bu saate mi denk gelecek de görecek? Doktorların takıldığı forumlara mı girsen acaba?
Bir de sınav haziranda bence git test çöz. Staja değil derslerine odaklan. Evet gelecek hayallerin olsun ama uzak gelecek hayallerinin bugününü meşgul etmesine izin verme.
Hedeflerin daha adım adım olmalı.
Şu an hedef üniversite sınavında en yüksek puanı almak.
Staj da gelir elbet.

2 hafta gayet masrafsız olur da tıp stajı 2 hafta mı emin misiniz?

Avrupaysa booking.com ve airbnb'den bakın ne taraf istiyorsanız gayet uygun fiyata kalırsınız. 4yıldız otelde kalırsanız bile max 500euro diyorum. Almanya'da airbnb ile 200 euroyla çıkabilirsiniz mesela. booking.com yapacaksanız erken rezervasyonla yine çok uygun fiyata getirebilirsiniz.

Uçak bileti Pegasus alırsanız gidiş geliş 250-300euroya alırsınız. Önceden rezervasyonal 150-200euroya da getirebilirsiniz.

Yeme içme ülkeden ülkeye değişir. Almanya gayet uygun fiyatlı mesela, İngiltere daha pahalı. ABD bambaşka bir hikaye, konaklama çok çok pahalı, uçak bileti gidiş geliş zaten bir servet.

Sonuç olarak max 1000 Euroya krallar gibi bu işin içinden çıkarsınız. Kalma işini uyguna getirirseniz gayet 600euroya da çıkabilirsiniz yukardaki hesabıma göre :)

Son düzenleme:
uzmanlığınızı mı ; yoksa 4. ve 5. sınıflardaki stajlardan bazılarını mı yurtdışında almak istiyorsunuz?

staj dediğiniz şey fakülteyi bitirmeden alınır, yurtdışında asistanlık yapıp uzmanlık almak istiyorum diyorsanız o farklı bir şey

Bir de 2 haftalık staj için 1000euro yatırmak bence çok fazla. 2 haftalik staj CVde sadece 2 hafta olarak kalir o kadar, John Hopkins veya Stanford stili bir hastane olmadigi surece. Yani profesyonel olarak da CV bazinda da bir katkisi olmaz diye dusunuyorum.
Onun yerine yabancı dile eğilin şimdi, okul sırasında değişimle gidin veya da mezun olduktan sonra uzmanlık için gidin.

Ben PhDye bursla gititm mesela (doktor değilim mühendisim) sonra iş buldum kaldım.

Son düzenleme:
Daha kazanmamisken,okuman gereken 6 yil varken staji mi dusunuyorsunuz?simdiden dusunmeyin demissiniz de size mantikli geliyor mu dedikleriniz.en azindan kazansaydiniz bari ona da raziydik.

Hayır okunurkenki süreçten bahsetmiştim. Yaz stajı vs :)

Gülen arkadaşların neşesini daim etsin ama garantileyecek netlere sahip olmasam konu açmazdım:) özür dilerim eltimden vs şikayet eden konular açmayıp hayalimden bahsettiğim için:) anlatamıyorum galiba, ailemin durumu hiç yok, şuan param varken heveslendiğim bir şeyi düşünüp birikim yapmak istiyorum.
Bir daha çok zor çünkü.

müsait olduğunuzda bana özelden yazabilirsiniz,bildiklerimi aktarmaya çalışırım :)

siz doktordunuz galiba yanlış hatırlamıyorsam?en doğru bilgiyi siz verirsiniz konu sahibine.ben size bir şey danışacağım orta gelirli bir aileyiz 1 kızım var 4. sınıfta tıp okumak istiyor çocuk zeki ama kazanması zor bir bölüm.şimdi ben bu çocuğu 5. sınıftan itibaren ücretli kolejlere mi göndereyim .yoksa devlet oullarına devam etsin de o arayı biriktirip kazanamzsa özel üniversitede yada yurtdışında tıp mı okutayım karar veremedim.özelde tıp bile ilk 14 binle öğrenci aldı kendi üniversitem de bu arada.

Cherry keşke şuraya konu açmaktansa sana özelden yazsaydım sebebini anlıyorsun

kk için komşudan ses gelmeli konular hariç her şey lüzumsuz.

konun gayet iyi.elti görümce kaynana konularından biz de bıktıkk

Cherry keşke şuraya konu açmaktansa sana özelden yazsaydım sebebini anlıyorsun

kk için komşudan ses gelmeli konular hariç her şey lüzumsuz.
genelleme yapıyorsunuz.ben k.k da bunca yıl içinde çok çok kaliteli eğitimli vizyon sahibi arkadaşlar edindimher türlü kadın var burada

Drtus ya da antitussife yazarsanız daha net bilgi alırsınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…